PLOG396: HAPPY NEW YEAR!

 In Persoonlijk

Gooodmorning en leuk dat je er bent voor het allereerste artikel van 2021.  We trappen ‘m gewoon af met een plog: blijft over het algemeen toch het meest gelezen artikel hier op mijn site. Ik maakte vanaf vorige week dinsdag wat foto’s zonder de hele dag met mijn telefoon in de hand te lopen. Geen uitgebreide plog van twee dagen dus, maar een verzamelfotodagboekje van dinsdag tot en met zondag, de laatste dagen van 2020, onze jaarwisseling, en de eerste dagen van 2021. We hebben een heerlijke week achter de rug. Spannend was ie niet, maar dat is ‘t leven op het moment überhaupt niet echt, en bij dit termijn van de zwangerschap al helemaaal niet. Ik neem je mee!

Dinsdag! Één van de dagen in het soort niemandsland tussen Kerst en oud&nieuw waarop je precies nul besef hebt van welke dag het is. Tenminste; zo is dat hier. Wij hangen vooral in joggingpak en voeren bar weinig uit. Koen wordt door de jongens ook geïntroduceerd in de wereld van de strijkkralen.

‘s Avonds zijn we uitgenodigd door Joke en Harald om te komen eten. Helemaal geen straf. Ik verruil mijn joggingpak even voor iets knappers.

Na het eten rijden we samen terug naar huis: de jongens blijven logeren, want morgen is woensdag en woensdag is oppasdag. Ongeacht of het vakantie is of niet; ze vinden het allemaal veel te leuk. Maar om ze dan nu laat mee naar huis te nemen en morgenvroeg weer terug te brengen is ook een beetje gekkenwerk, plus Morris vraagt al weken wanneer hij weer mag logeren, dus eindstand blijven ze daar vannacht. Koen en ik kijken thuis een filmpje, en dan gaan we voor het eerst in de tweeënhalf jaar dat we hier wonen in bad. Ik heb daar dus precies nul geduld voor maar in ‘t kader van leren ontspannen leek ‘t me wel een goede en we blijven zowaar drie kwartier zitten. Vind het serieus fijn. Voornemen om dat vaker te gaan doen de komende weken.

Het is woensdag! De jongens zijn bij opa en oma dus wij hebben een dag samen.

En we doen dit. Dit wilde ik zó graag. We zijn bij Buikbeeld in Rosmalen om een, je raadt ‘t al; buikbeeldje te laten maken. Het is supergezellig en ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat.

We krijgen ook weer fijne foto’s van de jongens. Die hebben het gezellig bij opa en oma.

De hele  dag samen spelen.

We zitten lekker sentimenteel oude foto’s terug te kijken. Kijk nou wat ‘n lekkere wollige spekkie Teletubbie we hier hadden. Vier jaar geleden; het gaat echt zo niet normaal snel.

We doen de oud&nieuw boodschappen. Even inslaan. En fijn dat Koen even kan helpen sjouwen; dat vind ik alleen echt geen doen meer, vooral niet met die dozen wijn en zo.

Woensdagavond heb ik de allerlaatste groeiecho. Best heel gek om haar zo bewust de allerlaatste keer via een schermpje te zien. De volgende keer is ze er gewoon. Nog heel even geduld. De metingen zijn overigens prima. Haar koppie laat zich niet goed meer meten, maar dat komt omdat ze zo laag ligt. Is wel weer klein in verhouding, maar dat is al vanaf de 20 weken. Ze heeft gewoon niet zo’n klein koppie denk ik.

Weer herenigd. Schade inhalen, lekker even samen in bed.

Het is oudjaarsdag en we gaan weer even aan de klus op de babykamer. De piekstok voor het hemeltje is maar half geleverd, dus die kunnen we nog niet neerzetten, maar papa komt wel even helpen met de lamp.

Klusteam.

Ik ben zo verliefd op deze lamp. Vind ‘m zo nog mooier dan ik dacht. Is van Umage.

En hoe zoet is dit muziekdoosje?

Ik kreeg nog wat kleine items binnen van Moodstreet Petit. Met mijn o zo geliefde Peter Pan kraagje.

En dit heel zachte setje voor als ze net geboren is.

En dit boxpakje is van Blossom Kids en kocht ik in de sale. Love it.

Het is zo’n dag waarin weer veel te veel in veel te korte tijd gepropt wordt, dus in plaats van feestelijk gewassen en gekruld haar gaat dat omhoog vanavond; dat scheelt weer tijd. Jurkje droeg ik vorig jaar ook met oud&nieuw en met een onderrokje eronder gaat die ook hoogzwanger prima.

Buikie! 35 weken zwanger.

We vieren oudjaarsavond met Jeroen, Jacq en de kindjes. Dat is voor ons heel leuk, en voor hen minstens net zo. En we vinden het zelf ook bizar, maar we horen ze de hele avond niet. Ze spelen met z’n vieren in de speelkamer, komen er alleen ff uit om te eten, trekken de hele boel ondersteboven maar ruimen het ook weer op als ze een filmpje willen kijken voor bedtijd. Zo chill. En gewoon heel leuk dat ze zich altijd zo kunnen vermaken samen.

Sterretjes: hoort er natuurlijk bij.

Ik duik de keuken in om te koken. Ik had geen zin in heel ingewikkeld, dus ik maak een pasta met wittewijnsaus en ossenhaas.

