PLOG347: WE HEBBEN VAKANTIE!

 In Persoonlijk

Hoi allemaal! Het is vandaag dinsdag voor kerst en tijd voor een nieuwe weekendplog. Het is een lange dit keer, met alle foto’s van afgelopen weekend. We kregen vrijdag allebei vakantie, en die begonnen we met een lunch met de collega’s van de vestiging Oss. De rest van de dag spendeerden we met z’n vieren. Zaterdag was het tijd voor de kapper en een rondje dorp, en zondag was bankhangdag in optima forma met als afsluiter een prékerstborrel met vrienden. Goed begin van de vakantie! Kijk weer mee!

Ik kreeg deze doos thuisgestuurd van Merci. Zo lief. En lekker wel. Goed voor de (vr)eetfestijn de komende week.

Vrijdagochtend aanrechtchaos: ontbijt maken voor ons alledrie.

En daarna dit. Heel het huis overhoop, een grote bende, lekker lang in de badjas, de jongens in bad, en knuffelen for life.

De schilder is ondertussen nog steeds bezig en ik vind het resultaat zo mooi.

Mama komt iets brengen en een kopje thee drinken. Even bijkletsen.

De jongens gaan in bad en ze willen dit ding van Lush erin. Dus dat doen we. Met als resultaat een knalblauw bad, en méga zachte kindjes als ze eruit komen. Haha. Feest.

Cadeausje van Coolblue. Geniaal bedacht weer.

Koen is thuis en pikt ons op: we gaan naar het dorp voor een lunch met de collega’s van ons filiaal in Oss. EN, niet geheel onbelangrijk: WE HEBBEN VAKANTIE. Zooooo fijn.

Die grote kleine man was liever lui dan moe en liet zich tillen. Welja. We zijn bij Floryn.

De burgemeester zit zichzelf weer lekker goed te doen. Buikie. Tosti voor de lunch.

Dit pompoensoepje is bizar lekker. Nieuwe favoriet.

Wen is vandaag jarig en die is iets verderop aan het lunchen, dus Bella komt even gedag zeggen. Worden twee kleine mannen HEEL erg blij van.

Beste vrienden, deze twee. Morris is zo ontzettend gek op Bel. Heel mooi om te zien.

KIEEEKEBOE.

Momlife: Playmobil motors onder je glas wijn.

Bella gaat een klein rondje dorp doen met de jongens. Vindt zij helemaal leuk en de kindjes misschien nog wel leuker. Ze is nog net te jong om zo ‘s avonds op te passen, maar zo kan ze toch even haar ding doen met ze.

B vindt het leuk, zie je.

Ze gaan een ijsje eten samen.

En dan komen ze helemaal voldaan weer terug. Zo trots op onze grote Bel. Lief kind is het.

We moeten door naar huis, want er wordt niet hout voor de open haard geleverd en dat kieperen ze zo op de stoep.

De schilder is ondertussen klaar met dit als resultaat. Ik ben er ZO ontzettend blij mee. Ik twijfelde echt over dat zwart maar omdat Koen en Tom – de schilder – het allebei helemaal zagen zitten ben ik overstag gegaan onder het mom van dat het toch een aparte ruimte is en ik de deur dicht kan trekken als ik het echt helemaal niks zou vinden, haha, en ik vind het dus echt prachtig.

Zo. De houtstapel is weer aanwezig. Ff sjouwen maar dan heb je ook wat. Kan de kachel weer lekker aan. We hebben hier tegenwoordig een nieuw stookregime, want voorheen had ik de thermostaat onafgebroken op 22,5 graden staan. Dag en nacht. Gewoon niet over na gedacht, tot de rekening van Essent kwam en ik me letterlijk de blubber schrok. Toen viel pas ‘t kwartje dat we dat ding verder helemaal niet hebben ingesteld op ‘s nachts uit en zo. Vroeger wel, maar op ‘n gegeven moment gewoon vergeten. Nu is het overdag 20 graden binnen, ‘s nachts is ie uit – maar dan wordt het alsnog niet echt onder de 20 graden – en als wij ‘s avonds op de bank gaan zitten doen we de open haard aan want Hepi en Hepi hier vinden 20 graden dus echt heel koud voor bankhangen. Haha. Prrrrima opgelost.

