PLOG79: WINKELEN & NAAIEN

 In Blog, Persoonlijk

Goedemorgen allemaal! Het is weekend! Ik hoop dat jullie een fijne week achter de rug hebben. Hier was het weer een goede! Lekker gewerkt en iets meer rust dan vorige week; dat ging helemaal prima zo! Gisteren was weer mijn vrije vrijdag, en ik had hélemaal niets op de planning. Ik ging met Morris naar het dorp om een beetje te winkelen, ‘s middags kroop ik achter de naaimachine, en in de avond had Koen weer verplichtingen met voetbal en rommelde ik dus lekker wat aan in huis! Kijk je mee?

img_2523

Goedemorgen binkie! Morris chillt lekker in z’n joggingpakkie nadat hij bij mij gedronken heeft!

img_2524

Ik ruim de vaatwasser uit! Kunnen ‘t maar gehad hebben.

img_2525

Ik kleed me aan. En het is KOUD, dus ik mag m’n lievelingskolletje wel weer aan denk ik zo.

img_2527

Ik kleed Morris ook aan. Alles van Noppies! Blijft toch wel favoriet hoor.

img_2528

We gaan eropuit! Het is weer tijd voor leren jackies en dikke sjaals. Ik zit er niet eens zo mee.

img_2529

We zetten even de kliko’s buiten bij papa en mama in de straat. Sociale dingen!

img_2531

Zo! We zijn in het dorp! Morrisje ligt lekker ingepakt in de kinderwagen, en sinds we hem omgebouwd hebben slaapt hij weer binnen no-time als ik met hem aan de wandel ben. Fijn!

img_2532

We halen even tandpasta bij de Etos. Jullie weten inmiddels dat ik gek ben op van-voortjes.

img_2560

We wandelen naar de stoffenwinkel, maar die gaat pas om 10.00 open, dus moeten we even wachten. Met dit uitzicht is dat helemaal geen probleem. Wat een geluk. Winterjasje is overigens van de H&M! Hij is nog een tikkie aan de grote kant, maar dat vind ik niet zo erg. Is in ieder geval lekker warm!

img_2533

Ik haal weer een boel leuke stofjes. Van die linkse twee ga ik een boxkleed maken.

img_2534

We zijn even in de H&M omdat ik wil kijken of ze een basic hebben die ik zoek voor Koen. Hebben ze overigens niet, dus die missie is niet geslaagd. Na de Hennes wip ik nog even bij de Kruidvat binnen voor de luieraanbieding, en bij The Sting voor een paar basic shirts voor mezelf. Ik dacht dat ik er nog heel veel had, en dat heb ik ook, alleen heb ik die vorige winter continu gedragen met mijn dikke buik en zijn ze nu met m’n giga gewichtsverlies dus ineens veel veel veel te groot.

img_2536

We doen nog even wat boodschapjes voor het weekend.

img_2539

En dan gaan we bepakt en bezakt weer richting huis!

img_2544

Ik geef Morris meteen weer een voeding, en leg hem daarna even te spelen op z’n kleed.

img_2545

Kan ik mooi even opruimen! Ik kocht deze basic shirts bij The Sting; zijn mijn favoriete longsleeves. Lekker betaalbaar en heel mooi van kwaliteit. Is niet van die doorschijnstof, of van dat spul waar de gaten gelijk in vallen na een paar keer dragen. Blij dat ik er weer een paar in de kast heb.

img_2546

Ik kocht voor Morris nog een héle lekkere muts, mét oortjes want ik houd zo van oortjes, wat stofjes om broekjes en truitjes van te maken voor Morris, wat fournituren, tandpasta en nurturing cream van Naïf. Nu het af en toe zo guur is buiten smeren we Morris z’n koppie daar mee in om te voorkomen dat hij een schraal gezichtje krijgt.

img_2547

De was. Ik vraag me oprecht af of er al ooit een plog is geweest waarin dit wasrek niet verschenen is. Ik denk het niet eigenlijk. Haha.

img_2548

Ik maak lunch voor mezelf. Hartige crackertjes met kaas, honing en walnoten, en als toetje een beschuitje met hagel. Lekker!

