PLOG76: DE LAATSTE WARME DAGEN

 In Zwangerschap

Goede maandagmorgen allemaal! Tijd voor een nieuwe week! Wij hebben een heel rustig weekend achter de rug. Op zaterdag gingen we alleen even lunchen en deden we verder vooral heel rustig aan, en op zondag was het uiteraard weer voetbaldag. We maakten onze allereerste gebroken nacht mee, en genoten van elkaars gezelschap en van de laatste warme dagen van het jaar! Kijk je weer mee?

img_2083

Morris heeft de eerste nacht in zijn eigen kamertje geslapen en dat ging súpergoed! Ik haal hem uit zijn bedje als hij wakker is, en als ik ga kolven ligt hij lekker even in het grote bed, terwijl Koen nog slaapt. Wat een geluk.

img_2078

Tijd voor de eerste voeding! Ik kan zo genieten van die lekkere spekbeentjes van ‘m.

img_2085

Even knuffelen met papa. Mijn mannen!

img_2091

Morris gaat naar bed voor zijn eerste slaapje.

img_2092

En wij ontbijten! Beschuitjes met aardbei. Yesss.

img_2094

En yoghurt met een beetje Karvan en lijnzaad. Vaste prik. Kijk die kat daar zitten wachten tot hij de kommetjes leeg mag likken.

img_2096

Er is er eentje wakker! Ik kleed hem aan. Lekker simpel vandaag. Rompertje van de Hema, broekje van Noppies, sokjes van Prénatal en spuugslab van de Hennes.

img_2099

En ik kleed me ook aan! Lekker zomers; nu kan het nog!

img_2100

Morris chillt na zijn voeding even lekker op de bank.

img_2103

En dan gaan we lunchen met papa, mama en Robin.

img_2105

Morrisje wordt weer verwend door Robin en Meesje. Hij krijgt dit súperleuke vestje cadeau voor als het zometeen wat koeler wordt. Zo leuk!

img_2106

Ik lunch met een broodje carpaccio.

img_2109

Morris is een beetje uit zijn hummetje. Hij wil niet slapen in de wagen, dus ik neem hem bij me en binnen no time is hij vertrokken. Hij slaapt lekker even op mijn arm.

img_2113

Na de lunch wandelen we een rondje door het dorp.

img_2114

En we eten een ijsje! De allerlaatste voorlopig denk ik zo.

img_2115

We halen nog even een paar boodschapjes.

img_2118

En dan gaan we lekker naar huis! Morris ligt even in bed; hij wilde de hele middag niet slapen! Ik kijk even wat filmpjes op Youtube en snack een beschuitje hagel en een cracker met kaas, honing en walnoten.

img_2121

Lotje is er! We gaan lekker in de luierstand, met z’n drieën op de bank!

img_2127

Morris is klaar met slapen dus die knuffelt met tante Lot.

img_2131

Ik maak ondertussen broccolisoep!

img_2132

ZO! Klaar!

img_2135

We geven Morris zijn laatste voeding.. Drinken, verhaaltje voorlezen en dan lekker naar bed.

img_2136

En dan kruipen wij weer op de bank! We kijken Dance Dance Dance en eten allemaal lekkere dingetjes. Morris wil niet slapen, dus we moeten heel vaak op en neer voor een aai over zijn bol en zijn speentje. Rond 00.00 gaan we naar bed. Dit was een fijne dag.

img_2142

Goedemorgen! Het is zondag! Morris wil tegenwoordig zelf zitten. Ook goed. We hebben onze állereerste gebroken nacht achter de rug. Ik denk dat het te maken had met de fles gisteravond; normaal krijgt Morris natuurlijk altijd gewoon de borst, maar nu was ik bang dat ik te weinig productie had en heb ik gekolfd en zijn voeding uit een flesje gegeven. Ik bleek uiteindelijk helemaal niet te weinig productie te hebben, maargoed dat wist ik natuurlijk van te voren niet. Morris was in ieder geval súperonrustig, dus ik mocht er lekker vaak uit. Ach, ook geen probleem! Kan een keer gebeuren.

