PLOG392: SINTERKLAASWEEKEND EN WEER THUIS!

 In Persoonlijk

Goedemorgen en welkom bij een nieuwe weekendplog! De verbouwing is klaar; we zijn weer thuis. Zaterdag sliepen we voor het eerst weer in ons eigen bed en dat was heerlijk. Het was zo lief en fijn dat we vijf weken welkom waren bij pap en mam, met ons hele hebben en houden, maar het is ook super om weer op ons eigen plekje te zijn. Niet meer zo van hot naar her en op en neer maar gewoon samen thuis. Blij om! Het was ook het Sinterklaasweekend, dus er was genoeg vast te leggen!

Vrijdagochtend: we brengen de jongens samen naar school.

Er kan nog nét een knuffel vanaf; zo veel zin heeft hij er weer in vandaag.

Ik heb één van m’n favoriete overslagjurken van Asos aan. Zo chill met een buikje.

Groeit lekker door!

Om 11:45 haal ik deze muis weer op. Morris is door de sinterklaasviering op school vandaag iets later dus we gaan tussendoor even naar huis samen.

Rond de lunch komt Renée van StudioNicjes langs. Ik heb een spoedcampagne voor Wehkamp en ze schiet binnen een paar seconden deze foto van ons vieren. Ik vind ‘m ZO mooi. Mijn gezin. Ik ben een beetje emo de laatste dagen. Dat de verbouwing bijna klaar is en het dus toch nog allemaal zo snel en naar onze zin gelukt is, dat we weer lekker in ons huis kunnen, dat er weer meer rust komt, dat de zwangerschap zo verschrikkelijk snel gaat – ik bedoel; volgende maand is ze er waarschijnlijk al! – en dat besef komt echt maximaal binnen. Wel emo van geluk hoor, dat sowieso.

Inruimen!

We sluiten onze tijd bij papa en mama af met Sinterklaasavond. Robin en Mees zijn er ook en mam heeft weer zo haar best gedaan om er een geweldige avond van te maken.

Voor iedereen pakjes. Ziet er zo gezellig uit.

Als de jongens al hun cadeautjes hebben uitgepakt en er lekker mee gespeeld brengen we ze naar bed. Of we: wij zijn voor spek en bonen mee want Mees en Robin zijn natuurlijk veel leuker. Benjamin slaapt al tegen Robin aan voor het boekje uit is. ZO schattig. Daarna pakken wij onze cadeautjes uit – met Sinterklaas zijn we ook nog even kind – en we worden zo ontzettend verwend. Mama is er altijd al weken mee bezig.

Zaterdagochtend: pap en mam gaan de deur uit. Maar eerst even flink knuffelen. Wat waren het vijf fijne weken zo met elkaar.

We zijn thuis. Koen rijdt nog met spullen op en neer; ik ga verder met de kasten van de kinderen. Benjamin voert ondertussen een goed gesprek met Pelle over dat we weer thuis zijn. De catwhisperer.

Ik zoek al het beddengoed voor wieg en ledikantje uit wat ik nog had. Al het grijze Koeka spul gaat naar mijn vriendinnetje. Is nog prachtig na twee rondjes, maar ik ben nu over op beige dus leuk als zij er nog plezier van heeft.

HOME SWEET HOME<3.

Ik moet nog even wat moltons halen voor de jongens. In ‘t dorp is het bizar druk, 5 december, dus dan maar even naar Jysk. Neem meteen wat bakken mee om de voorraadkast te ordenen.

Koen gaat met de jongens naar de kapper; ik pak in. Dit boek vind ik zo mooi.

Klaar! Missie geslaagd.

En deze topper is er weer om me te helpen. Als we met z’n tweeën zijn gaan we als de witte tornado door het huis. Ik ruim op, mama poetst.

Je hebt geen idee hóe stoffig deze badkamer was. Nu dankzij mama weer helemaal spik en span.

Bedjes opgemaakt. Hun grotejongensbedden.. Waar is de tijd gebleven?

En ik begin aan de laatste spullen.

ZO! Dat ligt er weer in.

En dat ook. Zo’n zin om deze kast verder te vullen.

Robin en Mees komen nog even kijken. Moeten uiteraard ook ff mee kleuren.

Orde in de chaos. Ik vínd me dit toch een potje bevredigend. Heerlijk. Nesteldrang kicks in again.

Herinneringen aan de zomer in het toilet.

We eten makkelijk; de jongens kunnen niet wachten om te beginnen met Sinterklaasliedjes zingen.

Koen kreeg van z’n werkgever deze méga zak met strooigoed en een gedicht mee; we maken even een foto als bedankje. Morris is al begonnen. Haha.

We trekken allemaal ons chillpak aan; tijd voor pakjesavond!

Met heel veel lekkers van Jippies. Ik bestelde Sint boxen bij haar. Heerlijk echt.

De jongens willen in de open haard zingen zodat ie het goed hoort door de schoorsteen, maar dan vinden ze deze brief!

Ze maken de open haard aan en vinden dan nóg een brief tussen de haardblokken. Samen lezen.

Nóg een brief. Er is weer een grote spoortocht met brieven en cadeautjes.

Deze foto. NIET normaal zo trots op deze twee.

Alles wordt uitgepakt. De knikkerbaan moet als eerste in elkaar. Ding van een tientje maar zo’n bizarre hit.

