PLOG#42: KRAAMVISITE, AUTOJACHT & LUIE ZONDAG

 In Persoonlijk

Hele goede maandagmorgen allemaal! Tijd voor weer een nieuwe week, en dus ook voor een nieuwe plog. Ik heb afgelopen weekend voor het eerst weer geplogd zoals ik deed voor Morris er was, en dat is eigenlijk wel heel goed bevallen. Wij hadden een fijn weekend samen. Ik was vooral heel blij dat Koen weer even twee dagen bij ons was, dus daar hebben we lekker van genoten. Op zaterdag kregen we twee keer kraambezoek en gingen we op pad voor een nieuwe auto en op zondag rommelden Morris en ik lekker thuis wat aan. Kijk je weer mee hoe ons weekend als nieuwbakken gezin eruit zag?

IMG_7346

Ik word zaterdagochtend wakker met deze foto op Snapchat. Koen haalde papa en mama vrijdagavond ergens op, dus Morris en gingen alvast naar bed en vielen samen in slaap. Vind dit zo’n leuk plaatje.

IMG_7347

Morris laat ons uitslapen – zoals eigenlijk iedere ochtend – dus we staan om 9.30(!) op terwijl meneer nog lekker even verder tukt. Koen en ik hangen iedere ochtend vol ongeloof boven zijn wieg; we zitten er nog steeds zo vol van dat Morris écht van ons is.

IMG_7348

Ik kleed me aan! Spijkerbroekje van de Zara, overhemdje van de Hennes. Ik trek er nude-kleurige hakken van Michael Kors bij aan.

IMG_7349

Morris is wakker, dus tijd voor een verschoning! Die beentjes van ‘m, serieus ik zou ze op kunnen eten zo schattig dat ik ze vind.

IMG_7353

Zo, aangekleed en wel even chillen in de box. Shirt en broekje zijn allebei van Noppies.

IMG_7354

Na het voeden even knuffelen met papa. Smelt.

IMG_7356

Wij krijgen kraambezoek, en die nemen onder andere deze knuffel mee als cadeautje. Ik vind ‘m leuk. Sowieso zijn we zo gruwelijk verwend de afgelopen weken!

IMG_7357

Schaamteloze selfie in de lift! De eerste met z’n drietjes. Ik heb Morris even op de arm, omdat we de autostoel in de auto hadden laten zitten. Net zo handig.

IMG_7358

Zo, wij zijn onderweg!

IMG_7360

Eerst even de auto wassen. Dat mocht wel weer een keertje. Hier zit sinds kort een nieuwe soort wasstraat, waar je auto als het ware doorheen wordt getrokken terwijl je er zelf in zit. Best een aparte gewaarwording, het is af en toe net of je in de Fata Morgana zit.

IMG_7393

Wij gaan dus op autojacht. We hebben onze eigen auto in december van 2014 nieuw gekocht nadat ik een behoorlijk auto-ongeluk had gehad en mijn auto total loss werd verklaard. Toen wisten we alleen nog niet dat we anderhalf jaar later een kindje zouden hebben en onze auto aan de kleine kant zou zijn. Nu gaan we dus op zoek naar iets anders. Niet weer een spiksplinternieuwe, maar eentje met al wat kilometers op de teller en met iets meer ruimte dan we nu hebben.

IMG_7361

We vinden deze Audi A4 station allebei heel mooi.

IMG_7381

Maar ik ben ook verliefd op een BMW 1-serie, en ik ben er nog niet helemaal uit of ik het al tijd vind voor een station. Vooral omdat ik hem vooral ‘alleen’ gebruik als Koen is werken, en ik zo’n station dan wel echt enorm bakbeest vind. We beslissen nog niets en besluiten er nog even over na te denken.

IMG_7388

Terwijl wij wat garages langsgaan om auto’s te kijken, ligt deze man continu prinsheerlijk te slapen. Geeft gewoon de hele middag geen kick.

IMG_7389

Op naar huis! We hebben van alles gezien en bekeken, maar wat we nou precies willen weten we nog niet. Eerst maar eens goed over nadenken dus!

IMG_7390

We wippen even bij papa en mama binnen en zitten met z’n vieren in papa zijn sport-tv-hoek. Komt zelden voor! Ik voed Morris en we  vragen advies over onze autojacht.

IMG_7392

Ome Robin is thuis! Meteen even knuffelen. Check die voeten van Morris trouwens; die zijn dus in verhouding met de rest van zijn minilijf echt héél groot.

