PLOG68: AMSTERDAM & MIJN VERJAARDAG

 In Persoonlijk

Goedemorgen allemaal! De weekendplog is deze keer een dagje later in verband met mijn verjaardag op zondag! Ik had, toen we zondagavond thuiskwamen, geen puf meer om mijn plog in elkaar te zetten, dus vandaar dat hij er nu pas is! Ik heb héél erg genoten van de laatste paar dagen van mijn verlof. Op vrijdag gingen we met z’n drietjes naar Amsterdam om mijn verjaardagscadeautje te kopen. Zaterdag deden we lekker rustig aan in en om het huis, en op zondag was ik jarig en vierde ik dat met wat vrienden en familie. Niets groots of uitgebreids; gewoon, klein maar fijn! Bereid je voor op een hele lange, bómvolle plog!

IMG_0720

Het is vrijdagochtend! De laatste officiële échte vakantiedag. We gaan naar Amsterdam, en ik draag dit. Jasje van Rinascimento, overhemdje van de Hennes, broek van de Zara en sneakers van Michael Kors.

IMG_0739

Onderweg eet ik dit. Een speltbolletje met kruidenkaas en zalm. Sinds mijn zwangerschap is de zalm echt niet aan te slepen. Heerlijk.

IMG_0740

We parkeren op de Overtoom en wandelen op ons gemakje naar de P.C. Hooftstraat. Ik kom daar eigenlijk niet zo vaak, behalve als we specifiek ergens naar op zoek zijn. Zoals nu dus. Het is druk in het Vondelpark.

IMG_0741

We zijn bij Louis Vuitton. Omdat het best druk is moeten we even wachten. Kopje koffie dan maar!

IMG_0743

Morrisje is uiteraard ook mee, en hij is een echte blikvanger in de winkel. Hij wordt overstelpt met aandacht van de verkoopsters, en hij vindt het allemaal even prima.

IMG_0745

Gelukt! Ik was even Toos Besluiteloos, maar heb uiteindelijk toch mijn verjaardagscadeautje uitgezocht. Helemaal blij! We hebben verder niets nodig, maar besluiten nog lekker een stukje door de stad te wandelen.

IMG_0746

De tuinen van het Rijksmuseum liggen er zo mooi bij.

IMG_0747

We lunchen bij Van Dam. Koen neemt een salade, ik een tosti met Pastrami.

IMG_0748

En dit. Oreo cheesecake. Onder het mom van ‘ik ben toch bijna jarig;)’!

IMG_0749

Na de lunch wandelen we een flink stuk door het Vondelpark.

IMG_0750

Ligt er zo mooi bij!

IMG_0752

We lopen via de Jan Pieter Heijestraat terug naar de auto. Even bij de Big & Belg binnen. Ondanks dat het lang niet allemaal mijn stijl is zie ik wel zó veel leuke dingen. 

IMG_0753

We kijken ook even bij JPH. Zo’n leuke winkel ook!

IMG_0755

Ik voed Morris even in de auto, en dan rijden we weer naar huis. Dit was zo leuk met z’n drietjes!

IMG_0756

Voor Morris nam ik bij JPH dit setje mee. Om straks zijn eerste hapjes uit te eten! Je kunt er maar beter op tijd mee zijn toch;)? Vond dit zo’n gezellige combi zo bij elkaar. Allemaal van Done by Deer overigens; sowieso een heel leuk merkje vind ik!

IMG_0757

Ons vriendje ligt lekker in de box te spelen. Hij draagt een broekje van Z8 en shirtje van Prénatal. En weer die favoriete badstoffen sokjes waar ik groot fan van ben, maar waarvan ik niet meer weet waar ik ze gekocht heb. Stom.

IMG_0760

Wij gaan ook even op standje chill.

IMG_0761

Ik kleed me even om, omdat Morris me onderspuugt. Ander broekje, andere schoenen. 

IMG_0762

We gaan namelijk een hapje eten met z’n zevenen om de vakantie af te sluiten!

IMG_0763

Bij Jambon! We eten heerlijk en hebben een heel gezellige avond. Als we thuis zijn kruipen we meteen in bed. Wat een leuke dag was dit.

