PLOG83: INSPIRATIE OPDOEN & VOETBALVRIJ

 In Persoonlijk

Hele goede maandagmorgen allemaal! Hebben jullie een lekker weekend gehad? Wij waren vooral weer bezig met ons nieuwe huis! Inspiratie opdoen voor de meubels, de vloer bestellen; dat soort dingen! Ondertussen gingen we ook nog lunchen, werd er heel veel met Morris geknuffeld en keken we de Klassieker! Kijk je mee?

2016-10-22-08-26-09

Goedemorgen Kruimel! We doen weer niet aan matchy matchy na het opstaan, dat zie je wel!

2016-10-22-08-53-53

Morris begint de dag met ochtendgymnastiek op z’n kleed.

2016-10-22-09-08-48

En spelen met papa! Nog véél leuker!

2016-10-22-10-53-45

Wij ontbijten met crackertjes én een plak cake. Charlotte had gister wat meegegeven, dus dat eten we nu lekker op. Smullen!

2016-10-22-11-05-00

Ik gooi mijn lichte Roshe’s in de was, en die komen er weer als nieuw uit! Ideaal dat dat kan.

2016-10-22-11-05-07

Deze kleine man is klaar met slapen. Hij heeft van de een op de andere dag besloten dat zijn ochtendslaapje een stuk korter wordt, en dus slaapt hij nu iets meer dan een uur, soms anderhalf, in plaats van twee uur.

2016-10-22-11-21-58

Aangekleed en wel. Broekje heb ik zelf gemaakt, vestje is van Noppies.

2016-10-22-11-22-48

En ik ben ook klaar om te gaan!

2016-10-22-11-40-53

We zijn hier om de laatste dingetjes door te spreken voor de keuken.

2016-10-22-11-55-35

Papa en mama zijn ook mee; die geven Morris ondertussen zijn broccolihapje.

2016-10-22-12-20-14

En de fles! Heel fijn dat het zo kan; de afspraak viel precies tegelijk met Morris zijn voeding, dus dan is dit wel even een uitkomst zo.

2016-10-22-12-30-14

Zo gaat het er bij ons ook een beetje uitzien. Maar dan gespiegeld, en in andere kleuren. Oké, misschien gaat het er wel helemaal niet zo uitzien, maar zo’n koof hebben we in ieder geval ook, voor de inbouw afzuigkap. Haha.

2016-10-22-13-28-18

Terwijl we de boel doorspreken krijgen we een vers mosterdsoepje. Lekker!

2016-10-22-13-55-12

We gaan lunchen met z’n zevenen, en Koen maakt deze foto. Die jas, broek en schoenen zijn alledrie van Zara.

2016-10-22-14-27-56

Morris speelt met tante Mees.

2016-10-22-14-39-57

En we eten! Ik neem een bagel carpaccio met filet, Parmezaanse kaas, rode ui en truffelmayo. Ik hou echt zó van truffelmayo, maar ik heb in de supermarkt nog geen lekkere kunnen ontdekken. Als iemand van jullie weet waar ik lekkere truffelmayo kan kopen: let me know!

2016-10-22-15-11-00

Onze kleine prins valt lekker in slaap.

2016-10-22-15-20-26

Wij kijken nog even voor ski-jassen. Súperverliefd op die knappe man van mij. Kwijl kwijl klef klef. Teiltje anyone?

2016-10-22-15-29-00

We zetten de zoektocht naar een mooie eetkamertafel voort. Dit exemplaar vinden we allebei mooi.

2016-10-22-15-54-48

En dan zijn we weer thuis! Morris krijgt een restje broccoli met bloemkool!

2016-10-22-16-35-50

En kijk dit uitzicht vanuit ons raam nou.. Zo lekker herfstig. Ik denk niet dat ik heel veel aan dit huis ga missen zodra we straks verhuisd zijn; ik hecht me gewoon niet zo aan stenen, maar we hebben hier al die tijd zo genoten van dit uitzicht! Verveelt echt nooit.

2016-10-22-17-08-30

Kijk ze nou.. Samen een dutje doen! Alles mag op zaterdag.

2016-10-22-18-08-22

Ik kijk Valencia – Barcelona terwijl de jongens tukken.

