PLOG370: PINKSTEREN

 In Persoonlijk

Goede donderdagmorgen! Tijd voor de wekelijkse plog. Van ons pinksterweekend dit keer. We hadden weer een extra lang weekend, en ook weer met prachtig weer, dus beter kon eigenlijk niet. Voelde opnieuw als een minivakantie in eigen tuin. Heel fijn. Ik maakte wat foto’s!

Zaterdagochtend. Schuifpui open en naar buiten. De jongens spelen samen, Koen leert, again, en ik..
Ik ben voor de morele ondersteuning. Moet ook iemand doen hè.
Hinkelbaan maken voor de jongens. Dit wordt altijd intens gewaardeerd. Lekker hinkelen vandaag.
Er komen wat nieuwe zomerspullen binnen. Van de helft wist ik niet eens dat het kwam. Mega verrassing en sowieso leuk: update van de zomergarderobe.
Koen is klaar met leren dus we gaan de deur uit. Voor iedereen die het in de vorige plog al jammer vond: ik heb ‘t jurkje toch nog gekocht. Blij mee.
Morris mag kiezen, dus dan wordt het fietsen.
Vindt deze beduidend minder amusant. Haha. Preciés als ik de fiets parkeer valt hij in slaap. Duurt dus ook maar welgeteld tien seconden, want..
IJSJE! Kijk Morris z’n sandalen! Zijn echt nog een maatje te groot, maar hij vindt het fijn zo; ‘kunnen mijn voeten nog een beetje groeien mam’ en ze mogen met geen mogelijkheid terug. Nouja; wat hij wil. Als het zo fijn loopt.
Mijn mannen & ik. Blijft zo leuk om te zeggen. Went nooit.
We fietsen even naar onkel en auntie, en daarna door het sportpark weer naar huis.
ZO veel mooie plekjes hier in de omgeving. Zo dicht bij huis. Dat ben ik echt de laatste maanden veel meer gaan zien en waarderen.
Oké B, anders doe je dat even niet?! Hij was hier alweer op z’n retour. Zo typisch; het kind is echt zó geen waaghals, maar hij moet wel even kijken hoe ie door dat hekje past.
DUIMPJE OMHOOG MAM! Zie, ‘t is echt een kind van mij. Haha.
Voor in ‘t familiealbum.
Thuis pas ik een aantal van de nieuwe items even aan. Vind dit zo’n leuke blousejurkje. Ook voor over een bikini. Love it.
En deze rok is mijn favoriet denk ik. De rest van de avond voeren we weinig uit. We zijn heel moe dus gaan heel vroeg naar bed. Bijslapen.
Het is zondag. De senioren zijn na een goede nachtrust weer ontwaakt.
We gaan richting mijn schoonouders. Dat is héél lang geleden. Even een kopje koffie drinken.
Lekker in de tuin. En die staat zo mooi in bloei. Ik krijg zoveel zin om al dat kunstgras en beton uit onze tuin te slopen voor bloemen en planten. Maar dat wordt niet gewaardeerd. Er moet wel gevoetbald kunnen worden nog.
Pap heeft kokosmakronen gehaald en dat zijn echt mijn lievelingskoeken.
Deze twee zijn helemaal gelukkig dat ze eindelijk de hondjes weer zien. Volle bak knuffelen dus.
En dan zijn we weer thuis. Ik weet niet wat dat is met onze jongens en auto’s, maar zodra ze de kans krijgen zitten ze allebei achter het stuur. Dat hebben ze óók van hun moeder.
We besluiten vanmiddag met een paar vrienden bij ons in de tuin te chillen. Lot appt dat de boodschappen klaar staan, dus die ga ik halen met de auto.
En er wordt bedacht dat we mojito’s gaan maken. Als ik in de groepsapp vraag wat ik daarvoor moet kopen – want echt nó idea – roept de eerste rietsuiker, dan een bruine suiker, en dan een bruine rietsuiker. Ik zoek me vervolgens een ongeluk in de supermarkt naar iets wat niet bestaat. Rietsuiker is van zichzelf gewoon al lichtbruin. DUSSSS. Lekker bezig meid.
Weer thuis. Boodschappenbom ontploft.
Gauw iets luchtigers aan want ik pik het af in m’n lange broek. Zo warm in de tuin.
Cheers op een lang pinksterweekend!
Volle bak vermaak voor de jongens. Puzzels, kwartet, andere spelletjes.
FOOD.
Er is ook een hondje bij ons en die mogen ze mee uitlaten. Is vaste prik. Krijgen we thuis deze foto: ze móesten en zouden even langs de speeltuin.
De mojito is in ieder geval gelukt! En ik houd er normaal niet zo van, maar deze vind ik dus echt heerlijk. Anders zouden we vandaag op 7th Sunday zijn geweest, maar dit is ook gezellig en het wordt heel laat.
Maandag. Trage opstartmodus.
En weer spelletjes doen.
De sporen van gisteravond.
Uitzicht. We zetten het zwembadje op; het is zo warm.
Deze man loopt ondertussen 20 keer op en neer met emmers. Wordt ie blij van zie je ‘t?
Buitenspelen!
Meer stof wordt het vandaag niet. Lekker in bikini en zwembroeken in de tuin. Het is juni! Vandaag gaan ook de terrassen weer open. Die laten wij nog even schieten, maar zo fijn voor de horeca dat ze weer open mogen.
Deze twee komen even aangewaaid.
En dan krijg ik dit van Robin. Op het kaartje staat de meest bijzondere, lieve, tekst ever, en dan vraagt hij me of ik zijn getuige wil zijn. De bruiloft werd al afgeblazen voor hij het had kunnen vragen, maar dat komt nu dus alsnog. Ik ga er volle bak van janken.
Borreltijd. Alweer!
Papa en mama komen ook en we besluiten met z’n allen te barbecueën.
Serieuze blik, die kleinste man. Met mayo op z’n kin. Dat ook.
Mister BBQ. Koken ho maar, maar barbecueën kan ie als de beste.
Zo veel knufels voor oma.
Goede gesprekken.
Ik blijf de rest van de dag een beetje emo over het getuige gebeuren. Toen ik trouwde was Robin ook mijn getuige, samen met Lotje. Dat zou ik nog steeds zo gekozen hebben; voelde als heel logisch. Dat hij mij nu hetzelfde vraagt is voor mij heel typerend voor onze band. Er zijn gewoon niet zoveel woorden om uit te leggen hoe dat zit, maar dat hoeft ook niet. We weten het zelf en dat is het allerbelangrijkste.
En dan sluiten we het lange weekend zo af. Papa en mama zijn naar huis, wij kletsen nog even samen in de tuin, en dan houden we het weer voor gezien. Het was zo’n fijn weekend. Intens genoten. En nu is het weer klaar met de feestdagen voorlopig. Ook niet erg; over zeven weken is het al vakantie. Komende week krijgen we weer een heel ander ritme als Morris alle dagen naar school gaat. Dat zal best weer even schakelen worden!