IMG_0769

Het is zaterdagochtend en tijd om te kroelen met de katten. Mijn mannen slapen allebei, dus ik maak me even nuttig in huis.

IMG_0772

Eerst even de was.

IMG_0773

Dan de katjes eten geven.

IMG_0774

En de vaatwasser uitruimen!

IMG_0776

Dit schatje speelt lekker in de box. Broekje is van Little Melons via Instagram, en shirtje van Hema. Dat ding waar hij op ligt te sabbelen is zijn favoriete speelgoedje van het moment.

IMG_0777

De fotoboeken van de vakantie komen binnen. Die heb ik afgelopen week meteen gemaakt, omdat het anders zo’n ‘van-uitstel-komt-afstel-dat-weet-iedereen-wel’-ding wordt, en ik ben er zó blij mee.

IMG_0778

Ik kleed me aan en dit is een primeur dames en heren: sneakers onder een jurkje. Zag ik wel eens bij anderen en vond ik altijd hartstikke leuk, maar niet zo voor mezelf. Vandaag waag ik me er toch een keertje aan, al is het maar omdat het zo gruwelijk lekker zit! Jurk en jasje van Zara, sneakers weer van Michael Kors. Favorietjes van het moment.

IMG_0779

Morris is in slaap gevallen toen hij in de box lag te spelen, maar we moeten even boodschappen doen. Als ik hem dan zo van boven naar beneden draag kan hij doorslapen. Kijk ‘m hangen dan! Net een klein aapje.

IMG_0783

We gaan een fotoboek naar papa en mama brengen als bedankje. Ze verschonen Morris meteen. Ik vind dat zelf helemaaal niet erg om te doen, maar ik zit er ook niet mee als pap en mam het graag een keer doen! Haha.

IMG_0784

We gaan even naar het dorp voor wat boodschapjes.

IMG_0785

Even in de Hennes om te kijken of ze weer wat leuke nieuwe babydingetjes hebben. Morris is ondertussen alweer bijna helemaal over op maatje 62, en daar heeft hij nog niet zo héél veel van. Even neuzen dus.

IMG_0787

Koen en ik delen samen een bakje kibbeling. Hebben we ineens zin in.

IMG_0788

We doen een rondje Action, omdat we een grote bak willen om Morris’ te kleine kleertjes in op te bergen.

IMG_0792

En een rondje Appie voor wat boodschapjes.

IMG_0793

Als we thuiskomen ligt er al wat verjaardagspost in de brievenbus. Onder andere een kaart van een meisje dat ik via mijn site heb leren kennen en waar ik ondertussen heel leuk contact mee heb, een zelfgemaakt kaartje van een hele trouwe lezeres (dankjewel Lieke – heel lief!) en een reep Tony’s van Lotje en Flip! Daar kom ik overigens pas op mijn verjaardag achter; er staat geen afzender op.

IMG_0794

Dit kochten we nog voor Morris. Een zwart wit shirtje en truitje van Jola, en een onesie van de Hennes. Shirt en truitje  waren allebei erg goedkoop en zijn gemakkelijk te combineren met de zwarte joggingbroekjes of legginkjes die Morris vaak draagt.

IMG_0795

Deze bak namen we bij de Action mee. Heb er precies zo een voor mijn zwangerschapskleren, en nu dus ook voor Morris’ te kleine spulletjes. Voorlopig bewaar ik alles. Als het straks weer aan de orde is zoek ik wel uit wat ik wel en niet wil bewaren.

IMG_0796

Hoppatee – tijd voor mijn tokkie tenue!

IMG_0797

We eten courgettesoep.

IMG_0798

En tonijnsalade.

IMG_0805

Koen gaat even naar voetbal, en ik blijf een keertje thuis. Ik tik mijn verjaardagsblogje.

IMG_0806

En knuffel met mijn harige vriend.

IMG_0818

Als Koen er weer is krijg ik het ineens op mijn heupen: ik wil alle strijk weg voor ik jarig ben! Haha. Wat een actie weer. Ik werk alle strijk weg terwijl we de Olympische Spelen kijken.