Mees stelt voor om samen te eten, dus we gaan naar papa en mama. Die gaan zelf overigens weg, maar dat mag de pret niet drukken. Kijk nou hoe klein mams zo is.

Ik heb mezelf ondertussen even op de bank gedrapeerd, want NIET koken is hemels en ik ben doodmoe. Even op standje chill.

Lekker soepje.

ZO lekker vindt Benjamin zijn pasta. Dat hoofdje van ‘m.

Hoi knappe broeder.

Morris is in de ban van de kerststal. Wij hebben er thuis zelf geen onder de boom maar mama wel en hij vindt het zo interessant.

Bij B gaat ondertussen het kaarsje uit. Hij wil z’n pyjama aan en valt zo bij Koen in slaap. Doodmoe.

Gauw naar huis dus. Benjamin al lekker naar bed; Morris wil nog ff een tent maken met tante Mees.

En we breken deze reep chocola aan. Want ja. Laten liggen is ook zonde.

Kijk hoe mini we waren. En dan hebben we het over die beeeldige winterjas van me nog niet gehad.

Zaterdagochtend: Duplo bouwen!

We gaan naar de kapper. De jongens nog even bijwerken en mijn uitgroei wegverven. Die grijze haren zijn serieuze business ondertussen. Papa’s genen op haargebied geloof ik.

Filmpje aan en het is zo gepiept.

De kleinste man is ondertussen moe. Hangen bij papa.

Na de kapper gaan we door naar het dorp. Wen viert vanavond haar verjaardag en ik koop een cadeautje voor haar.

En een kaartje.

En dan gaan we even wat eten samen.

Ennn naar de Appie. Morris wil graag nog een verzamelplaat omdat hij zoveel huisjes dubbel heeft, maar die zijn in de winkel nergens te bekennen. Als hij het aan een medewerker vraagt zegt hij dat ze allemaal op zijn, waarop het kind verdrietig is. Vindt die jongen niet leuk, dus even later komt hij terug met de allerlaatste grondplaat die hij nog op heeft kunnen snorren, en een paar extra huisjes. Kind INTENS gelukkig, en ik ook want vond die winterdorp actie zo ontzettend leuk.

Naar huis, met het doosje in het midden.

Alles uitpakken samen. Zo leuk hoe blij hij er van wordt.

En dan is het weer boekjestijd. Deze is op het moment favoriet!

Nog even knuffelen, en dan lekker slapen.

Ik ga de boodschappen doen voor Kerstmis. Op Koen z’n verjaardag komt iedereen eten, dus ik moet maximaal inslaan, en rond dit tijdstip, zo aan ‘t begin van de avond, is er precies geen kip in de supermarkten. Heeel chill. Ik had er de ballen zin in om te gaan, maar als ik thuis kom ben ik blij dat ik het gedaan heb.

Winterdorp ruilhandel. Haha. Ik wissel een paar huisjes via Instagram om de collectie compleet te maken.

We eten gevulde pasta. Vind ik zo lekker.

En dan kleed ik me om: we gaan naar Wen haar verjaardag.

Dat gaat overigens niet zonder slag of stoot. Mensenkinderen; wij gaan ff met z’n tweeën volle bak de berm in omdat ik veel te hard van het bruggetje kom en zo de blub in glijd. Met Koen achter me aan. En we waren nog broodnuchter ook. Sukkels. Gelukkig wel allebei nog helemaal heel.

Bij Wen staat Badr tegen Rico aan. Duurt alleen niet heel lang zo, die wedstrijd. Zonde. Ik ben trouwens echt een eppie, maar ik vind dat kickboksen serieus een beetje naar om te kijken. Ik weet dat het topsport is, maar vind dat geram over en weer zo heftig. Vooral als ze dan KO gaan.

