PLOG369: ZWEMMEN!

 In Persoonlijk

De plog is een beetje later deze week omdat ik technische problemen had. De N op het toetsenbord van mijn laptop deed het niet, en ik kan je vertellen; dat is verdomd lastig typen. Maar hij is weer gefixt, dus we zijn weer in de lucht. Met de plog van ons hemelvaartweekend. We hadden een paar heel leuke dagen. Op woensdag was ik samen met de jongens nna een op z’n zachtst gezegd rumoerige nacht. Donderdag maakten we onze eerste duik van dit jaar, op vrijdag zou eigenlijk de bruiloft van Robin en Mees zijn geweest en hoewel die niet doorging werd het toch een heel mooie dag, en zaterdag was boodschappen- en chilldag. Kijk mee!

Woesdag! Die beginnen we op z’n zachtst gezegd lekker op tijd. Ik word rond vijven wakker van mama’s stem naast mijn hoofd, en ik schrik me werkelijk het leplazerus. Kijk ik naast me, staat Benjamin heel triomfantelijk met mij telefoon in zijn handen mama te bellen! Echt onmogelijk gewoon. ‘Hooooi oma’. Mama schrikt eerst net zo als ik maar kan er gelukkig ook wel om lachen. Als ik ophang en B vraag waarom hij oma belde zegtie: ‘ja gewoon, omdat ik oma zooo lief vind. Dusdat.
Vervolgens kunnen we allemaal niet meer slapen, dus zijn we om 6:30 met z’n vieren gewassen en gestreken beneden. Toen ik deze plog in elkaar aan het zetten was zei Morris: ‘hé, dat was toen wij niet goed geslapen hadden hè?’ True Morris, true.
We gaan vandaag voor dit bloemetjesgordijn van Vive, van vorig jaar. Blijft zo fijn.
We zijn vandaag bij Joke en Harald. Die hebben een heel grote tuin, dus de jongens spelen lekker terwijl ik in de zon zit te werken en genieten van de rust.
En dan wordt er ook nog zo goed voor me gezorgd door Joepie.
Voor etenstijd gaan we naar huis, we eten samen en dan is het bedtijd. En ik heb een nieuwe rol, want ze zitten tegenwoordig allebei zo in de mama-fase dat ik ze allebei in bed moet leggen. Je blijft er lekker bezig bij zullen we maar zeggen.
En dan komt er een vriendin langs om The Bachelorette te kijken en het weekend in te luiden. Ik had me serieus op dit programma verheugd; vermakelijke televisie. De eerste aflevering met dat voorstellen is gewoon zo cringe dat ik sommige stukken niet kan kijken. Haha. Plaatsvervangend ongemakkelijk word ik ervan.
Het is Hemelvaart en de eerste echt warme dag van het jaar. We beginnen ‘m buiten met kwartet. What else?
Daarna even chillen op de bank.
Weer een jurkje van Vive van vorig jaar vandaag. Zooo lekker dat dit allemaal weer uit de kast kan.
Ik maak een grote pan soep om mee te nemen vandaag.
Chillsessie.
Ik vouw een wasje. Ook buiten. Alles buiten.
En dan zijn we klaar om te gaan! We gaan vandaag zwemmen. Eerste duik van het jaar.
Precies 3 hele minuten fietsen wel. ‘t Is de moeite.
We zijn nog niet binnen of de jongens liggen al in het zwembad. Ik dacht dat ze vast even zouden twijfelen, maar allesbehalve dat is ‘t geval. Benjamin bekijkt ‘t wel ff vanaf zijn troon..
Maar deze waterrat is niet te stoppen. Hij staat op de wachtlijst voor survival nu, dus ik hoop dat hij snel mag starten. Hij vindt het zo leuk.
Kroko! En die is al zo oud dat Lot en Madelon er nog mee gespeeld hebben toen zij klein waren. Vind ik knap. Hier overleven die opblaasdingen nog geen seizoen.
Koen was nog thuis om te leren, maar halverwege de middag komt hij ook. Fijn!
Hoe tof zijn deze plastic wijnglazen? We weten allemaal niet waar ze van zijn, maar ze zijn toch echt heel leuk?
Complete ontspanning. Dat komt zeg maar gerust zelden tot nooit voor, maar vandaag wel en dat is heerlijk.
Spelletjes spelen met tante Lot in de zon.
Zwemmen maakt dorstig.
De kuiert even rond zonder bandjes. Drie keer raden.. Gelukkig is Lot heel snel.
Nog meer spelletjes.
Genieten met de allergrootste G ever. Het voelt oprecht alsof we op vakantie zijn.
Koalabeer.
Als je niet beter zou weten zou je ‘t ook geloven als ik zou zeggen dat deze foto op Mallorca gemaakt zou zijn toch.
Barbecue aan!
En na het eten marshmallows roosteren. Ook alweer zo’n eerste keer. Volgens mij komen ze door de keuring. We zitten nog een hele poos buiten tot de jongens écht naar bed moeten, en dan fietsen we naar huis.
