PLOG97: WINTERSPORT/2, OUD&NIEUW

 In Persoonlijk

Goedemorgen allemaal! Het is 2017 en de eerste plog van dit jaar is meteen een extra lange. Ik denk zelfs de langste óóit.. Ik besloot op vakantie nog twee dagen te ploggen, maar door het langzame internet lukte het me niet die plog daar online te zetten. Vandaag dus een dubbel zo lange plog van twee dagen wintersport en afgelopen weekend: oud & nieuw! Inmiddels zijn we weer lekker thuis. We hebben een héérlijke vakantie gehad met z’n allen. Ik wist niet zo goed wat ik me moest voorstellen bij wintersport met een baby, maar het is écht supergoed gegaan. We hebben ontzettend genoten! Ik denk dat ik nog wel een keer een apart artikeltje tik over hoe we dat precies georganiseerd hebben, maar dat is iets voor later. Oud & nieuw vierden we lekker burgerlijk thuis. We wilden Morrisje gewoon in zijn eigen bedje laten slapen, dus besloten de deur niet uit te gaan. Robin en Mees kwamen langs, en we hadden voornemens om spelletjes te spelen maar zaten uiteindelijk tot diep in de nacht te kletsen. Fijn! Ik hoop dat jullie allemaal een leuke jaarwisseling gehad hebben. Komen nu de foto’s van mijn afgelopen week!

Goedemorgen! Het is woensdag en wij zijn nog op vakantie.

We gaan ontbijten!

Zo; we zitten hoor. Morris aan het hoofd van de tafel; de kleine directeur.

Na een uitgebreid ontbijtje gaan we weer even terug naar de kamer. Skispullen verzamelen en Morris zijn luiertas inpakken!

Klaar om te gaan!

Morris, papa en mama blijven in de ochtend beneden. Kan Morrisje lekker spelen en een goed dutje doen in zijn eigen bed. Heel fijn!

Wij gaan met z’n vieren naar boven en skiën een stuk.

Tijd voor thee!

Het weer ziet er prachtig uit, maar schijn bedriegt; het waait ZO hard! Windstoten tot ruim 100 kilometer per uur; daar wordt je echt niet vrolijk van boven op een berg. Wij in ieder geval niet. Ik vind er niet zo veel aan als ik word weggeblazen.

Lekker met de gondel naar beneden dus!

Yes, we zijn weer samen.

De rest gaat pizza eten, maar wij hebben zin om gewoon lekker naar huis te gaan. We halen broodjes bij de supermarkt.

Terug in het hotel. Neva is de hotelhond; die zoekt ons altijd op. Lief beest. Vroeger was er precies zo’n hond, alleen heette die Nala. Waren wij altijd heel lief voor. Toen we deze keer aankwamen riep ik dus automatisch weer Nala, alleen bleek Nala overleden te zijn, en Neva haar opvolger!

We eten heerlijke verse broodjes.

Morris bekijkt het uitzicht even.

Mama op Ugg’s, Morrisje op Ugg’s: samen stapjes zetten!

Morris doet ‘s middags een tukkie in zijn bedje, terwijl wij lezen. Zo heerlijk burgerlijk hè; ik kan daar zo van genieten.

Als Morris weer wakker is, is het tijd voor heel veel knuffels.

En een uitgebreide badder- en insmeersessie.

Klaar om te gaan eten.

En Morris ook!

Hij krijgt een stamppotje vandaag.

En wij als voorafje een lekker runderbouillonnetje.

Knuffelen met ome Robin.

Het voorgerecht is lasagne, en die vind ik zo lekker dat ik ‘m nog een keer vraag als hoofdgerecht.

Käsekuchen! Mijn favoriet: zo zo zo lekker dit.

De rest van de avond drinken we een borreltje en spelen we spelletjes. Genieten!

Het is donderdag! De laatste vakantiedag.

We gaan weer boven!

Dit is toch té leuk?! Al die minimannen en meisjes op ski’s en snowboards. Ik kan echt niet wachten tot Morrisje groot genoeg is om ook te leren skiën.

Het is weer zulk mooi weer!

Tijd voor een bakkie!

Wij genieten.

We gaan zonder ski’s naar boven: Morris is er met papa en mama, dus wij halen hem op zodat zij kunnen skiën.

Mijn mannen in de gondel.

En ik wil ook even een kiekje hoor. Dat zonnebrilletje is echt een uitkomst in de sneeuw. Anders is het licht veel te fel voor die kleine oogjes.

Een klein stukje wandelen naar de skihut. Ik ga ondertussen drie keer op m’n gezicht omdat het zo glad is. Potje onhandig weer; daar word je bang van.

Bestemming bereikt!