Als we ‘s avonds thuis komen wordt deze muis wakker. Bijna altijd eigenlijk, als wij thuiskomen wordt hij wakker, terwijl hij er niks van gemerkt heeft dat we er niet waren. Ik laat hem zien dat ik met boodschappen doen meel hebt gekocht zodat we samen koekjes kunnen bakken en daar gaat hij zo van kijken. Ik smelt.

Zondagochtend: de jongens doen alsof ze sinaasappels persen. In pyjama, want het is bankhangdag vandaag.

De jongens willen naar Floris en Bas maar dat kan niet dus in plaats daarvan gaan we Facetimen. Kijk hoe blij Basje van mij wordt. Lief menneke.

Chillmodus is hartstikke aan vandaag. Koos makeuploos in d’r tokkiepak. Heerlijk.

En ik heb me voorgenomen om de komende twee weken even helemaal nergens naar te kijken dus ik ontbijt met broodjes filet met truffelmayo en een eitje. Dat was lang geleden!

Lekker de open haard aan.

En boekjes met opa en oma die even op de koffie komen terwijl we Feyenoord kijken.

Het bananenspel is nog steeds zo populair hier! Aanrader voor kindjes van die leeftijd. Ze vinden ‘t allebei fantastisch.

Even een filmpje. Kijk ze zitten samen. Dat armpje van B achter Morris door. Zo lief.

Ik spring even onder de douche. Het is harenwasdag.

De boys eten poffertjes.

En Robin en Mees en pap en mam eten bij ons plaatpizza mee. Gezellig, met z’n allen.

Als de kindjes slapen komt Menthe een paar uur oppassen: wij gaan een prékerstborrel doen met Jeroen en Jacq. Maar eerst ff langs Lot en Flip om hun kerstboom te bewateren. Moet ook gebeuren.

Drie keer raden waar we zijn! Haha. Zo verrassend wel. We zitten gezellig bij Floryn..

Nog één afzakkertje bij de Stulp – of heel misschien twee – en dan lekker naar huis en naar bed, want morgen doen we een dagje Amsterdam samen dus dan is het fijn als we een beetje uitgerust zijn. Het was een lekker weekend zo. En hoewel ik nog niet helemaal in de kerstsfeer ben vind ik het wel heel gezellig dat het bijna zover is.

Inmiddels was dat dagje Amsterdam gisteren. Koen heeft zijn verjaardagscadeau uitgezocht, een heel mooie nieuwe winterjas, en ik heb de tas gevonden die ik zo graag wilde, en nu gaan we vanavond lekker samen op de bank voor Kerstavond. Joggingpakken aan, wijntje erbij, filmpje op. Morris is vannacht ineens hartstikke ziek geworden, dus we gaan de deur niet uit en blijven fijn samen, en morgen, op eerste kerstdag, wordt Koen 30! Ik wens jullie vanaf deze plek nogmaals heel heel heel fijne kerstdagen. Geniet ervan!

Recommended Posts
Showing 6 comments
 • Linda

  Wat een heerlijk weekend hadden jullie zeg.. Heel veel plezier morgen op de verjaardag van koen en natuurlijk ook hele fijne feestdagen..

 • Corina

  Wat een leuke drukke plog weer maar allemaal gezellig op die blubpartij na. En dan die voetjes van de jongens. Zo lief die teentjes. Fijne feestdagen en Koen van harte gefeliciteerd met je 30e verjaardag! Proficiat

 • Jessy

  Wat lief jullie boys zo samen te zien.
  Fijne feestdagen en een leuke verjaardag morgen van Koen.

 • Lieke van Veen

  Zo wat een lange en gezellige plog weer.
  Hoe heet dat spel met die bananen?

 • Shanty

  Heerlijk weekend zeg!! Fijn 30ste verjaardag en fijne feestdagen!!

 • Sam

  Gefeliciteerd met Koen! Hele fijne dagen gewenst!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!