PLOG368: GROTE STAPPEN

 In Persoonlijk

Goede vrijdagmorgen lieve mensen! De plog is rijkelijk laat deze week, en de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat dat komt omdat ik met m’n hoofd niet per se helemaal bij werk zat. Morris had afgelopen week zijn eerste schooldag, en dat vond ik een ding, zoals we inmiddels allemaal wel weten. Ik maakte weer een soort verzamelplogje, van een aantal dagen, dus kijk mee!

Het is zondag! Moederdag. Ik ben verrast door fantastische zelfgemaakte knutsels van de jongens, en daarna gaan we op tijd de deur uit om te brunchen bij papa en mama. IK trek dit aan. Een nieuwe lange rok van Lefon, met een body van Zara.
Let’s go.
De gebroeders. Kijk die Benjamin. Voert meteen al weer wat in z’n schild.
Welkomstcomité.
En knuffels voor die lieve oma.
Lekkerbekkie op z’n plek.
Brunchtafel!
Heel veel Benjaminspam vandaag. Die is in de knuffelmodus.
Wijsneus.
Het is niet koud buiten. Geen zon te bekennen, maar in ieder geval nog droog, dus de jongens gaan lekker buitenspelen.
Deze watertafel heeft mama al een paar jaar en dat ding blijft echt een hit. Ik was destijds een beetje sceptisch, maar het ding is echt van hot naar her gesleept en zoveel gebruikt.
Taart voor moederdag. Aardbeien op schelp is mama’s lievelings, en de jongens worden er ook blij van.
Bijna net zo blij als Morris wordt van cabrio’s. Nu al verpest. Haha.
We maken een wandeling door de wijk van papa en mama. Tortelduifjes en Morris voorop. Zo jammer dat hun bruiloft volgende week nu niet door kan gaan.
Favoriete mannen.
Vind dit zo’n mooi plaatje. Echt zo fijn om weer bij elkaar te kunnen zijn.
We gaven mama samen een mooi cadeau, en van de jongens kreeg ze dit borrelplankje. Gemaakt door Efy, die ik ken via de blog en die ik ondertussen ook al een paar keer gezien heb. Heel leuk. Maakt heel veel van dit soort leuke dingen, ook gepersonaliseerde wandbordjes – die vind ik ook heel tof – en is ook nog eens een leuk mens. Vooral even haar insta @letterstudio_efy checken.
In de middag zijn we weer thuis en maakt Koen deze foto van mij met onze jongens. Wat een rijkdom om hun moeder te mogen zijn.
Tsja. Ook op moederdag gaat dat gewoon door.
Lekker buitenspelen.
En als de jongens slapen eten wij sushi. Heel lang geleden, maar zó lekker. Ik word alleen al blij van die edamame. Kan ik blijven eten.
Maandagochtend. Onze laatste dag thuis met z’n drieën voor de nieuwe fase aanbreekt.
We houden een rustdagje. De jongens mogen kiezen wat we doen, en het wordt bakken.
Ondertussen in de familie-app wordt er nog hoop gekoesterd. Haha. Ik heb er een hard hoofd in dat we deze zomer op vakantie kunnen naar het buitenland, maar we gaan het zien. Als het mag, dan mag het, als het niet mag, dan niet. En dan is het ook goed en maken we er gewoon hier wat van. We horen het vanzelf.
De koekjes zijn al gebakken, en omdat morgen zijn eerste schooldag is mag Morris kiezen wat we nog meer bakken. Nou, dat wordt dus weinig bakken, want als je ALLES kunt kiezen om te maken, kiest dit kind dus kwarktaart. Tsja, wat zullen we daar nou van zeggen. Hij vindt ‘t zelf fantastisch.
ZO fantastisch dus.
Koen brengt de jongens naar bed en ik ga naar een ouderbijeenkomst op school. Haha jullie zullen er wel doodmoe van worden, maar het idee van een blog is dat je persoonlijke verhalen deelt, en van mijn plogs al helemaal, en ik vind dit hele basisschoolgebeuren gewoon echt een ding.
12.05.2020: Morris gaat naar school! Zo’n foto heb ik zelf ook in één van mijn plakboeken van vroeger, dus die traditie zetten we voort.
ZO GROOT. Echt. Ik ben zo trots op ‘m. Hij heeft er zoveel zin in ook.
Mijn mannen.
Daar gaan we. Eerste schoolrun is een feit.
Dat gezichtje. Zo enthousiast, maar ook een beetje gespannen.
We brengen hem samen weg. Nog even gauw een kus voor z’n broertje.
En dan voor mij. Nog snel door het hek.
‘Doei mam!’