We lunchen met z’n allen. Morrisje krijgt zijn boterhammetje.

En ik eet deze te lekkere ravioli. Water loopt gewoon weer in m’n mond als ik dit zie. Hugo’tje erbij: niks meer aan doen!

Morrisje doet even een klein nappie voor we naar beneden gaan.

We worden geholpen door papa en Robin.

We zitten weer! Liftje naar beneden. De rest gaat op de ski’s, wij nemen met Morris de gondel. De laatste keer naar beneden weer.

Ik smelt.. Zo verliefd.

We zijn terug in het depot. We pakken de spullen weer in.

Aan de wandel. Koen geniet zo van de tijd met Morris, en daar word ik zo blij van.

We kleden om..

En wij pakken in, terwijl Morris ligt te spelen. Is toch altijd weer even een gedoe.

We gaan eten!

En zo is het maar net!

We eten een groentesoepje vooraf. Morris vindt ‘m ook heerlijk. We laten hem steeds meer gewoon proeven wat wij eten, en tot nu toe vindt hij alles lekker en reageert hij er goed op. Helemaal prima en wel zo gemakkelijk ook.

Even een rondje wandelen met Robin.

Huisgemaakte gnocchi als hoofdgerecht. Heer-lijk! Die zijn echt nergens zo lekker als hier.

Morrisje vermaakt zich prima.

En als hij in bed ligt spelen wij weer spelletjes en drinken we nog een borrel. Op de laatste avond!

Het is zaterdag en we worden weer wakker in ons eigen bed! De vrijdag brachten we in de auto door, dus die was niet echt plogwaardig. We starten lekker rustig op met z’n drieën.

Kaki en mango voor ontbijt!

En spelen geblazen.

We gaan op pad!

De vloer in het nieuwe huis ligt er helemaal in. We zijn er zo blij mee. Komend weekend gaan we schilderen, de woensdag daarop komt de keuken, en dan is het zo goed als af!

Eindelijk: handdouche is aan de badkraan gemaakt. Was het bouwbedrijf eerder vergeten.. Lekker handig.

Ik rijd met Morris naar huis om hem even zijn boterhammetje te geven. Kan ik in de tussentijd m’n beschuitjes eten. Die heb ik stiekem best ‘n beetje gemist.

We gaan weer op meubeljacht! We zijn eerst bij Van Donzel.

We rijden naar Whoon in Oisterwijk. Deze winkel heb ik heel vaak als tip gekregen van bezoekers..

En ik snap nu ook waarom! Wat een mooie zaak! We vinden een bank die we supermooi vinden – niet deze op de foto – en we worden erg goed geadviseerd. Nu alleen nog even meten in het nieuwe huis hoe we de bank precies ingedeeld willen hebben.

Dat was een zinvol bezoekje zo op de laatste dag van het jaar. We zijn weer onderweg naar huis!

We doen boodschappen, en die ruim ik op..

Terwijl Koen Morris zijn eten geeft.

Onze kleine man gaat lekker naar bed!

Robin en Mees komen langs, we kletsen de hele avond, eten lekkere hapjes, drinken een borrel en wippen nog even bij Wendy binnen voor een oliebol. We hadden helemaal niks op de planning vanavond, dus het is allemaal spontaan, en dat maakt het des te leuker. Voor ons een jaarwisseling zoals ie hoort te zijn; fijn gezelschap, mooie gesprekken en lekker eten en drinken. Meer hebben we niet nodig! Uiteindelijk rol ik om 3.15 mijn bed in, als ik m’n ogen écht niet meer open kan houden. Niks meer gewend hoor hier.

Het is 1 januari en we zijn wakker! Morris heeft de hele nacht doorgeslapen en niets van het vuurwerk gemerkt: gelukkig maar!

Samen ontbijten.

Ik doe de was. Alle vakantiewas is weer weggewerkt. Kan maar gebeurd zijn.

Morris doet zijn ochtendslaapje in zijn bedje..

En als hij wakker is frissen we hem op en kleden we hem weer aan! Favoriete polo dit.

We zijn bij papa en mama.

Voor de jaarlijkse nieuwjaarsbrunch. We eten een soepje, een pasteitje, kippenpootjes (LIEVELINGS!) en allemaal lekkere hapjes. Geen straf dit.

Eenmaal thuis duiken we de bank op en doen we hélemaal niets meer, zoals dat mag op nieuwjaarsdag. We chillen in onze pyjama’s, kijken films en knuffelen vooral heel veel. Beter kan niet. Morgen zijn we nog een dagje vrij. We gaan weer aan de slag in het nieuwe huis!

