PLOG356: WEEK IN FOTO’S

 In Persoonlijk

Goedemorgen en leuk dat je er bent voor een nieuwe plog! Het is een verzamelexemplaar dit keer, met foto’s van onze woensdag tot en met zondag. Dagen met vanalles wat. Leuke dingen, werk, sociale verplichtingen, lekker niksen, tijd met vrienden en tijd met z’n vieren. Een prima weergave van hoe onze weken er zoal uit zien. Kijk mee!

Het is woensdagochtend: mijn thuisdag met de jongens. Ik begin de dag met werk, de jongens spelen samen en als ik klaar ben wil deze muis me even helpen. ‘Ook op de computer mama!’
Ik draag vandaag dit. Tot de bloedneus van Benjamin roet in het eten gooit. Hij heeft een frontale botsing met Morris en dat gaat niet helemaal goed. Zo sneu.
Ik ben heel de dag thuis aan het werk en als Koen thuiskomt maakt hij een paar foto’s van me voor Instagram. ZO fijn dat het weer wat langer licht is. En ik heb zoveel plezier van de Olympus. Echt niet normaal, de foto’s die dat apparaat maakt. Heel blij mee.
Als ik klaar ben met werken brengen we de jongens naar papa en mama. Wij gaan vanavond naar Vitesse Ajax, voor de beker, en omdat de jongens op donderdag altijd bij mama zijn blijven ze daar slapen. Wel zo gemakkelijk.
Alsof ze thuis zijn; meteen lekker spelen. Fijn om ze zo achter te laten.
Dit tafeltje wordt zo bizar veel gebruikt. Mama heeft ook gewone kinderstoelen, maar de jongens zitten veel liever samen aan hun eigen tafel.
Wij zijn ondertussen in Arnhem. Ollie is in de Foodhall – die ook van hem is – dus daar eten we even gauw wat voor we naar het GelreDome gaan.
Deze twee zitten ondertussen fris gebadderd aan een klein bakje chips voor het slapengaan. Bij opa en oma is het altijd feest.
Ajax staat voor dus die op links is blij, maar mensenkinderen wat een rukwedstrijd is dit. Haha. De samenvatting op Studio Sport had op zich ook wel voldaan.
Strafschop, dus 0-3 in het voordeel van Ajax. Daar blijft het ook bij.
Mama had voor de jongens nieuwe pyjamaatjes. Deze foto zie ik pas na de wedstrijd, maar hier zijn ze boven tanden aan het poetsen. Ik krijg hier flashbacks van naar toen ik nog thuis woonde en Robin en ik deze badkamer samen deelden. We mochten destijds alles zelf uitzoeken. Inmiddels ruim tien jaar geleden.
In de loge na de wedstrijd. Leuker dan de pot zelf vandaag. Er wordt er ergens een Feyenoordshirt vandaan gevist. Drie keer raden wie ‘m aantrekt.
Lekker helder avondje wel weer. Voor mij valt het overigens mee: ik ben de BOB. Vind ik helemaaal niet erg in de wetenschap dat we morgen gewoon weer moeten werken.
Donderdagochtend: foto’s van mama. De jongens hebben goed geslapen. En wij ook! Ondanks dat ik het heel raar vind om thuis te komen in een leeg huis – dat komt zelden voor – was het voor de nachtrust niet verkeerd.
Ik ga naar kantoor voor een dag werken.
Deze foto vind ik zo leuk. Ook meer dan tien jaar geleden, toen ik nog ging trainen in mijn Feyenoordtenue. Ik voetbalde standaard in dit pakkie. Op trainingsavonden dan. Voelt als zo’n ander tijdperk. Laatste keer dat ik tegen een leren bal trapte is al zo kanonnenlang geleden.
Klaar met werk, dus met een bloedgang naar mam. Ik heb de jongens heel erg gemist. Zij ons veel minder, gelukkig. Ze hebben wel met mama carnavalspakjes gekocht voor volgende week. Ze kozen voor de kangoeroe, allebei hetzelfde. En nu mag dat pak niet meer uit.
