PLOG360: DE WERELD ZIET ER ANDERS UIT

 In Persoonlijk

Goede donderdagmorgen lieve allemaal! Ik hoop dat het jullie allemaal – naar omstandigheden – goed gaat en dat jullie in goede gezondheid verkeren. Vandaag weer een nieuwe plog. Dit keer van maandag, de eerste dag van deze week, en de eerste dag dat de wereld er voor ons écht anders uitzag. De peuterspeelzaal ging dicht, Koen werkt thuis, ik werk thuis en buiten een wandeling af en toe komen we niet buiten de deur. Een ander leven. Ik neem jullie mee in hoe wij de dagen nu invullen.

Het is maandagochtend. Gisteren zijn de nieuwe maatregelen en adviezen afgekondigd, dus we hoeven vandaag niet naar de peuterspeelzaal, Koen werkt thuis en voor mij geldt hetzelfde. Ik begin de dag met een beetje werk en ga dan aan de slag met de kast van Benjamin. Alles tot maat 86 kan er nu echt wel uit. Van 92 is er nog veel wat hij past, en 98 zit ook goed. Ik merk dat ik toch wel heel veel kleding van Morris doorschuif naar Benjamin. Alles wat nog goed is kan makkelijk nog ‘n keer mee.
Opgeruimd! Die schoenen gaan mee naar beneden; de rest staat in de schoenenkast. Fijner dan boven.
Kunnen we zomaar op maandagochtend met z’n vieren ontbijten. Dat komt precies nooit voor. Koen is vaak al weg voor de jongens wakker zijn.
Vanuit iedere hoek in huis zicht op de bloemen. Ik word er zo blij van!
Deze foto in allebei de familieapps: hier alles onder controle!
De jongens zitten in een mandarijnenfase. De verslaving is real. Ze zijn niet aan te slepen. Heb ik toch nog iets gehamsterd;).
Ik vind mandarijnen pellen serieus leuk. Lekker pulken. Net zo lang tot alle witte draadjes eraf zijn.
En buitenspelen. Het is zulk mooi weer vandaag. De zon doet ons allemaal zo goed. De jongens gaan van buiten naar binnen en weer terug. Die lijken ‘t allemaal wel prima te vinden, zo met z’n vieren thuis.
Lunch! En ze willen yoghurt, want ze hadden vanochtend al brood. Prima!
Deze vind ik zo veelzeggend.
Ennn weer door met werk.
Zij vermaken zich ondertussen prima met de sjoelbak.
Laptop open, werk doen en nog meer mandarijnen pellen.
En weer naar buiten. Lekker voetballen. Ik doe ook mee. Echt niet te doen zo blij als ik ben dat we weer lekker buiten kunnen leven. De weergoden zijn ons gelukkig wel goed gezind.
Het gaat goed met m’n camelia! Bijna in bloei.
Ik krijg op Instagram heel veel vragen over ons speelhuisje, en dat snap ik, want ik vind het een ideaal ding. De jongens spelen er heel veel mee. We kochten ‘m vorig jaar voor Benjamin zijn verjaardag en het is een schot in de roos. Ik ga ‘m de komende weken ergens even een likje verf geven zodat ie weer mooi wit is.
We gaan even wandelen. En ja, dat is Koen z’n jas. Warmere bestaan niet, en ik vind dat dus zo lekker. Als hij ‘m niet nodig heeft trek ik hem mooi aan. Kan best. Niks mis met een beetje oversized, zullen we maar zeggen.
Mijn allerfavorietste plekje is dit.
Morris gaat altijd op z’n racefiets, zoals ie zelf zegt, van Banwood, en B in de kinderwagen. Dan hebben we er lekker tempo in.
Eendjes spotten.
En ganzen. Ik ben echt een dierenvriend, maar op ganzen heb ik het dus niet. Dat lawaai wat die beesten maken. Daar loop ik echt voor om.
Ze willen op ‘t vlotje, maar daar is mama het niet zo mee eens. ‘t Leven valt niet altijd mee.
Nog meer eendjes spotten. En dat zonnetje!
