PLOG352: HELP MIJN VROUW HEEFT EEN HOBBY

 In Persoonlijk

Dinsdag plogdag! De foto’s van afgelopen weekend. Ik bereid je vast voor: het was geen al te spannende dit keer. Of eigenlijk: het was er eentje in de categorie burgerlijkheid ten top. We voerden extreem weinig uit, ik ontdekte een nieuwe, zéér rustgevende hobby, we gingen naar de Pannekoekenbakker en spendeerden tijd met Lotje en Flip. Een heel rustige dus. Lees ‘m vooral even helemaal, want aan het einde heb ik nog een kleine huishoudelijke mededeling met betrekking tot de plogs. Maargoed, allereerst dus de plaatjes van ons luie weekend.

Zaterdagochtend is hangochtend. Lekker sloom, mega lang in onze badjassen en pyjamas, en vooral alles op het dooie gemak.

Hangjeugd.

En maar achter elkaar aan zitten om elkaar te vangen voor een knuffel. De hele ochtend. Gaat gepaard met ‘n partij lawaai waar je zomaar zere oren van zou krijgen, maar lief is het.

Ontbijten! Met een gekookt eitje, en dan niet te hard dat het geel nog zacht is. Zo lekker. En eet ik eigenlijk zelden zo. Zo zelden, dat ik niet eens eierdopjes heb, kom ik nu achter. Wel shotglaasjes overigens, en die doen dus ook top dienst. Lifehack wel dit. Haha.

De jongens zitten echt méga in de thuis-zijn-fase. Iedere keer als ik ze vraag wat ze willen doen is het antwoord dat ze het liefst thuis willen blijven en lekker samen willen spelen. Vooral ook heel fijn dat ze dat zo graag doen. Vandaag hebben wij ook geen zin in activiteiten, dus wij beginnen aan een 1000 stukjes puzzel en de jongens spelen ondertussen met klei. Hun lievelings. Met z’n vieren aan tafel, in pyjama, puzzelen en kleien. Zo intens kneuterig, maar ook echt heel gezellig.

Ik ben twee katten kwijt. Drie keer raden waar ze zijn. In ieder geval héél snel gevonden.

Dat je pas aangekleed bent als het bijna donker wordt. Lekker bezig wel. Zo’n dag dus.

En m’n nieuwe Heritage van Kapten past er perfect bij. Ik ben heel blij dat ik de nude kleurige band heb genomen, want ideaal voor de nude-beige-zand-fase die nog steeds voortduurt! Ik had nooit gedacht dat deze horloges mijn andere exemplaren zo zouden vervangen maar ik draag ze écht heel graag.

We willen uitproberen hoe de nieuwe 45mm lens binnen werkt, want we maken zelf meestal buiten foto’s, en dit is het resultaat. Echt mensen,  ik kan bezig blijven over die camera. Ik ga er binnenkort écht een review over schrijven.

We zijn bij de Pannekoekenbakker. Papa en mama waren 33 jaar getrouwd vorige week, en deden er op de dag zelf niets aan. Het zomaar voorbij laten gaan vonden we ook allemaal zonde, en omdat dat met de kindjes zo lekker makkelijk is gingen we weer eens een pannenkoek eten. Morris voorop; die had er mega zin in.

Meteen spelen.

Samen. Olijk duo. Niet verder dan een meter van elkaar hoor deze twee.

Stokpaard gevonden, dus even uitleggen hoe dat werkt. Inclusief geluiden.

Pauze van het spelen met een verse jus. Kijk die rode wagen! Het is blijkbaar behoorlijk intensief. Wel echt heel leuk dat ze zo lekker kunnen spelen terwijl wij chill aan tafel zitten en bijkletsen.

Pannenkoekennnnn. Ik heb er een met zalm, spinazie en mozzarella.

Zoveel liefde op één foto.

We waren er om 17:30 uur, en gaan letterlijk als allerlaatste weg in het restaurant. De jongens hebben al die tijd gespeeld, en ook echt geen onvertogen woord zo lief, en wij gekletst en gegeten. Was heel ontspannen allemaal, superfijn.

