PLOG70: EEN BLOEDHEET WEEKEND

 In Persoonlijk

Goedemorgen allemaal! Tijd voor weer een nieuwe week. Én eentje met mooi weer zoals het er nu uit ziet. Fijn hoor. Wij hebben weer een prima – snikheet! – weekend achter de rug. Wat was het warm! We deden eigenlijk niet zo heel veel; daarvoor was het gewoon te heet. Morris heeft er gelukkig niet heel veel last van, maar om nou de hele tijd met hem op pad te gaan en hem die warme auto in- en uit te moeten slepen leek ons niet zo handig. Een weekend in en om het huis dus; ook heel erg fijn! Op vrijdag had ik mijn vrije dag; ik sprak in de ochtend af met een vriendin, deed in de middag een dutje en we zagen Robin en Meesje weer die terugkwamen van vakantie. Zaterdag gingen we ‘s ochtends op pad voor een vloer voor in ons nieuwe huis, en ‘s middags lagen we lekker bij papa en mama in de tuin. De zondag stond zoals vanouds in het teken van voetbal. Kijk je weer mee naar een lekker vol plogje?

IMG_1117

Het is vrijdagochtend en wij zijn vrij. Ik neem Morris bij me onder de douche en dat vind ik altijd even fijn. En Morris ook, die wordt er helemaal vrolijk van.

IMG_1123

Als ik hem heb afgedroogd, ingesmeerd en aangekleed leg ik hem in de box om te spelen. Daar vermaakt hij zich zo goed met zijn favoriete bal. Kan ik ondertussen even gauw door het huis!

IMG_1124

Wasjes draaien.

IMG_1125

En een rondje met mijn favorietje. All day everyday.

IMG_1126

Ik eet mijn lievelingsbeschuitjes.

IMG_1128

En ik kleed me aan! Het is blóédheet dus het heeft niet heel veel om het lijf vandaag. Jurkje en sandaaltjes zijn allebei van Zara.

IMG_1130

Wij gaan wat drinken in het dorp. Morris wordt uiteraard uitgebreid geknuffeld door Charlotte en dat vindt ie heel gezellig. Kijk dat buikje! Helemaal vol!

IMG_1132

We hebben lekkere trek, dus nemen we dit. Omdat het bijna weekend is en omdat je eigenlijk gewoon sowieso iedere dag moet vieren. En dit is ZO. LEKKER.

IMG_1133

We zitten een paar uur op het terras, en als het tijd is voor Morris zijn voeding gaan we weer naar huis. Hij doet eerst nog even een lekker tukje in de kinderwagen. Het is nog niet zo héél heet.

IMG_1134

Ik voed Morris bij papa en mama, want Robin en Mees zijn weer thuis en die willen we natuurlijk meteen zien! Zo fijn dat ze er weer zijn.

IMG_1139

Ik ga naar huis voor Morris zijn middagslaapje en tref de jongens allebei een beetje oververhit aan. Pel heeft zichzelf pontificaal op de eetkamertafel gedrapeerd. Geloof dat die nog enigszins koel is.

IMG_1140

Ik ga nog even verder met de was, en leg Morris in bed.

IMG_1141

En dan kruip ik er zelf ook even in. Ik heb barstende koppijn – waarschijnlijk van de warmte – en ik kan door de hitte in de slaapkamer ‘s nachts ook niet heel goed slapen, dus ik doe nu even een powernapje. Dat kan op een vrije dag!

IMG_1142

Op Morris zijn kamertje is het 28 graden, maar hij heeft er gelukkig helemaal geen last van. Hij ligt gewoon heerlijk te slapen en als ik hem uit bed ga halen is voelt hij ook helemaal niet warm aan. Koele kikker.

IMG_1146

Het is weer tijd voor een voeding!

IMG_1147

Deze harige kanjer heeft ondertussen wat verkoeling gezocht voor het raam. Het waait een beetje dus hij ligt hier heel fijn. Ik vind het helemaal prima; zolang hij maar niet op bed gaat liggen is het allemaal oké.

IMG_1148

Eind van de middag wandelen we weer naar papa en mama. We gaan eten.

IMG_1149

Deze twee hebben elkaar gemist!

IMG_1150

Koen is ondertussen ook thuis. Dan begint het weekend pas écht.

IMG_1151

Mijn lievelingsmannen kaarten een potje.

IMG_1152

Morris knuffelt met tante Mees.

IMG_1168

En ik geniet van het avondzonnetje.

IMG_1154

We eten salade. Vind ik sowieso lekker, maar met deze hitte nog een beetje meer!

