PLOG377: WE GOOIEN HET OM

 In Lifestyle

Hoi, en leuk dat je er weer bent voor een nieuwe weekendplog. Ik zie een nieuwe trend hoor; die weekendplogs blijven er aardig in zo. Maar er is op het moment ook vaak wel iets om te laten zien, dus zolang dat is houden we ‘m er gewoon weer in. Weet dat jullie de plogs nog steeds heel erg kunnen waarderen. Afgelopen weekend begon ein-de-lijk de verbouwing en echt: hoewel het huis nu één grote grafbende is ben ik zo intens blij dat het gewoon begonnen is. Dat geeft echt rust. Dat het nog nergens op lijkt maar dat er wel iets gebeurt! Ik neem je in deze plog mee terug naar vrijdag, zaterdag en zondag. Kleuren zoeken, slopen, en hoe we het last minute toch nog helemaal om hebben gegooid qua indeling van de ruimte op zolder. Kijk mee!

Ik sta met de jongens in de nieuwe Viva Mama. Vind het stukje an sich echt superleuk, en vooral omdat ik naast Maxine sta waar ik al jaren heel leuk contact mee heb, alleen zo jammer dat ze Morris z’n naam veranderd hebben in Morrits. En die van Max is trouwens ook verkeerd gespeld. Oogt altijd zo slordig.

Het is vrijdag, dus de jongens zijn naar school en de peuterspeelzaal. Ik doe een boel klusjes in huis en ga dan de deur uit.

Ik ga weer op zoek naar kleuren voor de babykamer. We hebben een heel tof behang gevonden, maar dat willen we combineren met die neutrale tinten waar we het eerder al over hadden. Dit rijtje is het allemaal niet. Te oranje, te bruin, te roze, te koel. Echt. Ik moet er zelf om lachen. Deze week ga ik er met iemand die er meer verstand van heeft naar kijken, dus dat is leuk.

Ik haal B op op de peuterspeelzaal en Morris op school en afscheid nemen van zijn vriendjes voor het weekend betekent volle bak knuffelen. Haha. Iedere dag, maar op vrijdag een beetje extra.

Weer samen thuis. Lekker spelen.

En koekjes bakken. We kregen nieuwe vormpjes binnen voor een campagne met Westwing, en aangezien het zo’n typische herfstmiddag is bakken we koekjes. Gaat goed met dat bakken van ons, bijna iedere week iets lekkers!

Blijven favorieten dit, de dubbele met een laagje jam er tussen.

Als ze uit de oven komen. De randjes mooi gekleurd en krokant en de binnenkant nog een beetje zacht. Zo lekker deze.

Mama stuurt een foto door van de inloopkast boven; daar kunnen we morgen mooi al onze spulletjes in kwijt. Echt: ik ben zo blij dat we de komende weken bij pap en mam kunnen slapen en niet midden in de bende hoeven te zitten. Fijne oplossing.

Het is zaterdag: de verbouwing begint!

Maar eerst even koffie met lekkere verse koeken van de bakker.  Kokosmakronen en gevulde koek.

Werkmannen. Kijk Koen eens gelukkig kijken. Haha.

De woonkamer is vandaag even  opslag. Fijn als dat eind van de dag ook weer uit de kamer is; dan kunnen we hier overdag wel gewoon zijn en werken.

Morris wil helpen klussen; Benjamin gaat met mama mee een rondje doen. Even naar opi, zachte bezem halen, alvast wat spullen naar hun huis brengen. Goede taakverdeling!

Deze is ondertussen volle bak aan ‘t werk. Behang naar beneden slepen, alles oprollen en in de bus gooien. Hij vindt het geweldig.

Deze topper is ook van de partij. Weer lekker bezig. Papa’s vader was timmerman en papa ging toen hij jong was altijd mee naar de bouw. Daar plukken we nu de vruchten van.

Opa’s hulpje. Puinruimen als de beste die jongen.

Als B er weer is helpt die ook mee. Vuilniszakken volmaken met alle zooi die overal ligt. Goed bezig die mannen.

Worstenbroodjes voor lunch. Kan niet missen. Die gaan de oven in!

Ik neem me voor om niets te doen maar dat is echt mission impossible als ze in je huis bezig zijn. Heb dit aan vandaag. Basic.

Hoi week 27 buikje. Het gaat zó snel.

In de pauze boekjes lezen met tante Lot. Lot en ik stomen samen het behang eraf; dat is echt zó ziek snel gepiept. Staan we zelf van te kijken.

Ieder z’n eigen mok met geïmproviseerde letter. Top wel.

We eten! Ik vind het serieus een gezellige dag. Het gaat allemaal supervoorspoedig, iedereen doet z’n ding. Echt heel chill.

Zo lief dat papa er weer is. Eerst de hele tijd op de bouw van Robin en Mees, iedere zaterdag aan de bak, en nu is hun huis helemaal af en beginnen wij weer. En dan is het zeg maar niet bepaald ‘t geval dat hij zeeën van tijd heeft. Alles voor z’n kinderen en kleinkinderen.