2016-10-22-18-46-39

En ik doe dit! Deze lijst hing eerst verticaal, met drie foto’s van Koen en mij erin, en ik vind het tijd voor vervanging. Voor nu nog even hier in de gang; straks in het nieuwe huis op Morris zijn slaapkamertje ofzo.

2016-10-22-19-26-08

Het is weekend en jullie weten wat dat betekent: geen zin om uren in de keuken te staan voor culinaire hoogstandjes. Gewoon een lekker simpel broodje kipshoarma wordt het dus vandaag.

2016-10-22-19-36-36

Dit dus. Klaar!

2016-10-22-21-10-38

De rest van de avond blader ik door allerlei woonbladen, knip en plak ik vanalles in Het Grote Verhuisboek en kijken we een paar afleveringen VT Wonen terug. Zeg maar eens dat wij er niet vol overgave mee bezig zijn;)! Haha.

2016-10-23-08-07-26

Zondagochtend! Zoek Koen en Morris. Favoriete moment van de dag: met z’n drieën wakker worden in het grote bed.

2016-10-23-08-42-20

En dan ook maar meteen het minst favoriete moment van de dag! Blegh. Maargoed, de voorraad wordt weer even gespekt.

2016-10-23-08-46-17

Morris chillt lekker even in zijn pyjamaatje op de bank! En álles moet in dat mondje hè. Maar echt; alles.

2016-10-23-09-14-14

We spelen met z’n drietjes op het speelkleed. Wat is dat toch fijn aan weekend hebben; gewoon lekker lang in pyjama zijn, spelen, rustig opstarten.. Echt genieten.

2016-10-23-09-55-48

CRACKERS. De crackers verdrijven de beschuiten jongens hebben jullie ‘t al door?

2016-10-23-11-53-05

Aangekleed en wel. Lekker simpel weer. Ik heb de laatste tijd gewoon niet zo heel veel zin in heel ingewikkelde toestanden. Niet zo #fesjun, ik weet het, maar wel comfortabel. Ook niet geheel onbelangrijk!

2016-10-23-11-25-04

Morris is dúidelijk klaar met slapen.

2016-10-23-11-34-00

Aankleden dan maar! Hier is hij aan het onderzoeken of het zittend ook mogelijk is om z’n tenen in zijn mond te stoppen. Lukt trouwens niet; z’n bolle buikie zit in de weg! Haha.

2016-10-23-11-51-02-hdr

Papa en mama komen heel even op Morris passen. Krijgt hij meteen een lekker hapje!

2016-10-23-11-57-43

Wij zijn samen onderweg. Volgens mij de eerste keer dat we even met z’n tweeën op pad zijn, maar het kon nu even niet anders in verband met Morris zijn voeding..

2016-10-23-12-00-19

We hebben namelijk hier een afspraak! We wilden hier eigenlijk gisteren even langs gaan, maar tijdtechnisch lukte dat niet, waardoor we Marco even een mail stuurden met de vraag of het hem ging lukken om voor de kerst de vloer beneden nog te maken. Hij reageerde met dat dat mogelijk is, en dat we morgen – zondag dus – wel langs mochten komen om de offerte door te spreken omdat het op zaterdag steeds zo druk is dat hij daar bijna niet aan toekomt. En dus maakt hij nu op zijn vrije zondag even tijd voor ons! Hoe netjes is dat?

2016-10-23-12-13-44

We gaan voor deze tegel! Licht, past bij álles, is gemakkelijk in het onderhoud, níet glad, supersterk en kleurt mooi bij het kleurenpalet wat we in gedachten hebben! Wij zijn blij!

2016-10-23-13-34-32

Als we de vloer besteld hebben gaan we hier nog even kijken.

2016-10-23-13-21-41

We zetten missie eettafel voort. Deze vinden we ook weer erg mooi.

2016-10-23-13-23-30

En deze kast ook! We zijn naar zoiets op zoek en vinden deze allebei prachtig. Alleen misschien een tikkie te donker voor bij ons binnen.

2016-10-23-13-55-48

Als we weer thuis zijn ligt Morris lekker te slapen, en heeft Junior er duidelijk geen kracht meer voor.

2016-10-23-14-35-37

We maken lekkere broodjes..