IMG_1158

Robin en Mees hebben souvenirtjes voor ons meegenomen. Hoe lief is dat? Een echte pizzasnijder krijgen we, want die hadden we nog niet. Ben ik heel blij mee. En voor Morris en handdoek en een tas waarop zijn naam geborduurd is. Zo leuk! De tas ligt dubbelgeklapt hier, maar hij is superhandig voor als we op pad gaan en we net wat meer mee moeten nemen dan in de luiertas past. En voor als hij misschien straks ooit een dagje naar het kinderdagverblijf moet ofzo. Lang verhaal kort: ik vind het superlief dat ze aan ons gedacht hebben op vakantie.

IMG_1159

Koen moet vanavond trainen, dus Morris en ik wandelen samen naar huis.

IMG_1169

Hij krijgt zijn laatste voeding, dus we doen het bed-ritueeltje. Een stukje voorlezen uit Dikkie Dik is daar onderdeel van. Vooral de plaatjes vindt hij héél fascinerend.

IMG_1172

Als Morris slaapt kruipen wij nog even samen op de bank. We kijken onze trouwclip weer eens ‘n keer.

IMG_1173

En de rest van de avond kijken we stukjes Linda’s Zomerweek terug die we nog niet gezien hadden.

IMG_1176

Goede zaterdagmorgen van deze kleine acrobaat! Hij wordt om 7.30 wakker, en  dan maak ik zijn Puckababy meteen open zodat hij even met z’n voeten kan spelen voor hij zijn eerste voeding krijgt. Die voetjes zijn op het moment echt bloedje interessant.

IMG_1178

Ik kleed me aan. Lekker simpel en opnieuw: weinig stof. Het is weer zo warm!

IMG_1179

Morris is ook aangekleed en ligt lekker in de box.

IMG_1180

Ik snack met een paar beschuitjes.

IMG_1186

En ik ben blij. Zaterdag is mijn lievelingsdag.

IMG_1192

We gaan even op pad met z’n drietjes, nu het nog niet zo warm is. We laten ons informeren over vloeren, voor straks in het nieuwe huis. Hout, tegels, PVC, laminaat, een gietvloer. Er is zó veel keuze.

IMG_1193

Na ons bezoek aan de vloerenwinkel gaan we even boodschappen doen. Kan maar gebeurd zijn.

IMG_1194

Eenmaal thuis eten we een panini. Daarna wandelen we naar papa en mama. We gaan vandaag daar in de tuin liggen. Bij ons binnen is het tegen de 30 graden. Niet te harden gewoon.

IMG_1198

We eten stokbroodjes en satéstokjes.

IMG_1201

Kijken de kwalificaties voor de Formule 1.

IMG_1204

Drinken een Hugo’tje.

IMG_1205

Lezen in  de zon (Ik lees nu Lelijk van Constance Briscoe – ZO MOOI!).

IMG_1206

En we eten weer. Haha.

IMG_1209

Als Morris wakker is na zijn middagslaapje gaat hij lekker in het babybadje. En dat vindt hij één groot feest. Ik vind het zo leuk om te zien dat hij het zo fijn vindt in het water.

IMG_1211

Na het avondeten neem ik een Splitje als toetje. We wandelen naar huis als het tijd is voor Morris zijn laatste voeding.

IMG_1215

Morris slaapt rond negen, en dan duiken wij de bank weer op. Koen kijkt voetbal, en ik lees verder in mijn boek. We gaan op tijd naar bed – op een of andere manier worden we van die warmte allebei echt knetterlui. Lekker bijslapen dus; morgen weer een dag:)!

IMG_1221

Het is zondag. Morris begint de dag weer met ‘n rondje ochtendgymnastiek. Hij is zo goed bezig, die jongen. Haha.

IMG_1223

Ik lees op mijn gemak mijn boek uit. Wat een aangrijpend verhaal was dit.

IMG_1224

We eten samen beschuitjes. Lekker! We zijn nog steeds niet klaar met de beschuitjes met muisjes. Haha. We blijven er lekker in hangen.

IMG_1225

Deze bink heeft een lekker lang ochtendslaapje gedaan en wordt om 12:10 wakker. Helemaal uitgerust.

IMG_1226

We lunchen weer met panini’s. Gewoontedieren..

IMG_1228

Morris ligt ondertussen lekker even in zijn luiertje in de box te spelen. Het is hier binnen bijna dertig graden, dus dan trek ik hem geen kleertjes aan als het niet nodig is.

IMG_1230

Koen is ondertussen naar voetbal, en ik kleed me aan.

IMG_1232

Wij gaan ook naar de voetbalclub! Morris moet eigenlijk zijn middagdutje doen, maar hij is het nog niet helemaal van plan. Hij ligt vooral heel gezellig naar iedereen te lachen. Prima!

