PLOG357: CARNAVAL 2020

 In Persoonlijk

Goede donderdagmorgen allemaal! Vandaag is het tijd voor een méga lange plog. Net als de vorige van bijna een hele week, met foto’s van onze carnaval. We hadden op de planning om precies twee dagen te gaan, maar dat liep nét even anders. Uiteindelijk gingen we vrijdag, zaterdag, zondag en maandag, máár met de kanttekening: alle avonden net na middernacht al thuis en dat was heel chill. Goede nachtrust doet wonderen. Of nouja, goed.. Daarover later meer. Voor nu: kijk mee naar héél veel foto’s van ons lang weekend!

Het is donderdagochtend: mijn werkdag. Mama komt de jongens ophalen. Ze mogen vandaag in carnavalspakkie naar school. Morris wilde dat vorig jaar niet, maar B weet niet hoe gauw hij zijn pak tevoorschijn moet halen.
Kijk. Vindt ie leuk.
Ik ga in m’n chille outfit naar kantoor vandaag. Je hebt er wel eens dagen bij dat je geen zin hebt om heel erg moeite te doen. Dat heb ik dus vandaag.
Bijna weekend! Of semi weekend, maar ik blijf gewoon zeggen weekend. Dat klinkt zo lekker op donderdagmiddag.
Auntie en ik kijken wat oude foto’s terug. Dit is ruim een jaar geleden. Bizar hoe weinig verschil dat maakt voor ons en hoe veel voor die kleine mensjes.
Alhoewel.. Dit is april 2016, toen ik bijna uitgerekend was van Morris en met verlof ging. Mijn laatste werkdag.
En dit is juli 2017. Vlak voor mijn uitgerekende datum van B. Ik dacht altijd dat ik er beide zwangerschappen redelijk hetzelfde uitzag maar dat is echt niet zo, als ik die foto’s terugzie.
Mama stuurt me deze foto door: als ze B gaat halen op de peuterspeelzaal heeft hij zelf schmink op. Dat is ook een primeurtje.
Het verschil tussen onze kinderen: Morris doet z’n pak niet aan. Hij neemt het in zijn tasje mee. Te spannend.
Wel heel blij, overigens. Gelukkig maar.
En dan dit: als hij er eenmaal is en de andere kindjes in hun pak ziet doet hij het zelf ook. Dat blije bekkie. Trots op ‘m.
Na werk haal ik de jongens op bij mama, spelen we thuis nog even en leggen we ze in bed, en dan gaan we spontaan een hapje eten samen, omdat we vandaag precies 8 jaar verkering hebben. We wilden eigenlijk niets doen, want nét voor de carnaval, maar niks is ook zo niks, dus we gaan ‘even’ een hapje te doen bij Floryn. Dat even escaleert natuurlijk weer helemaal uit de klauwen, die hadden we aan kunnen zien komen, maar het was écht heel leuk. En wat nog leuker is, en wat ik echt heel bijzonder vond: wij komen zo goed als wekelijks bij Floryn, zij zien op Instagram dat we 8 jaar samen zijn, wij bestellen geen toetje, en dan komt dit op tafel. ZO attent, en zo lief. En lekker, ook dat.
Vrijdagochtend: Morris is heel erg moe, en hij valt beneden gewoon weer in slaap. Niet helemaal fit. Het is weer last-van-longen-tijd.
Als hij wakker is, en Benjamin ook, en ik even gewerkt heb gaan we boodschappen doen samen.
En even wat drinken met Marieke. Met een taartje erbij.
Vinden deze twee helemaal geen straf.
Heel veel knuffels.
Als Koen klaar is met werk komt hij ook naar het dorp om even een wijntje mee te drinken, en dan moet hij naar de kapper en gaan we weer. Ondertussen begint trouwens in het dorp de carnaval, en we waren nog wel zo van plan om vanavond niet te gaan. Maargoed, dan zie je dat, en dan ben je verloren.
Dus we gaan toch. Even een paar uurtjes maar, als de jongens al slapen.
Toch wel weer heel erg gezellig dit!
We zijn om 24:00 uur thuis, en de jongens slapen uit, dus al met al is het een prima nacht. Zaterdag doen we vrij weinig. We chillen op de bank, ik moet nog wat boodschappen doen, en wat emblemen op de Oeteldonk jasjes stikken, dus we komen de dag wel door.
‘s Avonds gaan we net als gisteren ook weer een paar uurtjes. Gewoon even, omdat het zo gezellig is. Ik ben trouwens vandaag de brunette versie van Britney Spears in de Hit Me Baby One More Time clip.
Fijne vriendinnen<3.
Papa, mam, Robin en Mees zijn ook in het dorp, dus die zoeken we even op.
When je denkt dat de foto al gemaakt is. Joejoe meid, hop in die lampen.
En dan is het zondag. Vandaag staat al heeel lang dik onderstreept in de agenda, want wij gaan naar Den Bosch. Twee dagen. Met Lot en Flip, en Olivier en Dima, en dat betekent dat de kindjes voor het eerst twee nachten gaan logeren. Ik heb daar in mijn hoofd een groot ding van gemaakt, maar de jongens vinden het alleen maar heel erg leuk en verheugen zich er al twee weken op, dus dat maakt het wel gemakkelijker. Ze zwaaien ons nog net uit, maar zijn eigenlijk al te druk met spelen.
Zo dus.
Wij checken in in Landgoed Huize Bergen in Vught, in de Botanica, en maken ons klaar om te gaan. Hotel is overigens écht top; die kamers die wij hebben in ieder geval wel. Sowieso voor herhaling vatbaar.
Uden & Arnhem.
Vrienden.
En vriendinnen. Voor het leven.
Koen kan ‘t prima hebben zo.