Ik loop door de wintersport een beetje achter met mijn planning. Het jaaroverzicht komt er dus gewoon nog aan! Een beetje laat, maar soit; beter laat dan nooit;). Voor nu wil ik jullie vanaf deze plek het aller- allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Ik gun jullie allemaal een ontzettend gelukkig, gezond, liefdevol en prachtig 2017 en wens dat al jullie dromen uit zullen komen. Ontzettend bedankt voor al jullie medeleven, lieve reacties, persoonlijke berichtjes en feedback afgelopen jaar. Zonder jullie zou mijn site niet zijn wat ie nu is.. Jullie zijn stuk voor stuk kanjers.

Op een geweldig 2017!

Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 15 comments
 • Jessica

  Leuke plog!

  Lijkt me inderdaad ideaal als je met andere mensen op wintersport bent die op je kindje letten als je zelf wilt skieen..maar gewoon alleen als gezin is het lastig en ongezellig als apart de piste op kan:)

  De beste wensen!

 • Anne

  Wauw wat n leuke plog! Lekker hoor die wintersport zo geregeld. Precies zoals wij t ook doen (als we wintersporten…) vooral ook genieten tussendoor!
  Spannend joh t huis, wat is je planning met verhuizen?
  Voor jullie ook n fantastisch 2017, dat t n nog fijner jaar mag worden, als dat kan
  Liefs xx

 • Rachel

  Jullie ook een heel mooi en gelukkig jaar als gezinnetje in jullie nieuwe huis!
  Nog even een vraag, ik zie op foto drinken staan van Morris,mag ik vragen wat jullie geven?
  Succes nog met klussen

 • Loes Johanna

  Wat een leuke plog! Ben geen wintersporter, maar ziet er leuk uit. En tof dat jullie gewoon gaan met Morris (en goede oppassen ;)), hoop dat dat straks met onze kleine ook goed gaat!

 • Isa

  Wat een heerlijke plog! Volgens mij wordt jullie nieuwe huis zo ontzettend mooi. Een heel gelukkig 2017 gewenst, dat al jullie dromen mogen uitkomen. Liefs!

 • Yvette

  Echt een super leuke plog! En wat is Morris toch al een groot mannetje! Heerlijk! En jullie hebben hele mooie tegels gekozen voor in het nieuwe huis, ziet er echt al direct heel anders uit. Ben benieuwd als alles klaar is!
  Voor jullie ook een heel mooi, gezond en liefdevol 2017 gewenst in jullie nieuwe huisje!

  Liefs van Yvette

 • Leuke plog weer. Mooie sneeuw plaatjes! Wat genieten zo. Voor jullie ook veel geluk dit jaar met z’n drieën in jullie kleine huisje!

 • Amanda (mama.enzo)

  Jullie hebben genoten en dat is belangrijk. Voor jullie ook de aller liefste en beste wensen voor 2017. Op naar een heel nieuw jaar met een heel nieuw mooi huis.

 • Sascha

  Gelukkig nieuwjaar
  Super gezellige plog… heerlijk wintersport!

  Nog even en jullie zitten in jullie nieuwe huis… leuk
  Wij moeten nog heel even wachten op de sleutel.

  Liefs, Sascha

 • Lieke van Veen

  Wat leuk die wintersportfoto’s!

  Jullie nieuwe huisje komt er ook al mooi uit te zien. Wat een prachtige vloer en badkamer.

 • Janny

  Gelukkig nieuwjaar!!
  Wat een leuke plog was dit. En idd heerlijk lang.. ik hou ervan.. 🙂

 • Roos

  Wat een blog vol liefde weer. Ik hou ervan! Lieve schat voor jullie de allerbeste wensen en heel veel liefde voor 2017! En wat wordt jullie huis mooi. Dikke knuffel

 • alicia

  Wat fijn zo wintersport met baby en familie erbij! Kan ook niet wachten om straks onze kleintjes op de ski’s te zien!

 • Vanessa

  Wat vind ik skiën en wintersport leuk. Misschien een beetje raar als je uit een tropisch eiland komt. Maar ik vind het zooo leuk. Jammer dat ik maar drie keer ben geweest. Fijne jaarwisseling en heel veel geluk en gezondheid in 2017! Veel succes dit jaar met je site en jullie huisje!!!

 • Mandy

  Was weer een hele leuke plog! En een heerlijke vakantie zo te zien, jullie weten wel wat genieten is! En je kan ook maar beter zoveel mogelijk genieten van dit soort dingen! Vakanties zijn altijd mijn leukste herinneringen. Jullie ook het allerbeste voor 2017! Met weer veel mooie mijlpalen voor Morris, en natuurlijk het nieuwe huis 🙂 Succes met de laatste dingen en het verhuizen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!