De grote kangoeroe heeft ook een mini exemplaartje in zijn buidel. Haha. Zo schattig.
Thuis. Uitgeteld en doodmoe; B valt nog tijdens mijn liedjes zingen in slaap. Zo slaapverwekkend dat gezang van mij.
Vrijdagochtend is WAS ochtend. Echt ongekend hoeveel was je verzamelt met kleine kinderen. Of met kinderen in het algemeen, vermoed ik.
Als je overal kunt spelen ga je natuurlijk met z’n tweeën onder de tafel zitten.
Ik mest mijn kast uit. En dan écht heel grondig. Ik doe zóveel weg. Alles wat niet of nauwelijks gedragen wordt gaat in de zak. Ik laat mama er wat uitzoeken, Meesje, mijn vriendinnen, ik geef wat weg aan iemand die ik ken die het heel goed kan gebruiken, en ik verkoop een deel voor kleine prijsjes waarvan de opbrengst naar één van de goede doelen die we op het moment steunen gaat. Zo doe ik het eigenlijk altijd.
Ik maak wat foto’s voor vriendinnen.
En ondertussen krijg ik foto’s van vrienden die ondertussen ook Kapten fan zijn. Vind ik leuk.
Ik heb een lekker dagje met de jongens, lekker thuis met z’n drieën, en als Koen er is komt Menthe: we moeten naar de verjaardag van Daan en waren van plan Morris en Benjamin er zelf in te leggen, maar toen die er lucht van kregen dat Menthe zou komen was dat uit den boze. Haha. Snap ik wel.
Kusjes voor papa.
Snapchatfilters waardoor je net een pop lijkt! Op zich niet gek als je nog volle bak in de kreukels zit.
Nu niet meer! Aangekleed en wel. Ik kreeg op Insta en hier méga veel vragen over dit jasje, en het is van Lefon. En heel fijn, want supergetailleerd en daar houd ik van met blazers.
We gaan even wat foto’s schieten met Renée van StudioNicjes, en spelen in het park.
Eendjes kijken.
En daarna doorrrrr. Op naar de bouw van Robin en Mees.
Klusmannen. Of nouja; papa en Robin. Die werken al maandag zo hard aan dat huis. Niet normaal. Wij kijken even hoe de vlag erbij hangt. Schiet zo op.
Opa en kleinzoon!
Die kan ook van het lijstje. Door naar het dorp. Een boodschap doen en lunchen samen.
Het Flip Flap Huisdierenboek van Benjamin moet precies overal mee naartoe.
In de hobbywinkel om textiellijm te halen. Carnavalsvoorbereidingen in full swing.
Zo. Komen we het weekend wel weer meer door. Meine Güte echt, niet aan te slepen hier deze koekjes. Vind ze zo lekker. En de jongens ook.
Pakketjesdienst Bollen-Walk in actie.
Doe nooit boodschappen als je lekkere trek hebt. Ik vind die macarons van de Ap overigens serieus heel goed te eten. Ik bedoel, als je bedenkt dat die van Ladurée bijna twee tientjes per ZES stuks zijn is 12 voor €5 dikke prima. Vooral als ze ook gewoon echt aardig te doen zijn.
Momlife is je trui een halve dag schoonhouden en daar de vlag voor uit hangen omdat dat een prestatie an sich is.
Three men down. Enerverende dag wel. En wie er wakker is? Drie keer raden. Je ziet wel weer wat het sterke geslacht is.
Jacq komt spontaan langs met de jongens. Dat wil zeggen: vier héél blije kinderen. En een goed excuus om al dat lekkers op te eten samen.
Morris en Jacq: twee handen op één buik. Die koekjes gaan er prima in bij iedereen ook.
Ik pak mijn Olympus even om te proberen een foto te maken van Bas. En dat lukt! Zat een vogel op mijn neus;). Knap jong.
Morris knuffelt ondertussen nog even door.
Dat zei ik: twee handen op één buik.
