PLOG359: ALS VANOUDS

 In Persoonlijk

Goede dinsdagmorgen lieve mensen. Vandaag weer eens een ouderwetse weekendplog, zoals ik ze voorheen altijd deed. Ik legde onze vrijdag, zaterdag en zondag vast en het waren fijne dagen. Als vervolg op vorig weekend deden we ook nu rustig aan – in ‘t kader van één zwaluw maakt nog geen zomer – en dat was heel chill. We troffen overigens ook de eerste voorbereidingen voor de bruiloft, want die komt ondertussen ook heel dichtbij. Kijk mee!

De gebroeders die niet echt gebroeders zijn hebben ons bed weer weten te bereiken. Ik heb echt nul ruggengraat als ze zo lekker liggen te slapen. Toe maar. Pel kijkt me ook zo aan van: ‘wat gaan we doen? Mag ik blijven?’ Haha.
Benjamin is weer z’n oude slaapkopperige zelf. We hebben afgelopen week geen Pieter Konijn meer aan gezet op Netflix, en sindsdien heeft hij iedere nacht gewoon weer door- en uitgeslapen. Toeval of niet: ik zet dat programma voorlopig niet meer op.
Blij uitgeslapen koppie.
De zon schijnt dus deze twee confisqueren mijn nieuwe zonnebrillen.
We gaan weer eens naar de markt. Dat was lang geleden!
En dan naar de Appie. En dan zijn de boodschappen lekker op tijd in the pocket. Heel chill.
Als ik op vrijdagochtend aan de jongens vraag wat ze willen doen is het antwoord altijd hetzelfde: boodschappen doen, worstenbroodje eten, naar de bibliotheek en auto wassen. Ik kan me er helemaal in vinden.
Deze momentjes met z’n drieën koester ik zo.
De worstenbroodjes missie is geslaagd.
Ik neem een paprikasoepje, en de jongens hun broodje, en we zitten heerlijk even samen.
Hoi binkie.
Na de lunch: door naar de bieb. Oude boekjes terugbrengen en nieuwe uitzoeken.
Dit vinden ze één van de leukste uitjes om samen te doen. Door de boekjes, maar sowieso ook door de mega glijbaan midden in ‘onze’ bibliotheek.
En dit is ook een hoogtepunt: boekjes scannen als we gaan. We gaan dit keer voor wat meer informatieve boeken ook. B geeft daar niet zo veel om, maar lijkt me wel leuk om Morris zijn continue vraag naar informatie een beetje richting te geven.
De etalage van Intertoys is één groot walhalla voor de peuter. Hij weet al precies wat hij voor zijn 4e verjaardag wil. Bijna..
Ik wil nieuwe speelschoenen voor de jongens, noem me een zeikerd, maar ik vind het echt heel zonde om ze altijd hun ‘goede’ aan te doen. Ze hebben nu witte Stan Smith’s allebei, die zijn mega chill schoon te houden ook, dus dit lijkt me een goede vervanger, maar ze hebben ze niet in 28 en Morris hangt een beetje tussen 28 en 29 in. Dit is 27, maar die zijn sowieso te klein. Nog even verder zoeken.
De auto wassen. Ik zei steeds: als we de nieuwe auto hebben ga ik dat iedere week doen. Niemand geloofde dat, maar tot op heden houd ik me er perfect aan. Bijna ‘n jaar al.
Na ‘t autowassen rijd ik als ‘n sukkeltje rondjes om Uden-Zuid omdat mijn kinderen PER SE pony’s of paarden willen zien. Geen grap. Waar ze normaal staan bij ons in de wijk zijn ze niet, maar die twee rusten niet voor we ze gespot hebben. Gelukkig wonen we zowat tussen de dieren: we hebben ze uiteindelijk redelijk snel gevonden.
Als Koen thuis is hebben we datenight. Menthe komt weer op de jongens passen en wij gaan samen een klein hapje eten en een drankje doen.
We delen gyoza als voorafje. HEER-LIJK. En doet me zo aan Mallorca denken. Iedereen die mij al jaren volgt weet waarom.
Als hoofd ravioli met truffel. Vega, en zo zo lekker.
Een solero in een glas dit. Pornstar Martini. Zo lekker.
We zijn iets na twaalven thuis omdat we Menthe af moeten lossen, en dan drinken we samen nog een rosé. Dat is dus echt zo’n ding waarvan je op het moment zelf denkt: topidee! En de volgende ochtend: WAAROM deden we dat nou?
Zaterdagochtend. M’n allereerste Camelia. Er zitten zoveel knoppen in de plant; ik kan niet wachten tot ze allemaal uitkomen. Voor nu mega humeur + 10 door die ene.
Ik moet even iets voor werk dus de jongens hangen thuis en ik ga naar Veghel.
Ik ga langs bij Woon!, de winkel van Diana. Ben ik nog nooit geweest, maar ik ben positief verrast. Zo’n leuk winkeltje met allerlei tofs voor in het interieur, maar ook cadeautjes, en sieraden. En Diana is ook nog eens een heel leuk mens. Meteen een klik. Ze geeft me een vaas met kunstbloemen cadeau die ik ook weg mag geven op stories, en daar wordt zo leuk op gereageerd. Word ik dan weer blij van. Ik vind het heel leuk om met grote merken te mogen werken, maar ik vind het zeker net zo leuk om locale ondernemers onder de aandacht te brengen.
