PLOG355: WERK & PRONKZITTING

 In Persoonlijk

Goedemorgen deze dinsdagmorgen. We zijn er weer met een nieuwe plog. Vandaag van mijn donderdag en vrijdag. Op donderdag werd er gewoon gewerkt, en op vrijdag had ik mijn dag met de jongens en trapten we ‘s avonds de carnaval af met de pronkzitting. Dat werd een heel goed feestje. Twee fijne dagen waren het. Kijk mee.

Het is donderdagochtend en ik ga naar kantoor vandaag. Mama haalt de jongens op en ik ga lekker aan het werk. En dit is een van mijn favoriete outfitjes van het moment. Ik wóón in alles wat een col heeft. Geen idee waarom maar vind ik gewoon fijn.

Mama gaat met Morris naar opi als Benjamin op school is. Beste vrienden deze twee. Zo mooi hoe opa opleeft door de jongens. Die interactie, de gesprekjes die ze voeren.

Eenmaal thuis haalt mama al mijn poppenspul van zolder voor ze. Ze zagen dat laatst in een winkel, daar lag een popje om mee te spelen, en sindsdien vinden ze het fantastisch. Alles tevoorschijn dus. Ik vind het zo leuk. Jeugdsentiment. 

Ik ben ondertussen prima aan het werk. Voorheen had ik op donderdag altijd weekend, maar sinds ik behalve hele dagen op dinsdag en donderdag ook iedere ochtend even wat moet doen voor de zaak gaat die vlieger niet meer helemaal op.

Na de poppen weer lekker met de trein. Ik vind dat heerlijk. Vind het principieel een beetje stom dat iemand ooit bedacht heeft dat auto’s voor jongens zijn, en poppen voor meisjes, en dat alles voor jongens per se blauw moet zijn, en alles voor meisjes roze, dus ik vind het top dat ze nu met allebei kunnen spelen.

Ik geniet zo van  deze foto’s onder werktijd. Mama haalt B weer op en die heeft het heel leuk gehad op de peuterspeelzaal.

En die gaat daarna ook in de weer met de pop. Let op: hier volgt zijn routine. Uit de kinderwagen.

Even een schoon luiertje. MET poeder. Heel belangrijk.

Hop, door in de maxi-cosi.

En dan naar bed. Tot zover Benjamin en de pop.

Ik moet hier zo om lachen: die Baby Born collectie van mij was me echt heilig. Als we op vakantie gingen, kamperen in Zuid-Frankrijk destijds, moest de hele meute mee. Zie je ‘t voor je? Stond het uitgestald in de voortent. Poppenmoedertje.

Onder de paraplu met ome Robin in de lunchpauze.

Koen gaat helemaal stuk om deze. Ik niet. Haha.

Morris is ook weer thuis van de peuterspeelzaal: de gebroeders herenigd.

Als ik klaar ben met werk ga ik linea recta door naar de sportschool. En het is gewoon nog licht om 17:30 uur en daar word ik zó ontzettend blij van, dat kan ik niet eens uitleggen. Gewoon echt heel fijn.

Ik had er de ballen zin in, maar ik ben blij dat ik gegaan ben. Dat gevoel achteraf is top.

Ik ga eten bij mama en daarna thuis aan ‘t werk, en ik kom op mijn harde schijf allemaal oude foto’s tegen. Ik denk dat dit de zomer van 2011 is, maar dat weet ik niet helemaal zeker. In ieder geval een ander mens zo op de foto.

En deze foto’s. Van de allerleukste vakantie ooit, met Lot en Flip naar Mallorca. In 2014 is dit.

Deze vakantie was zó leuk. Echt de allerfijnste herinneringen aan.

En dit was ook leuk: toen we het raceteam nog hadden en Lot regelmatig naar het circuit kwam ook. Al zo lang vriendinnen. Al die foto’s terugkijken brengt zo veel oude herinneringen boven!

Vrijdagochtend: in pyjama autobanen bouwen. Top bezigheid.

En eten uit je broodtrommel, gewoon omdat het kan. En niet aan de grote tafel maar op de knieën aan de salontafels. Weekenddingen.

De puzzel gaat lekker.

