PLOG#41: DE EERSTE MET MORRIS!

 In Persoonlijk

Plog#41: de allereerste plog sinds Morris er is! Ik heb vrijdag en gisteren geprobeerd het ploggen weer een beetje op te pakken. Ik moet zeggen dat ik af en toe vergeet foto’s te maken, omdat ik zo word opgeslokt door ons kleine mannetje. Het liefst zou ik de hele dag naar hem kijken en eerlijk: dat doe ik ook héél veel! Maar echt, dat verveelt gewoon niet! Het is geen bijster spannende plog, maar het is wel een goede weergave van hoe ons leven er nu uitziet. Kijk vooral verder als je benieuwd bent naar hoe wij onze dagen als nieuwbakken papa en mama vullen:)!

IMG_7091

Wij worden wakker van het zonnetje! Morris komt ‘s nachts één keer voor een voeding tussen vijf en zes, en slaapt daarna door tot negen uur, half tien.  En dat tot nu toe iedere nacht! Wij staan dus lekker uitgeslapen op.

IMG_7093

Verschoond en aangekleed, tijd voor een voeding! ‘s Nachts en ‘s ochtends voed ik hem vaak op onze zij, op bed. Fijn om de dag zo te beginnen!

IMG_7098

Ik kleed me aan! Spijkerbroek is van de Zara, shirt is van Primark.

IMG_7100

Met mijn kleine man. Morris draagt een broekje van Noppies en romper van Petit Bateau. Dat laatste merkje is trouwens het enige waarvan hij maat 50 al past! Die rompertjes zijn erg smal en passen hem heel goed!

IMG_7114

Wij krijgen kraambezoek. De eerste week hebben we dat een beetje afgehouden. We vonden het wel lekker om eerst even onze draai als gezin te vinden. Vanaf nu staat er wat meer bezoek in de agenda en dat is ook prima! Als het bezoek weer weg is, is het tijd voor een voeding!

IMG_7116

Als Morris klaar is met drinken chillen we even met z’n drietjes op bed. Zo lekker, dat níks moeten!

IMG_7117

We gaan er op uit! Ik trek even wat anders aan in verband met melkvlekken. Grijze spijkerbroek is van Zara, basic shirt van de Hennes, blazer van Zara en luiertas van Prada.

IMG_7118

Hier word ik zo blij van. De box is éindelijk in gebruik!

IMG_7119

Zo, koekoek! Blij ei op je beeldscherm. We zijn onderweg naar het dorp. Voor de oplettende kijker: ik heb inderdaad een behoorlijk gesprongen ader in mijn oog.

IMG_7121

Onze kleine knapzak is uiteraard ook mee.

IMG_7125

Wij zitten lekker op het terras in de zon! Morris slaapt in de wagen en wij genieten van een uitgebreide lunch.  Zonnebril is van Tom Ford, mocht iemand het zich afvragen.

IMG_7126

Familiefoto, maar dan anders. Haha. Wij zijn gelukkig.

IMG_7127

Als het tijd is voor Morris zijn voeding gaan we weer richting huis, maar eerst nog even door de supermarkt. Alwéér een eerste keer voor onze kleine man. Ze gaan de Appie verbouwen, dus  in de helft van de winkel is het al donker en de koelingen zijn allemaal bijna leeg. Ben benieuwd hoe het eruit gaat zien!

IMG_7133

We krijgen weer kraamvisite!

IMG_7134

En dit setje krijgen we cadeau. Hoe leuk voor straks op vakantie? Een kort joggingbroekje (is Koen helemaal fan van) en een shirt met streepjes (LIKE!): helemaal goed! De rest van de avond ben ik eigenlijk alleen maar aan het voeden. Morris heeft zijn regeldag, en dat is héél goed te merken. Hij wil eigenlijk niets anders dan drinken, bijna onafgebroken. We hebben weer geluk, want hij laat geen traan, maar hij gaat ook niet slapen en ligt ons alleen maar met die grote kijkers aan te staren. Als hij om 00.30 eindelijk gaat slapen heb ik mijn pijpje ook redelijk leeg.

