PLOG348: EERSTE KERSTDAG

 In Persoonlijk

Het is vandaag zaterdag, en ik ben deze week een beetje trager met alles wat er online komt, dus vandaag doen we een extra plogje, gewoon omdat dat wel lekker wegleest in het weekend. Ik had het er gisteravond nog met Koen over: ik heb zelden zo weinig foto’s gemaakt, überhaupt, als afgelopen week sinds we vakantie hebben, maar eerste kerst legde ik wel vast. Koen werd 30, en dat vierden we met onze familie bij ons thuis. Veel eten. veel drinken en vooral fijn samenzijn: kijk mee:)!

Onze kerstboomfoto was er dit jaar eentje van B en mij in plaats van met z’n vieren. Morris had geen zin in uitgebreide staatsieportretten, dus ook helemaal goed zo.

Het is 25 december 2019 en dat betekent dat Koen DERTIG jaar wordt vandaag. Net als vorig jaar nodigen we onze ouders, broers en zussen, auntie en onkel en Harald en Joke uit voor zijn verjaardagsdiner. Dat wil wel zeggen dat de woonkamer eerst even verbouwd moet, want met 14 mensen aan tafel gaat niet lukken in de normale opstelling.

De jongens chillen lekker in hun pyjama. Tot nu toe is de vakantie echt één groot chillfestijn. We moeten niks, doen alleen waar we zin in hebben en de jongens kiezen steeds als we hen erom vragen voor thuis blijven. Hoewel ik zelf best een beetje onrustig ben en het heerlijk vind om lekker de deur uit te gaan is dit ook wel heel erg fijn. Ik ben ergens zelfs wel een beetje trots dat ze zo graag thuis zijn en zich zo vermaken met hun eigen speelgoed.

Papa maakte deze foto een paar dagen geleden en ik vind het zo’n fijne foto. Vakantie. Kleedje, bank, boekjes. Heerlijk.

Ik scoor honderd mompoints want de boys mogen weer zo’n Lush ding in bad waar megaveel bubbels en kleur van komt. Worden ze helemaal wild van. Ze kiezen deze uit het doosje, dus die doen we erin.

Succes gegarandeerd. Haha. Kleine sopmannetjes.

Ik post deze foto op Instagram voor Koen z’n verjaardag, en het is meteen één van de meest gelikete foto’s van 2019. Het onderschrift is héél persoonlijk, maar wel heel erg waar en zoals de situatie is. Ik ben zo trots op deze man. En nu is ie gewoon 30.

Wat kijkt ie blij he op deze foto! Haha. Deze foto maakte ik begin van de week al. Hij kreeg van mij een nieuwe winterjas voor zijn verjaardag. Een écht warme, want het is zo’n gigantische koukleum. Ik hoorde van iedereen dat deze écht heel warm zijn, dus dat zit wel goed. De man helemaal blij en ik ook want ik vind ‘m lekker staan wel. Haha.

Ondertussen: progressie voor project diner.

We hangen geen slingers op omdat Koen er geen zin in heeft en hij de kerstboom wel genoeg versiering vindt. Ben ik eigenlijk wel met ‘m eens. Het staat zo gezellig.

Ik vind het zo bizar: zelfs tijdens de kerstdagen zijn de supermarkten gewoon open. Sick hoe dat gewoon altijd maar door gaat. Geloof dat ze hier alleen op 1 januari gesloten zijn. Verder gewoon alle dagen open. Komt me nu eerlijkheidshalve niet heel slecht uit: ik krijg het een beetje benauwd of ik wel genoeg wijn heb gehaald bij het Wijnhuis, dus ik rijd nog even om een paar extra te halen just to be sure.

Mijn hele telefoon staat vol met foto’s van dit soort lijstjes. Ik maak zelden iets precies volgens recept maar het is wel hendig om te weten wat ergens min of meer in gaat.

Eind van de middag: aangekleed en wel. Dit jurkje van Supertrash is echt al héél oud, ik denk een jaar of vijf, zes, maar hij doet ‘t nog steeds prima!

DESPERATE HOUSEWIVES VIBES OP JE BEELDSCHERM. Koen vond het een prima gezicht zo dus die legt me even vast in m’n natuurlijke habitat. Of nouja; natuurlijk. Ik kook iedere dag maar ik ben niet per se Herman den Blijker ofzo. Hoeft ook niet; als het maar lekker is. Ik maak bladerdeegrolletjes uit de oven met pesto als hapje voor bij de borrel. Heel lekker en zo simpel.