img_2145

Deze kleine kanjer speelt even met zijn favoriete bal na zijn eerste voeding.

img_2148

En dan gaat hij lekker naar bed voor zijn ochtendslaapje.

img_2149

Ik draai ondertussen wasjes.

img_2150

En ik ontbijt met twee beschuitjes met aardbeien en een crackertje met kaas, honing en walnoten. Nieuwe favoriet.

img_2151

We gaan lekker even buiten zitten! Het is zo fijn op het balkon in de zon.

img_2157

Ik besluit dat het tijd is om weer fanatiek te sporten, dus dat ga ik doen. Eerst Insanity.

img_2161

En daarna dit. Squaten tot we een ons wegen. Haha. Dit wordt SPIERPIJN morgen jonge, ik ben erop voorbereid.

img_2163

Deze bink slaapt ondertussen nog lekker. Gelukkig; die had gewoon wat in te halen.

img_2164

Als ik gedoucht ben begin ik vast aan het eten voor vanavond. In m’n badjas. Moet kunnen! Tomatensoep en bruschetta in de maak.

img_2165

Morrisje is ondertussen weer wakker en knuffelt met Koen. Hij heeft 2,5 uur geslapen: heel fijn!

img_2167

We gaan aan de poets. De grote schoonmaak. Ik doe de badkamer.

img_2168

Lunchen met panini’s!

img_2170

Ik kleed Morris aan en leg hem alvast in de kinderwagen. Dan hoef ik hem dalijk niet wakker te maken als hij per ongeluk al in slaap valt in de box.

img_2171

We wandelen met z’n drieën naar Udi.

img_2172

Koen zit nog steeds met die gebroken teen, dus wij kijken samen. Geen straf hoor!

img_2174

Als ik Morris moet voeden mag ik weer een kleedkamer in. Robin wipt ook even binnen. We kunnen ‘t maar beter gezellig maken toch?

img_2179

Rond 18.00 wordt het ineens KNETTERdonker boven Uden. Maar echt héél donker. Ik check de Buienradar en die zegt dat het gaat regenen tot 19.15! Wij wandelen dus als een malle naar huis. Zelf nat worden vind ik niet zo erg, maar een natte kinderwagen en natte baby zie ik niet zo zitten.

img_2180

Als we thuis zijn hang ik wasjes uit.

img_2182

En dan gaat het buiten dus inderdaad helemaal los. Waren we mooi op tijd binnen. Goeie timing!

img_2183

Morris speelt lekker in de box.

img_2187

Wij trekken ons joggingpak aan. Hepi & Hepi. Deze MRS en MR shirts kregen we cadeau op onze bruiloft en zijn van Jorcustom, het merk van een vriend waar Koen vorig seizoen mee voetbalde. Ik vind ze zo leuk en de kwaliteit is echt héél mooi.

img_2188

We kijken nog een stuk van de tweede helft van Feyenoord – Roda JC met ‘n bakkie chips. De kneuterigheid.

img_2189

Morris kijkt ook mee. Oh oh die televisie toch, als hij al die kleurtjes ziet weet hij niet waar hij moet kijken.

img_2194

Wendy komt even langs voor een wijntje. Altijd fijn! <3

img_2197

En dan is het bedtijd voor deze kleine man. Drinken bij mama – GEEN fles vanavond, verhaaltjes lezen met papa..

img_2198

En dan lekker naar bed! Terwijl ik dit typ slaapt hij al.. Dat is in ieder geval al anders dan afgelopen nacht.

Wij eten lekker tomatensoep met bruschetta, kijken Heel Holland Bakt, en gaan dan ook fijn op tijd naar bed. Beginnen we lekker fit aan een nieuwe week. We hebben een goed weekend gehad. Die eerste gebroken nacht was eeeven iets minder, maar daar kan ik me verder niet zo druk om maken. Het scheelt ook dat hij meteen weer insliep als ik hem zijn speentje of een aai over z’n bolletje gaf. Daardoor kon ik zelf ook gewoon meteen weer verder slapen. We hopen maar dat dat iets eenmaligs was; tot op heden ziet het er veelbelovend uit. Haha. Komende week is rustiger dan vorige week. Ik ga morgen – als jullie dit lezen vandaag – naar naailes! Ik heb die afspraak vorige week verzet omdat ik niet fit was, dus dat heb ik nu nog voor de boeg. Heb ik héél veel zin in! Verder gaan we gewoon weer lekker aan het werk!

