PLOG91: DE PERFECTE EETTAFEL

 In Persoonlijk

Morning! Nieuwe week, nieuwe kansen! Wij beginnen ‘m in ieder geval een stuk fitter dan vorige week. Morris is weer helemaal beter, en ik – ik had zijn virus ook te pakken – ook! We hebben zó’n lekker weekend gehad met z’n drieën. Zaterdag was het hartstikke mooi weer, stonden we al in alle vroegte aan het hockeyveld om Bella te zien spelen en gingen we daarna op pad voor een eettafel. Op zondag sliepen we uit, ging Koen een potje voetballen, deden we boodschappen en maakte ik weer voor 10 dagen hapjes voor Morris. Een ontspannen weekend dus, met alleen maar leuke dingen! Kijk je mee?

img_4257

We slapen alledrie tot bijna negen uur! Lekker! Als Morris wakker is trek ik hem zijn joggingpakkie aan.

img_4258

Jullie konden in de vlog van vrijdag al zien dat we de eerste keer dit jaar onze schoen zetten, en we worden meteen verwend door Sinterklaas. Oh jongens wat is dit leuk, met dat kleine schoentje zo in het midden.

img_4259

We hebben een haastige ochtend: Bella moet hockeyen en we willen graag gaan kijken, maar omdat we later wakker zijn dan normaal moet alles vlug vlug snel snel. Ik trek m’n lievelingsoutfitje aan.

img_4260

Zo! We zijn onderweg hoor.

img_4269

Het is me een potje koud! En die kleine meiden maar sporten. Zo leuk om te zien.

img_4270

Deze kleine knapzak komt even gauw een kus geven. Zo leuk om haar een keer te zien hockeyen.

img_4272

Gezellig langs de lijn met Wen<3. Voor degenen die ‘m nu even niet snappen: Bella is Wendy haar dochter, en Wendy was een hele poos onze buurvrouw hier in de flat en is nu een hele goede vriendin. Rossi is er ook bij. Hij is zooo mini nog.

img_4271

Na de wedstrijd drinken we nog even een bakkie in de kantine. Of in het clubhuis, zoals ze dat op de hockeyclub noemen. Haha. Kijk deze twee toch eens leuk zijn samen. Helemaal gek op elkaar. En ik op hun!

img_4273

Na hockey rijden we meteen door naar Veldhoven. We gaan hier kijken voor een tafel!

img_4275

We zijn op zoek naar een eikenhouten tafel, en daar zijn er hier genoeg van. Steigerhout is er ook, maar dat is net iets te stoer voor deze degelijke moeke;).

img_4277

We moeten even wachten op de offerte, en omdat het superdruk is in de showroom gaan we in de tussentijd heel even Veldhoven in.

img_4281

We gaan hier lunchen.

img_4279

En dat vind ik heel gezellig! Zie je ‘t aan me?  Blij ei. Genieten hoor, zo’n zaterdag.

img_4280

Toen we binnenkwamen stond er een dikke rij, en we kregen nog nét een tafeltje. Vonden wij best bijzonder: heel het centrum uitgestorven, en hier hangt het met de benen buiten. Nu snap ik waarom: het is hier ZO lekker! En zo goedkoop ook! Ik heb een warme sandwich met bacon, kip, rode ui en chilimayo. Heerlijk.

img_4283

We halen de offerte op, en gaan dan weer richting huis. Onderweg bedenken we ons nog een plek waar we even kunnen kijken voor een tafel..

img_4284

En dan zien we ‘m zomaar ineens staan. Onze droomtafel. Wordt allemaal zelf gemaakt, dus je kunt ‘m precies naar wens samenstellen. Deze kleur eiken is precies wat we zoeken, en dat dikke blad vind ik ook zo mooi. We zijn verliefd hoor. Denk dat dit hem wordt! Het is eindelijk zo ver hoor jongens. Missie eettafel is geslaagd.

img_4287

We gaan nog even het dorp in, en bij de Hennes zie ik dit setje voor Morris, met superzacht spul aan de binnenkant. Heel leuk!

img_4288

Als we weer thuis zijn en Morris lekker gegeten heeft gaan we nog even op de bank. Knuffelen! Deze bal zat in Morris z’n schoentje, en hij vindt ‘m meteen leuk!

img_4295

Bedtijd voor onze kleine man. Hij slaapt meteen als een roosje. Fijn!

img_4297

Ik kook! Noedels met heel veel groenten en kip teriyaki. Is een primeurtje, maar smaakt heel goed.

img_4299

De rest van de avond kijken we afleveringen VT wonen voor inspiratie. Deze kleine man vindt het ook gezellig. Die ogen<3!

img_4300

Deze boeken kregen wij van Sinterklaas! Vergat ik jullie nog helemaal te laten zien. Koen is fan van David Baldacci, en met het oog op de kerstvakantie was het wel weer tijd voor een nieuwe. Ik kreeg het Rudolph Kookt kookboek. De recepten die hier in staan spreken me heel erg aan. Heb weer een berg inspiratie voor nieuwe soepjes, dus als ik ze geprobeerd heb en er mijn eigen draai aan heb gegegeven ga ik die recepten sowieso weer met jullie delen!

img_4304

Het is zondag! Morris was het om 6.30 beu in zijn eigen bed, maar nadat ik hem tussen ons in heb gelegd vallen we alledrie nog in slaap tot ná negenen. Koekoek. Lekker bijslapen hoor dit weekend!

