PLOG353: EEN ANDERE INSTEEK + SHOPLOG

 In Persoonlijk

Goedemorgen deze woensdag! Had ik nog zo beloofd toch te blijven ploggen, zij het op een andere manier, kwam er gisteren ineens helemaal niets online. Nou had dat niets te maken met het ploggen an sich, maar wel met ontzettende migraine en een ontsteking in mijn mond die samen even roet in het eten gooiden. De ontsteking heeft het pand helaas nog niet verlaten, maar met een berg medicijnen waar je u tegen zegt en in ieder geval pijnstillers waar ik zowaar van kan slapen komen we er wel. Dus. Heeerlijk zo’n klaagzang om de plog te beginnen. Als je er nog geen zin in had krijg je het er wel van zo. Haha. Afijn: vorige week vertelde ik al dat ik niet meer standaard wil weekendploggen, om een aantal redenen, en ik per week wil bekijken welke dagen leuk zijn om te laten zien. Deze week waren dat de donderdag, vrijdag en een stukje van de zaterdag. Toch nog ‘n deel van het weekend dus, maar niet omdat het móét, maar gewoon omdat het kan. Kijk mee:).

Het is donderdag en dat betekent kantoordag. Benjamin moet in de ochtend naar de peuterspeelzaal, mama komt ze ophalen want die heeft oppasdag, en ik doe mijn make-upje beneden aan tafel. Wel zo gezellig. Zie je dat haar? Daar was ik mee bezig toen er wat tussen kwam. Haha. Is nog goed gekomen.

Mama is er! Zoals iedere donderdag samen eten en ondertussen boekjes lezen. Wel enigszins met haast sinds B verplichtingen heeft.

Op kantoor. Aan het werk!

Ondertussen fijne foto’s van mama. Ik mis de jongens altijd heel erg op donderdag. Meer dan op andere werkdagen. Geen idee waarom of hoe dat komt maar iedere week hetzelfde liedje.

Ik ga vanavond eten met Tien en dat betekent van tevoren dit soort plaatjes doorsturen. Haha. Neem ‘m met een korrel zout hè mensen, helemaal prima uiteraard als je aan dry january doet. Goed zelfs! Ik heb ‘m dit jaar even laten schieten:’).

De heeele dag achter de pc. Dat zijn mijn dinsdag en donderdag. Niet echt heel spannend, maar ik vind mijn werk wel heel erg leuk en ik ben nog steeds erg blij met de afwisseling.

Ondertussen nog steeds updates van deze en zijn broer die hun dolle vijf minuten hebben.

Ik ben ondertussen bijna klaar. En dan heb ik weekend!

Ik vraag Koen om nog wat foto’s, want omdat ik met Tien ga eten zie ik de jongens de hele dag niet. Zacht ei.

Dit is dan wel weer heel leuk. We zouden eigenlijk in Rotterdam gaan eten omdat ik dacht dat ik een afspraak op het hoofdkantoor in Raamsdonksveer had en dan kan ik prima doorrijden, maar die afspraak bleek gewoon in Uden dus we stellen de plannen bij van Rotterdam naar Den Bosch. Ook top! We gaan naar Lux in de Korte Put.

Dit is zo lekker.

De kaart. Ik kan serieus niet kiezen omdat ik letterlijk alles lust. We bestellen vanalles wat, om samen te delen.

Tonijn en zalm. Dit is zó lekker.

En kijk hoe mooi het interieur is ook. Kleinschalig maar heel sfeervol. En het eten is écht fantastisch. Aanrader mocht je in Den Bosch zijn.

Food food food.

Dit is zo’n tragisch verhaal. Cheesecake maar dan net iets anders als toetje. Intens lekker, en ziet er prachtig uit, dus ik kijk de foto’s terug: blijkt dit het resultaat. Desillusie. Wat een fijne avond was dit weer. We plannen regelmatig zo een etentje samen en dat is iedere keer genieten. Kwaliteit hangt zo niet af van de kwantiteit in onze vriendschap en daar ben ik heel erg blij om.

Vrijdagochtend. Hoe kun je je dag beter beginnen dan met een leeg pak hagelslag? Juist ja. Ik ben de was aan het uitruimen als Morris roept dat B iets heeeel stouts heeft gedaan. En dan weet ik het al, want dit is niet de eerste keer. En ik ben zo eigenwijs geweest om het pak niet een kastje hoger te zetten. Resultaat is de hele woonkamer, echt van voor naar achter en terug, onder de hagelslag. De komende uren zit ik dus op m’n knieën de chocola tussen de kieren van de houten vloer uit te krabben. Kun je je iets voorstellen bij mijn humeur? Juist ja. Onder het nulpunt echt.