img_2549

Het is bedtijd voor deze kleine man! Middagdutje in ‘t grote bed. Truste vriendje!

img_2550

Ik heb zin om broekjes te maken, dus dat gaan we doen! Daar zijn vrije vrijdagen óók voor.

img_2556

Ik kruip achter de naaimachine! Nieuwe hobby hoor dit.

img_2558

Morris slaapt héél goed, en als hij wakker is tref ik dit vrolijke gezicht aan. Wat is dat toch heerlijk.

img_2559

Etenstijd voor onze kleine man!

img_2561

En dan is Koen thuis. Weekend!

img_2564

En die zijn klaar! Wat vind ik dit leuk om te doen jongens. De burgerlijkheid hè.. Vind het bijna therapeutisch, dat naaien. En het gaat ook gewoon echt wel heel erg goed. Helemaal de smaak te pakken heb ik. Het is dat de stofjes die ik vanochtend kocht nog in de wasmachine zitten, anders zou ik er niet mee kunnen stoppen!

img_2566

Ik kook!

img_2567

We eten pasta pesto, en heel eerlijk? Ik vind het niet te hachelen. Haha. Wij houden allebei niet zo van pasta pesto, maar hadden het al een hele poos niet op dus ik dacht ‘weet je wat, lekker gemakkelijk en snel, maken we dat weer een keer’.. Is dus geen succes. Het lukt prima, maar het is op een of andere manier gewoon niet zo ons ding!

img_2568

Knuffeltijd voor deze twee!

img_2569

Wat doe je dan als je nog trek hebt omdat je die pasta niet wegkreeg? Dan neem je een beschuit met muisjes. Want dat is wel lekker. Juist.

img_2571

Morris valt lekker even bij mij in slaap, en daar kan ik zó intens van genieten. Kijk hoe hij m’n trui vasthoudt ook. Dat blijft hij de hele tijd zo doen.

img_2576

Om 20.00 geef ik Morris zijn laatste voeding, krijgen we de slappe lach samen, lees ik hem een verhaaltje voor en breng ik hem naar bed. Ik kruip met een grote mok thee en een bakje pepernoten – of kruidnoten, net hoe je ‘t noemt – op de bank, zet dit plogje in elkaar en kijk het Nederlands elftal! We gaan lekker op tijd naar bed! Morgenochtend gaan we weer even op pad voor het nieuwe huis, dus dat zien jullie maandag! Ik wens jullie een heerlijk weekend toe.

Bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 27 comments
 • Rianne

  Heerlijke plog weer!
  Ben benieuwd waar het patroontje van is van de broekjes? Super leuk gelukt!!
  Fijn weekend!

 • Isa

  Ohhh wat leuk, die broekjes! Het is dat ik er zelf totaal geen ‘feeling’ voor heb, want volgens mij is dat zelf-maken wel echt heel leuk!

  Haha, pasta-pesto… Het lijkt altijd heel lekker, en meestal vindt manlief dat ook, maar eigenlijk vind ik het altijd vies. Vraag mij altijd af waarom ik het maak…

  Fijn weekend gewenst! Veel plezier met de dingen die jullie gaan doen voor het nieuwe huis: heerlijk! Echt het leukste aan verhuizen: alles bedenken, bekijken, uitkiezen, etc! X

  • Michelle

   Ja dat is het echt! Word er helemaal zen van. Haha. Nou PRECIES dat dus met die pasta pesto ja. Ik ga me er niet meer aan wagen. Fijn weekend samen!

 • Mathiske

  Ik maak pasta pesto vaak met een boel groenten en rode pesto dat nee echt een volle romige saus krijgt, anders hoef ik het ook niet haha. Die broekjes zijn super leuk geworden! Je hebt de smaak goed te pakken volgens mij

  • Michelle

   Ja echt! Zo leuk om te doen! Haha nee het was echt zo niet geslaagd. Gaan we voorlopig niet meer maken!

