PLOG98: ZIEKE BABY & SCHILDEREN

 In Persoonlijk, Uncategorized

Goedemorgen! De eerste week van januari zit er alweer op.. Het is tijd voor een nieuwe. Mét heel veel goede voornemens, want man man man wat heb ik jullie verwaarloosd hè, de afgelopen weken! Het is gewoon even allemaal zo druk en hectisch dat het me met de beste wil van de wereld niet lukt om tijd vrij te maken om te bloggen. Komende week ga ik weer heel erg m’n best doen hoor; beloofd;)! Afgelopen weekend stond weer helemaal in het teken van het nieuwe huis. Op zaterdag stonden de hulptroepen weer klaar en waren we volle bak aan het werk om alles in één dag geschilderd te krijgen, en dat lukte! Op zondag deden we nog twee wandjes over, hielden we ons bezig met de elektriciteit, deed ik boodschappen en kwamen Robin en Mees langs. En tussendoor brachten we ook nog een bezoekje aan de spoedpost met Morrisje.. Kijk je mee?

Het is zaterdag en we worden wakker met dit! Het heeft gesneeuwd! Dat hebben jullie zelf natuurlijk allemaal niet gezien;)?! Ik word er blij van; het heeft toch iets heel gezelligs.

Koen is al heel vroeg naar het nieuwe huis, dus ik kleed onze kleine vriend aan. Lekker op ons gemak!

Ik moet me even opfrissen en aankleden, en Morrisje heeft geen zin om alleen te zijn, dus zit hij lekker bij me op de badkamer. Prima!

Zo. Schilderkloffie aan.

Ik ben klaar om te gaan! Wendy en Bella komen op Morris passen. Ik vind het niet fijn om hem mee te nemen vandaag. Het is druk, iedereen is hard aan het werk en daarbij is het ijskoud buiten; het is veel fijner als hij gewoon lekker thuis kan zijn. Gelukkig kan dat zo.

Ze schieten lekker op in het nieuwe huis, en er moet ook gegeten worden. Ik haal kroketten en frikandellen voor op broodjes! We zetten die lijn van frituur op de bouw gewoon voort hoor! Haha.

Schoonpaps aan het werk!

Ik <3 onze babyfoon. Zo fijn om af en toe even te kunnen spieken als Morris lekker in bed ligt. Hij slaapt als een roosje.

Bezoek! Lotje komt even langs om te kijken hoe het ervoor staat.

En dat is zo. Één gigantische bende! Haha. Vreselijk jonge, die puinzooi die bij verbouwen komt kijken. Gelukkig was dit aan het einde van de dag allemaal weer opgeruimd.

Bijna klaar. Tijd voor een zaterdagmiddagborreltje.

De eetkamerstoeltjes zijn klaar en ik ben er helemaal verliefd op. Ze zijn vet praktisch; lijkt me heel handig met kinderen dat je deze stoelen gewoon met een doek af kan doen. Kan niet wachten tot de tafel er is en het compleet in de woonkamer staat. Echt heel blij hiermee; ik vind ze zo leuk.

Eind van de middag ga ik weer naar huis om ons vriendje te zien. Ik kom binnen en zie dan dit; Bella en Morris die samen op de vloer liggen te spelen en knuffelen. Geweldig stel!

Als we weer samen zijn valt hij uitgeteld bij me in slaap. Kijk ‘m nou liggen.. Het is echt al zo’n kereltje!

Etenstijd!

Nog even spelen samen voor het naar bed gaan.

En dan zitten we ineens hier.. Op de spoedpost. Morris is al vanaf maandag niet helemaal fit. Verkouden, af en aan behoorlijk koortsig, en gewoon niet de Morris die wij kennen. Ik weet dat baby’s nou eenmaal best even verkouden kunnen zijn, dus ik probeerde me niet té erg druk te maken. Maar vanavond doe ik dat toch. Zijn ademhaling is ineens wel heel erg pieperig, hij heeft weer hoge koorts, lijkt erg benauwd en af en toe echt pijn te hebben. Ik vind het zo zielig om te zien! Het lastige met Morris is dat hij nooit echt huilt, ook niet als er dus echt iets is, waardoor ik het heel lastig kan peilen. Ik ben er toch niet helemaal gerust op en besluit de huisartsenpost te bellen. Als ik de vrouw aan de andere kant van de lijn Morris’ ademhaling laat horen moeten we toch even langskomen. Na onderzoek blijkt Morris Bronchiolitis te hebben en moet hij meteen aan de antibiotica. Ik ben ergens blij en opgelucht dat ik het dus toch bij het rechte eind had en we er op tijd bij zij. Iets met moedergevoel..

We zijn pas laat thuis en hebben nog niet gegeten..

Snelle pasta dan maar! Blijft een favoriet.

Morris gaat naar bed en slaapt gelukkig vrij snel, en wij kruipen op de bank om The Voice terug te kijken.

