PLOG371: EVEN SCHAKELEN

 In Persoonlijk

Vorige week was voor ons de eerste van een heel ander leven. De basisscholen gingen weer helemaal open, en dat betekent voor Morris vanaf nu vijf dagen school, en voor ons allemaal even behoorlijk schakelen. Benjamin moet wennen aan zoveel tijd zonder zijn broertje, en ik moet wennen aan dat Morris er zo veel niet is. Ik mis zijn aanwezigheid echt. Wordt ongetwijfeld heel snel normaal, dus daar gaan we van uit. Ik maakte weer een verzamelplog met foto’s van een aantal dagen!

Het is woensdag! Morris is op school, Benjamin en ik zijn samen thuis.
Om 12:30 mogen we grote broer ophalen. Hij heeft het weer helemaal leuk gehad op school. Ik heb gewerkt, Benjamin gespeeld, en nu zijn we lekker samen.
Mama bracht pioenen en die zet ik in de vaas. Nu nog allemaal in de knop; zo leuk om ze open te zien gaan.
We mogen eindelijk, voor het eerst in maanden, weer naar opa zonder glas ertussen. De jongens vallen onderweg in slaap, dus dat is nog even een projectje.
Zoveel diertjes op de looproute.
Bijna bij de hooimijt.
Éindelijk weer bij opa zonder glas ertussen. Zo zo zo fijn. Hij doet het zo ontzettend goed en is zo blij om ons weer te zien. Dappere strijder. Ongekend hoe hij erbovenop is gekomen. Hij was zo ziek, en nu zit hij hier weer als opa zoals we hem kennen. Positief, en vrolijk, en ondanks alles nog altijd vol levenslust.
De omgeving is hier zo mooi. Het is niet zoals thuis voor hem, en binnen al helemaal niet. Maar buiten is het prachtig.
We zitten een hele poos buiten. We drinken wat en kletsen bij.
De jongens zijn ook blij om opi weer te zien.
Morris vindt dat hij zelf wel kan duwen. En opa vindt het allemaal goed.
Dat is echt een ding van de afgelopen tijd: ik ben de natuur veel meer gaan waarderen.
Hij is nogal volhardend. En het lukt nog ook. Voor etenstijd brengen we opa weer naar binnen, dat blijft een gek moment, en gaan we zelf weer naar huis toe.
Donderdag. Het is weer niet zo bar zomers vandaag. Ik trek mijn nieuwe pumps weer aan. Ben er heel blij mee; ze lopen heel fijn.
Morris heeft er weer zin in vandaag.
Koen is op kantoor dus deze man speelt de hele tijd bij mij. En mama’s nieuwe bril is tóp om te proberen.
Werkmodus aan.
En de hele dag halve liters thee. Ik kom in ieder geval wel aan m’n vochtinname vandaag.
Ik ben trots op deze muis. Hij mist zijn broertje maar vermaakt zich zo goed zelf. De speelkamer is einde dag één grote bende, maar dat zal me jeuken. Allang fijn dat het zo kan. Ik werk, hij speelt om mij heen.
Kan wel lekker vaak inspringen om de Lego bouwwerken te fixen. Benjamin staat nog niet per se bekend om zijn voorzichtigheid.
In de pauze probeer ik even wat strijk weg te werken.
Mama haalt Benjamin op, en dan samen Morris op school, en neemt ze dan mee naar hun. Halve oppasdag, net als voor quarantaine. Kan ik even gasgeven thuis.
Er komt een nieuw fotoboekje binnen van Onsfotoboek. Maakte ik voor papa, met allemaal foto’s van hem en de jongens door de jaren heen. Ik werk met hen samen op Instagram, maar ik dacht; ik deel het hier ook nog even want gewoon heel leuk: met de code bijizonderkleinwonder2 schaf je een A4 fotoboek met maximaal 100 – geloof ik – foto’s aan voor €8 inclusief verzending! Het is inmiddels niet meer op tijd voor vaderdag, maar alsnog een leuke tip.
Als ik klaar ben met werken en Koen thuis gaan we ook naar pap en mam. Samen eten. Kijk deze ondeugende snoeten.
‘s Avonds laat ik voor het eerst in ruim vier jaar weer eens wimperextensions zetten. Nu ik verder zo goed als geen make-up gebruik vind ik het echt ideaal; gewoon ‘s ochtends op staan, haren borstelen en klaar. Ik heb van mezelf best lange wimpers, maar het uiteinde is spierwit, dus ik heb eigenlijk altijd mascara op. Benieuwd hoe dit deze keer gaat bevallen.
Vind het resultaat zo heel mooi. En nog wel natuurlijk ook. is het natuurlijk niet, hartstikke nep, maargoed; dat is een andere discussie. Ben er voor nu in ieder geval blij mee.
Als de wimpers erop zitten ga ik meteen door naar de Ap voor de week boodschappen.
En dan komt Jacq naar mij. Filmpje kijken.
Ik begin vrijdag met dit. Cadeautje van Koen, zomaar.
Een gouden kettinkje met een subtiel open hartje. Ben er ZO blij mee.
Morris heeft weer tot 12:30 school vandaag, dus we halen ‘m met z’n drieën op. Met de fiets..
Wat wil zeggen dat Koen Morris zijn fiets even zo moet vervoeren. Hendig wel. Haha.