IMG_7401

Ik maak foto’s van onze auto om ‘m op Marktplaats te zetten. We zouden hem eventueel ook in kunnen ruilen, maar we gaan eerst even proberen hem zelf te verkopen!

IMG_7418

Dit all day everyday tegenwoordig. Tijd om te voeden!

IMG_7420

Ik voed Morris eventjes op bed, en Koen komt bij ons liggen. Wel zo gezellig.

IMG_7459

Koen zijn oudste broer komt even langs met zijn vriendin om met Morris te knuffelen, en ze hebben dit boekje bij. Ik houd dus echt heel erg van zulke cadeautjes. Leuk, en nog goed voor de ontwikkeling ook. Heel bijzonder; zodra we een zo’n zwart wit afbeelding voor Morris zijn gezichtje houden kijkt hij direct héél alert naar het plaatje voor hem!

IMG_7424

Het is zaterdag en dan heb ik over het algemeen zó geen zin om uitgebreid te koken.. Broodjes kipshoarma met groenten en chilimayo wordt het dus vanavond. Gezond is anders, maar wel zó lekker.

IMG_7433

De rest van de avond is Morris een beetje onrustig. Hij wil niet in zijn bedje slapen, dan ligt hij alleen maar om zich heen te kijken en met z’n armen te zwaaien, en valt alleen in slaap bij een van ons op de arm. Nouja, ook prima! Dat mag nog als je pas 2,5e week oud bent.

IMG_7435

Wij kijken de hele avond voetbal (de Duitse en Engelse bekerfinale), knuffelen met ons kind en hangen lekker op de bank. Ik merk dat ik heel veel zin heb om dingen te ondernemen zo overdag, maar dat ik dan ‘s avonds nog wel eens lichtelijk word teruggefloten als het te veel is geweest. Hoe goed ik me ook voel; af en toe een klein pasje op de plaats kan geen kwaad.

IMG_7436

Als Morris eindelijk in zijn wiegje in slaapt valt, kruipen wij er ook lekker in. Tot morgen!

IMG_7438

Goedemorgen! Ik ontbijt met twee beschuitjes met aardbeitjes en een mok thee. Lekker! We hebben zo bizar goed geslapen vannacht. We sliepen iets voor half 1, en pas om 11.00 staan we op. Heb ik Morris tussendoor wel nog moeten voeden, maar dat duurt vaak maximaal een half uurtje. We zijn dus allebei héél erg uitgerust nu.

IMG_7441

Deze kleine man wordt ook lekker op zijn gemakje wakker.

IMG_7450

Ik pak dit gezellige apparaat erbij en kook alle onderdelen meteen uit. Ik heb last van hyperlactatie, of lekker plat gezegd; een melkoverschot. Dat maakt dat Morris af en toe krampjes heeft, en ik heel erg zere borsten (continue stuwing), omdat hij mijn borsten nooit helemaal leeg kan drinken – ze zitten gewoon te vol. Ik mag dus beginnen met kolven om de boel een beetje te verlichten. Sowieso ook heel leuk voor Koen, vanaf nu mag hij één fles per dag geven en daar heeft hij ontzettend naar uitgekeken.

IMG_7451

Morris doet zijn middagslaapje in zijn grote bed, dus ik heb even mijn handen vrij. Eerst maar eens was vouwen dus.

IMG_7453

Dit heb ik vandaag aan. Toos Make-uploos in m’n joggingpak! Sportbroek van de Hennes, shirt van de Primark. Knot op de kop en gaan met die banaan!

IMG_7445

Nou het is zo ver hoor jongens; kolfsessie nummer één is een feit! Wat een verademing! Ik moet wel nog even wennen aan het idee, want eerlijk is eerlijk, het voelt een beetje alsof ik gemolken word.

IMG_7454

Nou had ik altijd al behoorlijk wat was; nu met zo’n minibaby blijf je helemaal bezig! Gelukkig is bijna alles wit en kan het lekker allemaal bij mekaar, dat scheelt een hoop.

IMG_7455

Tijd voor een snackie. Geen bezoek vandaag maar desalniettemin gewoon tijd voor beschuit met muisjes hoor. Zo lekker!

IMG_7456

Tijd om een beetje op te ruimen. Ik haal de slinger met kaartjes van de muur en ga ze allemaal terug zitten lezen.

IMG_7463

En dan is deze knapzak weer wakker! Hij heeft trouwens een romper van Petit Bateau aan. Tijd voor een schone luier!

IMG_7466

En voor een voeding. En daarna slaapt hij op mijn borst nog even verder. We boffen enorm met zo’n tevreden baby. Ik kan me voorstellen dat het ook heel erg zwaar kan zijn als je een huilbaby’tje hebt, maar tot nu is het alleen maar genieten.