Thuis nog even een slokje water, en dan gauw naar bed. Het is al laat.

Wij kruipen lekker op de bank. Joggingpakken, dekentje, Wie is de Mol terugkijken!

En dan is het plamuur afhalen, m’n tokkiepak weer uit en lekker naar bed. Het was nou niet bepaald een heel enerverende dag, maar daar kun je dus ook moe van worden. Trusten!

Zondagochtend ontbijt maken is een levensgevaarlijke zaak. Daar móet een helm bij.

Ik eet mijn tosti terwijl ik verder puzzel. My god jongens ik kan gewoon niet stoppen hiermee, zo rustgevend en verslavend en als het niet lukt zoals ik wil ook een beetje frusterend wel. Haha. Maar zo chill om eens een keer iets te doen waarbij geen scherm betrokken is.

Hij zit in de gevangens zegtie.

‘HEEELP HEEEELP DE POLITIE HEEFT MIJ GEVANGEN’. Aldus Benjamin Bollen.

Hop en weer door met worstelen slash knuffelen slash heel veel liefde met gevoel geven.

FF uitrusten. Vermoeiend zo’n ochtend.

En nog meer uitrusten. Gaat goed hier. Zo actief dit weekend.

We facetimen met tante Lotje over de planning van vandaag.

En dan besluiten we even de deur uit te gaan. Het is zulk mooi weer! Zonde om binnen te blijven. Op naar het parkje. Morris op zijn eigen fiets, en Benjamin bij Koen voorop.

Speeltuindingen. Het is zonnig, maar we hadden ons vergist in hoe koud het is. Behoorrrlijk namelijk.

Mag de pret niet drukken. Lekker voetballen.

MUTS op je beeldscherm. Ik was niet vooruit te branden, maar even buiten is zo fijn. Ook voor de jongens.

Samen waterpompen.


Het is hier zo mooi.

Hoi leukerd!

We gaan samen op de schommel, maar niet voor heel lang. Ik word namelijk kneitermisselijk in dat ding. Haha. Normale schommels gaan prima, maar deze ronde aparte gevallen garanderen next level misselijk worden.

De camera is ook weer mee.

Dat waterpompding is toch wel echt heel erg interessant.

AL die molshopen! Ik vraag me altijd af hoe het kan dat er dan zó veel op dezelfde plek zijn. Mocht jij ‘t weten: let me know!

Je kunt aan Koen zien dat hij niet liever chill op de bank Ajax had gekeken he? Nee grapje, nu doe ik ‘m echt tekort. Deze pose was om mij te etteren, want hij heeft de hele tijd zo leuk met de jongens gespeeld.

‘Kom mam, we gaan weer.’ Wanneer ben jij precies vijftien geworden?!

Lot en Flip wonen achter het park dus daar gaan we even langs.

Morris in z’n element: hij heeft het speelgoed gevonden, dus racen door de woonkamer.

En daarna knuffelen met tante Lot.

Hangjeugd deel II. Morris krijgt vuurrode wangen en wil alleen maar hangen onder een dekentje met een filmpje, terwijl wij ons best moeten doen om ‘m wakker te houden. Hier denk ik nog dat hij heel moe is, inmiddels – een dag later – weet ik dat hij hartstikke beroerd aan het worden was.

We eten even een hapje samen. Pizza voor Flip en Koen, pasta voor Lot, mij en de jongens.

We zijn heel vroeg weer thuis, en dan is het linea recta door naar boven.

Nog even een boekje, en dan gaan de jongens lekker in bed.