 • Margriet

  Leuke broekjes. Ik wilde ook al het patroon aan je vragen, maar ik lees hierboven dat je het zelf hebt gemaakt. Ook mooie stoffen voor het boxkleed. Ik heb het boxkleed ook zelf gemaakt, tip zet er een rits in, dan kan je de buitenkant apart wassen van de vulling.

  • Michelle

   Ja ik heb inderdaad ook een rits in diezelfde kleur gekocht! Kan ik de hoes ook af en toe vervangen!

 • lifeaslieke

  Fijne plog weer! Leuk zeg dat naaien, mooie broekjes! Wat een mooi ventje is Morris <3 Fijn weekend!

  • Michelle

   Dankjewel! En lief. We zijn ook zo verliefd op dat guitige koppie van hem.

 • Anouk

  Waar is het leuke mutsje van?

 • Lifebyjess

  Wat een leuke broekjes heb je gemaakt! Ik heb binnenkort een eerste proefles heb er zoveel zin in!

  • Michelle

   Dankjewel. Vind ze zelf ook zo mooi! Oh wat leuk! Heel veel plezier.

 • Mandy

  Super leuke broekjes! Knap dat je het zonder patroon hebt gemaakt! Ik zou willen dat ik ook zo creatief ben, maar gelukkig heb ik een hele handige moeder 🙂 Wie weet toch ooit maar eens proberen, kan me goed voorstellen dat het heel leuk is om te doen. Genieten, zo’n ingepakt mannetje dat heerlijk ligt te slapen.

  • Michelle

   Haha een handige moeder is ook heeel fijn!!

 • Linda

  Weer leuk om te lezen 🙂 Mooi mannetje, Morris. Knap dat je zelf de kleertjes maakt. Ik denk erover om op naailes te gaan, maar zou momenteel niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen met mijn 4 weken oude zoontje, haha. Dat komt vast nog wel!

  • Michelle

   Dankjewel! Ik vind het vooral gewoon heel leuk om te doen. Kan er zo van genieten! Ik doe ‘t vooral als Morris ligt te slapen. Even iets anders:)!

 • Kim

  Leuke plog weer! Wat zijn die broekjes mooi geworden!! Knap van je. Lijkt me heel leuk om te doen 🙂 Fijn weekend X

  • Michelle

   Thanks Kim! Jij ook fijn weekend:)!

 • Nienke

  Mijn hemel, die broekjes zijn echt super goed gelukt! Ik dacht dat je nog maar net op les zat 😉

  • Michelle

   Hahaha wat lief! Dankjewel! Ik heb twee keer twee uurtjes les gehad van een meisje hier uit de buurt die haar eigen kledingmerk heeft! Ik heb haar gewoon een berichtje gestuurd met de vraag of ze me de basics wilde leren, en dat wilde ze wel. Zo leuk! Nu ga ik eerst heeeel veel broekjes maken, en dan ga ik weer een keer een lesje doen om truitjes en shirtjes te leren maken. Ideaal!

 • Michelle

  Jaaa ze zijn leuk hè? Nee ik kon net een broekje omzomen maar daar hield het ook mee op! Ja ik moest wel ff slikken hoor. Maar nu vind ik het vooral heel gezellig dat ik hem zo goed kan zien de hele tijd. Snap jouw gevoel wel heel goed. Nootje Cadeautje is oook niet zo mini meer hè? Fijn weekend met je mannen meis!

 • Evelien

  Naaitalent!!! Super gaaf die broekjes.

 • Nelleke

  Die broekjes, tof! Naai je ze dan ook zo dat de naden nog stretch zijn? Of dat niet? Dat vind ik altijd zo lastig als ik iets wil maken van jersey stof.

  • Michelle

   Ja ik naai met een stretchsteek! Dan zit er gewoon nog rek in, werkt als een trein!

   • Nelleke

    Ah handig 🙂 die heb ik volgens mij niet op mijn machine. Welke naaimachine heb jij als ik vragen mag?

 • ria

  Super leuk die broekjes!
  Kun je misschien een artikeltje maken over je de broekjes en het boxkleed gaat maken? 🙂
  Ga zo door met je site.
  Ik lees het met veel plezier! 😀

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!