2016-10-23-14-35-43

En we kijken de Klassieker. Koen is voor Ajax, ik voor Feyenoord, dus je kunt je voorstellen dat dit altijd lekker gezellige potjes zijn voor ons.

2016-10-23-15-42-11

Morris is wakker, dus die kijkt mee.

2016-10-23-16-51-48

Als de wedstrijd is afgelopen speelt hij even in de box..

2016-10-23-16-57-16

Terwijl wij het huis poetsen! Koen helpt me even mee; zo fijn! Dan is het veel sneller gepiept.

2016-10-23-20-08-47

Ik geef Morris zijn laatste voeding, Koen leest hem een verhaaltje voor en dan brengen we hem lekker samen naar bed.

2016-10-23-20-26-19

Als Morris slaapt is ons eten klaar! Ik flanste een ovenschotel in elkaar met restjes uit de koelkast en die pakte verrassend goed uit. Écht heel lekker was dit.

2016-10-23-21-09-40

Na het eten duiken we de bank op, kijken we Formule 1 en de finale van Heel Holland Bakt, en dan zit het weekend er weer op! We hebben veel voor het huis geregeld – de vloeren voor beneden en de 1e en 2e verdieping zijn besteld – en weer heel wat inspiratie opgedaan voor nieuwe meubels! Leuk! Best lekker; een keer zo’n voetbalvrij weekend.

Komende week hebben we weer een normale werkweek voor de boeg. Vrijdagmiddag is kleine Nova bij mij, en het weekend zal ongetwijfeld weer in het teken staan van verhuisdingen. Allemaal leuk!

Ik wens jullie zoals altijd weer een fijne week toe! Bedankt voor het lezen.

 

 

 

Recommended Posts
Showing 33 comments
 • Eva

  Wat een heerlijk weekend weer! Wil je jouw tips voor babyhapjes eens delen? En hoe vroeg zijn jullie begonnen? Heeft morris last van zijn darmpjes gehad door het vaste eten? Heb net opperdepop aangeschaft 😉 zit nog te bedenken hoe vroeg ik wil beginnen. Mijn zoontje is nu 14 weken maar is eigenlijk pas net af van zijn darmkrampjes..

  • bijzonderkleinwonder

   Ja daar zal ik binnenkort eens een artikeltje over schrijven! Ik ben begonnen toen hij 5 maanden was. Ik moet zeggen dat hij helemaal geen last van z’n darmpjes heeft gehad, maar we hebben het echt opgebouwd door te beginnen met één lepeltje en zo verder.. Opperdepop is echt heel leuk!

   • Silke

    Leuk om te lezen! Mijn meisje is nu 4,5 maand dus dan komt je artikel precies op het juiste moment! Altijd mooi om jouw ervaringen te lezen. De bakjes, lepeltjes en het boek heb ik al in huis dus ben benieuwd naar je artikel 🙂 Leuk om jullie verhuis-inspiratie te volgen. Volgens mij wordt het heel mooi!!

   • Eva

    Leuk, ben benieuwd! Ben benieuwd naar zijn reactie op het eerste hapje 😉 we willen het inderdaad ook heel rustig gaan opbouwen.

 • Loes Johanna

  Wat een fijn, heerlijk relaxed weekend! Ook super dat veel dingen voor in jullie nieuwe huis nu wat meer vorm beginnen te krijgen!

 • Lieke

  Ik ben benieuwd waarom je het groentehapje in de ochtend geeft…?

  • bijzonderkleinwonder

   We geven het groentehapje niet in de ochtend? Hij krijgt dat rond 12.00, net voor zijn tweede voeding. Hij krijgt nu maar één keer per dag een hapje, puur om te oefenen, en we geven nog geen fruit. Als we straks overgaan op meer bijvoeding krijgt hij de fruithap in de ochtend, en groentehap in de middag. Maar eerst nog even zo!

 • Isa

  Een heerlijk relaxt weekend, zo te zien! Mooie vloer hebben jullie gekozen en wat een service, zo op de zondag! Oh enne, comfortabel is ook best wel #fesjun hoor en staat je goed! Ik herken het wel, zeker sinds ik moeder ben, heb ik gewoon niet elke dag zin in elke dag ingewikkeld. Als we er maar verzorgd uitzien, als mama zijnde 🙂 Wat een leuk broekje trouwens, die je zelf gemaakt hebt. Knap ook, heb er het geduld niet voor. Fijne week! Xx P.s. Voor die truffelmayo kun je misschien eens kijken bij Oil&Vinegar (of een soort gelijke winkel bij je in de buurt).

