PLOG75: HET KAN NIET ALTIJD FEEST ZIJN

 In Persoonlijk

Goede zaterdagmorgen allemaal! Ik dacht; laat ik eens een oude gewoonte in ere herstellen en de plog van vrijdag zaterdagochtend online zetten! Bij deze dus. Wij hadden gister een rustige vrijdag. Morris kreeg in de ochtend zijn voorlopig laatste prikjes, dus ik wilde hem de rest van de dag niet op sleep nemen, maar lekker thuis in zijn eigen omgeving laten. We rommelden dus lekker thuis, en aan het eind van de dag was daar ineens een nieuwe mijlpaal: Morris heeft 20 weken naast mij in zijn wiegje geslapen ‘s nachts, maar hij was daar écht te groot voor geworden, dus we legden hem voor het eerst in zijn eigen kamertje. En dat vonden wij véél lastiger dan hij! Kijk je mee?

img_2011

Goedemorgen lieverd! Dat was dan de allerlaatste nacht in zijn wiegje! Hij weet het alleen zelf nog niet.

img_2012

Tijd voor de eerste voeding. Lekker in zijn joggingpakje.

img_2013

Ik kleed me aan. We moeten op tijd op het consultatiebureau zijn vandaag!

img_2016

Ons vriendje krijgt weer prikjes, gelukkig voorlopig de laatste keer. Hij is zó flink! Bij de eerste prik geeft hij geen kik, en bij de tweede huilt hij héél eventjes, maar lange niet zo hard als de vorige keer. Kleine bink.

img_2017

We zijn weer thuis. Dit joggingpakje is echt een uitkomst! Zo’n lekker warm ding. En heel gemakkelijk aan en uit te trekken.

img_2065

Koen maakt deze foto van Morris en mij. Hij is voor het eerst in heel lang op mijn arm in slaap gevallen, en daar geniet ik even héél erg van. Als we zeker weten dat hij echt in dromenland is leggen we hem over in zijn bedje en slaapt hij meteen verder.

img_2027

Tijd voor wat klusjes! Ik kook even alle flesjes uit.

img_2028

En ik ontbijt! Crackertjes met kaas, honing en walnootjes. Lekker!

img_2029

Kleine wasjes, grote wasjes.. De hoeveelheid witte was hier in huis is sinds Morris er is echt exponentieel gestegen jonge. Ik blijf aan de gang!

img_2032

Ik kruip op de bank met mijn laptop! Tijd om blogjes te tikken!

img_2033

Ik zoek Morris zijn zomerkleertjes uit. Die kunnen nu allemaal de doos in!

img_2034

Morris doet een lekker lang ochtendslaapje en wordt dan net zo vrolijk wakker als altijd. Gelukkig maar. Hij heeft tot nu toe nooit last gehad van zijn prikjes, maar iedere keer is weer anders dus ik vind het steeds best spannend hoe hij erop zal reageren.

img_2038

Aankleden! Lekker makkelijk vandaag, we blijven toch binnen samen.

img_2039

Junior ligt ondertussen lekker te tukken.

img_2040

En te rekken en strekken als hij wakker wordt. De atleet. Check die poot! Zo lang!

img_2041

Ophangen die was. Gelukkig droogt het allemaal als een malle hierbinnen.

img_2042

Die doos! Helemaal vol met spulletjes die Morris niet meer past maar we wel willen bewaren. Er kan nu al bijna niks meer bij. We bewaren heel veel, omdat het allemaal nog zo mooi is dat ik het niet over m’n hart kan verkrijgen om het weg te gooien.

img_2043

Mijn zwangerschapskleding doos, en Morris zijn te kleine kleertjes doos. Lekker georganiseerd.

img_2044

Mama komt even met Morris knuffelen, en bijkletsen. We leggen hem samen in bed en daarna maak ik broodjes.

img_2046

Panini’s met pesto, rode ui, kaas en Italiaanse ham. Maar natuurlijk.

img_2048

Omdat Morris lekker in zijn bedje ligt te slapen haalt mama boodschapjes voor me – ZO fijn – die ik even opruim. Meteen de koelkast maar even herindelen.

img_2050

En stofzuigen. Ja jongens, een dag niet gestofzuigd is een dag niet geleefd hier.

img_2051

Mijn kleine vriendje is weer wakker en het is meteen etenstijd voor hem.

img_2052

En daarna spelen we kiekeboe samen. Het is geen spannende dag zo, de hele dag binnen, maar het is best wel eens fijn om het lekker rustig aan te doen en heel veel te knuffelen.

img_2054

Kijk eens wie er thuis is! We hebben WEEKEND! Yes.

img_2055

En papa komt ook even knuffelen met zijn grote vriend. Ik word er zo gelukkig van als ik papa en Morris samen zie. Ik weet niet eens precies waarom, maar ik vind dat gewoon heel bijzonder.

img_2061

Check dit! Hoe vet is dit?! Robin en ik zijn met WalkDigital shirtsponsor voor Udi. Nu staan we dus achter op de inloopshirts! We hebben er zelf uiteraard ook een. Ik vind het heel cool.

img_2066

Normaal gesproken doet Morris aan het eind van de dag nog wel even een tukkie in de box, of in de Leaf, maar nu wil hij helemaal niks. Hij is vrolijk, maar zijn ogen zijn vuurrood van moeheid en hij geeft er gewoon niet aan toe. Maar even extra knuffelen dus en hem lekker dicht bij ons houden. Dat kan een keer!