Het is vrijdag. 22 mei 2020. Vandaag is een dag waar we ons allemaal heel lang op verheugd hebben: Robin en Mees zouden trouwen. We weten allemaal waarom, maar het hele gebeuren kan dus niet doorgaan. En ja, er zijn veel ergere dingen, maar jammer is het wel. Vooral voor henzelf echt intens balen. In plaats daarvan maken we er toch een leuke dag van samen.
Let’s go!
Joop Zoetemelk in de dop deze.
Familie.
De dresscode was boven wit, onder blauw. Vandaar de ANWB-stel-look van vandaag.
Deze komt ook even knuffelen.
Bijna onvoorstelbaar dat mijn kleine broertje anders gewoon vandaag getrouwd zou zijn. Nouja.. wat in het vat zit verzuurt niet.
Dit is toch net echt?
Liefdes.
En nog meer liefdes. Vind dit zo’n mooie foto van papa en mama.
Een poging tot vissen spotten. Die faalt helaas jammerlijk.
HOIII. Haha. Ik vind ‘m na 8,5 jaar nog steeds de aller aller aller knapste. Dit is trouwens zijn favoriete Kapten bril, en ik vind ‘m zelf ook fijn! Sowieso: unisex brillen zijn top. Dit is de Moscow.
Lol met een hangmat.
Jaarlijkse staatsieportret is ook weer gemaakt.
Bij een bruiloft horen corsages. Zelfs als het helemaal geen echte bruiloft is. Benjamin vindt daar wat van, zoals je ziet.
Deze drie<3.
Als ze in de ‘onecht’ zijn verbonden door papa, de jongens ze hun snoepringen hebben gebracht en de kus heeft plaatsgevonden is het tijd voor champie.
Mooiste foto van vandaag!
Na de ‘ceremonie’ borrelen we, doen we raad je plaatje, en als Morris zelf tegen vijven al in slaap is gevallen geeft Benjamin het vlak daarna ook op bij Mees. Allebei even een powernappie doen.
De gebroeders maken de BBQ aan.
Pas heel laat gaan we naar huis. Door hun powernappie houden de jongens het lang vol. Het was zo’n mooie dag. Het blijft intens jammer dat de bruiloft verzet moest worden, maar het helemaal onopgemerkt voorbij laten gaan voelde voor ons allemaal niet goed. Blij dat het dan toch een dag is geworden om met een fijn gevoel op terug te kijken.
Als we weer thuis zijn: hele blije foto in de groepsapp.
Zaterdag is een slome dag. De jongens willen graag uitgebreid in bad, dus we toveren een bruisbal van Lush tevoorschijn en maken er werk van.
Ik heb de smaak te pakken met mijn nieuwe hemdjes-achterstevoren-ding, dus ik trek dit aan vandaag. Basic, maar love it.
Baby burrito’s.
Ik doe een rondje dorp voor boodschapjes en pas dit jurkje. Ik laat het hangen en krijg later spijt.
Ik moet naar de Hema voor kaarsen, en naar de drogist voor van alles en nog wat, en dan haal ik groenten en fruit bij de groenteboer. Van die kneuterige dingen waar ik blij van kan worden. Van hoe die man overal over vertelt krijg ik trouwens spontaan honger en overal trek in en koop ik veel meer dan ik op de planning had.
Eerst naar de Ap, daarna naar de Plus en dan heb ik de boodschappen binnen.
Als ik thuis kom is Marie er. We borrelen, de jongens snacken mee..
En als ik beneden kom van die twee op bed leggen is Max er ook en heeft Marie voor ons gekookt. Kan zo aanschuiven. Heer-lijk.
En het is ook nog eens één van mijn lievelings. Risotto met groene asperges.
De rest van de avond kletsen we bij en spelen we spelletjes.
Nog één wijntje en zit de zaterdag erop. Wat een fijne dagen waren dit! Echt heel heel erg genoten. En drie dagen niet hoeven koken is ook maximaal luxe. Zo lekker af en toe. Deze week mag ik gewoon weer in ‘t gareel. Haha. Niet erg met zulk lekker weer voor de boeg. Ik hoop dat jullie daar ook van kunnen genieten met het pinksterweekend voor de deur.
Voor nu bedank ik je voor het lezen, en tot de volgende!
Recommended Posts
Showing 5 comments
 • Willemijn

  Erg leuk jurkje dat je ging passen! Van welk merk/welke winkel is het jurkje? 🙂

 • Lisanne

  Wat een leuke fijne dagen hebben jullie gehad! Ik geniet een beetje met jullie mee. Wat fijn om zo’n hechte familie te hebben. Echt een rijkdom!

  Wat een tof jurkje! Ik snap dat je spijt hebt. Hij is echt leuk! Mag ik vragen waar hij van is?

  • Michelle

   Zeg dat wel. Koester ik zo♥️. Jurkje heb ik inmiddels toch naar huis geklikt. Haha. Is van Twinkels!

 • Kim

  Hee Michelle, die plastic glazen hadden ze ook op gezellige zaken vorig jaar in Den Bosch. Mogelijk zijn ze daarvan? Was zo’n actie dat je ‘statiegeld’ betaalde voor je glas terwijl iedereen ze dan mee naar huis neemt haha. Leuke plog weer! En jurkje is heel leuk, zou snel terug gaan!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!