IMG_0820

We leggen Morris in bed, en wachten dan nog even tot het 00.00 is en ik jarig ben! Morris slaapt nog steeds in zijn Puckababy Piep. Het geeft hem zoveel rust, dat we daar voorlopig gewoon nog even mee door willen gaan. Ik hoor in mijn omgeving af en toe dat het maar zielig is dat hij in dat ding moet, maar zo zien wij dat helemaal niet. Hij ligt gewoon te schaterlachen als we hem in zijn zakje leggen, en hij slaapt er zo geweldig door in! Ik denk dat hij nog maar héél even in de Piep past en we dan toch echt over moeten op de Mini, en dan kunnen we ook langzaam gaan afbouwen door zijn armpjes ‘vrij’ te laten. Voor nu nog maar even niet.

IMG_0822

Kijk ze zitten, Hepi & Hepi. Komisch duo is het.

IMG_0826

Ik krijg mijn verjaardagscadeautje van Koen en Morris. Voor het eerst in mijn hele leven jank ik om een verjaardagskaart. Hij is ZO lief! Beetje verlate kraamtranen denk ik, haha. Ik vergeet een foto te maken van de inhoud, maar ik krijg een heel mooi klein zwart lederen portemonneetje en een weekendje weg met z’n drieën.

IMG_0827

Ik maak kwarktaart. Blijft toch altijd lekker.

IMG_0830

We delen samen deze beschuitjes. Blijven favoriet.

IMG_0831

Tijd voor een make-upje, en uiteráárd is Leco weer van de partij.

IMG_0832

We lunchen met panini’s met pesto, kaas en Italiaanse ham. En een beetje chilisaus om in te dippen. Smullen.

IMG_0834

Ik ben klaar om te gaan! Mama en ik vieren onze verjaardagen samen bij hen thuis. Ik heb mijn lievelingsjurk allertijden weer aan.

IMG_0836

Zo! Zijn we weer. Robin knuffelt met Morris.

IMG_0839

Ik word ZO verwend! Ben zo blij met mijn cadeautjes.

IMG_0841

Taart. Meesje heeft weer zo lekker gebakken. Appeltaart en tiramisutaart. Steekt mijn simpele kwarktaartje een beetje schril bij af hè.

IMG_0842

Dit is een paar uur later. Ik plog niet zo veel vandaag. Is weer zo’n typisch privacydingetje hè. Het is wel heel erg gezellig. Eind van middag eten we Mees haar tomatensoep met ballen. Iedereen vindt die lekker geloof ik; echt een heel goed soepje.

IMG_0846

Je zou bijna denken dat ik dit ben hè? Morris heeft aan aandacht weer geen gebrek vandaag, dat snap je. Hij knuffelt hier lekker met mijn nichtje.

IMG_0847

Er moet ook gewoon gegeten worden. Even een momentje met zijn tweetjes.

IMG_0848

Rond 22:15 gaan we weer naar huis. Ik heb een superleuke verjaardag gehad en heel erg genoten. En als we thuiskomen vind ik dit kaartje van Lot en Flip in de brievenbus. Zó lief. Moet ik weer om janken. We gaan goed vandaag.

IMG_0849

En deze stonden voor de voordeur. Van de buurman. Ook al zo attent.

IMG_0850

Ik vind dit pakje Morris zo leuk staan. Hij had eerst alleen een poloromper van de H&M aan, met dit grijze broekje van Noppies, maar toen het afkoelde hebben we hem dit truitje van Imps & Elfs aangedaan en ik ben fan. Zo’n leuk ding! We wachten tot Morris wakker is, geven hem zijn laatste voeding en gaan dan naar bed. Mijn verlof zit erop!

Inmiddels heb ik mijn eerste werkdag weer achter de rug, en het is echt heel goed gegaan. Dat Morris gewoon mee is, ik hem zelf in bed kan leggen voor zijn ochtend- en middagslaapje en hem gewoon zelf kan voeden tussen de middag, maakt voor mijn gevoel een groot verschil. Het is fijn om weer aan de slag te zijn en het normale ritme weer op te pakken. Vroeg of laat moet dat toch, en ik vind het wel lekker dat het nu gewoon zo ver is. We moeten ongetwijfeld even onze draai vinden, maar de eerste dag is me in ieder geval alles meegevallen!