IMG_1233

We kijken voetbal.

IMG_1237

Robin knuffelt uitgebreid met z’n petekind.

IMG_1257

En Koen in de rust ook. Hij zit op de bank, dus als hij in de rust een paar ballen op goal trapt komt hij ook Morris even gedag zeggen.

IMG_1258

Na de wedstrijd blijven we nog even hangen, en na de derde helft gaan we naar Mees haar ouders. Ze viert haar verjaardag voor haar familie, samen met haar vader, en we gaan even wat drinken. En eten; ze heeft heerlijke broccolisoep met zalm gemaakt.

IMG_1263

Oh en jongens echt; kijk dit nou.. Mees’ ouders wonen een beetje achteraf en zij hebben heel veel diertjes. Honden, poezen en kippen. Een van de poezen heeft weer mini’s gekregen en ze zijn nog ZO KLEIN. Echt niet normaal. Ze zijn zo schattig dat ik er bijna spontaan weer rammelende eierstokken van krijg. Haha.

IMG_1272

Morris ligt ondertussen weer bij zijn grote vriend. Als het bedtijd is voor Morris gaan we weer lekker naar huis.

IMG_1273

Ik geef hem zijn laatste voeding, we knuffelen lekker en ik lees weer een stukje voor. Een van de fijnste momentjes van de dag. Wij kijken nog heel even de voetbalsamenvattingen en gaan dan ook lekker naar bed. Het weekend zit er weer op!

Ik heb weer zin in een nieuwe week. Mooi weer, lekker aan het werk en wat leuke dingetjes op de planning: we hebben helemaal niks te klagen. Ik hoop dat jullie ook lekker van het mooie weer genoten hebben en een heerlijk weekend hebben gehad, en wens jullie weer een hele fijne week!  

Bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • 2momzs

  Leuke plog weer! Hier was het binnen ook echt te warm, ook niet te harden. Fijn dat Morris ondanks de hitte toch nog zo goed slaapt. Fijne week, X Maria

 • Lieke

  Leuke plog weer! Zo leuk dat je Morris elke avond voorleest <3
  Ja zoo warm. Ik kan echt niet goed tegen die hitte. Word daar zo beroerd van…
  Oh dat poesje, wat lief!
  Fijne week!

 • Lifebyjess

  Leuk he dat dikkie dik boek. Ik heb hem ook een keer laten maken voor een kraamcadeau.

 • Leonie

  Leuk om weer te zien! Mag ik vragen om de hoeveel uur je Morris moet voeden? Op verzoek ook, toch?
  Ik ben nog zo zoekende naar een ritme..maar ben denk ik iets te vroeg daarvoor.. ik merk dat ik t lastig vind om dingen te plannen omdat ik ‘bang’ ben dat ze gevoed wil worden. Mijn vriend wil heel graag dat we komen kijken naar z’n voetbal op zondag, maar wat als…. dan zie ik jou zo makkelijk uitstapjes doen, haha; heerlijk!

 • Isa

  Leuke plog weer! Heerlijk dat mooie weer, maar binnen… Niet te doen! Maar we mogen niet klagen, voor we het weten zitten we weer in de regen! Fijne week jullie! X

 • Janny

  Wat een leuke plog weer. Hier een beetje een rare week. Mijn zoontjes zijn met opa en oma mee op vakantie dus wij hebben het rijk alleen. Moeten wel gewoon werken maar het is wel vreemd om weer even met z’n 2tjes te zijn.
  Jullie ook een fijne week..

 • Evelien

  Ziet er uit als een relaxt weekend. Jammer dat het altijd zo gauw voorbij is he?!
  Dat gele jurkje staat je super leuk.
  Die klok die jullie hebben, hebben wij in het zwart!

  Wanneer is jullie nieuwe huis klaar? Ook in Uden?

  Fijne week! X

 • Diana

  Leuke plog! Ik vind je telefoonhoesje zo leuk. Zou je me willen vertellen waar die van is?

 • Little By Me

  Ik heb die garnalen nu al zo vaak voorbij zien komen…. zou je misschien een keer het receptje willen delen?

  • Michelle

   Nou eigenlijk is er helemaal geen recept! Bij onze Jumbo kun je zo’n emmertje vullen geloof ik, daar haalt mama ze altijd. ECHT een aanrader!

   • Little By Me

    Oke.. het lijkt net alsof ze gebakken zijn in een rode saus. Ziet er heerlijk uit.

    • Michelle

     Ja dat is ook! Zijn al gemarineerd! Ideaal!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!