Jip verwent ons weer met een taartje, en ze doet er een doosje blondies en brownies bij omdat ik daar zo intens gelukkig van word. Inhoudings om die doos niet meteen open te trekken.

We zijn er klaar voor. De tafel gedekt, de hapjes gemaakt. We kunnen beginnen! Ons enige kerstdiner dit jaar.

Bij binnenkomst eerst een borrel. Jullie kennen ze inmiddels: met borrelplank. En toast met filet en carpaccio.

De jongens eten poffertjes als kerstmaal. Wij waar wij blij van worden, zij waar zij blij van worden.

Amuse: blini met zalm.

En dan als voorgerecht een vitello tonnato. En die is ZO lekker dat ik er wel drie borden van had op gekund.

Heel veel knuffels voor ome Robin.

Na het eten kijken de jongens even een filmpje. Kijk ‘m staan die burgemeester; shirt omhoog gekropen, buikie vooruit. Lekkergaan B. Haha.

Teamwork<3. Ik kom de eerste paar uur de keuken niet uit, maar dat mag de pret niet drukken. Ik zie hoe erg Koen geniet en dat is precies alles waard.

Hoofdgerecht is runderhaas uit de oven, met een hele lekkere saus van paprika en tomaat en spekjes. Joke en Harald hebben het vlees thuis voorbereid dus ik hoefde het alleen nog in de oven te schuiven. ZO lekker. Met rösti en veldsla met een zelfgemaakte dressing van onder andere olijfolie en balsamico. Heerlijk.

Familie<3. 

Spot de broeder als wij net ‘n heel romantische selfie proberen te maken. Haha. Missie mislukt. Of juist niet, want het is wel lekker typerend voor de familie Doorzon.

Na het eten: spelen aan tafel. En Morris met z’n tutje in; waar Benjamin het allemaal wel best vindt en alles redelijk van zich al laat glijden komt bij Morris alles veel meer binnen. Dus ook een huis vol mensen. Lekker bij ome Robin op schoot met het tekenbord is fijn.

Zooo’n mooie taart weer van Jip. Met lampjes zelfs dit keer.

En dan héél hard zingen met z’n allen, op intitiatief van Morris. Haha. Zo leuk.

Voor het toetje komt deze kleine man ineens weer tevoorschijn hoor. Haha. Die jongen kan eten. Echt, ongekend gewoon. Als een volwassen vent. Blijven gaan. Groeispurtje op komst.

En daarna dit: ‘we zijn helemaaaal niet moe mam’. Nope. Ik zie het jongens. Lekker knuffelen. Weer bij ome Robin. Kijk Morrisje liggen; dat handje.

De taart is súperkruidig met een frisse vulling. Niet zo zoet! Echt heel lekker. Hiervoor had ik trouwens nog zelfgemaakte tiramisu met frambozen, maar daar vergat ik – schande – helemaal een foto van te maken!

Laatste foto van de avond: klein verschilletje maar hè tussen Daantje en mij. En ‘m dan dus inderdaad ook gewoon stug Daantje blijven noemen met z’n twee meter. Haha. Knuffelt wel fijn: ik pas er twee keer in. Het is uiteindelijk tegen vieren als we naar bed gaan. Heeel veel flessen wijn, biertjes en Bacardi verder, dus dan weet je ‘t wel. Het was een goeie. Iedereen heeft het naar z’n zin gehad en het allerbelangrijkste: Koen had een heel heel fijne 30e verjaardag. Was ‘m zo gegund. Ik hoop dat jullie fijne kerstdagen gehad hebben, en nu weer een lekker weekend! Wij hebben afgelopen week maximaal rustig aan gedaan. Vanavond even een feestje, en dan vanaf morgen gewoon weer verder met waar we gebleven waren. Dat bevalt eigenlijk wel heel goed.

Voor nu weer hele fijne dagen en dankjewel voor het lezen.

!

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Hester

    Yes, wat leuk, onverwacht al een plog op de blog! Super gezellig om zo mee te genieten van jullie festiviteiten. Ik ben nu dus heel benieuwd naar het recept van de vitello tonato en de runderhaas van Joke & Harald! Mocht je een keertje tijd hebben en het leuk vinden, zou je die dan willen delen met ons lezers? 🙂

  • Lieke van Veen

    Ik vind de romantische selfie wel goed gelukt hoor. De liefde spat er vanaf.
    De foto’s van de fotoshoot zijn ook echt super mooi geworden.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!