Je kunt mij maar met heel weinig blijer maken dan met een gezellig muziekje, een borrel, en fijn gezelschap. Marieke komt ook naar Den Bosch en dat is top. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.
En ik kom dit schatje weer tegen. Hoi Eef, als je dit leest. Sowieso komen heel veel lezers even gedag zeggen en dat vind ik alleen maar leuk.
De jongens genieten ondertussen bij papa en mama. Ze gaan even carnaval vieren, en dan lekker in bad en met een chipje op de bank. Ik word heel blij van deze foto’s.
Zo blij dus.
Net na middernacht houden we ‘t voor gezien. Krijg je ervan als je zo vroeg begint. We houden nog even nabespreking op onze kamer. Dat wil zeggen, ranzige schoenen uit, zakken chips open en even evalueren hoe leuk het was.
Maandagochtend. Ik ga even aan het werk en Koen en Lotje halen ontbijt. Ik heb dramatisch geslapen vannacht. Piekeren, met m’n hoofd bij de jongens en dat we niet morgenvroeg weer bij ze zijn, bezig met werk. Paniekerig. Niet best. Ik weet dat het nergens op slaat, maar toch lukt het me niet mijn hoofd uit te zetten. Gelukkig is Lot er. Die weet altijd precies het goede te zeggen. Dat helpt. We zijn te laat om in het hotel te ontbijten, dus dat wordt anders opgelost.
De jongens zitten ook aan een boterhammetje. Kijk die blije koppies. Deze foto maakt weer heel veel goed. Ze genieten zo, en ik ook weer als ik dit zie. Voor mij is het zo goed om dit gewoon een keer te doen. Leerzaam.
Onze kangoeroes gaan naar hun bonusopa en -oma. Dubbel feest dus.
En ik wil wat afwassen en gooi dan een shotglas kapot op de grond. Lekker bezig wel. De housekeeping is bij ons in de gang aan het werk, dus ik ga er naartoe om even een stofzuiger of iets anders te halen om het op te ruimen. Ze biedt heel lief aan om het te komen doen, maar dat vind ik écht niet ok. Heb dat glas er zelf neer gegooid, dan kan ik het ook prima zelf schoon maken, die vrouwen werken al zo megahard.
Knallen er nog een worstenbroodje bij.
Ennn dan gaan we weer door. Jacq is vandaag ook mee en dat vind ik heel fijn.
Lievelings. Je moet wat als je honderd jaar moet wachten in de rij voor wc. DRUK mensen, niet normaal. Selfies maken dan maar.
Broeders.
Bewijzen dat je niet dronken bent doe je zo. Ik heb op een gegeven moment zo genoeg van al die cola – met iets erin;) – dat ik ff overga op de water. En dat is niet onverstandig, want ik kan ‘m dus gewoon nog. Haha.
Als we ‘s nachts terugkomen op de kamer treffen we dit aan. Een tasje met fruit, water, wat chocolade, sap en een puzzeltje.
En dan dit kaartje. Ik had ‘s ochtends op stories gezegd dat de vlog een dag later zou komen omdat de WIFI niet zo snel was. Of eigenlijk best traag. Blijkt dus een van mijn lezers op Instagram bij Huize Bergen te werken, en die fixt dit voor al onze kamers. Alweer zo attent.
Van die groepsappdingen als iedereen nog wakker is.
Als we dinsdag wakker worden krijg ik haast. We pakken onze spullen in en gaan dan lekker naar de jongens. Onderweg even gauw een wrap halen bij de Subway, en dan door.
Naar dit. Het allerfijnste.
Weer samen.
Compleet terug naar huis.
Thuis ruimen we alles meteen op, en dan is het chillmodus aan. Wie mij op Instagram volgt heeft deze al gezien maar ik ga hier dus zelf echt stuk om. Hier volgt Benjamin Wilson Bollen in vijf foto’s. Nummer 1: eten.
2: ‘Hmmm, mag ik nog wat mam?’
3: ‘Ah toe, please?’
4: ‘Ah echt niet mam? Meen je dat nou? Jammer zeg.’
5: ‘Laat ik nog even een kusje proberen. Misschien helpt dat.’
Ik heb flashbacks naar mijn zwangerschappen en de cravings die ik toen had. Ik denk al twaalf uur non stop aan broodje shoarma. Koen niet. Dus we eten iets anders. Maar mannnn man man. Broodje shoarma witte saus. Ondanks dat ik nog maar nauwelijks vlees eet en zelden tot nooit iets anders dan kip denk ik de hele dag hieraan. Haha.
Ik maak even wat foto’s van een jasje wat binnenkwam voor het voorjaar, om te delen op stories. Kan niet wachten tot dit zo aan kan.
Maar zo, zoals ik ‘m nu zou dragen, is ie ook leuk.
Ik maak bananenpannenkoeken voor de jongens die we opeten voor de televisie terwijl we met z’n vieren Casper en Emma op Safari kijken.
En als de jongens slapen, en Koen ook – die is inmiddels kneiterziek, met 40 graden koorts en zweten en ijlen en andere toestanden – kruip ik op de bank en kijk ik After.

En toen zat het feestweekend er weer op. Ik had er zo intens naar uitgekeken, maar ik vind het ook niet erg dat het weer klaar is. Het was gewoon perfect zo. Heel erg genoten, en nu weer lekker aan de bak deze week. Ik heb ‘n paar leuke afspraken staan en komend weekend is nog helemaal leeg op de agenda, dus we gaan wel zien wat het ons brengt.

Hebben jullie carnaval gevierd?

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Daniëlle

    Leuke plog weer.
    Ziet er uit als een top carnavalsweekend 🙂
    Gaaf jasje ook trouwens. Waar is deze van?

  • Lieke van Veen

    Die kus foto van Benjamin is echt heel cute!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!