Weer thuis doen we allemaal een powernappie. Deze man legt z’n koppie tegen mijn hoofd, en precies als ik mijn ogen open doe zie ik die van hem dichtvallen. Ik vind dit het meest schattige wat ik ooit heb gezien.
Einde middag gaan we weer op pad. En ik neem en Red Bull. En ja ik weet dat dat slecht is, maar het is mijn guilty pleasure, dus eens in de zoveel tijd.. Heerlijk.
Even op de bouw kijken samen. Daar wordt weer hard gewerkt.
Dikke knuffels voor ome Robin.
Rondje maken door het huis. Zoveel te zien weer.
Opa’s grote vriend.
Daarna door naar Zaltbommel. Even kijken voor een pak voor Koen, voor de bruiloft.
Ik vind SuitSupply echt een fijne winkel. Heel groot aanbod, veel pasvormen die die lange smalle wederhelft van mij goed zitten, je kunt kiezen voor op maat gemaakt, maar ze vermaken ook ‘standaard’ pakken zodat ze precies passen. Het lukt heel snel vandaag. Als ‘t pak van het lijstje kan past hij ook heel veel ‘vrijetijds’ kleding, en ook dat lukt als ‘n trein. Fijn. Koen vindt winkelen voor zichzelf niet chill, dus fijn dat dit allemaal lukt nu.
Haii ik mocht ook mee. Heeeel goeie selfiespiegels hier.
We gaan naar huis!
Maar dan wijzigt de planning: mama appt of we misschien mee willen eten. Dat laten we ons niet twee keer zeggen.
Ze heeft weer een heerlijk soepje – uiensoep vandaag. En daarna vis met aardappelgratin. Zo lekker om aan te kunnen schuiven. En sowieso: ik had heel veel behoefte aan mama vandaag. Hoe oud ik ook word; af en toe is ‘t gewoon fijn als er nog even een beetje voor je gezorgd wordt.
Als Robin ook thuiskomt..
Bedtijd voor de jongens betekent boekjes.
En als ik eenmaal zit heel erg genieten van de nieuwe vaas met bloemen. Vind het zó mooi staan. Lente in huis.
Lotje en Flip komen weer naar ons om samen de Mol te kijken en dat vind ik zo fijn.
Ik hoor overal heel veel kritiek, maar ik vind het echt een heel leuk seizoen juist, met superleuke kandidaten ook. Mijn vier favorieten in de finale. Ben zo benieuwd naar de ontknoping volgende week.
Ik ging gister slapen met m’n mooie vaas en ik word er mee wakker. Haha. Verliefd op dit hoekje.
Mannen en worstenbroodjes..
Knap hè, Uggs onder je badjas. Pláátje.
Dit is een van de polo’s die Koen gisteren nog kocht. Deze is van linnen en katoen; heel fijn materiaal.
En deze van katoen. Zit ‘m heel mooi. Van de rest vergeet ik foto’s te maken, maar zo typisch; ik word nog bijna blijer als Koen nieuwe spullen heeft dan hij zelf.
Zondag. Ik begin de dag in dit omdat we even wat foto’s moeten schieten voor een opdracht. Niet voor mijn eigen platformen trouwens.
En daarna is het een heeele luie dag. We gaan de deur niet uit. Morris zit hier onze trouwvideo te kijken en moet dan ineens heel hard huilen. Als ik vraag waarom hij huilt zegt hij ‘het is zoooo mooi mama’. Ik jank gezellig mee.
Safety first vriend. Safety first.
De woonkamer is dit in het kwadraat.
Knuffelen. Daar is vandaag voor.
Goeie duckface hè die zoon van mij.
Ik doe deze vandaag niet uit. Lekker warme voeten.
En ondertussen blij worden van alle feestjesfoto’s van vorig jaar. Dat is het fijne aan dat het al maart is: het feestjeseizoen is bijna begonnen. Er staan zóveel leuke dingen op de planning de komende maanden. Eerst gaan we eind april lekker een weekje naar Mallorca, even weg samen, dan wordt Morris 4, hebben we wat festivalletjes op de planning ennn natuurlijk de bruiloft van Robin en Mees – KAN. NIET. WACHTEN – dan een weekend Ibiza, en dan half juli weer naar Mallorca. Ik word zo blij van deze vooruitzichten.
Borreltijd.
Tip van Flip: als je Aix lekker vindt maar je ook te zeikering bent om zo iedere keer een flesje van €15 weg te tikken: deze is écht top en kost rond de €9. Scheelt toch weer ‘n slok op de borrel. Letterlijk.
Toetje eten we voor de tv vandaag.
Als de jongens slapen gaan wij de bank op voor Lotus. Had ik nog niet gezien, en ik snap nu ook wel waarom. Ik snap het idee, maar het is zo’n intens trage film.
Deze wordt er ook lui van!

