PLOG393: PYJAMAWEEKEND

 In Persoonlijk

Goedemorgen op deze gekke dinsdag. Zonder dat ik het wist, toen ik gisterochtend begon aan deze plog, is dit de laatste dag dat de jongens naar school en de peuterspeelzaal mogen de komende vijf weken. Gisteravond werden de nieuwe maatregelen afgekondigd en die zijn behoorlijk. Ik hoop echt van harte dat het jullie ondanks alles naar omstandigheden goed gaat. In deze plog eerst nog de foto’s van afgelopen weekend, toen we nog niet wisten wat er zou gaan komen. Ik maakte foto’s, zij het iets minder dan normaal, van hoe we onze dagen vulden. Kijk mee!

Het is vrijdag. Bolletje groeit. Ik begin de dag achter mijn laptop om de vlog te editen. Ik krijg ‘t niet helemaal af, maar het grootste deel wordt gedaan.

Daarna ga ik Benjamin ophalen. En daarna Morris. Deze jongen is dus zo gek op z’n vriendinnetje dat hij zelfs haar vriendenboekje niet terug wil geven en blijft lezen alsof het de grote encyclopedie van de wereldgeschiedenis is.

De jongens zijn allebei een beetje mwehh en dan is het beste idee altijd om er even uit te gaan. Ze wilden graag nog langs de grote gouden olifant rijden, dus dat gaan we gewoon doen. Even naar dat ding kijken doet wonderen.

Ik moet nog even wat boodschappen doen en ‘t gaat niet anders deze week dan samen, dus we gaan weer als vanouds. Bizar lang geleden dat de jongens mee waren, maar ze vinden het nog steeds even leuk. En ik ook.

Buiten komen we Bella toevallig tegen. Dat betekent even volle bak knuffelen.

De oliebollenkraam stond buiten bij het winkelcentrum dus om het feest compleet te maken nemen we die mee. Kijk Morris hiervan genieten. Is toch niet te doen zo schattig.

Dit hele handeltje staat me aan te kijken maar ik ben geland op een stoel en zit eigenlijk wel even lekker.

De knopjes van Sass & Belle die ik bestelde voor op de commode komen binnen en maak ik meteen op de kast. Ben er helemaal weg van. Vind het echt tof staan.

When je gek wordt van alle Sinterklaasoverblijfselen in huis en je de dozen weg wilt gooien: eerst even een fotootje maken van hoe het ook alweer in elkaar hoort.

ZE ZIJN ER WEER! M’n lievelingskoekjes. Heer-lijk.

De jongens slapen, wij gaan de bank op. Ik blijf me zo verbazen over hoeveel lager en kleiner die buik is dan bij de jongens, terwijl ik tijdens het eerste trimester echt dacht dat ik een tuimelpoppetje zou worden.

We hebben fijn gezelschap op de bank.

Zaterdagochtend is mega rustig. We slapen allemaal uit en starten lekker traag op. Het is zó lang geleden dat dat kon in het weekend. Wat een genot. Ik duik mijn kast  in om te kijken wat ik allemaal nog leuk vind staan en lekker vind zitten.

Dit vind ik altijd een bevredigend klusje: beautyblender schoonmaken. Ongekend wat daaruit komt.

Het is zo’n dag. Pyjama’s en heel veel knuffels.

Kijk even: Koen z’n tekenwerk. Ik vind ‘t best knap! Keurig overgetrokken.

Koen gaat twee keer op en neer naar de stort. Echt heel érg fijn: alle zooi die nog thuis lag gewoon weg. Opgeruimd. Geeft letterlijk ruimte en rust. En hij wast ook nog meteen de auto zodat ik zelf niet op z’n kop met die stofzuiger in de auto hoef te gaan liggen. ZO lief.

Picasso één.

Picasso twee. Dit doet Morris het allerliefste op het moment. Stiften. Kleurplaat na kleurplaat gaat erdoorheen hier.

Als de dag al bijna voorbij is kleden we ons toch maar eens redelijk aan.

Ik trek deze van WE via Wehkamp weer aan. Alles met veel rek en zonder band bij de buik zit me echt het allerlekkerste op het moment. Sowieso: dit is echt de zwangerschap van de rokken en jurken. Vind het zoveel comfortabeler dan een spijkerbroek.