  • Isa

   Ik kan ook wel lekker typen hè.. 😉 Van een van mijn zinnen klopt echt geen bal en dat zie ik gewoon nu pas. Nou ja, je snapt wel wat ik bedoel te zeggen, haha.

   • bijzonderkleinwonder

    Haha was mij ook niet opgevallen hoor;)! Maar inderdaad; bizar goede service toch? Als die vloer er nou straks ook nog strak in ligt ben ik fan! Jij ook een fijne week:)! Liefs

 • Celia

  Hey Michelle,

  Ik vind de truffelmayo van de Netto Rama heel erg lekker!
  Weet niet of je daar wel eens komt?
  Wij eten dat vaak bij een broodje gegrilde katenspek, niet zo gezond maar wel heerlijk!

  Liefs

  • bijzonderkleinwonder

   Hi Celia! Nee die ken ik niet, wij komen daar nooit! Ga ‘m onthouden als ik eens in de buurt ben. Haha ach de boog kan niet altijd gespannen zijn hoor! Altijd alleen maar knettergezond is ook zo ongezellig;)!

 • AJM

  Ik ben benieuwd waar je de letters vandaan hebt boven z’n bedje…

  • bijzonderkleinwonder

   Die hebben we cadeau gekregen van vrienden! Ik heb dus geen idee waar ze vandaan komen.

 • mathiske's mama blog

  Wat heerlijk, al dat interieur shoppen, wij gaan daarmee in januari aan de slag. nieuwe vloer, nieuwe keuken, nieuwe meubels, slaapkamer. Zin in!
  Ik ben wel benieuwd naar hoe het er allemaal uit komt te zien als jullie huis af is.
  Fijne week!

  • bijzonderkleinwonder

   Ja echt hè; zo leuk om te doen! Haha ik ben zelf ook echt hartstikke benieuwd. Leuke vooruitzichten voor het nieuwe jaar zijn dat. Voor jou ook weer een fijne week!:)

 • Isa

  Hey Michelle!
  Ik lees je blog sinds kort met heel veel plezier. Zelf ben ik “jong” gaan samen wonen (18), omdat ik gewoon heel erg gek ben op mijn vriend en vind het leuk om te lezen dat er meer mensen zijn die daar gewoon vroeg klaar voor zijn.

  Wat betreft de truffelmayo. Het is het aller lekkerst om gewoon zelf te maken. Koop een flesje truffelolie (bij bijv. Oil en vinegar of een Italiaanse zaak of gewoon online) en maak daarmee een mengseltje met romige mayo. Succes gegarandeerd!

  Liefs,
  Isa

  • bijzonderkleinwonder

   Dankjewel Isa; súperleuk om te horen! Wat een goeie tip dit! Ik ga meteen even zoeken.

 • oh my good life

  Wat een heerlijk weekend. Volgens mij gaat jullie huisje echt mooi worden.

  • bijzonderkleinwonder

   Dat was het zeker. En dat hoop ik natuurlijk ook. Ben erg benieuwd!

 • Eem

  heerlijk weekend weer! wat groeit Morris lekker door .. echt leuk om te zien (onze zoon is 2 weken jonger als Morris) Wat ik lekkere truffel mayo vind is die van Jean Bâ­ton. Ik koop dan de dres­sing dat is wat lichter weer als echt de mayonaise en vind ik smakelijker over mn carpaccio… Maar je schreef dat je neit echt iets lekker kon vinden van de AH dus denk dan dat je deze bedoeld 😉

  >> iets helemaal niet aan dit bericht gerelateerd als ik bij dit berichtje aanvink om op de hoogte gehouden te worden van een reactie, krijg ik die niet 🙂 << Groetjes

  • bijzonderkleinwonder

   Oh dan schelen ze praktisch niets, onze jongens! Wat leuk! Nee die dressing heb ik nog nooit geprobeerd. Ga ik morgen meteen halen. Ben benieuwd! Ik ga meteen even kijken of ik dat op kan lossen, sorry voor het ongemak! Liefs

 • Jessica

  Die rode nikes van Morris, super lief! En wat ziet het broekje er leuk uit die je gemaakt hebt voor hem. Ik ben vorige week naar een proefles geweest en heb toen meteen al een tas gemaakt, wat is dat leuk zeg! Nu even wachten tot er een plaats vrij is in de les en dan ga ik ook op les. Heerlijk om zo te shoppen voor het huis hé. Ik vond het wel heel lastig om te kijken of alles bij elkaar zou passen aan het einde.