img_4305

We beginnen de dag zoals altijd. Een momentje samen. Fijn.

img_4307

We ontbijten met broodjes uit de oven. En dan gaat Koen snel naar voetbal.

img_4309

Wij hangen nog even lekker samen op de bank.

img_4315

En dan is het tijd voor Morris zijn fruithap. Mango vandaag!

img_4317

Dat valt zo in de smaak dat zijn portie van ruim 100 gram niet genoeg is: hij probeert het bakje zelf ook op te eten. Wat een kereltje.

img_4318

Ik bedenk even wat ik voor Morris kan gaan maken voor komende week.

img_4321

Terwijl hij zelf in de box speelt. Dat komt niet zo héél vaak meer voor..

img_4324

Hij ligt namelijk veel liever op de grond. Meer bewegingsvrijheid. Snap ik ook wel. De bal valt in de smaak hoor.

img_4325

Morris gaat naar bed voor zijn ochtendslaapje.

img_4327

Kan ik mooi ondertussen even wasjes draaien..

img_4331

En soep koken! Drie keer raden..

img_4332

Tomatensoep op zondag. Saai hè, altijd die herhaling, maar hij blijft zo lekker.

img_4336

Onze kleine prins is weer wakker. Even aankleden dan maar. Moet natuurlijk zittend; liggend vindt hij er niks meer aan.

img_4338

Zo! Aangekleed en wel.

img_4340

Boterhammetje eten samen!

img_4342

Morris moet overgeven:(. Blijft zielig om te zien, en heb ook geen idee waar het nu aan lag, maar het zit overal. Niks aan te doen! Gewoon maar even omkleden, en dan is het weer opgelost.

img_4343

De soep is klaar!

img_4344

Koen is thuis, dus we gaan heel even het dorp in voor een paar boodschappen.

img_4345

We kijken weer even voor skikleding..

img_4346

En voor meubels.

img_4347

En dan gaan we boodschappen doen in de nieuwe Lidl. De Lidl blijft de Lidl, maar het is er wel echt op vooruit gegaan. En de warme bakker is ook wel heel fijn!

img_4348

Eenmaal thuis ruim ik de boodschappen weer op. Kunnen weer vooruit deze week! Genoeg bloemkool in ieder geval; ik ga bloemkool-kerriesoep maken. Heel benieuwd naar.

img_4349

Morris doet even een powernappie.

img_4352

En dan is het etenstijd! Zijn lievelings staat op het menu vandaag. Aardappel met broccoli en bloemkool.

img_4353

Ik duik de keuken in! Hapjes maken voor komende week. Eerst alles stomen, daarna fijner maken. Is gemakkelijker als ik heel veel tegelijk maak.

img_4354

Ondertussen eten wij zelf ook. Tomatensoep met focaccia. Gezellig met z’n drieën aan tafel.

img_4355

Morris gaat in bad. Als Koen hem vasthoudt presteert hij het zelfs om zo z’n voetjes in zijn mond te stoppen. Gekke baby.

img_4356

ZO! Dat is klaar hoor. Even een werkje, maar dan heb je ook wat. Voor tien dagen avondeten voor Morris! Fijn dat dat weer gebeurd is.

img_4357

Na zijn laatste voeding brengen we hem samen naar bed toe. Het weekend zit er weer op voor onze kleine man. Ik zet deze plog in elkaar, we kijken nog even tv, en dan gaan we ook op tijd naar bed. Morgen moeten we weer aan het werk, en het is zo fijn om de week uitgeslapen te beginnen.

Dit was een leuk weekend! En ik ben echt súperblij dat we eindelijk een tafel hebben gevonden waar we écht verliefd op zijn. Nu alleen nog even bestellen. Nog anderhalve week.. Dan is het zover en krijgen we de sleutels! Blijft een beetje bizar hoor. Het leek steeds zo ver weg, maar nu is het gewoon bijna klaar!

Ik hoop dat jullie een lekker weekend achter de rug hebben. Ik wens jullie een weer een fijne week. Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 6 comments
 • Marieke

  Mooie tafel! Fijn dat jullie hem gevonden hebben.. gaat echt opschieten de sleutel! Spannend!
  En die boeken van David baldacci, daar zijn mijn man en ik verslaafd aan! Zo gaaf!
  Super fijn trouwens dat Morris weer beter is en jij zelf ook!
  Fijne week!

 • Loes Johanna

  Gave tafel!! Jullie waren heel dicht bij mij in de buurt zaterdag. 🙂 Brown’s is inderdaad echt een super leuk restaurant, moet je vaak echt al lang van te voren reserveren. Jullie hadden geluk. 😉

 • Wat fijn dat jullie de tafel gevonden hebben! Hier ook vorig weekend ziek, zwak en misselijk! Wat een ellende hé. Fijne week!

 • Isa

  Een hele gave tafel! Fijn dat jullie hem eindelijk hebben gevonden, dè tafel. Fijne week gewenst, voor je het weet heb je de sleutel!

 • Jessica

  Leuk dat jullie de schoenen hebben gezet! En die tafel, ja…. ik zou ook verliefd worden, heel mooi!

 • Denise

  Mooie eettafel!
  Wij zijn ook op zoek naar zoiets, kun je me laten weten waar je deze hebt gevonden?

  Groetjes!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!