PLOG72: THUISWERKDAG

 In Persoonlijk

Goede vrijdagmorgen allemaal! Het is bijna weekend! Ik weet dat jullie mijn plogjes over het algemeen wel kunnen waarderen, en ik bedacht me dat ik nog nóóit specifiek een werkdag had geplogd! Het leek me leuk jullie een keer te laten zien hoe zo’n ‘normale’ doordeweekse dag er hier uit ziet, dus ik legde vast wat ik gisteren deed. Donderdag is altijd mijn thuiswerkdag, en dat was deze week niet anders. Weinig spannends dus, maar het kan niet iedere dag feest zijn toch? Morris was bij mama, ik werkte, deed boodschappen, maakte eten en werkte nog een beetje meer. In de avond was het EINDELIJK weer tijd voor Expeditie Robinson; één van mijn favoriete programma’s! Kijk je mee?

img_1527

We beginnen de dag zoals iedere andere: kolven! Vandaag gaat het alleen rechtstreeks in de fles, in plaats van in de diepvries. Nadat ik gekolfd heb krijgt Morris gewoon de borst, maar zijn tweede voeding krijgt hij bij mama. Uit de fles dus.

img_1528

Kolfspulletjes uitkoken. Vind dat een stom klusje, en dat vind ik dan ook weer stom want het is echt geen enkele moeite en zo gepiept!

img_1529

Deze bink is wakker! Tijd om te wassen en aan te kleden. Polorompertje met Tumble ‘n Dry broekje.

img_1530

Zo! Morris zijn buikje is weer vol. Hij chillt even in de Nuna Leaf.

img_1534

Terwijl ik het systeem alvast opstart en mijn mailbox open.

img_1531

Mama komt Morris ophalen! Het is vandaag voor het eerst dat ik op mijn thuiswerkdag ook echt thuis werk; de vorige keren ging ik toch naar kantoor omdat ik daar dan nog wat dingen te doen had, en bracht ik hem ‘s ochtends zelf naar mama. Vandaag is het dus voor het eerst anders en ik vind het even heel raar om achter te blijven terwijl Morris met mama meegaat. Ik sta er wel heel erg achter en vind het superfijn hoor, dat is het niet. Op deze manier kan ik echt een paar uur doorbikkelen!

img_1542

Ik heb een beetje een duf hoofd dus spring even onder de douche.

img_1535

En ik eet even een banaan! Daar krijg ik over het algemeen heel veel energie van.

img_1539

Pel is blij dat ik thuis ben vandaag. Kijk hem eens chillen op de bank! Venijnig koppie trekt ie hier hè?!

img_1537

Ik snack met beschuitjes. Vervelen nooit.

img_1540

Check deze dikke vette blauwe plek op mijn rechterkuit! Zit er inmiddels al ruim een week. Hij is zo raar. Ik voelde vorige week iets knappen, en toen had ik ineens dit. Serieus! Beetje ‘n apart geval.

img_1550

Ik ga even naar buiten! Mama appt of ik even een broodje wil komen eten en dat vind ik een heel goed plan, dus ik ga gauw even die kant op.

img_1552

Morris is ook nog even wakker en wordt net uitgebreid geknuffeld door Robin.

img_1553

Wij lunchen!

img_1556

En Morris speelt ondertussen op zijn speelkleed. Dat ding is echt een gouden aankoop geweest.

img_1557

Pistoletje met brie, honing en walnootjes. Lekker!

img_1558

Binnen een half uurtje ben ik weer thuis: terug aan de slag! Junior houdt me fijn gezelschap.

img_1559

Om 15.30 zit mijn werkdag erop! Het is WEEKEND! Ik ga boodschapjes doen.

img_1560

Ik doe een rondje Appie. En ik heb de tik dat ik altijd even bij het ijs moet kijken. Standaard. En ik neem nooit wat mee. Alsof met kijken mijn ijsbehoefte alweer bevredigd is, zeg maar. Haha.

img_1561

Dit kocht ik: eikenblad slamelange, Galia meloen, Jazz appels, bananen, Slimpie, Karvan Cevitam, afbakbroodjes, een klein bakje filet Américain, filet d’Ardenne en Matze crackertjes!