Na school worstenbroodjes halen.
En dan door naar huis.
We hebben een waterbak gekocht voor de jongens. Mama heeft die een en daar spelen ze zó veel en graag mee dat we er zelf ook een aangeschaft hebben. Als reden zeggen we erbij dat we zo trots zijn dat Morris de eerste volle week op school zo fantastisch gedaan heeft, en dat B het zo goed deed zonder zijn grote broer. Ze zijn helemaal blij.
Ik kreeg deze jurk cadeau van Marie en ik ben er helemaal blij mee. Zo fijn die overslagjurken.
Ik ga even de deur uit voor een boodschappenrondje. Eerst even langs Lot en Flip om wat spullen te brengen.
Als ik thuis ben gaan de jongens de deur uit.
Even met Mees op de fiets naar de verjaardag van Menthe. Die wordt vandaag 18. Ze gaan samen een cadeautje brengen.
Ik was even in het dorp voor een cadeautje voor Menthe, en ik kocht ook Koen z’n favoriete geur omdat er goede korting was, een back-up van mijn favoriete lipgloss van Dior, want ook korting, een mascara die ook mag met wimperextensions, voor als een keer extra wil, en fijne zonnebrand – ook voor de jongens – van Lancaster, want die was 1+1. En toen kreeg ik er allemaal lekkere samples en een leuk etuitje van Clarins bij. Dat soort dingen vind ik dus echt heel leuk. Voel me een echte Hollander nu. Gratisch.
De jongens zijn nog niet thuis dus wij gaan even samen naar Wen voor een vrijidagmiddagborrel.
En als ze terug zijn besluiten we samen een hapje te gaan eten bij Floryn. Voor het eerst weer met z’n vieren op het terras. Koppie van Morris verraadt wat hij daarvan vindt.
GENIETEN!
En heel heel heel lekker eten. Koen en ik delen gyoza en sashimi als voorafje.
En daarna neem ik zalm met rivierkreeftjes. Heer-lijk.
De jongens zijn zo verschrikkelijk lief dat we vandaag zomaar tóch een centje in de portemonnee vinden. Haha.
We gaan nog even gauw bij Vief langs voor een paar korte joggingbroekjes voor de jongens. Gewoon van die chillbroeken voor in en rond het huis en zometeen op vakantie. Die missie slaagt. Daarna door naar huis en zo ongeveer allemaal tegelijk naar bed. We zijn afgepeigerd.
En dan is het zaterdag! Ik trek deze fantassstische jurk aan van Wehkamp. Vind ‘m zo mooi.
We zijn vandaag op Avonturenboerderij Molenwaard! Nog nooit geweest, dus het is een primeur en ik heb geen idee wat te verwachten.
Dit soort foto’s voor in ‘t plakboek. Helemaal top.
Overal dit soort borden: leuke manier om hier vorm te geven.
Dat je kind aan je vraagt of dat een echte ooievaar is, en dat je zegt van niet. En dat ie dan begint te bewegen. Lekker ingeschat. Ik wijt het aan mijn slechte ogen.
We gaan naar de show van kikker, maar eerst even een bakje koffie halen.
Morris.. <3
Dit is er eentje voor in het kader van dingen die ik nooit had verwacht: Morris is de grote dierenvriend bij ons thuis, maar die slaat het rondje op de pony over, terwijl B letterlijk staat te springen. Hij vindt het zo leuk!
Daarna door naar de tractors. Dat is voor B nog wel een beetje lastig. Principe van gasgeven en sturen is hem nieuw.
Ik aanschouw het vanaf een bankje. Het is warm, ik ben zweterig en moe, maar heel tevreden; de jongens genieten zó ontzettend. En wij dus ook. Echt positief verrast door de Avonturenboerderij. Heel leuk voor kinderen en de omgeving is prachtig.
We eten even wat, en dan wandelt deze pauw voorbij. Die staart.. ZO mooi.
Klavertje.
Biggetjes bekijken vanaf veilige hoogte. Hoe mooi is die jurk van de achterkant!
We delen twee van deze dingen met z’n vieren. Die neem ik in de Efteling ook altijd. Vind ik megalekker. Met paprikasmaak.
Geitenknuffelen.
En dan gaan we weer richting huis!
Wat een leuk uitje was dit.
De jongens doen een dutje onderweg, dus daarna gaan we door!
Ome Flip wordt morgen 31 en hij viert vandaag zijn feestje, dus daar gaan we naartoe!
Verjaardagsknuffels.
Morris en Benjamin zijn de enige kinderen in ons groepje nu, dus ze hebben aan aandacht ooit gebrek. Voor ons wel echt heel leuk om te zien hoe lief iedereen met onze jongens is. Vertederend. Marie moet uiteraard weer mee een spelletje doen.
Al lang na kinderbedtijd gaan we naar huis. Gedag zeggen tegen tante Lot, en dan lekker naar bed. We hebben een paar uurtjes oppas zodat we zelf nog even terug kunnen, en dat doen we. Uiteindelijk is het tegen drieën als we slapen. Dit was écht een topdag. Zo mogen ze allemaal wel zijn.