En dan is hij gevlogen. Het ging echt wonderbaarlijk goed. Ik was voorbereid op een huilbui, maar die kwam niet. Hij kroop even weg in mijn jas toen hij de poort door moest, maar toen zijn juf hem een ballon liet zien was hij dat meteen vergeten en ging hij zo het plein op. Met een enthousiast ‘daaaag mamaaa’ verdween hij uit beeld. Ik loop wel met natte ogen weg. Een nieuwe fase is aangebroken.
Mama is al net zo sentimenteel als ik dus die stuurt oude foto’s door van toen hij nog veel kleiner was. Herinneringen ophalen.
Eenmaal thuis komen er wat foto’s binnen van Albelli. Is iets niet helemaal goed gegaan geloof ik. Overal zwarte balken. Zonde.
Ik maak foto’s van onze keuken; we overwegen om ‘m te laten wrappen.
En dan mogen we voor lunchtijd Morris alweer halen. Ben ik niet rouwig om; zo benieuwd hoe hij het gehad heeft. Hij is eigenlijk aanvankelijk niet eens zo spraakzaam, maar zegt wel dat het heel erg leuk was en dat hij morgen weer wil.
Nog een stukje van dat zelfgemaakte meesterwerk van hem om zijn eerste schooldag te vieren.
Lunchen met soep. En voor mij achter de pc; ik heb zoveel werk liggen voor vandaag.
De rest van de middag spelen de jongens lekker samen terwijl wij werken, en als ze naar bed gaan heb ik toch even trapdienst voor Morris. Veel indrukken te verwerken.
Als ze slapen: plantjes water geven.
En aan het werk!
En dan is het woensdag. Koen is naar kantoor, wij zijn met z’n drieën thuis.
We verzamelen samen alle biebboeken voor als we die straks weer in mogen leveren. Deze zijn inmiddels allemaal van a tot z uitgeplozen.
Papa komt even iets maken op het toilet en Morris pakt er zijn gereedschapskistje bij en gaat naast hem zitten. ‘Ik zal je wel even helpen opa’. Zo’n aandoenlijk gezicht.
Deze weeersvoorspellingen voor volgende week mensen. Wat een heerlijkheid.
Ondertussen loop ik er heel de dag compleet make-uploos bij. Geen zin in vandaag.
Le Ravage.
Nog meer ravage. We ruimen samen de speelgoedkast helemaal op. Speelgoed wat kapot is weg, speelgoed waar ze te groot voor zijn of wat te weinig gebruikt wordt in een zak voor kinderen die het beter kunnen gebruiken.
Zo. Opgeruimd. Vind ik dus echt heel bevredigend. Als dit netjes is. Kunnen we mooi weer drie dagen van genieten:’).
Buitenspelen! Lekker duo.
Overal vervoersmiddelen hier.
En dit houdt ook nooit op. Gelukkig droogt het wel lekker snel aan het rek.
Ik heb geen zin om te koken en wel behoefte aan comfort food, dus ik maak truffelpasta.
Zo dus. En dat is me een potje lekker. Word je spontaan blij van.
Smakelijk!
Deze zijn na het eten lekker opstandig. Op tafel klimmen en er dan af springen: precies alles doen wat niet mag. En elkaar lekker opstoken ook dan.
Zo. Gekalmeerd.
Bedtijd! We lezen boekjes, de jongens gaan slapen, Koen gaat leren..
En ik ga wandelen. Hoofd leegmaken. Ik ga om 21:30 thuis weg, en dan begint het al aardig te schemeren.
Dit is toch niet normaal mooi?
En dit. Hollands landschap.
Deze foto’s zijn eigenlijk heel donker, maar als ik ze in Lightroom bewerk krijg je dit. Vind ik dus echt mooi. Haha.
Oké de laatste. Ik loop 7 kilometer in een uur en dan ben ik weer thuis. Met een voet vol blaren, want lekker handig om in je nog niet helemaal ingelopen witte sneakers met blote voeten zo’n eind te gaan kuieren. Morgen maar andere schoenen aan. En pleisters overal.

Dat was ‘m weer voor deze week! Ik wens je voor straks een heel goed weekend toe. Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 29 comments
 • Cindy

  Jammer dat je mijn andere reactie nooit hebt geplaatst, maar ik vind het jammer dat jij, iemand met een groot bereik aan volgers, niet veel rekening houdt met de 1,5 meter samenleving. Met z’n allen aan tafel zitten en bezoekjes hier en daar bedoel ik mee. Wij werken in de zorg nog steeds ontzettend hard en het doet verdriet dat mensen steeds meer laks worden in deze situatie.

