PLOG351: DÜSSELDORF & KINDERBOERDERIJ

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve mensen! De weekendplog stond nog op de agenda, dus bij deze! Je ziet vrijdag, zaterdag en zondag, met op vrijdag eerst werk in Amsterdam, en daarna – heel spontaan – een feestje in Düsseldorf. Zaterdag pikken we de jongens op en doen we daarna helemaal niks, behalve dutjes en heel veel knuffelen, en op zondag slapen we uit, gaan we naar de kinderboerderij en chillen we bij pap en mam. Een random weekend, en eentje die veel energie kostte maar nog meer opleverde. Kijk mee!!

Vrijdagochtend: ik begin de dag in Amsterdam. Jullie weten inmiddels dat ik in 2020 ambassadeur ben voor Olympus, en vandaag hebben we een workshop – vind ik echt heel leuk – en krijgen we een nieuwe lens die we uit hebben mogen kiezen om te testen in combinatie met de camera.

We gaan meteen buiten testen. Noah heeft er twintig keer meer verstand van dan ik heb, dus die kan me mooi even wat uitleggen. Ideaal. Ga ik misschien eindelijk wat snappen van al die cijfertjes waar ik eerst precies niks van kon maken.

Ik rijd voor de spits weg in Amsterdam om de jongens op te halen bij mama, en dan gaan we door naar huis en is Koen er tegelijkertijd ook. Lekker even thuis spelen en knuffelen. Én spullen pakken, want we gaan mega last minute naar WCD in Düsseldorf. Dat schijnt heel dik te zijn en Ollie heeft kaarten, plus we kunnen het wonder boven wonder nog geregeld krijgen voor de jongens, dus ondanks heel veel ‘maar-hoe-dan’s in mijn hoofd gaan we het gewoon doen. We gaan ‘t zien.

Ik had ‘t in mijn hoofd lastiger gemaakt dan het is, want de jongens vinden het een feest om bij Joke en Harald te logeren, die vinden het een feest dat ze komen, de jongens kijken letterlijk niet op of om als we zeggen dat we gaan, dus ik ben weer zen. We rijden naar het Van der Valk in Düsseldorf. Daar zijn we al duizend keer langs gereden als we naar het vliegveld gingen, dus ik vind ‘t wel leuk om er nu een keer te logeren. Blijkt echt een meer dan prima hotel! En het meisje achter de balie blijkt een volger te zijn. Zo grappig en zo onverwacht. Daar reken je niet op als je de grens eenmaal over bent, ondanks dat het nog steeds vet dicht bij Nederland is.

Met z’n viertjes! Jasmine, het zusje van Ollie is ook mee. Héél gezellig. Voor we gaan een hapje eten.

En dan door naar de Merkur Spiel Arena! Súperdruk is het, maar wel allemaal heel goed geregeld.

En met heel fijn gezelschap. Leuke mannen.

En Minie en ik hebben het ook helemaal naar ons zin. Wat een vet feestje is dit.

Hop, op die nek. Nu ik de smaak eenmaal te pakken heb blijf ik dat doen hoor. Haha.

Vrienden.

De afsluiter van de avond; Martin Garrix. Ik heb hem nog nooit zien draaien, maar echt; bizar. Dat LED-scherm over de hele korte zijde van het stadion, de muziek, lichtshow, vuurwerk. Het is niet normaal vet. He-le-maal uit de panty ga ik.

Avond voor in de boeken. Next level genoten, nadat het feestje in de Arena afgelopen was nog doorgehaald in de stad, en veel te laat, of eigenlijk vroeg, naar bed maar wel met een heel fijn gevoel want het was zo leuk.

We slapen heerlijk, én lekker uit. ‘s Ochtends opfrissen, make-upje erop, aankleden, en dan kunnen we weer! Lekker naar de kindjes.

Maar eerst wachten op Olivier. Haha. Altijd hetzelfde liedje met die man.

Ondertussen deze foto’s. De jongens hebben weer top geslapen en zijn al lekker op de boerderij.

Skelteren is helemaal Morris z’n ding nu hij goed bij de trappers kan.

Deze is meer fan van de kalfjes. Haha. En dan te bedenken dat hij eerst als de dood was voor ieder dier van groter formaat dan hij zelf is. En dat is nogal snel.

Onderweg! Doei fijn hotel! Echt een aanrader als je bijvoorbeeld ooit heel vroeg vanaf Düsseldorf moet vliegen en je geen zin heb in helemaal nul slaap: hier overnachten!

Uurtje later zijn we weer bij de kindjes. Meteen aan de puzzels, en nog gezellig even koffie drinken bij Joepie en Harald.

‘Ga je mee Benjamin?’ ‘Nee ikke nog even bij oma Joepie slapen’. Haha. Zo zo fijn dat de jongens het dan zo fijn hebben. En dat ze goed slapen ook. Zou toch net wat rotter weggaan zijn als ze de tent af zouden breken. Of sterker nog; dan zouden we gewoon niet gaan.

Thuis: over tot de orde van de dag. Toet Toet banen bouwen, Duplo treintoestanden. We komen de dag wel door zo.