Komende week heb ik voor het eerst weer wat zakelijke afspraken buiten de deur. Ook wel weer leuk! Hoop dat jullie een fijn weekend hadden.
Bedankt voor het lezen!
Recommended Posts
Showing 8 comments
 • Corina

  Wat een mooie foto’s! Ik vind dat met die dieren ook leuk. Dat was er in onze tijd met de kids niet. Verder ben ik de draad even kwijt?! Sorry maar het is toch Lot en Flip en bij wie hoort Marie?

  • Michelle

   Lot en Flip, en Marie en Max. Vrienden uit dezelfde groep!

 • Linda

  Wat een heerlijke plog weer.. Molenwaard ziet er leuk uit die ziet ik op de lijst.. En die ketting die je zomaar van koen krijgt, wauw! Man uit duizenden❤

  • Michelle

   Ja zou ik écht doen! Wij waren oprecht positief verrast! Haha ja dat is het zeker. ♥️

 • Sabine

  Wat een fijne dagen! En wat een gave bril heb je! Mag ik vragen waar die van is?
  En waar haal je die handige waterbak voor de kids?

  • Michelle

   Bril is van Kapten! En de waterbak komt van Intertoys. Koen heeft ‘m gehaald en ze vinden hem fantastisch!

 • Nancy

  Wat zijn jullie toch ontzettend knap met z’n vieren. Welke kleur lipgloss gebruik jij altijd van Dior? X

  • Michelle

   Zo lief♥️! Ik heb ‘t even opgezocht; het is de Lip Maximizer in kleur 012! Die is je eigen lippen maar beter, zeg maar.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!