  • Michelle

   Dat klopt, omdat het niet waar is Cindy. Wij houden absoluut wél rekening met de 1,5e meter samenleving; dat hebben we vanaf het allerprilste begin gedaan. Ik vind de veroordeling in je reacties jammer. Er is een reden dat we mijn ouders inmiddels weer kunnen en mogen zien; als je het gesprek aan zou willen gaan zou ik je ook uit kunnen leggen waarom en hoe dat zit. Qua bezoekjes hier en daar is het enige wat we gedaan hebben aan bezoek een enkele keer bij onze beste vrienden in de straat geweest, op afstand, en dat druist niet tegen de regels in. Sinds de versoepeling van afgelopen week verwacht ik dat je dat ook meer gaat zien, en ik geloof ook dat dat iets is waar we naar toe moeten. Het oppakken van een ‘nieuw’ normaal, gebaseerd op 1,5e meter. De aanname dat wij daar niet veel rekening mee houden, zoals je stelt, is simpelweg onjuist.

   • Cindy

    https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/waarschuwing-uit-brabant-we-staan-er-slechter-voor-dan-twee-maanden-geleden~b1115100/

    Het zou gewoon zo jammer zijn dat Nederland weer door deze ellende moet omdat iedereen zo nodig zijn sociale contacten weer wil continueren. We moeten nou eenmaal even sterk zijn met z’n allen op dit moment.

    • Michelle

     Absoluut eens. Wij gaan uit van de door het RIVM gestelde maatregelen, het advies van onze eigen huisarts, en gebruiken ons gezonde verstand, en ik hoop oprecht dat de rest van het land dat ook doet.

     • Maria

      Rechtstreeks van Rijksoverheid.nl:
      ‘De basisafspraak is dat we altijd 1,5 meter afstand houden als we niet tot 1 huishouden behoren.’
      Het kan zijn dat jullie huisarts mee gaat in jullie wens om als opa,oma, kinderen en kleinkinderen bij elkaar te zijn. Dit wil echter niet zeggen dat het volgens de regels is. Ik ken ook een huisarts die besloot dat een lang weekend zuid Limburg met partner en 3 kinderen behoorde tot een essentieel uitje (woonachtig in Noord Holland), maar dat was ook niet volgens de ‘blijf thuis’ aanbevelingen die begin mei nog van kracht waren.

      Verder moet iedereen het doen naar zoveel mogelijk eigen invulling. Maar daar schuilt het gevaar dat het snel te losbandig word. Dus probeer het als een positief iets te zien dat mensen elkaar, en in dit geval jou, er op aanspreken als het niet volgens de regels gaat.

      Dit corona gebeuren gaat nog een hele tijd duren, dus beter ten hele gewend dan ten halve gekeerd.

    • Fleur

     Zo eens met jou cindy. Zo’n verjaardag ook dat kan toch ook via facetime? het is niet bepaald afstand houden om dit gewoon te vieren. Jammer en verkeerd voorbeeld!

 • Kim

  Ik vind de aannames misschien ook wat te kort door de bocht maar aan de andere kant snap ik ook wel weer waar het vandaan komt. Je schrijft “zo fijn om weer bij elkaar te kunnen zijn”, maar verdere uitleg daarover blijft uit. Jouw goed recht om niet alles uit te leggen maar door dat soort uitspraken wakker je gewoon een hoop vraagtekens aan.

 • Femke Postma-Bouwens

  Maar waarom wakkeren ‘dat soort’ uitspraken dan een hoop vraagtekens aan? Als ik deze plog lees, lees ik alleen maar een hoop positiviteit, hoop en liefde van een familie. Vraag me geen moment af waarom er bepaalde keuzes wel of niet gemaakt worden, omdat dat hun keuzes zijn. Als je deze plogs leest, enkel om vervolgens vraagtekens te stellen en te beoordelen, dan kun je het beter bij nieuwsberichtgeving houden, want dan snap je de intentie van een PLOG (met de P van Persoonlijk) niet. Maargoed wie ben ik. Tot zover brandpunt :p

 • Kim

  Tuurlijk, aan positiviteit en liefde geen gebrek hier. Ik lees de plogs ook helemaal niet “enkel om vervolgens vraagtekens te stellen en te beoordelen”. Snap niet hoe je die conclusie meteen trekt, maar dat terzijde. Ik zeg alleen dat ik begrijp dat iemand die zich de tandjes werkt in de zorg, zoals de reactie hierboven, hier wat van kan vinden als je verder niet uitlegt waarom je elkaar weer kan zien terwijl heel veel andere mensen dat gewoon nog niet kunnen. Trouwe volgers zijn nu dan toch ook heel benieuwd hoe het met Michelle’s opa is? Dat was alles hoor. En de P is van photo toch? 🙂

  • Michelle

   Om antwoord te geven op je vraag over opa; hij heeft het coronavirus wonder boven wonder overleefd en is nu alweer even herstellende! Hij is met zijn 87 jaar heel dapper en sterk, en heeft heel veel levenslust, dus dat is heel mooi om te zien.