img_2068

Ik heb geen zin om uitgebreid te koken – typische vrijdagstruggles! – dus ik maak kipshoarma.

img_2069

Met chilimayo. Simpel, maar zó lekker!

img_2070

Tijd voor Morris zijn laatste voeding. EN z’n vitamientjes. En dat moet meneer zelf doen.. Maar natuurlijk Morris, als je 4,5e maand oud bent is het ook hoog tijd om gewoon zelf met die lepel te eten. Haha.

img_2072

We lezen samen een verhaaltje. Favoriete moment van de dag.

img_2074

En dan dit.. We leggen hem voor de allereerste keer in zijn grote bedje voor de nacht. Hij is zelf totaal niet onder de indruk, maar wij vind het zelf VEEL lastiger dan we hadden verwacht. Hij heeft precies 20 weken – 140 nachten – naast me geslapen en ik vond het zó fijn om hem zo dichtbij me te hebben. Maar nu is het tijd voor de volgende fase. En hoewel ik weet dat het goed is zo en dat het moment toch een keer moest komen, moet ik huilen als ik zijn slaapkamerdeur achter me dichttrek. Mijn kleine baby wordt héél snel groot! Enerzijds denk ik dat het vertraagde kraamtranen zijn, die heb ik tenslotte nooit gehad, maar anderzijds denk ik dat het niet eens zo raar is dat ik dit even lastig vind. We sluiten toch een bepaalde periode af.

img_2075

Wij kruipen samen op de bank, kijken nog een beetje tv en gaan dan lekker op tijd naar bed. We weten niet hoe Morris het gaat doen, die eerste nacht in zijn grote bed, en stellen ons erop in dat we er misschien een paar keer uit zullen moeten. Dan kunnen we maar alvast wat uurtjes meegepikt hebben.

Inmiddels – als ik dit typ – is het zaterdagochtend en weten we dat Morris het in zijn grote bed ook hélemaal prima vindt! Hij sliep van 20.30 tot net iets voor 8 en werd héél vrolijk wakker vanochtend. Wat een kleine held. We hebben vandaag een leuke dag op de planning. In de ochtend zijn we lekker thuis, vanmiddag gaan we lunchen met pap en mam, en vanavond komt Lotje langs. Morgen is het dan uiteraard weer voetbalzondag! Ik wens jullie een heerlijk weekend; geniet van het mooie weer! Bedankt voor het lezen en tot maandag! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • lifestyleloucom

  Is ook heel lastig hoor, zo naar zijn eigen kamertje! Hier ging het eigenlijk vanzelf. Na z’n avonddut hebben we ‘m een nacht laten liggen in z’n eigen kamer en toen was ‘ie ineens ‘over’ op z’n eigen kamer. Zo gek! Voordat ik het wist was het zo ver. Wij hadden de wieg nog een maand op onze kamer ‘voor het geval dat’ (nooit meer gebruikt hah) ik kon het gewoon nog niet.. Die wieg moest even blijven staan. Haha.

 • Margriet

  Wat een lekkere dag. Wij hebben Annebel vanaf de tweede week op haar eigen kamertje gelegd. Er was niet zoveel plek op onze slaapkamer voor een wieg en op haar eigen kamertje slaapt ze rustiger en komt er meer zuurstof haar kant op. Wel staat de babyfoon iedere nacht aan. Fijn dat voorlees momentje!

 • lindever

  Oh wat groeien ze hard! Onze kleine is nu 2 weken. Slaapt inderdaad heerlijk bij ons op de kamer en ik geniet daar nog wel even van. Kan me goed voorstellen dat het even een momentje is als hij op zijn eigen kamer gaat slapen!

 • Lifebyjess

  Jeetje lijkt me best lastig voor papa en mama om de kleine man in zijn “grote” bed te leggen. Maar wat fijn dat hij zo goed heeft geslapen!

 • Mathiske

  Wat een leuke verrassing weer op plog op zaterdag!! Helemaal gemist vanmorgen

  Ik had dat ook toen Emily voor het eerst in haar ledikant sliep in plaats van het wiegje. Janken, haha ik benen hr een muts hoor wat dat betreft. Die dagjes thuis kinnen ook echt heerlijk zijn toch? Ik kan daar wrijf enorme van genieten.

  Ik heb nu 2 van die boxen vol kleertjes en eentje met zwangerschap kleding.. sommige dingen zet ik op marktplaats of een Facebook groep, misschien voor jou een idee als je het niet per se wil bewaren, maar weggooien zonde vind (is) een heel fijn weekend en ik kijk uit naar je plog maandag

 • Anne

  Oeh aan je titel suggereerde ik dat erkers zou zijn maar je bedoelde gewoon n lekker rustige dag. Heerlijk toch! Ik heb vorige week voor t eerst op mijn vrije dag doordeweeks gehad dat ik t huis niet uit ben geweest, zo fijn ook af en toe. Enne die tranen hebben hier ook rijkelijk gevloeid toen ik de kleine man de eerste nacht op z’n eigen kamer legde, na 10 weken naast me. En wat je zegt, wij zitten er meer mee dan die kleintjes haha. Fijne zondag!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!