2016-05-22 18.50.21

Deze twee komen kletsnat thuis van voetbal – ik ben niet gaan kijken omdat het zulk slecht weer was – en ze verschonen samen Morris zijn luier. Te aandoenlijk voor woorden. Ik wil ze eigenlijk laten met z’n tweeën, maar door de kreten die ik uit Morris kamertje hoor komen ben ik toch te benieuwd en dit ziet er toch ook echt te schattig uit?

IMG_7473

Wij kruipen met z’n drietjes op de bank. Kijk ze nou liggen samen. Ik ben zooo trots op mijn mannen. We hebben groen veld op tv – uiteráárd! – en ik zet dit plogje alvast voor een groot deel in elkaar. Pelle heeft trouwens het voedingskussen even geconfisqueerd, maar no worries, voor Morris er weer op mag gaat daar een andere hoes omheen.

IMG_7475

Ik kook! Het ziet er niet zo lekker uit zo op beeld, maar dat was het wel héél erg. Volkoren spaghetti met een romig Boursin-achtig sausje met groenten, uitgebakken Italiaanse ham en basilicum. Yum!

IMG_7476

Morris heeft gespuugd, dus we wassen hem, trekken hem zijn pyjamaatje aan, en leggen hem nog even op het voedingskussen bij ons neer. Wij voeren de rest van de avond eigenlijk niets meer uit. We kijken de Spaanse bekerfinale – Barca tegen Sevilla – en knuffelen met elkaar en met Morris. Een fijnere zondagavond is er wat mij betreft niet. Wat een luie dag was dit hè!? Ach, die heb je er ook wel eens tussen. Ik heb er heel erg van genoten.

Waar ik voorheen altijd héél erg uitkeek naar een nieuwe week en niet kon wachten op de maandag – ja raar, I know – heb ik dat nu even iets minder, omdat Koen dan weer gewoon moet werken. Hoort erbij, afgelopen week is ook helemaal goed gegaan en Morris en ik hebben het hartstikke fijn met zijn tweetjes, maar niets is zo fijn als tijd met z’n drieën! Ik geef mijn hormonen gewoon nog even de schuld, goed?

Ik wens jullie weer een hele fijne week toe! Bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Mathiske

  Wat een leuke plog. Lekker genieten zo! Wat fijn dat het voeden (op de over lactatie) zo goed gaat. Dat is zo’n verademing. Ik ben benieuwd wat voor auto het gaat worden, wij kochten gelijk een station en hebben daar nog geen moment spijt van gehad, lekker veel plek.

 • eenbezigbijtje

  Wat heerlijk. Fijn dat jullie zo’n tevreden mannetje hebben!

 • upje

  Wat grappig… wij gaan volgende week ook op autojacht! Hopelijk gedraagt onze mini zich dan net zo goed ;-).
  Word je door zen lactatiekundige ofzo bijgestaan ivm die hyperlactatie? Da’s altijd een moeilijke zoektocht tussen voldoende kolven om ontstekingen etc te voorkomen, maar ook weer niet te veel, zodat je productie niet nog meer gestimuleerd wordt. Niet evident, maar je lijkt het prima te doen!
  En wat klinken die nachten hemels… Hier is het voorlopig minimaal om de 3u (mestal vaker), maar per voeding duurt het 1,5u ofzo. Ach ja, ze slaapt tenminste al tussendoor, dat was bij de zoon niet het geval. We zijn dus toch tevreden ;-).
  En wat zie jij er goed uit, meid! Je ziet aan niks dat je net een kind hebt gekregen! Wauw…

 • Eva

  Ik geniet echt van jullie foto’s, wat een heerlijke tijd moet dat zijn en wat super fijn dat morris zo goed slaapt. Wij hebben gekozen voor een luxe uitvoering van de volkswagen golf station, ben er nog elke dag blij mee (nu al, ook al is onze baby er nog niet). Onze vorige auto was op marktplaats binnen 5 minuten (!) weg, voor veel meer geld dan waar we hem voor in konden ruilen.

 • Leonie

  Wat ontzettend leuk om te zien hoe jullie leven er nu uit ziet met de kleine erbij! Wij zijn totaal nog niet bezig met een gezinsauto. Als het goed is, past de kinderwagen + maxicosi bij mij en ook bij mijn vriend in de auto.. Maar wie weet is het toch te krap en moeten we ook op zoek. Ik ben benieuwd wat jullie kiezen!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!