IMG_7143

Goedemorgen! Wij zijn weer fit! Ondanks zijn regeldag heeft Morris vannacht weer helemaal goed geslapen – hij kwam voor één voeding – en ik moet hem om 09.30 wakker maken.

IMG_7145

Ik eet dit. Ciabatta met Italiaanse ham en gekookte eitjes. Lekker!

IMG_7146

Wij krijgen eerst weer bezoek, en als die weg zijn kruipen we met zijn drietjes op de bank.  We doen vandaag even helemaal niets! Een beetje rommelen in huis en vooral lekker veel knuffelen samen.

IMG_7152

En dutjes doen. Ik heb in mijn kraamweek steeds niet geslapen overdag, omdat ik me hartstikke kiplekker voelde – en voel! – maar ik heb er nu ineens zin in en dus kruipen Morris en ik lekker samen in bed.

IMG_7153

Als ik opsta leg ik hem over in zijn grote bedje. ‘s Nachts slaapt Morris bij ons op de kamer in zijn wiegje, maar overdag proberen we hem ook af en toe een slaapje in zijn ‘grote’ bed te laten doen.  Niet altijd; ik vind het veel te fijn als hij lekker op mijn- of Koen zijn borst in slaap valt en ik geloof ook dat dat goed is, dus dan laten we hem lekker liggen.

IMG_7162

Dit heb ik vandaag aan. Sportbroek en basic hemdje van de Hennes. Vooral heel comfortabel.

IMG_7165

Mijn zwarte harige vriendje is er ook nog. Hij heeft het een beetje lastig gehad tijdens de kraamweek; al die vreemde mensen over de vloer is niet echt iets voor Pel, maar nu het rustiger is komt hij weer wat vaker tevoorschijn. En het voedingskussen ligt héél lekker, want hij is er niet vanaf te krijgen. Kijk hem er eens bevallig bij liggen. Casanova.

IMG_7166

Mijn mannen. Ik ben verliefd. Zo ligt Morris héél graag bij Koen.

IMG_7167

Mama appt deze foto door. Kijk dan hoeveel kaarten zij ook gekregen hebben! Hoe attent is dat?!

IMG_7171

Ik maak iedere dag foto’s van Morris met de spiegelreflex, én natuurlijk met mijn telefoon, en ik probeer het een beetje bij te houden op de laptop ook zodat ik niet straks ineens héél veel werk daarmee heb en de boel een beetje georganiseerd blijft. Dat doe ik ‘s middags dus, en ik maak alvast een begin met deze plog!

IMG_7172

Check hoe verwend wij al zijn de afgelopen week! We hebben zulke lieve en mooie cadeautjes gekregen. Uiteraard helemaal niet nodig, maar wel heel erg leuk!

IMG_7173

We eten voor de laatste keer voorlopig erwtensoep. Op zich is het er qua temperatuur nog best het weer voor ook vandaag. Hij smaakt in ieder geval héél erg prima. Zo typisch, maar op een of andere manier is met de geboorte van Morris mijn eetlust een beetje verdwenen. Ik heb zó geen honger! Het zal er allemaal wel bij horen denk ik.

IMG_7184

De rest van de avond is weer niet zo heel spannend. We kijken het Songfestival en knuffelen met Morris – zie die tenen onderin beeld! Haha. Op een of andere manier hebben we niet heel veel meer nodig nu. Morris is de spil van alles, en daar genieten wij volle bak van. Ik heb tijdens mijn kraamweek weinig tot geen last gehad van kraamtranen, maar als we zo ‘s avonds met zijn drietjes op de bank liggen komen ze met terugwerkende kracht alsnog voorbij. Nu Morris tien dagen oud is begint alles langzaam op zijn plek te vallen, en ik loop écht over van liefde en geluk.

Eerste Pinksterdag – vandaag als jullie dit lezen – hebben we nog helemaal niets op de planning. De eerste dag zonder kraamzorg én zonder visite! De kraamzorg was er donderdagochtend voor het laatst, maar de afgelopen dagen hebben we steeds bezoek gehad. Nu dus even niet! We kijken wel wat de dag ons brengt. Ik denk dat we een lekker stuk gaan wandelen met zijn drieën en vooral weer rustig aan doen. Tweede Pinksterdag moet Koen voetballen én het is de laatste dag van zijn vakantie, maar daar ga ik voorlopig nog even niet aan denken. Ik wens jullie een heerlijk Pinksterweekend!

Bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 16 comments
 • Laetitia

  Wat gaat de tijd snek he! Leuk om te zien dat jullie genieten!!!

 • Roos

  Wat leuk om een beetje een beeld te krijgen hoe de dagen eruit zien met de kleine er bij. Je ziet er super goed uit Michelle, ik ben blij dat kleine Morris het ook zo goed doet. Geniet van jullie weekend nog! X

 • twinkelbella

  De eerste dag zonder kraamzorg.. Wat gaat het dan snel ineens he. Leuk om zo eens mee te kijken en je ziet er echt goed uit zeg zo snel na de bevalling.

 • Sabien

  Ik volg je inmiddels al een tijdje en wat heb je een leuke artikelen! Jullie zijn een heel leuk stel en ouders van een wolk van een baby!

 • MamavdDag

  Mooie foto’s en jeetje, wat zie jij er alweer goed uit zeg! Dat was bij mij wel anders hoor.

 • Mathiske

  Wat leuk! Ik was erg blij dat er een plog van je online stond. Gelukkig gaat het goed met Morris. Lekker van genieten. Jullie zijn een stralend gezinnetje.
  Geniet van jullie dag zonder bezoek, en zonder kraam hulp.

 • Eva

  Wat heerlijk om te zien!! Ik hoop zo dat ik mijn kraamtijd over ongeveer 2,5 maand ook zo door kan brengen.

 • Mirjam

  Gefeliciteerd met jullie kleine man! Veel geluk!

 • Isa

  Leuke plog! Jullie hebben je draai al helemaal gevonden volgens mij. 🙂 Fijne Pinksteren, geniet nog maar even lekker verder.

 • anouk

  Gefeliciteerd met jullie mooie zoon! En wat een mooie naam! Ik heb al 2 zoontjes, maar mocht er ooit een derde komen staat deze naam zeker op mijn favorietenlijstje!
  Geniet van alle nieuwe dingen, van alle eerste en ook van de tweede keren, maar aan je plog te zien doe je dat ook zeker! (krijg gewoon helemaal babykriebeltjes weer haha).

 • Lieke

  Wat een leuke, gezellige en vooral lieve plog! Schattig ventje is Morris! Heb die plogs toch wel gemist hoor haha, maar ik begrijp uiteraard wel dat je dat niet meteen weer oppakt na de bevalling. Ik heb er van genoten 🙂

 • Roos K

  Wat leuk jullie eerste plog met Morris in beeld ipv verstopt in jouw buik. Wat fijn dat jullie zo genieten. Ik ben trouwens wel echt vet jaloers op dat heerlijke slapen van Morris s nachts. Ik heb vandaag wallen tot mijn enkels want Noah maakt er echt een potje van. En heb je die prachtige wipstoel cadeau gehad ? Wauw !

 • Marijke

  Ik ben zo blij dat het goed gaat allemaal. Je doet het geweldig! En Morris is zo’n schatje! Nu heb ik wel nog een vraagje: Je toont al redelijk veel van Morris. Maar ga je ook foto’s van zijn gezichtje tonen? Ik snap het natuurlijk als dat te privé is.

 • Simone

  Oh de eerste dag lekker met zijn drietjes samen gehad! Fijn! Lekker aan het genieten zijn jullie, zo te zien. Fijn dat het goed gaat.

 • Freya

  Je ziet er inderdaad fantastisch uit! Geniet maar met volle teugen van je 2 mannen!

  Superleuk boxkleed trouwens, dat black/white is echt ook mijn ding. Van waar heb je ‘t gehaald?

 • Heerlijk op je babybubbel! En fijn om ook eens iemand te zien die heeeel snel haar eigen broeken weer aan kan. Sommigen hadden daar bij mij namelijk commentaar op haha. En ik at echt ontzettend veel! Ik bleef maar eten, moest ook wel want ik was binnen 10 dagen al mijn zwangerschapskilo’s kwijt. En ik wil even zeggen dat ik het heel tof vind dat je borstvoeding geeft!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!