Ik hoop dat met jullie alles goed gaat. Bedankt voor het lezen weer, en tot de volgende!
Recommended Posts
Showing 9 comments
 • Linda

  Heerlijke plog weer lieverd!! Mooi jullie band als broer en zus.. Wordt ongetwijfeld alsnog een prachtige bruiloft❤

 • Lindsy

  Sorry als ik het gemist heb, maar jullie hadden zelf ook een hond toch?

  • Michelle

   Nee hebben we niet! Nooit gehad. Auntie heeft een hulphond, een bruine labrador; die komt wel heel vaak voorbij♥️.

   • Lindsy

    O kijk, dat is het. Ik snap het nu

 • Renee

  Van welk merkje is de witte top die je op zondag draagt? Super mooi en moet hem hebben haha!

  • Michelle

   Haha die is van Kiba!

 • C

  Klinkt allemaal als een heel bijzonder weekend. Wat een mooie band heb jij met je broertje. Ik zie dat eigenlijk nooit, dat broer en zus zó close zijn als jullie. Prachtig. Koester het❤️

 • Lis

  Wat ben je weer heerlijk snel bruin! Helaas heb ik nooit zoveel pigment, vooral in mn gezicht niet. Heb die Lancaster aftersun gekocht die jij aanbevelende, ik zie gelijk al verschil! Dank je!
  Heb je trouwens een keizersnede gehad? Of lijkt dat zo op die bikini foto?

  • Michelle

   Die aftersun is inderdaad top. Blijft ‘t kleurtje echt langer hangen en gewoon heel fijn voor de huid. Haha nee hoor, geen keizersnede gehad. Wel twee keer negen maanden een baby in mijn buik gehad, dus zou kunnen dat je dat ziet.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!