img_1562

Ik kocht ook nog nieuwe flesjes, wax voor Koen en een kookboek voor kindjes waar onder andere babyhapjes in staan. Leek me leuk om te lezen ter voorbereiding op Morris’ eerste hapjes straks!

img_1564

YES! Mijn schatje is weer thuis!

img_1566

Ik voed hem, en daarna chillen we even samen op de bank. Ik lees alvast een beetje in Opperdepop.

img_1567

Morris heeft vanmiddag niet zo goed geslapen als hij normaal doet, dus ik leg hem nu even in bed in een normale slaapzak om daarmee te oefenen. Wonder boven wonder slaapt hij meteen in. Kijk nou hoe schattig hij erbij ligt.

img_1570

Oh jongens dit was zo aandoenlijk! Koen en ik zaten even op het balkon en toen zagen we dit: het kleine jongetje was aan het steppen en kwam toen deze poes tegen. Hij stopte meteen, ging op zijn knietjes op de stoep zitten en begon tegen de poes te kletsen, die het blijkbaar wel gezellig vond en er meteen bij kwam zitten. Hele verhalen vertelde het jongetje, tot zijn moeder hem kwam halen voor het eten. Koen en ik hebben een hele poos zitten kijken. Was echt zó mooi.

img_1572

Over tot de orde van de dag. Ik maak eten.

img_1578

Een AVG’tje voor Koen, salade met tonijn voor mezelf. Zo lekker.

img_1579

Deze kleine man vindt het tegenwoordig stoer om zelf op schoot te zitten! Mijn rechterhand ligt op de bank, voor het geval je je dat afvraagt; hij zit echt los hier. Leuk om te zien hoe snel hij zich ontwikkelt.

img_1580

De nieuwe beugel voor de kinderwagen wordt bezorgd! Ik was die beugel dus kwijt. Stad en land afgezocht, maar nergens meer te vinden het ding. Alsof ie in rook was opgegaan. Gelukkig kun je bijna alle onderdelen van de Dubatti los bestellen bij Babypark! Heel blij mee.

img_1581

Prins is wakker en ligt lekker even op z’n troon.

img_1587

Papa en mama komen langs. Papa is een paar dagen weg geweest voor zaken en had Morris nog nooit zo lang niet gezien! Hij had ‘m heel erg gemist dus kwam nog even gauw knuffelen voor het naar bed gaan. Fijn <3.

img_1590

En mama had strijk mee die ik even opruim. Zo lief; toen ze Morris vanochtend kwam halen nam ze ook mijn strijkwas mee. Bofkont hè?

img_1591

Ik geef Morris zijn laatste voeding en leg hem dan lekker in bed. Het is erg warm op onze slaapkamer, dus geen dekentje vandaag.

img_1593

En dan komt Koen thuis van training en is het eindelijk weer tijd voor Expeditie Robinson! We hebben ‘m opgenomen; ik zet eerst dit plogje in elkaar, en dan gaan we zometeen kijken samen. Ik ben ZO benieuwd naar dit seizoen!

Ik wens jullie een hele fijne vrijdag! Hebben jullie leuke plannen voor het weekend? Bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • upje

  Pssst, je hoéft je kolfspullen eigenlijk helemaal niet uit te koken! Dat was lang het advies (bij mijn eerste van 2,5 ook nog), maar tegenwoordig heet het dat het voor een voldragen en gezonde baby niet hoeft. Als je de spullen na gebruik met koud water afspoelt, kan je ze nadien gewoon normaal afwassen (desnoods zelfs in de vaatwasser) en klaar is kees. (Deze info heb ik van la lèche league, die geloof ik nu wel als het op hun advies daarrond aankomt).

  Verder wens ik jullie natuurlijk een prettig weekend!

  • Michelle

   Meeen je dat nou? Sta ik iedere keer met m’n pannetje en m’n hele handel joh! Dankje voor de tip! Wist ik echt niet. Voor jou uiteraard ook alvast een heel fijn weekend:)!

 • Mathiske

  Lekker zo’n relaxed werkdagje! Fijn dat morris het zo goed doet. Wanneer ga je beginnen met hapjes geven? Ik heb het boek ook en vind het ideaaal, ik heb bijna alle hapjes zelf gemaakt. Ik kookte gelijk een grote pan, staafmixer er door en invriezen. Super handig!