Ik maak ‘m af terwijl de jongens me helpen en ondertussen hun eigen puzzels maken. Ik vond dit een héél leuke. Dit is oprecht m’n nieuwe ontspanningstherapie. Het helpt echt.

Ik ga als de bliksem door het huis. Dit hoekje blijft een van de fijnere in huis. Het voorleeshoekje op Benjamin zijn kamer. We hebben overwogen hier inloopkast van te maken op het moment dat er op de plek van de huidige inloopkast een babykamertje zou moeten – of mogen eigenlijk – komen, maar die kast gaat mooi naar zolder: Kunnen we dit laten zoals het is.

De jongens gaan in bad en ik maak mijn make-upkwasten en Beautyblender schoon. Moet ook gebeuren. Beautyblender schoonmaken vind ik overigens niet erg. Meer bizar om te zien hoeveel dat ding eigenlijk opzuigt. En je dus door het putje spoelt zo.

Er komt een bestelling binnen. We waren laatst in Arnhem eten met Ollie, en toen we daarna nog wat gingen drinken bij de Stan brak recht voor de deur mijn hak af. En niet een beetje, maar gewoon; het hele ding eraf. Wat volgt was een avond op m’n tenen lopen, want meteen naar huis ho maar, maar dus wel m’n lievelingslaarsjes naar de gallemiezen. Ik bestelde nieuwe bij Asos, maar die bleken veeel te klein..

En nieuwe zwarte pumps, want die had ik dus niet meer, en die zitten wel top. Helemaal blij mee.

Ik moet nog even aan het werk, dus dat doe ik terwijl de kindjes spelen. Zo blij met dit plekje! Alleen die kabels nog even netjes wegwerken allemaal. Zijn er zo veel.

We gaan de deur uit, en dat kan vandaag gewoon ECHT zonder dikke jas omdat het zulk mooi weer wordt en echt, mijn humeur krijgt hier zo’n ontzettende opkikker van. Zo fijn.

We moeten naar het consultatiebureau! Morris was van de week al voor wegen en meten en oogtest en prik, en vandaag moet Benjamin. Wel alleen voor wegen en meten, dus dat valt mee.

Daar zitten ze hoor. Kinderen staan te springen bij de deur als ze naar het CB mogen omdat het speelgoed er zo fantastisch is. Haha. Gelukkig maar.

Tanken. In de top 10 van minst favoriete bezigheden staat deze best hoog.

En daarna deze. Is ook niet mijn allergrootste favoriet maar de jongens vinden dit heel leuk – Benjamin gelukkig inmiddels ook – dus dan doen we dat. Het is er in ieder geval een mooie dag voor.

De jongens helpen met uitzuigen en dan kunnen we er weer een week tegen. Zo blij als ik nog steeds met deze auto ben, echt, niet normaal. Beste materiële beslissing in tijden.

Na het consultatiebureau – B is weer helemaal goedgekeurd – gaan we even gauw bij opa binnen. Hoeft bij hem nooit lang te zijn: even een praatje en een knuffel en dan kan hij er weer tegen.

Boodschappen doen. Weer eens naar de Lidl!

Groentennnn. Daar komen we de week wel weer mee door.

Mama heeft voor de jongens gespaard voor Aquamini’s. Nou dat is een dingetje hoor.

Wagen volgeladen! Croissantje mee, en door!

Meteen naar het Wijnhuis. Opa Bollen wordt morgen, als in afgelopen zaterdag, 88, en we halen wat goede wijn voor hem. Daar maken we hem het meest blij mee.

Volgende station!

Ik kocht deze bij de Lidl, en ik ben nog niet thuis of het pak is al open. Ik vind dit dus echt de meest fantastische koekjes. Zo lekker. Maar goed dat ze die maar twee keer per jaar verkopen; anders vrat ik me er kogelrond aan echt.

De tassen weer leeg! Ik bestel ondertussen even kaarten voor de nieuwe editie van Big Boys Chef’s Table – een pop-up restaurant – hier in Uden. Dat was de vorige keer zo fantastisch dat we nu weer willen. Ik zit om 16:00 klaar als de verkoop begint, en dat is maar goed ook, want even later is het zo goed als uitverkocht.

