PLOG#8: PAP & MAM 29 JAAR GETROUWD EN 4D-ECHO

 In Persoonlijk, Zwangerschap

collage

Vandaag is een superspeciale dag! Papa en mama zijn alweer 29 jaar getrouwd, we lunchen met z’n zessen, laten een 4D-echo maken van Frummeltje omdat er een KIKA-dag is bij onze verloskundigenpraktijk en we gaan heerlijk uiteten! Kijk je gezellig mee?

IMG_3539

Goodmorning! Altijd als eerst even een checkje uit het raam; wat voor weer krijgen we vandaag? Ik vind het een typisch gevalletje ‘mwoah’. Het regent niet, dus dat is een plus, maar om nou te spreken van een gezellig zonnetje; nee.

IMG_3542

Eerst maar weer even knuffelen met deze kleine man. Hij parkeert zichzelf al lekker bevallig op het vloerkleed om de weg vrij te maken; kan ik er gemakkelijker bij. Haha. Ik moet zo vaak oprecht hard lachen om die jongens van ons.

IMG_3545

In de categorie huisvrouwendingen; de was. Iedere dag weer. Doen we maar meteen om de dag mee te beginnen. Ik vind ‘t overigens helemaal niet erg hoor. Word altijd heel vrolijk van frisse was. Kan me alleen zo ontzettend verbazen over de hoeveelheid was die ik nú al heb voor Koen en mij alleen. Dat belooft wat straks als Frummel er is!

IMG_3546

Even Pinteresten. Hard op zoek naar inspiratie voor de naam van ons kleine ventje. We zijn er namelijk in week 23 nog steeds niet uit.. Ik vind het ZO lastig. En Koen overigens ook. Er zijn best wel wat namen die we heel erg leuk vinden, maar we weten gewoon niet of dé naam er ook echt al tussen zit. Wanneer weet je zoiets? Mochten jullie nog tips hebben voor sites of boekjes om inspiratie op te doen; let me know!

IMG_3550

Douchen én haren wassen. Fijn! Vroeger waste ik mijn haar iedere dag, tegenwoordig ongeveer één keer in de twee à drie dagen. Een hele vooruitgang al. Dat föhnen is alleen zo’n werk! Ik heb best veel haar, dus voor het echt helemaal droog is zijn we wel even verder. Ga vaak even ondersteboven hangen, dan wordt de onderkant in ieder geval sneller droog.

IMG_3697

Aankleden, make-upje erop en gaan met die banaan. Broek is van Mamalicious, sneakers van Gino-B en het shirt van The Sting! Dit is normaal gesproken echt totáál niets voor mij, zo casual, maar voor een zaterdag vind ik het wel kunnen en ik vind het stiekem nog leuk staan ook! Best wel eens lekker, niet al die toestanden.

E70B850D-A40F-4933-934D-F99BD7EC8949

Papa en mama zijn vandaag 29 jaar getrouwd! Wat een tijd hè. Ik ben echt knettertrots! Vind het knap dat ze gewoon altijd bij elkaar gebleven zijn, ondanks dat het ook bij hen heus niet altijd alleen maar hosanna was. Ik vind dat zo bijzonder. Ze houden gewoon onvoorwaardelijk van elkaar. En ik van hen; een beter voorbeeld hadden Robin en ik ons wat het huwelijk betreft echt niet kunnen wensen!

IMG_3568

We gaan met z’n zessen lunchen en wij gaan weer met de fiets. Vond dat gisteren ook al zo fijn, een beetje lichaamsbeweging naast dat wandelen is echt heel lekker. Wel alleen als het droog is hoor, als het regent pak ik de auto. Ik verdenk mezelf ervan dat ik stiekem van suiker ben.

IMG_3569

En daar gaan we weer: ETEN! We lunchen bij een van onze favoriete lunchrooms. Ze hebben héél veel keus en het is allemaal even lekker. Wij komen hier best met enige regelmaat.