  • Michelle

   Ja fijn hè?! Moest er even heel erg aan wennen om thuis te zijn zonder Morris, maar even door kunnen werken in de wetenschap dat er heel goed voor hem gezorgd wordt is ook wel erg fijn! Oh leuk om te horen! Ik heb ook echt zin om eraan te beginnen. Ik ben sowieso niet van de pakjes en zakjes en voorverpakt spul – ieder voor zich natuurlijk:) – dus ik ga inderdaad ook alles zelf maken. Ik denk dat we over een paar weken beginnen met een keer een paar hapjes om te zien hoe hij erop reageert. Hij kijkt het eten echt uit onze mond als we aan tafel zitten, dus ik heb het idee dat hij er best wel aan toe is, maar ik wil er ook weer niet té snel mee zijn! Komt goed. Fijn weekend alvast:)!

 • Jolene

  Blijf je plogs leuk vinden!!!
  En dat opperdepop boek is inderdaad echt super handig!

  • Michelle

   Dankjewel Jolene! Leuk om te horen. Ja ik vond het er ook erg leuk uit zien, ben heel benieuwd!

 • Silke

  Hoi Michelle,

  Ik lees al tijden met plezier je blog en wou nu eindelijk eens de tijd nemen om te reageren (was mijn wachtwoord kwijt voor de plugin van wordpress die jij gebruikt dus dan deed ik het steeds niet….) Mijn dochtertje is vandaag 13 weken uit en loopt dus even achter Morris aan! 🙂 Ze is niet zo makkelijk als Morris (veel krampjes) maar ik vind het leuk om te zien wat Morris allemaal al kan en vooral hoe hij gegroeid is de afgelopen tijd! Qua ritme probeer ik (mede door jouw artikel) het avondritueel ook steeds voorspelbaarder/duidelijker te maken en dit heeft zeker effect.

  Ik geef zelf ook nog steeds borstvoeding, ook nu ik weer aan het werk ben dus 2x per dag kolven… Heb zelf ook de freestyle, upje schrijft het ook al maar ik heb ook advies gevraagd bij de borstvoedingsorganisatie en die schreven: je steriliseert je eigen borden ook niet elke dag dus dit hoeft echt niet meer. Vaatwasser vind ik persoonlijk een beetje eng met die rubbertjes dus 1x per dag of per 2 dagen was ik het ook af en dan goed afdrogen. Misschien is een flessenboom (google maar) ook iets voor jou? Hier heb ik veel plezier van!

  Nog even nieuwsgierig he, drinkt Morris die 250 cc ook echt op?
  Fijn weekend en ga zo door! Lees je blog met veel herkenning en plezier!!

  • Michelle

   Hi Silke! Dankjewel voor je reactie! Zo leuk om te horen! Krampjes zijn inderdaad heel vervelend! Morris heeft daar ook sporadisch last van gehad. Dan gaven we hem ‘s avonds na zijn vitamientjes cinababy, en sliep hij alsnog de hele nacht rustig door. Fijn hè, zo’n avondritueeltje! Hier werkt dat ook echt heeel goed! Geeft zo veel rust. Hoe ervaar jij dat kolven? Ik moet iedere ochtend voor de voeding, maar het went voor mijn gevoel nooit echt. Gelukkig is het voor ‘n goed doel;)! Dankjewel voor de tip. Ga eens zoeken inderdaad. En wat die 250 cc betreft; gister had hij hem inderdaad helemaal op! Haha. Klein spekje. Ik geloof niet dat hij altijd zo veel drinkt uit de borst, maar met de fles krijgt hij het dus wel eens op! Nogmaals dankjewel en voor jou ook een heel fijn weekend!

 • Isa

  Lekker relaxt dagje! Fijn dat je zo op deze manier heel goed kunt thuiswerken. Nu lekker weekend, geniet van het goede weer! X

 • Roos

  Wel blijven uitkoken hoor. Mijn kraam zei dat de vaatwasser voldoende was maar noah had toch mooi spruw terwijl mijn andere twee jongens dit nooit gehad hebben. Nu kook ik dagelijks alles weer uit en is de spruw gelukkig verdwenen

 • laura

  Leuke plog 🙂 Ik kolf ook elke ochtend. Daarna was ik alle spullen. Ik kook alles 1 keer per week uit. Een beetje de middenweg zegmaar..

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!