Ik moet even foto’s maken van de plek waar de pc komt te staan, maar het nu nog een grote opslag is. Heel fijn als dit straks mijn werkplekje is en ik nog efficiënter thuis kan werken ook. Twee beeldschermen is toch net wat gemakkelijker dan een laptop van 13 inch.

Kijk: daar zit de boevenbende. Onder de tafel gesprekken te voeren samen.

Het is zo’n dag waarvan je denkt: ‘tsja’. We hebben allemaal plannen maar het hagelslagdebacle gooit roeit in het eten en de jongens willen thuis spelen en in bad. Dus dan doen we dat.

Ik post deze op Stories met dat B zoveel weerborstels heeft, en ik moet zo lachen om jullie reacties. Dat woord schijnt niet zo bekend te zijn als ik dacht. Het is wel echt Nederlands, en betekent hetzelfde als kruinen. Wij gebruiken die woorden overigens allebei.

Fris gebadderd.

De ondeugd straalt er vanaf. Lekker joggingpak aan. Chillmodus.

Ik trek m’n sportpak vast aan. Hoeft dat straks niet meer.

En dan gaan we lekker op de bank met een stukje chocola en een filmpje. Alle plannen overboord en gewoon even dit. En dat is fijn.

Samen.

Etenstijd. Pasta voor de jongens. Hun favoriet.

Ik weet niet wat er gaande is met die fotoskills van mij maar iets met haastige spoed geloof ik.. Wij eten lekker soep met een uitsmijter. De ballen zin om te koken vandaag, dus lekker makkelijk.

En dan sporten.

En dan dit. Een rusteloze peuter die naar beneden komt en bij mij wil liggen. En dan meteen weer in slaap valt ook. Ik vind het zo bijzonder hoe dat werkt met kinderen. Dat ze je soms ineens heel erg nodig hebben om rust te vinden. Wel heel mooi.

Het is zaterdag. En het is vroeg. Dit duo is er heeel erg op tijd bij vandaag. Ze gaan alvast samen naar beneden om te spelen – heel chill dat dat kan nu de hagelslag op veilige hoogte staat, haha – en als wij beneden komen staan ze samen ontbijt te maken. Ik hoor Benjamin tegen Morris zeggen: ‘zou papa ook koffie lusten?’ En ze willen onder geen beding hulp. Dus het lukt ze. Mijn peuters van 3 en 2. Samen boterhammen met pindakaas smeren en een beker melk. En wij staan erbij en kijken ernaar en we mogen precies niks doen, maar wel zo trots. Kijk die B. Hij is ook trots op zichzelf geloof ik.

We gaan de deur uit!

Dit reuzenkind heeft namelijk nog maar heel weinig passende kleren in de kast. Voor nu, en voor zometeen als het weer wat mooier weer wordt al helemaal letterlijk niets, en aangezien het nog sale is besluiten we naar Roermond te rijden. Eerste stop is Hilfiger, want daar hebben ze nu 50% extra korting op de outletprijs dus dat scheelt een flinke slok op de borrel.

Als Morris gaat meten moet deze uiteraard ook even meten. Pretbekkie.

Deze trui zoekt Morris zelf uit. Hij wil hem graag passen en kijk dat koppie nou. Ik heb wel eens mooiere truien gezien in dit leven, maar ik vind dit dus zo leuk dat die trui mee naar huis gaat. Hij is zo blij met zijn hondentrui.

Onbetaalbaar.

De missie slaagt behoorlijk. Heel fijn.

En door.

Ik wil deze jas eigenlijk voor Morris, maar hij is er niet meer in de goede maat. In die van B wel en kijk nou hoe stoer. We nemen hem niet mee en daar heb ik achteraf dikke spijt van, want hij was écht heel mooi, en maar vier tientjes!

We zijn bij Nike. Koen past even wat en wij staan met z’n drieën op de uitkijk. Het is weer dikke mik tussen deze twee vandaag.

Ik koop dit sportsetje. Mijn Nike leggings zijn bijna allemaal uitgerekt bij de band omdat ik ze tijdens mijn zwangerschappen zoveel heb gedragen, dus ik neem deze mee. Zit perfect!

Tijd voor lunch, en daarna om weer te gaan. We moeten nog even naar de open dag van een zakelijke relatie van Koen. Prima ook; ik heb het hier altijd na een paar uur wel weer gezien en we zijn héél goed geslaagd voor de jongens.

We kochten dit rijtje voor Morris. Alleen zijn favoriete trui was iets duurder, de rest allemaal €20 of nog iets goedkoper. En alles dus in maat 110. Mag hopen dat hij daar toch een poos je in past. Alleen het lange mouwen shirt van Ralph Lauren is maat 4 jaar, maar dat merk valt in verhouding tot Hilfiger heel groot in mijn ervaring. 