Of zo. Hahaha. Oeps: even op de bank het hele tafereel aanschouwen werd de binnenkant van mijn ogen bekijken. Was kennelijk toch echt een beetje moe. Ik weet trouwens niets van het bestaan van deze foto af tot ik wakker word en een appje krijg met de vraag of ik lekker geslapen heb. Haha. Ja dus.

Efteling liedjes kijken met papa. Alles van de Efteling is helemaal het ding hier.

RIJKDOM

Rijkdom dus, alleen wel jammer dat die kleine muis niet gaat slapen. Ik wil de kerstboom opruimen, dus hij gaat me mooi helpen. Ook prima. Dan maar iets later naar bed.

Die tweede poging gaat top, dus wij kunnen lekker de bank op voor Wie is de Mol? Helemaal blij dat het weer begonnen is; ik hou echt van dat programma. En Koen ook. En Pelle komt er lekker bij knuffelen. Je ziet niet eens waar de kat eindigt en de deken begint, zo zwart is ie.

Zondagochtend opruimwoede! De bovenste la van de commode van Benjamin moet eraan geloven. Geeft weer ruimte.

En daarna de hele familie Doorzon op de badkamer, in bad en onder de douche. Muziekje aan erbij – Efteling weer, hoera – en het is nog gezellig ook. Van die kleine dingen waarvan ik hoop dat de kinderen het zich later herinneren. Die disco badkamers toen ze klein waren.

Allemaal gewassen en gestreken aan tafel voor brunch.

KROELEN. Zo lekker zo’n dag. We zijn niet vooruit te branden. Zo lekker sloom. Ik loop om 14:30 nog in m’n badjas in huis te rommelen. En heel veel te knuffelen dus.

Verliefd op deze man. Heerlijk zo’n dag in de chillmodus.

Toch maar aangekleed voor de vorm. Haha. We moeten er even uit. Ondanks dat het een donkere druilerige dag is. Frisse neus halen is fijn.

Dus we besluiten naar de kinderboerderij te gaan.

Lekker geschikt schoeisel aan ook allemaal. Maar lekker belangrijk, want daar zijn doekjes voor. Dit is zo leuk. De jongens vinden de kinderboerderij echt een feestje.

Ik test m’n nieuwe lens uit.

ZO mooi!

En dit ook. Oefenen hoor zo.

Toch weer terug naar die geiten. Die blijven het allerleukste.

Je kunt voor 0,50 cent zo’n bekertje voer halen,  en daar zijn ze dan een poos zoet mee. Morris staat als een dirigent aan dat hek te bepalen welke geit er als volgende mag eten. Haha. Wel lief dat hij ze allemaal iets wil geven.

Hoi liefde.

EN hoi ranzige schoenen. Tijd voor een poetsbeurtje.

We besluiten even een bakje koffie te doen bij pap en mam. Of een biertje. Haha. Het is eind van de middag. Lekker met z’n allen op de bank.

Gek doen met ome Robin for life.

Als mama vraagt of we misschien ook een lekker soepje willen zeggen we daar allemaal geen nee tegen. Niks lekkerder dan mama haar zondagse soep.

Samen op een vierkante meter. De jongens aan hun eigen tafeltje.

Zo trots op dit.

Na de soep: of we ook nog ff samen een frietje zullen eten. Haha. Zegt Koen sowieso geen nee tegen, en ik vind het ook wel prima voor een keer, dus dat doen we. Lekker vanaf de grond, aan de salontafel. Het is dat er geen Studio Sport is, anders was het net als vroeger.

Thuis. Bedtijd voor de jongens.

En wastijd voor moeders. Never geen wasjes gewoon. Ik kan me niet heugen dat dat ding hier ooit een dag niet gedraaid heeft.

Deze foto die Koen vanmiddag van ons maakte in de kinderboerderij als afsluiter van dit weekend. Echt zo blij met m’n camera en die nieuwe lens. En ook met dit weekend, want wat was het weer genieten. Ik voel me tegenwoordig af en toe zo’n puber. Met vlinders in mijn buik omdat ik alles zo fijn en leuk vind en het allemaal goed gaat. Mocht je het nog niet gezien hebben: op mijn Instagramaccount – @michelle_bollen – mag ik een Olympus Pen E-PL10 weggeven! Was voor mij ook een verrassing, maar wel heel tof, dus vooral even checken als je nog mee wilt doen. Dat kan tot vrijdag. Komend weekend is tot op heden nog redelijk rustig op de agenda, maar we weten inmiddels allemaal dat het tij snel kan keren bij ons dus we gaan weer zien hoe het loopt. Voor nu wens ik je een fijne voortzetting van deze week!

Dankjewel voor ‘t lezen.

Recommended Posts
Comments
  • Tineke

    Het lijkt mij altijd zo lekker, je kinderen ergens een nachtje logeren en met zijn tweeen eens iets leuks doen of een nachtje weg boeken. Die van ons hebben nog nooit ergens anders geslapen en de oudste is een lastige slaper. Ik zou mij dan toch wat schuldig voelen, maar bij anderen ziet het er altijd zo gezellig uit.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!