Altijd zo niet-fotogeniek, maar dat worden dan dus zulke bordjes. Het lukt, en dat vind ik altijd mega spannend met ossenhaas, om ‘m precies zo te bakken dat de persoon voor wie ie is het lekker vindt, maar dat slaagt, het is mega lekker, dus ik ben blij. De jongens gaan rond tienen naar bed, en daarna maken we er met z’n vieren een gezellige avond van. We gaan uiteindelijk rond vieren naar bed en dan ben ik ook wel echt afgetaaid.

Nieuwjaarsdag is voor uitslapen en de hele dag in pyjama. En Benjamin wil alleen maar op mijn buik hangen en aaien.

Terwijl deze weer alleen maar bezig is met  z’n puzzels. Letterlijk de hele dag door puzzels maken. Die van 100 stukjes zijn het helemaal. Ik blijf me erover verbazen dat hij dat kan.

Ik verruil mijn badjas voor een joggingpak: verder komen we niet.

Nieuwjaarsdag is voor nog meer oliebollen.

En nog meer borrelplankjes.

En we besluiten de kerstboom op te ruimen en de box neer te zetten. Word ik dus ZO ontzettend blij van. En geeft rust. Alsof we echt weer ‘n stapje dichterbij zijn. Is op zich ook wel in week 36.

Ondertussen is dit nog werk in uitvoering.

En dit..

En dit ook. Maar deze week komt alle deco binnen, het boxmatras, het boxkleed, boxmobiel, vloerkleed voor op de babykamer, de schapjes voor boven de commode, de piekstok – dit keer wel compleet – en heel veel accessoires. Ook voor de kamer van de jongens overigens. Komend weekend kunnen we dus weer lekker aan de slag.

Ik bestel dit boxkleed: vind het ZO mooi echt. Die kleur.

En Judith, van Udid, maakt van dit stof en van nog twee stoffen drie hoeslakens voor over het boxmatras. Denk dat we die ook veel op de grond gaan gebruiken.

Koen gaat een paar boodschapjes doen en dan komt ie altijd thuis met allemaal lekkere dingen. Gaat top hier deze week. Vandaag warme wafels. Love it.

Deze mobiel, of een soortgelijke, komt boven de box te hangen. Helemaal weg van. En boven het bedje komt een iets andere maar van hetzelfde merkje. Uit Uden, en dat vind ik extra leuk. Ik heb deze keer echt heel weinig gekocht bij de grote babygiganten en heel veel lokaal en klein gekocht en dat bevalt tot op heden top.

Een jaar geleden waren we op 2 januari in de Efteling! Die is nu niet eens open. Zo kan ‘t tij keren.

Het is zondagochtend 7:15 en ik begin m’n dag hier. Vet enerverend wel.

Daarna meteen aan de strijk. Heb ik afgelopen week een beetje laten sloffen, dus dat wil ik klaar hebben voor werk morgen weer begint. Morris ziet z’n kans schoon; die haalt al z’n strijkkralentoestanden weer tevoorschijn als hij het strijkijzer ziet.

Deze hemden! Ik moet zo lachen; ik post op stories dat er best hemden zijn die je minder hoeft te strijken, maar dat deze de stempel ‘non-iron’ in ieder geval niet verdienen. Krijg ik heel veel dm’s over een overhemdenstand op de wasmachine, over nat ophangen, over merken die écht shirts hebben die niet gestreken hoeven worden. Nou echt; ik strijk alles en heb nog nooit van ‘n leven een overhemd gezien wat écht helemaal spiegelglad uit de wasmachine komt. Daarvoor ben ik er gewoon te nauw aan denk ik. Maar goed; ik ben geen maatstaf denk ik. De travellers van SuitSupply zijn hier strijktechnisch favoriet en die maken ze ook nog eens precies op maat.

Dit vind ik altijd zo jammerrrrr: die mooie patroontjes die uit je make-up gaan. Wordt ‘t hele doosje ineens een stuk minder knap van.

Morris is weer op dreef.

Again: in pyjama. Ze hebben een gymparcours gemaakt, waaronder dus met van de kruk op de yogamat springen. Welja. Ik sla een rondje over.

Koen amuseert zich maximaal, dat zie je wel.

En mijn wekelijkse uurtje haar uitgebreid wassen en föhnen zit er in lockdown ook niet in. Zijn er twee die ineens ook echt sowieso hun haar moeten droog blazen. Terwijl het niet eens nat is. Maar toch. Dussss. Tijd voor jezelf in overvloed wel zo;’).

Guilty pleasure. Schaaltje van deze, de jongens aan weerskanten langs me, dekentje; tv aan. Lekker dit. Zondagdingen. We doen de open haard aan, eten makkelijk en kijken met z’n vieren Finding Dory om de vakantie af te sluiten, en dat is heerlijk.

Als de jongens op bed liggen kruipen wij de bank weer op voor een filmpje. We kijken Instant Family en dat betekent maximaal janken echt. Ik zie later pas dat ie ook een 7,3 scoort op IMDB wat niet slecht is daar, en wij vinden ‘m allebei echt heel mooi.

Met deze sluiten we de plog weer af. Lang leve de zelfontspanner. Haha. Hebben we deze zwangerschap echt heel veel foto’s mee gemaakt van ons samen en van ons vieren. Leuk voor ‘t familiearchief zeg maar. Ik hoop dat jullie een heel fijne jaarwisseling hebben gehad. HEEL veel succes voor alle moeders die ook weer in de rol van juf zitten vanaf deze week. Ik geloof dat ik er nog redelijk makkelijk vanaf kom met alleen een kleuter in groep 1. Kan me voorstellen dat dat een ander verhaal is als ze wat groter zijn: hang in there. Ik wens je een goede week toe!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!