   • Kim

    Oh gelukkig, wat ontzettend fijn voor jullie!! Dat hij maar snel volledig hersteld is.

 • Martine

  Ik begrijp overigens absoluut waar de vraagtekens vandaan komen. In bepaalde plog’s (zoals die van Koningsdag, en die van Morris zijn verjaardag) zien we wel degelijk enkele foto’s van Morris die zeker niet op 1.5 m afstand van een andere volwassene zit. Ik geloof dat dit dit vrienden uit de straat zijn, maar ‘op afstand’, zoals Michelle zegt, klopt dus niet helemaal. Dan zien wij als lezeressen dus al 4 gezinnen die met elkaar samen komen. Het gezin van Michelle, het gezin van Robin, vader en moeder en de buren uit de straat. Waarom zouden hierover geen vragen gesteld mogen worden? Zeker door iemand in de zorg, die midden in het vuur zit, en die waarschijnlijk meer consequenties ziet van dit virus dan jij en ik.

  • Michelle

   Vragen stellen mag absoluut. Ik had me beter bewust moeten zijn van wat ik wel en niet laat zien als ik geen verantwoording af wil leggen over de keuzes die wij maken en vooral over het waarom daarachter. Leer voor de volgende keer! Nog voor de volledigheid: pap, mam, Robin en Mees zijn één gezin.

   • Danielle

    Ik zou het dan weer heel jammer vinden dat je bij elke foto na moet gaan denken of je daar weer niet een hoop vragen over zou kunnen krijgen. Het is jouw leven wat je hier deelt en daar zijn mensen je dan ook voor gaan volgen. Ik vind dat je niemand verantwoording schuldig bent.

  • Kim

   Precies dit, maar dan beter verwoord dan ik deed haha. Helemaal eens.

   • Frederique

    Jeetje.. lees anders de plog gewoon niet meer als je toch alleen maar commentaar hebt. Ieder houdt er heus wel rekening mee hoor. Ook al werk je in de zorg ( doe ik ook ) maar laat iedereen in zijn of haar waarde met zijn eigen gezin.

    • Kim

     Iemand heeft 1 vraag op 1 plog en je moet gelijk helemaal kappen met lezen. Top suggestie, dank je wel

    • Laura

     Ik denk niet dat het als negatief commentaar is bedoelt, maar meer als bezorgdheid voor iedereen.
     Wanneer die vriend die samen met Koen in de keuken stond te koken corona heeft, kan dat zo via haar gezin naar het gezin van haar ouders en ook weer naar de ouders van Mees gaan (tenzij Mees wel 1,5m afstand van haar ouders houdt).
     Dat is nu eenmaal het enge aan deze ziekte.
     Ik kan me voorstellen dat (zeker wanneer je in de zorg werkt) je daar bezorgt om bent. Ik voel die bezorgdheid ook.

     Wat fijn dat Morris het zo goed doet op school! En een heel leuk idee van de juf om hem een ballon te geven bij het hek. Wij zaten in dezelfde situatie, dus ik herken de spanning voor de allereerste schooldag. Gelukkig ging het hier ook goed.

 • Annelies

  Leuke plog weer Michelle! Jeetje wat gaat de tijd toch snel. Ik volg je al vanaf het begin, dus ik vind het zo gek dat Morris nu al naar de basisschool gaat. En wat heeft hij het goed gedaan! Knap hoor.
  Mijn dochter mag volgend jaar ook naar de basisschool en ik ben er nu al net zo sentimenteel onder als jij dat bent, haha.