IMG_3572

De borden van mama, Meesje en mij. Alledrie een bagel. Een BLT, een carpaccio en filet americain, en een tonijnsalade met rode ui. De andere kant van de tafel ziet er overigens precies hetzelfde uit; mama en Koen nemen hetzelfde, papa en Mees, en Robin en ik ook.

IMG_3574

In de wachtkamer bij de verloskundige! Bij onze praktijk hebben ze vandaag een KIKA-dag. Je kunt dan een 2D- of 4D-echo laten maken, en de opbrengst hiervan gaat naar KIKA. Het leek ons wel heel bijzonder om dit alvast een keertje te doen, dus we geven dit cadeau aan papa en mama voor hun trouwdag; zij wilden ook heel graag een keertje mee.

IMG_3672

Liggen we dan! Kijk dat blije bekkie van mij. Jongens echt; wat is dit bijzonder. Ga ik weer hoor met m’n hormonale gekakel, maar het is ZO bizar hoeveel we al van ons ventje kunnen zien! Zijn gezichtje, zijn neusje (die heeft ie van mij), z’n lange beentjes (heeft ie van zijn papa), en hoe hij in mijn buik ligt. Hij heeft zijn armpjes weer steeds bij zijn gezicht, en dat is zo’n gruwelijk vertederend beeld. Ik had niet gedacht dat ik dit zó extreem bijzonder zou vinden. Het wordt ineens weer zo veel echter allemaal.

IMG_3638

Kijk zijn rechterbeentje.. Weten we in ieder geval alvast dat hij tien teentjes heeft. Zo onwerkelijk dat dit in mij groeit. Ik ben echt op slag verliefd op onze baby.

IMG_3575

Na drie kwartier naar Frummel staren zit de echo erop en karren we weer naar huis, achterin bij Robin en Mees. Ik vond de echo echt een aanrader! Zo bijzonder om gewoon een kijkje in je eigen buik te kunnen nemen, want dat is toch wel echt hoe ik het ervaren heb. Alsof ik alvast even heb kunnen spieken!

IMG_3582

Robin zet ons in het dorp af, onze fietsen staan daar nog, en ik wandel nog even door de winkels. Zie dit spijkerbroekje van Tumble ‘n Dry wat ik wel echt heel gaaf vind, maar ik vind €40,00 voor een broekje voor onze kleine man toch best gortig om zo maar eventjes uit te geven.

IMG_3585

Lekker op de fiets naar huis! Wel jammer van het grauwe weer, dat zonnetje gister stond toch net wat gezelliger.

IMG_3586

De was! Handdoeken vouwen volgens vast protocol. Koen irriteert zich daar altijd heel erg aan; die handdoeken moeten op een bepaalde manier gevouwen worden, en als ik er ergens eentje tegenkom waarbij dat niet is gebeurd moet ie overnieuw. Licht neurotisch is het wel hè. Maar anders passen ze niet in de handdoekenkast zeg ik altijd;).

IMG_3695

Verrassend; voetbal op tv! We kijken een stukje FC Barcelona – Granada, even gestrekt op de bank. Bevalt me uitstekend. We hebben niet zo heel lang, want we gaan ook nog met z’n allen uiteten!

IMG_3700

En ik zie er zo uit. Zwangerschapsbroekje van de Hennes, pumps van Dune (zijn favoriet hier) en weer zo’n zelfde shirt van The Sting, maar dan in een andere kleur! We groeien trouwens ook gezellig door, Frummel en ik. Hij is ook gewoon al 30 centimeter schoon aan de haak, terwijl ik me nog zo goed kan herinneren dat ik net zwanger was en ik las dat hij zo groot was als een speldenknopje.

IMG_3707

We eten bij het Raadhuis! Papa en mama zijn hier 29 jaar geleden getrouwd, in de trouwzaal. Onder die trouwzaal is een heel goed restaurant waar we dat nu dus gaan vieren. Er zijn ergere dingen;)! Ik krijg als aperitiefje een alcoholvrije prosecco die ik heel lekker vind. Ik moet toegeven; om te proosten is dat toch net wat gezelliger dan spa blauw.