Ik hoop dat jullie deze knétterlange plog weer leuk vonden om te zien. Ik ga mijn best doen om zo veel mogelijk te blijven bloggen, ondanks dat er nu ook weer ‘gewoon’ gewerkt moet worden. Bedankt voor het lezen! X

Ik heb de afgelopen weken een aantal berichtjes gekregen met de vraag of ik ook een keer wil vloggen of een filmpje op wil nemen. Bij deze dus mijn vraag aan jullie: lijkt dat jullie leuk, en zo ja; wat voor filmpjes zouden jullie willen zien? Of hebben jullie meer zoiets van ‘mens bespaar je de moeite’?! Ik hoor het heel graag!
Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Joléne

  Gefeliciteerd nog!
  Wat een lieve kaartjes en cadeaus!
  Ja vloggen lijkt me leuk om te zien hoor!!
  Maakt niet echt uit waar over vind ik.
  Groetjes

 • Corina

  Nog van harte met je verjaardag! Ziet er weer uit als een goed geslaagd weekend.
  Ik vind vlog ook wel leuk hoor!

 • Lotte Steens

  Ik zou het ook echt super leuk vinden moest jij vloggen! Gefeliciteerd voor je verjaardag hé! X

 • anouk

  Nog van harte gefeliciteerd! Fijn dat je een leuke verjaardag hebt gehad en dat je eerste werkdag goed verlopen is. Ik vind je plogs superleuk. De trend van vlogs en filmpjes is niet aan mij besteed.met twee kleintjes lees ik liever snel tussendoor een blog dan dat ik minuten naar een filmpje ga kijken. Met geluid kan dat heel vaak ook niet. Hoop dat je ook lekker blijft schrijven!

 • Lieke

  Wat een leuke dagen heb je gehad! En al dat lekkere eten…ooh! Fijn dat je eerste werkdag goed ging 🙂 En dat kaartje; graag gedaan hoor! Ik vind een vlog wel een goed idee! Maakt niet zoveel uit waarover, gewoon een normaal dagje kan ook 😉

 • chiara

  Super leuke plog! Elke keer geniet ik ervan! Hoe toevallig, ik bedacht me net toe ik je plog aan het lezen was, dat ik ook graag vlogs van jou en Morris zou willen zien! 😉 Ik ben dus zeker en vast voor het vloggen, maar je plogs kan ik ook niet missen! 😉 Ik zou vooral zeggen: doe waar jij je goed bij voelt!

 • Eem

  Ik ben meer van de Plogs. Dat vind ik net even wat fijner dan moeten luisteren en kijken naar een filmpje
  als i keven geen tijd heb kan ik mn ipad laten staan en weer verder oppakken Je ozu inderdaad wel filmpje stil kunnen zetten,… of de kleine slaapt dan is lezen fijner dan dat je dan weer oordopjes in moet doen oid .. ben juist zo blij dat je plogs maakt 😉

 • Mandy

  Nog gefeliciteerd! Zo te zien hebben jullie een heerlijke vakantie gehad, leuke plogs! Succes weer met werken, toch altijd weer even lastig. Maar wel fijn dat Morris in de buurt is, dat scheelt een hoop. Ik vind vlogs wel leuk maar ben ook meer van de plogs.

 • Isa

  De plog was weer super leuk! Sneakers onder een jurkje; kan hartstikke goed! 😉 Fijn dat je zo’n topverjaardag hebt gehad. Dat kaartje van jou en Morris, te lief. Of nou ja, eigenlijk al die kaartjes! Ik dacht nog: zou ze het leuk vinden om kaartjes te krijgen van ‘vaste’ bezoekers van haar blog, maar ik ben zo’n muts: ik ga dat dan natuurlijk niet vragen hè, haha.