Het was een goed weekend. Een beetje van alles; dat vind ik op dit moment het fijnste. Komende week is redelijk vol gepland al. Donderdag ga ik eten met Faye, vrijdag gaan we naar De Graafschap, zaterdag gaan we naar Koonings om te kijken voor kleding voor de jongens en mij voor de bruiloft. Allemaal leuke dingen wel.

Ik zie je bij de volgende weer. Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 10 comments
 • Melanie

  Leuke plog weer ! Lekkere vooruitzichten zeg,, weekendje Ibiza, is dat niet te kort haha ?

  • Michelle

   Haha neee want is met vrienden zonder kindjes en ik vond twee nachten met carnaval al heel lastig dus langer wordt ‘m niet denk ik.

 • Corina

  Waar zit de winkel WOON van Diana? Ik wil er graag ook eens gaan kijken.

  Hele leuke blog en jullie hebben mooie vooruitzichten, heerlijk paar keer naar de zon!

  • Michelle

   In Veghel zit haar winkeltje Corina. Echt een aanrader als je in de buurt bent. Ja zeg dat wel; ik heb er zó veel zin in.

   • Corina

    Thanx ik ga er zeker is keer kijken. Mijn dochter Manouk heeft meegedaan met de winactie.

 • Femke Postma-Bouwens

  Wat een heerlijke plog! Maar mag ik vragen waar jullie uit eten zijn geweest? Pornstar Martini is de favoriete cocktail van deze meid, maar heb er hier in Nijmegen nog geen fatsoenlijke kunnen drinken!! Dus tips zijn welkom haha. Liefs!!

  • Michelle

   ‘Gewoon’weer bij Floryn. Is op ‘t moment groot favoriet als we niet heel uitgebreid maar wel echt een lekker bordje willen. En die Pornstar Martini is dus echt héél lekker. Serieus alsof je een Solero drinkt gewoon. Haha. Aanrader!

 • Denise

  Oooh RedBull, vaak als ik de week boodschappen heb gedaan gun ik mijzelf op de terugweg deze traktatie…goed excuus dacht ik
  Heel knus hoekje, sowieso groot fan van jullie grijze muur !

  • Michelle

   Ik krijg er altijd zoveel commentaar op maar ik vind het ook zo zo zo lekker. Als je dat blikje openmaakt, die geur al. Daar schijnen sommige mensen dus onpasselijk van te worden. Haha. Thanks vrouw, ben er ook echt heel blij mee.

 • Anita

  Die Nike schoenen voor de jongens zijn in de aanbieding bij Van Haren.
  €24.95

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!