Ik voel me bijna schuldig als ik het hardop uitspreek, want ik weet echt wel dat de wereld op zijn kop staat, en ben net zo ongerust als iedereen, maar ik geniet ook wel echt van de tijd samen met de jongens en het feit dat het lijstje met ‘moetjes’ nu zoveel korter is.
Dat water jongens. HOE ranzig. Daar val je echt niet voor je lol in. Brr.
Als we thuis zijn ga ik koken. We eten verse pasta met spinazie, basilicum, room, ui, knoflook, zalm en pijnboompitjes. En een beetje parmezaam omdat ik dat nog had liggen.
Misschien niet zo fotogeniek, maar wel méga lekker.
Nu alle sportscholen ook dicht zijn begin ik met een plan om thuis te sporten de komende weken, én dat ook te delen op mijn andere account. Behoorlijk wat denkwerk over hoe ik dat aan wil vliegen.
Bad- en bedtijd voor de guppen. Je zult maar zo blij worden van je eigen spiegelbeeld. Is toch fantastisch. Werd iedereen dat maar.
Kusje erbij nog. Niks meer aan doen. Lekker kind.
Het aller, aller, allerfijnste wat er is: een frisgewassen baby. Of peuter, in dit geval, die zo gezellig tegen je aan hangt.
Ja die krijg je niet open vriend! Echt, de capriolen die wij uithalen om ervoor te zorgen dat hij zijn slaapzak niet zelf uit kan. Dan klimt ie namelijk te pas en te onpas uit bed. Met zak aan niet en slaapt ie de hele nacht door. Beter. Haha.
De jongens in bed betekent man aan de studie.
Ik ga nog even aan ‘t werk en bescheur het dan om de stories van Fred van Leer. Als je een beetje zin hebt in positiviteit, en om te lachen: volgen! Na zijn stories wil ik ineens ook een Taj Mahal van Lego. Haha.
De dag 1 zit erop. Ondanks alles was het een fijne dag. Voor de jongens verandert er gevoelsmatig weinig omdat ik normaal gesproken ook al thuis moet werken, en dat Koen er is vinden ze alleen maar heel erg leuk. En ik ook. Op een of andere manier ben ik rustiger dan normaal, en dat lijken zij ook te voelen. Ik ben positief voor de komende weken. We kunnen het nu toch niet veranderen. Ik hoop dat bij jullie alles oké gaat, en mocht je ondanks alles toch op locatie, waar dan ook, doorwerken: petje af en heel veel respect voor jou. En ook voor alle mensen die geen keuze kregen, die thuis zitten zonder werk, of thuis zitten met werk en er alles aan doe om er het beste van te maken.

Bedankt voor het lezen. Ik zie je heel graag bij de volgende weer!
Recommended Posts
Showing 6 comments
 • Joyce

  Ik werk zelf in de kinderopvang, dus ik zit deels thuis. Soms even een dagje of halve dag werken om een paar kindjes op te vangen.
  Voor de rest vooral maar al aan de voorjaars schoonmaak bezig, dan heb ik dat alvast gedaan en kunnen we straks heerlijk genieten van het zonnetje op het terras als die stomme corona weg is.
  En vooral ook even uitkijken naar jouw plog . Want wat vind ik dat toch heerlijk om te lezen zeg!

 • Michelle

  Misschien een tip voor de slaapzak: achterstevoren aan doen! Dus rits aan de achterkant 🙂

  • Michelle

   Oh my hoezo heb ik dit zelf niet bedacht. THANKS!

   • Michelle

    Graag gedaan! Hopelijk werkt het!

    • Mieke

     Haha, precies deze tip wilde ik ook geven.
     Slaap lekker!

 • Mar

  De reden is dramatisch maar ook wij genieten van het onthaasten!

  Ps: wat ben je mooi met minder make up!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!