Eerste shirtje is voor B, en dan sokken voor Morris – ik heb áltijd deze sokken van Tommy voor hem want blijven heel goed zitten en mooi in de was – een shirt voor Morris, en het grijze vestje nemen we voor allebei mee, want die vind ik top voor nu over een shirt, en straks in het voorjaar als ‘jas’, en kost ook maar twee tientjes! Van rond de 60 voor 20 geloof ik. Prima deal.

En de laatste rij: een trui voor Morris, shirt voor allebei, en overhemd voor Morris. Die trui en dat overhemd kan hij de komende maanden nog aan, en ik denk dat hij deze maat zelfs na de zomer nog wel past. Tenminste; dat hoop ik. Haha.

Als de jongens thuis zijn ga ik weekboodschappen doen en wip ik nog heel even de Hennes binnen. Ik pas dit rokje en ik vind hem héél leuk, dus ik neem ‘m mee. Hij is alleen te ruim in de taille, daar staat ie een soort van ‘open’, dus ik moet even naar de kleermaker om te vragen of hij het haakje iets kan verstellen. Dan is het al opgelost. En anders moet ie terug. Hoop ik niet.

Eenmaal thuis is het spelen met de jongens en omkleden, want Menthe komt oppassen omdat wij een etentje hebben. En dan is dat meteen het einde van deze plog. Het was een héél fijne dag samen. Donderdag was werk, vrijdag was er zo een waarvan je denkt ‘joe die zitten er ook tussen’, en zaterdag was gewoon heel fijn met z’n vieren. Ik hoop dat je ‘t leuk vond om eens een andere invulling van de plog te zien.

Voor nu bedank ik je voor het lezen en heel graag tot de volgende!

 

Recommended Posts
Showing 11 comments
 • Linda

  Ik had je al gemist gisteren maar blij te lezen dat je je weer wat beter voelt en hopelijk is de ontsteking in je mond snel over want daar lijkt me zo vreselijk.. Leuk zo de plog eens met andere dagen vind ik.. Heerlijk die 2 samen ontbijt maken..

 • Katja

  Zelf vind ik de trui wat Morris heeft uitgekozen ook het leukst, ik vind de rest zo “saai” niet kinderlijk. Zulke shirts kun je ook dragen als je volwassen bent. En ik hou er sowieso niet van als de merken er zo groot opstaan. Ik koop voor mezelf graag Ralph Lauren maar dan alleen met het kleine logo! En voor de kinderen is Zara heel leuk ff zoeken maar daar heb je ook eenvoudige shirts en truien maar leukere kleurtjes niet zo stijf. Zelf ga je ook niet zo gekleed. Vind t zo kak en is prima hoor maar dan zou ik mezelf ook zo kleden.

  • Nienke

   Verder alles goed met je? Wat een negatieve reactie dit. Leef en laten leven…

  • Mariët

   Rustig maar, ieder z’n ding!

  • Suze

   Als je niks aardigs kan zeggen, zeg dan maar niks…

 • Yvonne

  Grappig dat woord weerborstel. Ken het wel maar gebruik eigenlijk altijd het woord kruin. Mijn boertje heeft ook twee kruinen. Een Thaise vriendin van mijn ouders zag dat en vertelde dat twee kruinen staan voor intelligentie in Thailand.
  Mijn vriend en oudste zoon hebben aan de voorkant rechts allebei dezelfde kruin. Zo grappig om te zien als ze ‘s ochtends allebei met dezelfde wilde kruin aan tafel zitten.

  • Yvonne

   Ik vind die tommy kleertjes voor mijn zoontjes juist heel stoer staan. Ik zou het voor een meisje niet zo snel kopen. Dan zou ik ook helemaal los gaan bij de Zara. Daar hebben ze ook drie keer zoveel voor meisjes als voor jongens. Voor jongens vind ik het toch vaak tegen vallen. Die tommy kleertjes zijn ook echt super goede kwaliteit. Kan wel drie keer mee en dan is het nog mooi. Wel wat duurder maar ook wel heel duurzaam.

 • Jaline

  Leuke ploeg! Die pyjama’s van de boys met de voetballen waar is die van? Ben druk aan het zoeken,aar nergens te vinden

 • Susanne

  Weer een leuke plog, ik lees ze altijd met plezier. Super leuke kleertjes.

 • Mar Vlamings

  Hier ook Tommy fan!! Online heb je ook leuke sale nu en soms voor €14,- een shirtje!! Onze man zit nu in 128 en van de zomer is 140 denk ik te groot zo jammer dat ze geen tussenmaat hebben maar vaak koop ik t ook gewoon duur haha ach ik denk maar zo ik heb er maar 1 en we kunnen het!! In valkenswaard heb je een kinder boetiekje zitten als we naar cp kempervennen gaan is dat vaste prik om langs te gaan

 • Judith

  Love je plogs ♡

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!