Meest stijlvolle foto’s van deze vlog denk ik. Esthetisch toch wel echt een topper. Vooral die curryveeg onderin doet het lekker op beeld. En die flessen Hertog Jan dragen ook bij aan de knapte. Maar lekker was ‘t. Na een hele dag beunen is er eigenlijk geen andere optie dan dit. We eten nog even met z’n allen..

En dan gaat mama alvast met de jongens naar hun huis toe. Die koffertjes zitten vol knuffels; hun eigen spulletjes zijn al bij pap en mam. Kijk die koppies: ze hebben er zoveel zin in. Wij maken nog even iets af en dan is het ook mooi geweest voor vandaag. Op naar pap en mam!

En dat voelt op één of andere manier zo bijzonder. Weer op mijn eigen badkamertje van vroeger, op de slaapkamer waar ik alles zelf voor heb uitgezocht, van het behang tot de gordijnen. De plek waar Koen en ik voor het eerst samen in bed lagen – ja TMI misschien sorry not sorry – en waar we een jaar samenwoonden voor we in ons eerste appartement gingen. Daar zijn we nu weer. Maar dan 7,5 jaar later. Getrouwd, met twee kinderen en zwanger van de derde. Mijn hormonen en ik worden er een beetje, tsja, hoe noem je dat, weemoedig van.

Kijk dan, daar liggen ze samen in hun bedjes. ZO schattig.

De jongens slapen súpergoed dus we zijn helemaal blij, en om 7:20 zijn ze er klaar mee. Koen tukt nog even verder en ik ga met ze naar beneden. Meteen kleien!

En mens-erger-je-niet-en samen. Zo leuk om te zien hoe ze dat met z’n tweeën spelen.

Aangekleed en wel. Zondags tenue vandaag.

Gezellig met z’n allen ontbijten! En stickers plakken op mama’s tafelzeiltje. Lekker praktisch.

De jongens gaan met mama mee naar opi. Daar worden ze allemaal blij van.

Even samen iets drinken.

Ik spring ondertussen onder de douche terwijl Koen thuis alvast de laatste lading afval voor nu in de bus laadt. Ik doe snel; dan kan ik hem nog even helpen.

Het outfitje van vandaag. Jurk van Chiquelle en laarzen van ViaVai. Ik heb nog niet zo veel losvallende jurkjes gedragen deze zwangerschap, maar ik vind het eigenlijk echt heel leuk!

We zij bij de Karwei om de behangstomer terug te brengen, maar daar staat gewoon serieus een rij om binnen te komen. Waar heel veel ondernemers omvallen door deze tijd floreren de bouwmarkten volgens mij als nooit tevoren.

Ook hier weer kijken naar kleurtjes.

En naar gordijnstoffen. Heerlijk om zo weer inspiratie op te doen.

We meten thuis nog even wat op en gaan dan weer naar pap en mam. Even de start van de F1 kijken.

‘Max Verstappen hè opa!’

De jongens blijven even bij papa en mama en wij rijden weer naar het Meubelplein om nog een paar dingen te doen.

Onder andere behang speuren. Heerlijk om die boeken door te bladeren. Vind ik echt leuk. En ik vind heel veel mooi, maar heb wel een redelijk specifieke smaak en een plaatje voor ogen, dus we gaan best doelgericht te werk ook.

En dan verandert heel last minute de complete zolder van indeling. Aanvankelijk zou de ruimte-indeling soortgelijk blijven als het was; onze slaapkamer en in de ruimte daarnaast zouden we een inloopkast maken. Maar toen sloopten we alle wandjes eruit en waren we zó gecharmeerd van hoe mooi open en licht de ruimte is dat we besloten ‘m toch anders te doen. Masja, de moeder van Mees,  heeft héél veel verstand van interieur en er ook een opleiding voor gevolgd dus die dacht even mee en kwam met een heel nieuw ontwerp, en dat gaat ‘m worden. We splitsen de ruimte niet meer op maar laten ‘m zo mooi open, met het bed midden in de kamer en de inloopkast daar achter. Het fonteintje halen weg omdat we ‘t nauwelijks gebruiken, dus we hebben straks een ruimte van bijna 25 vierkante meter. Ben zooo benieuwd hoe ‘t wordt!

Eenmaal thuis trekken we lekker de pyjama’s en joggingpakken al aan. Heerlijk. De bank op!

Met mama in de keuken. Ik kom niet verder dan uien snijden vandaag; zij kookt en wij mogen aanschuiven.

Pasta met witte wijnsaus en bief. Maar dan voor mij zonder bief en met zalm. ZO. lekker.

Na het eten nog even een potje memory chess met z’n allen. Heerlijk spelletje.

En dan is het bedtijd voor de jongens. Mam leest de verhaaltjes voor.

Nog even samen kroelen voor bedtijd. Mijn lieve blije knuffelige kleuter.

En dan de bank op. Met goed gezelschap op m’n kin, zie je? Gezellig wel. Beetje stress, beetje hormonen; dat wil wel. Nou tot zover de status voor nu!  Donderdag en vrijdag wordt er weer volle bak geklust, dus ik denk dat we die plogjes er toch maar in gaan houden voorlopig. Vind ‘t  zelf ook heel leuk om de verbouwing vast te leggen. Ik hoop dat je ‘m weer leuk vond om te zien voor nu. Bedankt voor het lezen en tot de volgende!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!