Ik wens jullie een goede week! Bedankt voor het lezen! X

 

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Michelle

  De nacht was gewoon weer top! Van 20.30 tot 8.00 vanochtend! Gelukkig maar. Fijne week!

 • Michelle

  Hi Celia! Dat kan ik me voorstellen! Het is maar net hoe het uit komt! Nu had ik ook weer zin in een plogje op zaterdag. Haha. Wat leuk dat je de pasta ook gemaakt hebt. Slimme oplossing zo met die kipfilet! Over die voetenzak, die kun je ook in de reiswieg gebruiken inderdaad! Dat is geen probleem! Wij gebruiken een Koeka voetenzak, maar die van Dubatti is zometeen voor de winter ook heeel lekker warm! Geniet nog van je zwangerschap en een hele fijne week!

 • Lifebyjess

  Wat fijn dat het slapen in zijn eigen bedje zo goed is gegaan (op die ene nacht na). Is wel een gerust stelling voor jullie kan ik me voorstellen. Spannend vanavond naailes, ik ben heel benieuwd! Succes!

 • Mathiske

  Lekker weekendje! Die kleertjes van Noppies voor jongetjes zijn ook echt super leuk! Ook wel gezellig toch samen voetbal kijken? Ik ben benieuwd naar je naailes, ga je daar iets over schrijven binnen? Fijne week!

 • Evelien

  Die huispakken zijn echt tof!
  Lekker weekendje zo te zien.

  Fijne week! X

 • Nienke

  Leuk om te zien, lekker veel foto’s weer!
  Mag ik vragen hoe jij wijntjes en borstvoeding combineert?

  • Nienke

   Ik bedoel dit overigens niet verkeerd hoor, maar ben benieuwd of jij misschien tips hebt om toch van een lekker wijntje te kunnen genieten in de borstvoedingsperiode.

   • Michelle

    Vind het ook helemaal geen vervelende vraag hoor! Ik drink vaak pas een wijntje na Morris laatste voeding. Dat is relatief het gemakkelijkste. Nu hij al vroeg gaat slapen kan dat heel goed. Als het wat eerder is zorg dat ik meteen na een voeding drink; één glas alcohol heeft 2 tot 3 uur nodig om weer uit je bloed en melk te verdwijnen, en Morris laat 4 tot 4,5 uur tussen zijn voedingen dus dan drinkt hij gewoon weer uit de borst! Mocht het een keer anders lopen zorg ik dat ik altijd een fles in de koelkast heb om hem moedermelk te kunnen geven als ik meer dan een drankje gedronken heb tussen twee voedingen in, maar dat komt eigenlijk zelden voor! Ik hoop dat je hier wat aan hebt:)!

 • Silke

  Altijd weer zo leuk om jullie plogs te bekijken! Wist je dat de meeste vrouwen stoppen met borstvoeding stoppen omdat ze denken dat ze te weinig melk hebben? Ik had hier (3,5 maand) precies hetzelfde….. ik had echt het idee dat ik theezakjes had. Maar je bent dan blijkbaar goed op elkaar ingespeeld of het is juist weer een moment dat de voeding veranderd. Fijn dat de nacht erna (lees ik in de comments) wel weer goed is verlopen. Wij zitten helaas (al)weer midden in de gebroken nachten. Maar ook dat wordt weer beter, hoop ik, duim ik 😉

 • Lynn

  Hi Michelle,

  Wat een leuke Plog! Mag ik vragen hoe jij insanity hebt gedownload? Of heb je het gekocht? Ik kan het namelijk nergens gratis op internet vinden.

  Liefs Lynn

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!