Ik ben heel even in het dorp om wat cadeautjes te kopen. Deze past niet meer in m’n jas maar die matcht dan wel weer perfect bij mijn tas.

Mijn cravings zijn een beetje verschoven. De chocolade is op ‘t moment niet aan te slepen. ZO lekker. Zuur snoep of chocolade; midden in de nacht mag ook best. Ik haal een doosje bonbons bij Visser voor mama omdat we weer mogen komen eten.

En opa Harald wordt 73 jaar vandaag! Tijd voor knuffels en cadeautjes dus.

En samen spelletjes doen!

En dan dit. Morris vraagt of ik alsjeblieft bij hem wil liggen. Daar vraagt hij nóóit om. Heeft meestal liever de ruimte. Maar vandaag heeft hij het nodig. Als een koalabeertje om me heen gewikkeld valt hij in slaap.

En wij gaan weer lekker samen de bank op. Filmpje kijken. Quality time. We zijn er allebei best mee bezig dat ons meisje er over niet al te lang bij is; genieten dus ook heel bewust van de avonden dat we nog met z’n tweeën op de bank zitten en in alle rust een filmpje kunnen kijken, al kan ik ook niet wachten op dat er dan straks weer zo’n klein hummeltje op mijn borst ligt.

Poh deze vinger zweert als ‘n malle. “t Wordt al iets minder, maar hij klopt er behoorlijk bij, zeg maar.

Zondag. Door in het kerstknutselboek van Morris.

En weer lekker lang in pyjama.

Allemaal fris gewassen en gestreken komen papa en mama even op de koffie. Potje kwartet met de jongens ook; dat moet wel.

Ik kan dit hele weekend geen foto maken zonder dat kerstboek erop. En het hout moet aangevuld. Maar hoe dan ook: love dit hoekje. Heb de bloemen even verruild voor de pluimen en ik vind het mooi. Heel rustig.

Ik was mijn haar, dat was weer anderhalve week geleden, en doe iets aan m’n gezicht.

Outfit van vandaag. Jurkje is van 2Balou en schoenen Zara. Fijne combi!

We gaan voor een blokkie om. Wel met andere schoenen overigens.

Loopfiets en step achter elkaar aan.

‘KOM EENS KIJKEN BENJAMIN!’

Vissen zoeken. Lukt niet, dat snap je.

Maar het levert wel mooie plaatjes op. Altijd mijn camera mee als we een rondje wandelen.

Koen maakt meteen de week 33 buikfoto. Dat hebben we écht heel trouw gedaan deze zwangerschap. Geen week overgeslagen.

Koen ging ook ff op de step. Werd niet gewaardeerd. Haha. Af en toe net een klein jong nog.

Maar wel zo lief samen.

Marie komt even langs, en iets later wippen ook Lotje en Flip ook even binnen. Morris laat vol trots zijn klassenfoto zien, en zo geweldig: hij staat er met z’n duimpje omhoog op! Haha. No joke. Ik wilde ‘m zo graag delen maar dat kan natuurlijk niet met al die andere koppies erop, dus je moet ‘t doen met deze info ben ik bang.

We eten en de jongens gaan alvast lekker in de pyjama. En hier willen ze iets van ons hebben kun je ‘t zien? De olijke tweeling. Het was echt een megafijn weekend. Voor het eerst in heel lang hoefden we niet echt te klussen en dat was bizar fijn. Daar gaan we de komende tijd nog veel meer van hebben hoop ik. En vandaag is mijn laatste werkweek ingegaan! Dat wil zeggen dat het hier deze week misschien iets rustiger is dan je van me gewend bent; er komt geen vlog op vrijdag of zaterdag; die komt ergens volgende week online. Dat geeft me deze week net wat meer ruimte om alles goed af te ronden en over te dragen op kantoor zodat ik volgende week met een goed gevoel kan afsluiten. En ik deelde het ook al op stories maar zeg het toch ook nog een keer hier: ik weet dat het voor heel veel mensen een heel zware tijd is. Ik heb zelf helemaal geen reden tot klagen, maar er zijn zóveel mensen die het lastig hebben dat ik daar niet zomaar aan voorbij wil gaan. Bij deze dus ook vanaf deze plek heel veel sterkte en liefs voor iedereen die dat goed kan gebruiken.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!