IMG_3711

Amuse 1! Mijn gerechtjes worden allemaal aangepast aan mijn zwangerschap; heel erg netjes hoe ze dat doen. Ik eet hier een aardappel-knolselderijsalade met knolselderijcreme, een eetbaar bloemblaadje en nog iets wat ik nu even niet thuis kan brengen. Smaakt heerlijk. Hierna volgt een soepje als tweede amuse, maar die vergeet ik natuurlijk weer vast te leggen.

IMG_3714

Als voorgerecht bitterballetjes van wildpeper, met een crème van rode kool, verse rode kool en een appelperenstroopje.

IMG_3716

Dan als tussengerecht gebakken snoekbaarsfilet met Hollandse garnalenbrandade, wortelgel en Hollands garnalensausje.

IMG_3718

Voor het hoofdgerecht een spoom van ik geloof een soort limoen-sinaasappelsorbet, met daar op wortelgranité en daar bovenop dan weer iets yoghurtachtigs. Heel lekker ook. Hierna volgt ossenhaas, precies zo bereid dat ik hem mag eten, met savooiekoolrouleau, krokante gnocchi, en madeirasaus, en als toetje een frambozen creme brulee met vanille-rozensabayon. Ik geniet ontzettend van alle mooie gerechtjes en de leuke gesprekken aan tafel. Leuk om de trouwdag van pap en mam zo te vieren!

IMG_3730

En dan zijn we weer thuis. Het is ondertussen 00.00 geweest en ik ben moe. Jullie kennen het ritueeltje: als eerste gaat m’n badjas aan. Das altijd al een hele opluchting. Dan is het tijd om deze plog in elkaar te zetten. Mijn mannen slapen overigens ondertussen al:

IMG_3736

Koen links van mij.

IMG_3737

En Junior lekker bij me op schoot. Zo fijn. We hebben een ontzettend bijzondere dag gehad. We hebben héérlijk gegeten en het was geweldig om onze kleine man weer even te mogen bekijken. Zo mooi om stiekem al eventjes vingertjes en teentjes te kunnen tellen. Ik ben intens gelukkig. Van de ene kant kan ik niet wachten tot hij er is, maar van de andere kant vind ik dit ook zo’n bijzondere periode; laat ons mannetje nog maar een paar maandjes heel goed groeien, ik geniet zo van het zwanger zijn. Ondertussen is het best wel heel erg laat, dus ik kruip lekker in bed!

Ik wens jullie vandaag een hele fijne zondag! Dankjewel voor het lezen en tot heel snel. Liefs! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Papa ♥️

  Lieve Michelle, wat schrijf je jouw gevoelens geweldig van je af! Super om te lezen. Liefs papa

 • upje

  Heerlijk :). Vond jij die 4D leuk? Ik weet dat wij een 3D kregen en dat er stiekem alleen maar heel eng vonden uitzien. Gelukkig zag de baby in het echt er toch beter uit ;-).

 • Bertine

  alweer zo;n leuke plog! gefeliciteerd met je ouders!

 • Jennifer

  Aah wat een lief berichtje van je papa hierboven ook! Wij hadden ook pas rond 32 of 33 weken de naam hoor! Maar ik snap dat je graag een naam wilt omdat dat ‘rust’ geeft. Maar echt, wij zijn de naam ook pas tegen gekomen toen we even niet op zoek waren. Even niet de hele dag denken aan Piet, Jan, Klaas of Ron, maar even laten rusten en dan zouden we na een week wel weer even verder kijken. Nou, dat hielp want tijdens die week rust kwam ik ineens de naam Melle tegen en dat is hem geworden!

 • marieke

  Wat ontzettend mooi! Wat is eigenlijk je pinterest naam, zou je graag volgen! Als je dat niet erg vind dan.

 • Laura

  Ik ben een zogenaamde ‘stiekeme lurker’ op jij website. Maar ik geef mijn anonimiteit heel even op, om je te zeggen dat ik jou updates en berichtjes geweldig vind! M’n baas zou eens moeten weten wat ik al die tijd achter mijn scherm zit te doen 😉

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!