  Fijn ook dat jouw eerste werkdag goed is gegaan! Jullie hebben vast zo de juiste draai gevonden. Vloggen vind ik op zich best een leuk idee hoor. Over wat je voor Morris shopt, of voor jezelf, over beauty-dingetjes. Ik noem maar wat hoor. Maar doe gewoon vooral waar jij je het beste bij voelt! Blogs en plogs vind ik ook echt helemaal prima 😉 x

 • Evelien

  Wat weer een leuke plog!
  Zo te zien hebben jullie een heerlijke vakantie gehad. Fijn dat alles zo goed is gegaan met Morris! Nog van harte met je verjaardag.

  Tijdens mijn eigen vakantie dacht ik: als ik thuis ben, heb ik aardig wat in te halen van jouw plog’s!

  Ga zo door!!!

  Liefs Evelien

 • Jeanne

  Wat een leuke plog weer!
  Nog van ❤e gefeliciteerd met je verjaardag!

  Vlogs van jou lijken me heel leuk om te zien!
  Maar liever niet ipv de plogs, ik vind het altijd zo ‘gezellig’ om met je mee te lezen.
  Het zou heel leuk zijn, maar alleen als jij je er ook goed bij voelt!
  Bijvoorbeeld shoplogs, van boodschappen of kleding van jou of Morris. Maar een dagje lijkt me ook heel leuk!

 • Janny

  Wat een heerlijke plog om te lezen en lekker lang ook.
  Succes nog met je 1e werkweek.

 • Jesje91

  Wat een leuke plog weer! Wat een leuke eetset heb je gekocht voor Morris. En sneakers onder een jurkje, ik vind het echt heel erg goed staan bij je. Succes in je eerste werkweek! Oowja en vloggen, leuk, ik hou ervan! (heb je al snapchat, dan voeg ik je daar ook even toe)

 • Monique

  Je kan het toch gewoon een keer proberen die vlogs? Dan kijk je wat de lezers en wat jij en je omgeving ervan vinden. Ik ben zelf niet super dol op vlogs. Het klinkt raar, maar leuk en symphatiek voor de camera zijn is nog best moeilijk. Ik zou zelf niet de plogs door vlogs veranderen. Maar je kan wel bijv zoals Willemijn van 2wmn doet eens in de twee weken een vlog plaatsen. Dan heb je de leukste dingen uit twee weken en wordt het ook niet snel langdradig. Ik vind de vlogs van haar en van de huismuts wel echt voorbeelden van wat ik wél graag kijk. Zij laten beiden leuke en minder leuke dingen zien, met humor en zelfspot. Beiden komen ze authentiek op me over.

 • Rianne

  Wat een gezellige plog weer!
  En wat fijn dat je eerste werkdag goedging! Lijkt me best een dingetje na zo’n mooie en bijzondere tijd..

  Leuk een vlog, goed idee! ☺

  Groetjes Rianne

 • Marlies

  Ik vind jou en je blog zo leuk hè 🙂

 • manon

  leuke plog weer en nog gefeliciteerd met je verjaardag! Mag ik vragen waar jij het boxkleed vandaan hebt?

  • Michelle

   Dankjewel! Dat grijze boxkleed bedoel je? Kostte 8 euro bij de Wibra! Wij gebruiken hem als de andere in de was zit en het is echt een heerlijk kleed!

   • manon

    ja die bedoelde ik inderdaad, dankje! ik ga binnenkort maar eens kijken bij de wibra, volgens mij hebben ze daar echt leuke babyspullen 🙂

 • vivaglamx3

  Vlogs zouden een hele leuke aanvulling zijn op je blog! Ik zou er met veel plezier naar kijke 🙂 leuke plog alweer trouwens, fijn dat je zo hebt genoten van je verjaardag!

 • Denise

  Wat een super leuke plog weer! Helemaal vermakend voor mij. Vlogs van jou lijken me inderdaad ook erg leuk!! Zeker de moeite om naar te kijken denk ik ook zo. En waarvan; alles is goed. Misschien jou dagelijkse dagje een keertje vloggen of als je een uitstapje gaat maken ons meenemen. En ik begrijp het privacy gedeelte wat jij ook hebt zoals iedereen heeft! Dus als je daar een goede draai in kan maken lijkt me dat heeeel tof om te kijken!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!