En wij op de bank! Niet voordat we nog even gepuzzeld hebben want de toewijding is real, maar daarna kijken we Heel Holland Bakt en TVOH terug met de benen omhoog. Goeie afsluiter van een lui weekend! En dan even de mededeling van huishoudelijke aard waar ik het in ‘t begin al over gehad: ik ga vanaf nu niet meer vast weekendploggen. Ik leg inmiddels al jaren vrijwel iedere week ons weekend vast, en op één of andere manier is het moment gekomen dat we ons daar niet meer fijn bij voelen. Zoveel mensen, zoveel wensen, zoveel meningen. Dat hoort erbij weet ik inmiddels, maar voor nu lijkt het mij – en ons – een oplossing om de plogs er wel in te houden, maar dan niet iedere week van het weekend. Buiten ons eigen gevoel is het ook heel vaak veel van hetzelfde, want zo spannend zijn die weekenden van ons nou eenmaal niet, dus voor nu is ‘t plan om de plogs wel te laten bestaan, maar af te wisselen in welke dagen je ziet. Voor ons eigen gevoel, en dan gooien we er ook meteen wat meer diversiteit in.

Daar ga ik vanaf deze week mee beginnen. Ik hoop dat jullie daar begrip voor op kunnen brengen♥️. Ik wens je in ieder geval een goede week toe. Dankjewel voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 17 comments
 • Linda

  Heerlijke plog weer.. Ik vind het altijd heerlijk om deze te zien maar snap ook dat het voor jullie niet altijd even fijn is op deze manier.. Lekker doen wat voor jullie goed voelt lieverd.. Fijne week!

 • Nicole

  Is mijn comment verwijderd omdat het inhoudelijk niet positief is? Beetje raar…..

  • Michelle

   Ik verwijder geen comments: ze staan alleen op moderatie. Dat wil zeggen dat ik ze eerst moet goedkeuren voor ze daadwerkelijk online staan. Als je een reactie achterlaat staat dat er ook onder: in afwachting van moderatie. Het is sinds een paar maanden zo omdat er één persoon was die met heel veel verschillende ip-adressen, en dus niet te blokkeren, die hele site vol spamde met pure haat. Vandaar voor nu even zo. Ik had nog geen tijd je vraag te beantwoorden over het speentje van Morris dus ik zal het zo even doen: we hebben er samen voor gekozen dat ding nog niet af te pakken. We vinden het te persoonlijk voor Morris om exact en in detail uit te leggen waarom, maar het is voor nu het beste zo. Een weloverwogen beslissing. Het komt wel. De voordelen wegen voor nu op tegen de nadelen.

   • Nicole

    Oh dat is een nare ervaring.. daar heb ik persoonlijk nooit wat van gemerkt dat er nare opmerkingen bij stonden. Maar ik ben natuurlijk niet altijd actief op je website. 🙂

    Als kundige in de tandheelkunde zie ik vaak dat mondjes blijven staan in de vorm van de speen, en dat niet niet ten goede komt van het gebit. Jullie zullen dit vast zelf ook wel weten, maar de zuig behoefte is inmiddels allang (officieel nodig tot maar 12 maanden) voorbij, en meestal is een speen een veilig en troost middel. Misschien een idee om hier wat anders voor te verzinnen?

    • Michelle

     We weten het inderdaad. Zijn ons daar ook echt van bewust. Benjamin is er al een hele poos vanaf zonder enige moeite, maar niet alle kindjes zijn hetzelfde. Wat ik zei; voor nu wegen de voordelen voor Morrisje nog heel weloverwogen op tegen de nadelen. ♥️ Het is nog even tot zijn vierde verjaardag. ‘t Komt wel.

     • Sanne

      Komt wel wanneer ze er echt aan toe zijn hoor! Hier ook helemaal goed gekomen!
      Op 5e verjaardag (nu 10 jaar geleden): In ruil voor een kadootje, heb ik het speentje gekregen van m’n zoontje 😉

     • Barbara

      Hier ook nog een 4 jarige die een speen heeft in de nacht.. haar rots in de branding zeg maar… en het komt vanzelf wel. Ik heb tot mn 9e geduimd en heb een mooi gebit dus het zal vast wel meevallen
      . Komt vanzelf wel!! Lekker doen wat goed voelt. Liefs