We liggen er lekker bij vandaag. Als visite niet als visite voelt en je gewoon lekker op de bank kunt blijven hangen met z’n allen als je daar zin in hebt is dat een héél goede zaak.
Grote jongens. Samen spelen en samen eten.
Ik exporteer de foto’s die ik net maakte meteen naar mijn telefoon en dan staat deze van afgelopen week er ook nog tussen. Wellll hello Koen.
Jeroen is klaar met de MBA voor nu dus die komt ook rechtstreeks naar ons. Hij krijgt een heeeel warm welkom.
Zit het hoor, de Daltons aan tafel. 2, 2, 4, 3 jaar. En dikke vrienden. Zelfs nu ze vandaag niet naar buiten kunnen gaat het echt heel zen. Op de decibellen na dan, want ze kunnen me ‘n partij geluid produceren met z’n vieren, daar zeg je u tegen.
Als ze moe worden: samen op de iPad.
En dan weer verder spelen.
De jongens liggen er pas tegen 22:30 uur in; zij speelden al die tijd lief en wij zaten met Jeroen en Jacq aan tafel te kletsen en dan is het zo later dan gedacht, en dan appt Lotje een foto van haar gin tonic door. We zouden misschien nog even die kant op gaan, maar dat wordt ‘m dus niet meer nu.
Koen antwoordt met dit. Haha. Wijntje en Wie Is de Mol. Prima zaterdagavond zo. Het was echt een heel gezellige dag. We hadden precies geen planning dus alles was spontaan en dat zijn vaak toch de leukste dagen. Als je gewoon kunt zien hoe het loopt en kunt doen waar je zin in hebt. Ga ik wel heel goed op.
Ik word zondagochtend wakker met deze foto op mijn filmrol, die Koen vannacht van Morris en mij maakte. Hij lag te piepen en hoesten, en ik hoorde dat vanuit bed en kon niet slapen. Uiteindelijk vielen we zo samen in slaap. Rust voor ons allebei. Navelstreng tussen hem en mij is echt niet doorgeknipt.
Ontbijten aan tafel. Toetjes voor de boys.
Paar krentjes erin ook.
Koen maakt voor mij een broodje filet, truffelmayo en ei. Was weer even geleden. ZO LEKKER.
Mama komt even op de koffie; verplicht potje kwartetten.
De rest van de middag doe ik dit. Emblemen op de jasjes stikken. Ik heb beloofd dat ik die van Ollie, Dima, en Jacq, en op die van onszelf moeten er ook weer een paar bij. Met andere woorden: dagtaak. Lot en Flip zijn bij ons Ajax kijken en chillen en dat is wel heel gezellig.
Again: een vermoeide peuter. Kan hem zo overleggen in bed.
Het begint ergens op te lijken. Nog een week! Kan niet wachten.
Lot en Flip zijn naar huis, de kindjes slapen, en wij kijken The Voice terug met plaatpizza op de bank. Zondagdingen. Ik kan overigens geen embleem meer zien, maar moet van de week nog even door. Wel fijn dat het meeste werk gedaan is.
Koen is ondertussen ook al met z’n hoofd bij volgende week. Aftellen!

En dan was ‘m dat weer. Een greep uit onze week! Komende week zijn we gewoon nog aan het werk, volgend weekend en maandag vieren we carnaval en die week daarna is bomvol met afspraken, dus nog even stilte voor de storm. Ik bedank je vanaf deze plek weer voor het lezen! Tot de volgende.

Recommended Posts
Showing 3 comments
 • Corina

  Leuke foto’s en tekst! Ik heb de paaskoekjes ook ontdekt bij AH. Ze eten TE lekker weg mmmmm

 • Charlotte

  Super leuke plog! Verkoop je de kleding op Instagram?

 • Lieke van Veen

  Die kangoeroe pakjes zijn zo leuk!
  Waar heb je die grijze blazer van Koen gekocht? Hij is echt super mooi.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!