Deze dus! Voor Gravitrax zijn ze nog te klein en Hubelino voor bij Duplo vond ik zonde omdat ze tegenwoordig meer met Lego doen, dus eens zien hoe dit bevalt. Tot op heden zijn ze heel enthousiast.

Hot Wheels. Die stond bovenaan Morris z’n lijstje.

Pas heel laat gaan we naar bed. Koen en ik voelen ons ook net weer kind. Zo leuk om alles samen op te bouwen. Mooie fase is dit. Tandenpoetsen doen ze met de nieuwe elektrische borstel die ze bij pap en mam kregen gisteren. Vinden ze helemaal fantastisch. Eerst zelf; dan wij napoetsen.

De eerste keer in het grote bed! Wel heerlijk dat we er met z’n drieën in passen om te lezen.

Als de jongens slapen gaan wij nog even aan ‘t opruimen. Alle cadeautjes van gisteren, van vandaag. Deze set met kommen van Joseph Joseph kreeg ik gisteren; heel fijne vervanging van mijn bij elkaar geraapte zooitje.

En deze is ook heel chill als je heel veel parmezaan eet. Zoals wij doen. Haha.

We pakken gelijk de keukenkast mee met opruimen. Ik vind deze testen. De eerste zwangerschapstesten. Van die onderste dacht ik dat ie negatief was; pas veel later zag ik dat streepje.

Oh man ik word hier dus echt zo blij van. De hele boel weer netjes.

We sluiten de dag samen op de bank af. We zijn weer thuis. We hebben een compleet nieuwe slaapkamer, drie nieuwe slaapkamers voor de kindjes waarvan er eentje leeg blijft zolang de jongens samen willen slapen, en we hadden een geweldige sinterklaasavond met z’n viertjes. Ik kon niet blijer zijn echt.

Zondagochtend is voor spelen met alle cadeautjes.

De wederhelft moet nog ff wakker worden. We sliepen allemaal als ‘n roos, maar ik werd een paar keer wakker en ‘t voelde serieus alsof ik in een hotel lag. Hartstikke gedesoriënteerd.

Deze kregen de jongens vrijdagavond: vind ik de allerfijnste sokken. Blijven heel lang goed.

En deze nachtjapon van Intimissimi kreeg ik en vind ik echt een dikke tip voor al mijn zwangere volgers die een beetje zijn zoals ik. Ik slaap normaliter altijd zonder iets, en ik vind het helemaal niet fijn om met een pyjamabroek in bed te liggen. Deze is heel fijn voor de kraamweek, want hij heeft helemaal knoopjes en kun je dus open knopen voor voedingen, en om diezelfde reden zou het ook een hele fijne kunnen zijn voor tijdens de bevalling; je knoopt hem open en kunt dan heel makkelijk huid op huid zonder dat je bovenkant verder koud wordt.

Ook bij ons boven is eindelijk alles opgeruimd. Of in ieder geval ‘t meeste. Ik moet nog een goede plek zoeken voor die dozen, en iets om mijn make-up en geuren wat georganiseerder op te bergen, maar dat komt wel goed. Top voor nu.

Momduties. Dit is echt Morris’ en mijn ding. Samen Lego bouwen. Heerlijk.

We vieren vanmiddag nog Sinterklaas bij mijn schoonouders. Ik haal bij Visser even wat chocolade voor ze. Love it.

En een kleinigheidje.

Klaar om naar Vught te gaan.

Er is post van Sint en Piet met een puzzel.

Opgelost!

En weer uitpakken.

Teuntje denkt ondertussen dat ze een baby is en komt zo bij me liggen. En lang ook. En als ik stop met kriebelen komt er een corrigerend tikje of een verontwaardigde blik omhoog. Klein dweiltje is het.

Again: Lego bouwen!

Het is een supergezellige middag; eenmaal thuis is het meteen bedtijd en leg ik de jongens er weer in. Ik kruip er even bij. Na zo’n weekend met al die indrukken extra fijn. Ze slapen vrijwel direct. Ze waren zo blij en tevreden. Het mooiste om te zien hoor, als die kleintjes zo genieten.

Zusje werd ook verwend. Net als voor de jongens destijds maakte mijn schoonmoeder deze knuffel voor in haar bedje. Ligt nu even bij mij in bed zodat ie straks een beetje mijn geur heeft.

Kijk dan hoe leuk.

We ruimen alles op, kruipen nog heel even op de bank voor een klein stukje The Voice.

En voor even een beetje contact maken met de baby. En dan gaan we lekker naar bed. Wat een heerlijk weekend was dit. Drie dagen Sinterklaas. Ik was van tevoren heel benieuwd hoe dat zou gaan, maar ze trokken het eigenlijk echt heel goed en waren best heel zen. Gelukkig. En wij ook. Ik voelde me zo rustig ook. Qua werk is de allergekste drukte voorbij, we zijn weer thuis en de verbouwing is bijna klaar. It’s all good.

Ik weet nog niet of ik blijf weekendploggen nu de verbouwing zo goed als klaar is. Er was steeds veel te laten zien, maar zometeen wordt alles weer rustiger en ik weet niet hoe boeiend de plogs dan zijn. Nog even denken hoe we daar invulling aan gaan geven. Hoop dat jullie een fijn weekend achter de rug hebben. Bedankt voor het lezen weer en tot de volgende!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!