 • Diriëlle

  Ja, het is wat al die molshopen! Er zijn er zoveel omdat dit voor de mol ‘goede’ grond is. Niet te nat en er zijn vooral veel regenwormen en insecten in de bodem te vinden. Een mol eet elke dag ongeveer de helft van zijn eigen lichaamsgewicht, dus voelt hij zich thuis in voedselrijke grond. Onder de grond loopt een heel gangenstelsel. Een mol kan wel een gang maken van ongeveer 100 meter lang. De grond die een mol teveel heeft schuift hij naar boven, vandaar al die molshopen. Zo aan de foto te zien zitten hier meerdere mollen. Elke mol heeft zijn eigen territorium, maar een mol kan wel gangen delen met andere mollen. Wij hebben een melkveebedrijf en hebben op ons land ook last van mollen. Aangezien onze koeien geen zand/grond lusten en dit ook echt niet gezond voor ze is, vang ik de mollen met klemmen. Tot zover mijn bijdrage..

  • Michelle

   Hahaha THANKS voor deze uitleg. Dit vind ik dus echt heel interessant. Ik dacht dat ze die hopen maakten zodat ze even boven de grond konden kijken!

   • Diriëlle

    Een mol is slechtziend dus hij zal niet boven de grond komen om van het mooie uitzicht te genieten. Bovendien heeft hij dan een grote kans om gepakt en opgegeten te worden door een hermelijn, vos, ooievaar of reiger.

  • Mia

   Hoi ,

   Even over de zuigbehoefte… deze is echt niet tot 12 maanden omdat je dan van flesvoeding mag overschakelen naar gewone melk.

   De natuurlijke zuigbehoefte ligt tussen de 4 en 7 jaar. Dus alhoewel ik erin kan komen dat het slecht is voor het gebit: de zuigbehoefte bestaat nog ver na het eerste jaar en niet iedereen geeft langer dan een jaar borstvoeding. Dus ik snap het wel!

 • Janny

  Wat heerlijk, je plog weer..
  Puzzelen is heerlijk, doe het ook heel graag en werkt zeer verslavend..
  Ik maak wel altijd de puzzels van Jan van Haasteren. Die vind ik het leukste..
  En ik leg de puzzel op een puzzelrol.
  Die kun je oprollen en kun je je tafel weer gebruiken..

 • Rianne

  Trouwe lezeres hier van je weekendplogs, altijd leuk!
  Maar begrijp je keuze helemaal en volg vooral je gevoel!
  Hier ook puzzelfan, zoo verslavend:)
  Fijne week!

 • Lobke

  Las deze niet zo vaak, heel af en toe, maar die paar keer zo leuk .. ❤️. Vind jullie zo’n leuk gezin! En doen wat goed voelt, dan blijft het voor jou ook leuk, en voor ons dan uiteindelijk ook! Ga zo door ❤️.

 • Pamela

  Wat een leuke foto’s weer!
  Jammer van de vaste plogs maar heel begrijpelijk hoor meis, lekker genieten van je mannen zonder na te denken om foto’s te maken en hoe mensen daar vervolgens weer op gaan reageren.

  We zien vast nog wel af en toe wat verschijnen
  Liefs !

 • Youssra Bombeeck-Lakjah

  Hier een fan van jouw plogs. Maar jij (en jullie) moet zeker doen wat goed voelt!! Een lezer blijf ik toch

 • Sara

  Leuke plof weer! Ik kijk er altijd graag naar, en leuker dan filmpjes. Dus ga vooral door en wat mij betreft maakt het niet uit van welke dagen het is of hoe frequent je dit doet! Als het maar goed voelt voor jullie
  Ik kan de laatste Tijd ook enorm genieten van lekker thuis met gezinnetje en samen wandelen of wat eten als enige activiteit! Die drukte komt straks wel weer als het lente wordt! Een puzzel heb ik lang niet gedaan, maar lijkt me eigenlijk wel rustgevend en leuk om samen te doen met mijn man!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!