Koen gaat met de jongens naar de kapper; ik rijd naar de drogist.

En als ik in de auto stap wil ik Koen even bellen. Morris neemt op en gaat automatisch op facetime, en hier wil hij me dus een kusje geven. De gesprekken die ik nu met hem kan voeren koester ik zo.

Baddertijd. Wij gaan vanavond naar de pronkzitting dus we douchen, en Benjamin klimt er ook bij. Vind hij gezellig. Lekker met z’n allen op de badkamer.

Klaar om te gaan!

We zijn bij het theater. Voor iedereen die carnaval en dus pronkzittingen niet kent; ik weet niet eens precies hoe ik het uit moet leggen maar het is in ieder geval gerelateerd aan carnaval, en er zijn tonpraters en allerlei andere acts. Niveau kan of heel goed zijn, of heel dramatisch, of iets er tussenin, maar gezellig is het in ieder geval.

Precies wat ik zei dus. Gezellig. En Lot en Flip zijn er ook dus dat maakt het nóg extra leuk.

Oké, als je pas na vieren weggaat, er dan nog per se vet gegeten moet worden en je dan met de familie waar je mee was foto’s uit gaat lopen wisselen van wat er precies naar binnen gewerkt wordt weet je wel hoe laat het is. Het was in ieder geval weer een lekker feestje, zullen we maar zeggen. Dit was overigens niet mijn broodje. Haha. Ik nam een wrap waar ik precies vier happen van op kreeg. Avond voor in de boeken.

Komend weekend hebben we een rustige op de planning. Niet zonder reden, want volgende week is het carnaval en met twee dagen Den Bosch in ‘t verschiet zal dat ook wel weer bal worden. Op zich wel lekker dus; die rust. Ik ben zo benieuwd hoeveel van jullie ook carnaval vieren en hoeveel niet, in percentage. Ik geloof dat ik met de carnaval in ieder geval niet hoef te ploggen. Haha.

Voor nu bedank ik je weer voor het lezen en wens ik je een goede week toe. Tot de volgende!

Recommended Posts
Showing 12 comments
 • Lisanne

  Haai! Gezellige plog weer! Vraagje: waar heb je die boekenkast op B’s kamer vandaan? Ben ook ernstig op zoek naar zoiets. Bedankt vast fijne dag

  • Michelle

   Die komt van VT wonen!

   • Irene

    Was ik ook benieuwd naar 🙂

 • Hester

  Neeeeeeee wel ploggen en/of vloggen met carnaval! Heb daar vorig jaar juist zo van genoten, haha. Ik woon in Noord-Holland en in mijn dorp is het dus helemaal geen ding en ik kan me er ook niets bij voorstellen, daarom vind ik het zo onwijs leuk om zo mee te kunnen kijken, haha.

 • Judith

  Waar zijn je zwarte pumps van? Ze zijn prachtig!

 • Brenda

  Ik ben echt helemaal verliefd op dat enorm leuke jasje wat je aan hebt bij de pronkzitting! Mag ik vragen waar die van is?

  Liefs!

 • Lindy

  Ik ben ook helemaal klaar voor Carnaval, zin aaaaaannn!! En als ik dan weer uitgekaterd ben vind ik het altijd leuk om fototjes van jou carnaval te zien haha, veel plezier alvast! X

 • Bianca

  Is je carnavalsjasje al klaar? Zou je het eindresultaat op je insta willen laten zien?

  • Michelle

   Nog niet! Ga ik zeeeker delen als ie af is. En heb er nog vier te naaien dus genoeg te laten zien!

 • Bianca

  Benieuwd. Ben er ook mee begonnen, maar dan zwart met applicaties in de kleuren van Tilburg Kruikenstad!

 • Janny

  Je hebt flink door gepuzzeld.. maar groot gelijk hoor, werkt zeer ontspannend..
  Hier in Limburg vieren we ook maar dat heet dan vastelaovend.. iedereen anders verkleed en met schmink op het gezicht.. toch heel anders als ik foto’s uit Den Bosch zie..
  Voor mijn gevoel duurt het nog even maar het is al volgende week.. haha.
  In ieder geval heel veel plezier..

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!