PLOG#5: NIEUWJAARSDAG

 In Persoonlijk

Nieuwjaarsdag is echt zo’n dag waarop wij helemaal niks uitvoeren. De winkels zijn dicht en de straten leeg. Wij brunchten ‘s ochtends bij mijn ouders thuis, wandelden een stukje en kropen daarna lekker samen op de bank om er eigenlijk niet meer vanaf te komen. Misschien geen hele spannende dag, maar wel een hele fijne! En ik heb ‘m geplogd. Kijken jullie mee?

IMG_3318

Dit is hoe ik heb geslapen. Ik ben sinds een paar nachten snótverkouden, en zodra ik plat in bed ga liggen lijkt het wel of de hele handel finaal volloopt, met als gevolg dat ik alléén maar lig te snuiten. Niet lekker. Gisteren heb ik geslapen met mijn bed zo ver mogelijk omhoog, maar vandaag probeer ik het zo. Gaat hartstikke prima, ik slaap lekker!

IMG_3316

Badjas aan en meteen maar even een make-upje opdoen. Op dagen als deze heb ik daar niet zo heel veel zin in, dus het wordt een beetje een gevalletje snel-snel.

IMG_3317

Sinds wij ons nieuwe grote bed hebben mogen de jongens niet meer op de slaapkamer. De eerste paar nachten was dat écht ellende; onophoudelijk krabben aan de deur, keihard miauwen en piepen, tot ze uiteindelijk zo moe waren dat ze het maar opgaven. Inmiddels gaat dat stukken beter. Pelle miauwt nog een minuut of 10 als we naar bed gaan, maar daarna is het rustig. Als we dan ‘s ochtends de slaapkamerdeur opendoen zitten ze heel keurig recht voor de deur naast elkaar op ons te wachten. Harig welkomstcomité.

IMG_3320

Ik moet héél hard lachen als ik in de spiegel kijk. Wat een oempa loempa zo al met die badjas aan he! Lijkt net of ik zwanger ben van een drieling of al bezig ben met de laatste loodjes. Geen porem, maar ik heb ‘s ochtends nooit zin om me meteen aan te kleden dus het is niet anders.

IMG_3323

Zo, dit is beter. Gemakkelijke kleren aan. Zwangerschapslegging en trui van de Hennes en klaar is Kees!

IMG_3325

Ik had gisteren op oudjaarsdag ineens zin in kwarktaart. Zal er wel bij horen. Ik snel zo’n ding gemaakt, maar echt never dat wij die met z’n tweetjes helemaal opkrijgen natuurlijk. Dus snij ik de helft af en neem ik die mee naar papa en mama. Mijn oom, tante en oma’tje die ook komen brunchen vinden die taart ook heel lekker, dus hen maak ik er vast blij mee.

IMG_3328

Zo, aan de wandel naar papa en mama. Kunt wel zien wie er gisteren een borreltje op heeft en wie niet he;)!?

IMG_3327

Het is zúlk mooi weer! Word ik supervrolijk van. Best een beetje fris, maar de zon schijnt! Serieus, het mag van mij -10 zijn, als de zon schijnt ben ik gelukkig. Ziet de wereld er zo veel uit. Het is maar een heel klein stukje lopen, binnen 5 minuutjes staan we bij hen op de stoep

IMG_3329

En we krijgen meteen een rundsoepje met lekker brood voorgeschoteld. Wij zijn nog echte soepmensen. Mama maakt al zo lang ik me kan heugen bijna iedere dag soep, en ik heb dat overgenomen. Vooral in de winter zo lekker! Na de soep volgt trouwens een pasteitje, maar die vergeet ik uiteraard weer op de foto te zetten.

IMG_3331

En daarna broodjes met lekker beleg! Op zulke momenten verlang ik zo naar gerookte zalm. Filet Americain kan ik op zich best prima missen. Zo lekker vind ik dat blijkbaar niet. Maar die zalm, men. Nog maar 4 maanden!

IMG_3332

We liggen nog even op de bank met Robin en Meesje en dan wandelen we met een omweg weer terug naar huis. Die blauwe lucht overal maakt me zo vrolijk.

IMG_3334

Niks fijners dan thuiskomen in een warm huis. We zijn allebei moe, dus zoveel zin om lekker op de bank te duiken en niks meer te doen vandaag!

IMG_3337

Pelle is echt het meest vreemde schepsel ever. Als hij bang is trekt hij de lades van ons televisiemeubel open, springt er boven in, kruipt dan tussen het achterschot van de la en de kast door (HOE DAN, met dat dikke lijfje van ‘m) en gaat áchter de lade liggen. Net zo lang tot het gevaar geweken is en dan wurmt ie zich er met heel veel moeite weer uit. Gek beest.

IMG_3341

Wasjes draaien! Vind ik niet eens een heel vervelend klusje, kan er ultiem tevreden van worden als de wasmand op de badkamer dan leeg is. Zo jammer alleen dat die euforie altijd maximaal een halve dag duurt.

IMG_3326

De babykamer! We hebben gisteren, op oudjaarsdag, samen een wandje geschilderd in de kleur Urban Taupe van Flexa, en we zijn er héél blij mee. We gaan een beetje voor het zwart/wit/beige thema. De vloerbedekking ligt al, die is qua kleur bijna identiek aan de muur, en er komen zwarte gordijnen. De meubeltjes zijn allemaal hoogglans wit. We vinden dit ene wandje zo mooi dat we besluiten in het weekend het hele kamertje in die kleur te verven; dat oogt rustiger dan alleen dit ene wandje! Op de foto komt de kleur trouwens voor geen cent over, maar ik zal – zodra die af is – een artikel schrijven over de babykamer waarop de kleur hopelijk mooier te zien is.