 • Linda

  zo leuk om te lezen, je plogs. De vloer ziet er echt super uit! Dat gaat vast mooi worden in jullie nieuwe huis. Spannend dat het al bijna zover is!
  Jason is nu bijna 7 weken oud, ik heb echt wel zin om aan de hapjes te gaan beginnen. Ik ben zo benieuwd hoe hij reageert en wat hij lekker vindt! Vond Morris alles vanaf het begin lekker?

  • bijzonderkleinwonder

   Ik hoop zo dat het eruit gaat zien als ik nu denk. Ben erg benieuwd! Morris vindt tot nu toe alles meteen lekker, behalve wortel. Net z’n moeder dus, want ik geef daar ook helemaal niks om. Dat eet hij overigens wel op, maar hij kijkt er de hele tijd een beetje viezig bij. Haha. Ik vermoed dat zijn trek dan wint van de smaak, zeg maar. Hij heeft alleen nog maar groenten gehad, dus ik ben erg benieuwd hoe hij straks gaat reageren op fruit!

  • Eem

   haha wat leuk onze zoon heet ook Jason! 😉

   • Linda

    Het is ook een geweldige naam! 😉

 • Lieke - Life As Lieke

  Wat een gezellige plog weer! Leuk al die inspiratie voor je huis!

 • Nicole

  Mooooooi je vloer en de kleuren voor het nieuwe huis.

  Op de fotos die je nu in het lijstje gedaan hebt (die eerst verticaal hing in je huis) vind ik dat Morris daar erg op je broertje lijkt of heb ik het mis?

 • Jeanne

  Wat een leuke plog weer!
  Steeds zie ik in je plogs dat Morris veel ‘tv kijkt’, maar voelt het alsof ik jouw opvoeding bekritiseer als ik daarop reageer.
  Maar toch wil ik het nu doen..
  Kinderen onder de 1,5-2 jaar mogen eigenlijk nog helemaal niet naar een beeldscherm kijken, dit schijnen veel te veel prikkels enz. te geven.
  Al lijkt het alsof ze heel geïnteresseerd kijken, dat betekent niet dat ze het leuk vinden.
  Ik heb zelf nog een klein broertje van 16 maanden en nu mijn vader dat heeft gelezen, proberen ze dat helemaal te voorkomen, terwijl ze het daarvoor ook al erg beperkten.
  Dit wil ik alleen even als denkertje aan je geven, doe wat het beste voor je voelt!

  • bijzonderkleinwonder

   Hi Jeanne! Lief dat je zo meedenkt! Ik moet er wel écht even op reageren dat Morris helemaal niet veel tv kijkt. De tv staat hier door de week zelfs nooit aan; pas ‘s avonds als hij naar bed gaat kijken wij soms een serie, en in het weekend zetten we hem ook nooit voor de tv. Als Koen met hem knuffelt terwijl hij zelf voetbal zit te kijken, ‘kijkt’ Morris misschien een paar minuten mee, maar daar houdt het dan ook echt mee op. We zijn er zelf júist heel erg mee bezig dat we geen beeldschermkind van hem willen maken! Nogmaals; lief dat je meedenkt en je mag er ook absoluut iets van vinden, maar denk dat het in dit geval niet helemaal terecht is.. Een paar foto’s in mijn plogs die wellicht anders doen lijken wil nog niet zeggen dat hij veel tv kijkt. No worries dus!

   • Jeanne

    Hoii,
    Gelukkig!
    Sorry als het misschien verkeerd overkwam..
    Maar fijn dat jullie er inderdaad geen beeldscherm kind van willen maken 🙂

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!