 • Katja

  Ja die Morris redt zich wel pienter ventje is het! En hij is inderdaad groot geworden maar ik vind Benjamin zo groot opeens moet soms goed kijken wie wie is. Leuke jongens! Wij weten ook nog niet of we op vakantie mogen zouden ook naar Spanje gaan weekje Valencia nou ja anders maar volgend jaar en dan dubbel genieten toch! En de bruiloft van je broertje daar gaan jullie dan maar een knalfeest van maken komt allemaal goed xxx

 • Mer

  Wat jammer dat de bruiloft niet doorgaat en dat de vakantie ook nog op losse schroeven staat. Wij hadden voor de hele ellende al een huisje in Zeeland geboekt en we gaan er vooralsnog van uit dat dit door kan gaan.

  Wat wordt Morris groot zeg. Als een echte kleuter naar de basisschool. Ik kan me voorstellen dat je apetrots op hem bent!

  • Joyce

   Zo leuk om te lezen! Ik vind het altijd heerlijk en kijk er naar uit!
   Over al die heisa hierboven over het corona; als iedereen gewoon even op zichzelf met, en niet overal commentaar gaat geven! Ik denk dat ieder volwassen persoon goed kan bedenken hoe ze er mee om gaan. Het wordt er niet gezelliger op om overal te roepen over wat anderen doen. Als Michelle en familie vind dat ze elkaar op afstand kunnen zien, dan is het toch prima. En groot gelijk dat je de verjaardag van een ventje wat 4 wordt klein viert. Hij kijkt er waarschijnlijk vanaf dat ie 3 werd al naar uit, en ook daarin kunnen Michelle en Koen vast wel zelf bepalen hoe ze er mee om gaan!
   Ik vind jullie top Mies!

 • Milou Sanders

  ben het hier wel mee eens.
  aan tafel dus al geen 1,5 meter, zag ook op je insta dat je je moeder gewoon weer een knuffel geeft. een feestje op Morris’ zijn verjaardag, vrienden over de vloer. maak mij niet wijs dat je de hele tijd 1,5 meter afstand houdt. iedereen moet zijn eigen verantwoordelijkheid nemen en het is je eigen beslissing, maar dit is niet oke

  • Efy

   Je mag toch 3 mensen over de vloer krijgen dus dan kan je een feestje vieren, niet met 20 man tegelijk maar dus wel met een kleinere groep en dus vrienden over de vloer.
   Dus waarom is het niet oké? Omdat Michelle haar leuke gezellige foto’s deelt wilt niet zeggen dat wij als volgers daar klakkeloos een oordeel over kunnen vellen zonder alles te weten want we zien en weten écht niet alles.

   • Milou Sanders

    zeker waar, maar dat alles wel op 1,5 meter afstand. En het wordt ook geadviseerd om tussen kinderen en volwassenen 1,5 meter afstand te houden. En dat wordt gewoon niet gedaan. Iedereen moet zich aan de regels houden, dus waarom mag je een ander daar niet op wijzen?

 • Lieke van Veen

  Heerlijk dat bekkie van Morris!

 • Marie

  Lieve Michelle,
  Ik volg je al sinds jouw 1e zwangerschap. Volgens mij ben je een geweldig lieve meid en ik krijg tranen in mijn ogen als ik jouw verhalen lees en daarbij vooruit denk aan ons basisschoolavontuur over 3 jaar (gelukkig duurt het nog even). Waarom ik je volg? De herkenbaarheid, de leuke tips, inspiratie en voor mij is het een stukje ‘ontspanning’ om bloggers en vloggers te volgen. Ik denk dat dat voor bijna alle mensen die social media gebruiken dat geldt.
  Ik hoop dat jouw blog voor jou ook ontspanning kan blijven en dat spanning niet de overhand gaat krijgen want sommige reacties zou ik echt de zenuwen van kunnen krijgen.

  Ook leuk dat je nu een variatie in de plogs hebt in plaats van 1 dag/weekendplog.

  You go girl!

 • Ilse

  Leef en laat leven allemaal. De Corona tijd treft ons allemaal en doen we op onze eigen manier ons best om er iets van te maken en ons te houden aan de regels. Steek elkaar een hart onder de riem ipv te veroordelen. Lekker makkelijk !

 • Denise

  Wat dapper van Morris !! Heerlijk voor mama dat het dan zo goed gaat. Ik kreeg al buikpijn toen Morris naar school moest, laat staan hoe ik me voel als mijn eigen zoon naar school moet haha.

  Betreft het commentaar hierboven, overdrijven is ook een vak. Laten we een beetje lief zijn voor elkaar !!
  Ook wij gaan er nu een klein beetje soepeler mee om als het om onze naasten gaat (ouders), dat houdt absoluut niet in dat ik sch*t aan de regels heb. Het moge toch wel duidelijk zijn dat ook dit lieve gezin echt wel voorzichtig is.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!