IMG_3340

Joggingpak aan! Word ik al voorspelbaar? Dit pak van Abercrombie&Fitch kocht ik bijna 4 jaar geleden in New York, en ik ben er nog steeds blij mee. Hij is ZO zacht! De trui was altijd wat aan de ruime kant, wat nu met die buik natuurlijk ideaal is. Hij valt er nog mooi overheen!

IMG_3343

En vanaf dan liggen we op de bank en komen we er niet meer vanaf. We kijken darts…

IMG_3342

En eten een stukje kwark! Ik heb een geluksmomentje; kan zo intens genieten van die momenten samen thuis!

IMG_3345

Ik pak de stapel tijdschriften erbij die ik tijdens mijn zwangerschap heb gekregen, en ga lekker zitten lezen. Pelle is ook blij dat we gewoon even een dag thuiszijn; hij is niet bij me weg te slaan.

IMG_3352

Beau Monde en een kop thee. Genieten.

IMG_3349

Door de brunch van vanmiddag en de kwark daarna thuis hebben we geen grote honger. We hebben nog verse tomaat-basilicumsoep van gisteren, dus daar nemen we een grote kop van, en ik maak uitsmijtertjes met ham, kaas en gebakken uitjes. Ondertussen kijken we nog meer darts. Lekker makkelijk!

IMG_3344

Ik kijk online naar een boxkleed, maar kan eigenlijk nergens vinden wat ik zoek! We willen graag een zwart/wit boxkleed, gestreept of in die driehoekjesprint op de foto. Mochten jullie weten waar ik die kan vinden, of wie er een voor ons zou kunnen maken hoor ik het héél graag!

IMG_3353

Zoals ik al zei: niet bij me weg te slaan.

IMG_3355

Koen valt in slaap op de bank, en dat vindt Pelle blijkbaar ook fijn, want als ik op sta om te kijken waar de katten zich verstopt hebben zie ik dit. Is ie bij Koen onder het dekentje gekropen en daar gaan liggen. Smelt!

IMG_3356

Dit is toch echt om op te eten? Ik maak Koen wakker en we gaan lekker naar bed. Echt totáál geen productieve dag was het, maar dat hoeft ook niet altijd toch? Voor ons een nieuwjaarsdag zoals een nieuwjaarsdag moet zijn. Ik heb in ieder geval heel erg genoten van een dag met mijn mannen!

Hoe zijn jullie 2016 begonnen?

Bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Monica Sofia

  Klinkt als een hele fijne nieuwjaarsdag. Zo hoort het.

  • Michelle

   Haha wel he; gewoon lekker een dag hé-le-maal niks! Hoop dat jij ook een fijne nieuwjaarsdag hebt gehad! Dankjewel voor je reactie:)! X

   • Monica Sofia

    Hoi Michelle,

    Ik heb je genomineerd voor een Liebster Award omdat ik je blog erg leuk vind. Ik hoop dat je er aan mee wilt werken en de vragen zou willen beantwoorde . Je kan het vinden op mijn website. Liefs Monica

    • Michelle

     Hi Monica! Wat lief dat je me hiervoor genomineerd hebt! Ik ga de vragen zeker beantwoorden, dankjewel! Liefs

 • Liess

  Jullie brunch/lunch zag er echt heerlijk uit. Ik ben ook echt een soep mens, geen elke dag soep mens maar als het even kan elke week. Maak dan een grote pan tomatensoep waar we zeker 2 dagen van kunnen eten haha.
  Die deken waar Koen onder ligt is erg mooi trouwens! Waar komt die vandaan? En ben benieuwd naar de “echte” kleur op de muur, ziet er idd wat flets uit op de foto.

  • Michelle

   Die deken heeft mijn schoonmoeder gebreid! Zij heeft een eigen wolwinkel en geeft cursussen haken, breien en vilten! Superleuk. Ze is nu ook een deken voor in Frummels ledikantje aan het maken. Ze werkt met name in opdracht van mensen, dus mocht je er ook ooit eentje willen;)! Ja ik weet het, foto is niet optimaal. Je moet ‘m anders maar eens google’en, Urban Taupe van Flexa! Ik vind ‘m ‘in het echt’ wel echt heel mooi! Grappig dat jij ook van de soep bent. Op een of andere manier vinden mensen dat vaak maar ouderwets, maar ik kan echt heel blij worden van een pannetje eigengemaakte soep. De courgettesoep staat hier nu ook weer te pruttelen. Dankjewel weer voor je reactie <3!

 • Bertine

  wat een super leuke plog, wij zijn ook naar familie geweest op nieuwjaarsdag. ik ga je blog volgen trouwens, erg leuke blog heb je!

  • Michelle

   Dankjewel voor je lieve reactie Bertine! <3

 • Adinda

  Ik heb gister je blog ontdekt en vandaag even bijgelezen vanaf het begin. Je hebt een superleuke schrijfstijl, ik ga hier vaker langskomen!

  • Michelle

   Wat lief Adinda, dankjewel! En héél leuk dat je vaker langs gaat komen; wees welkom:)!

 • Anneloes

  Leuke blog!!

  Tipje voor boxkleed: http://www.petitjuul.nl. Kun je zelf je stof kiezen en heel veel zwart-wit.

  • Michelle

   Dankjewel Anneloes, ook voor de súpergoede tip! Geniaal dat je gewoon overal je eigen stofje bij kunt kiezen!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!