Kijk ‘m nou liggen.. Slaap lekker schatje!

Na een redelijke nacht worden we met z’n drietjes wakker in het grote bed. Morris werd vannacht erg benauwd wakker, en dan vind ik het helemaal niks dat hij zo ver weg ligt. Lekker tussen ons in dus. En dat slaapt fijn, want we houden het vol tot 8:30!

Ontbijt deel 1. We gaan nog steeds als ‘n trein met de borstvoeding.

Antibiotica tijd. Dit keer twee, en dan drie keer per dag..

Joggingpakkie aan en in de chillmodus!

Ontbijt deel twee: fruit en een half  boterhammetje! Gaat er goed in; beroerd of niet, die eetlust gaat nergens naartoe hoor!

We gaan weer naar het huis! Kijk Morris eens stoer zijn in zijn nieuwe winterjas. Hij komt uit de Zara sale en ik vind hem zo leuk! Komende week komt er een shoplogje online met al mijn sale aankopen voor Morris dus als je dat leuk vindt; zeker even terugkomen!

We zijn onderweg. Vier hele minuten maarliefst, ‘t is de moeite hoor! Het is wel zulk miezerig en druilerig ongezellig weer!

De wand waar de keuken tegenaan komt moet nog een keertje gedaan worden.

En de trapkast ook, dus dat doen we!

Morris ligt ondertussen in de wagen te slapen. Fijn dat het even zo kan!

Het is lunchtijd dus we zijn weer thuis. Ik maak dit ontzettend niet-fotogenieke maar óh zo lekkere maaltje. Gebakken eitjes op Serranoham met wat geraspte kaas en gebakken uien. EN truffelmayo. Man man, genieten hoor.

Morris gaat naar bed, en ik ga weer naar het huis. Ik probeer de elektriciën uit te hangen..

Samen met Mees! En op zich slagen we daar nog best aardig in ook. Dit soort dingen vind ik dus echt heel leuk om te doen. Beetje frotten met draad en stopcontactjes en schakelaars enzo.

Als ik uitgeknutseld ben doe ik de weekboodschappen bij de Lidl en de Plus, en eenmaal thuis ruim ik die op..

Terwijl Morris z’n sappie drinkt. Kan tegenwoordig allemaal zelf; zo handig!

We hebben bezoek! Robin en Mees komen even knuffelen.

Kan ik mooi ondertussen alvast wat keukenkastjes opruimen. Ik begin met de kruiden. Nooit geweten dat die ook over de datum gaan.. Mega fail! Ik moet best veel weggooien.

Morris krijgt zijn avondeten van tante Mees..

En heel veel knuffels van papa.

Dit is zoooooo leuk. Als kraamcadeau kregen we van Robin en Mees deze BMW loopauto. Die staat nu al 8 maanden op zijn kamertje te wachten om in gebruik genomen te worden. We besluiten even te testen of het al kan, en het is bijna zover hoor. Hij kan nog nét niet met twee voeten aan de grond. Tot die tijd dus maar rondjes crossen met Mees.

Wij eten broodjes gekruide kip met groenten. Vooral heel makkelijk en snel. En nog lekker ook! Geen zin om uitgebreid te koken; standaard in het weekend.

Na het eten krijgt Morris zijn medicijntjes, drinkt hij nog bij me en brengen we hem weer naar bed. Daarna zet ik dit plogje in elkaar en duiken wij op de bank. Nog heel even niks, voor er weer een drukke week begint. Ondanks dat het best rennen en vliegen was, was het wel een súpernuttig weekend. Zo fijn dat het hele huis nu gewit is. Nu kunnen we op ons gemakje gaan kijken welke kleurtjes we waar willen. Morgen zijn papa en mama DERTIG (!) jaar getrouwd – daar ben ik heel trots op – en komende week komt dan EINDELIJK de keuken! Daar kijk ik zo naar uit. Echt súperbenieuwd hoe dat eruit gaat zien. Nog een paar nachtjes.. Jullie zien het resultaat ongetwijfeld volgende week.

Ik wens jullie weer een hele fijne week toe! Maak er iets moois van

 

Recommended Posts
Showing 12 comments
 • Linda

  Wat een leuke eetkamerstoelen! Lijkt me inderdaad super handig dat je ze gewoon kan afnemen. Wij hebben stoffen stoelen en sta regelmatig te boenen.
  Wat sneu dat Morris ziek is! Zo zielig voor die kleintjes. Toevallig zaten wij gisteren ook op de spoedpost met onze kleine meid, bleek niks aan de hand behalve een fikse verkoudheid gelukkig. Maar wat kan je je dan zorgen maken hé pfff.

 • Loes Johanna

  Wat sneu die Morris! Lijkt me inderdaad ook echt schrikken, goed dat je op tijd gehandeld hebt. En wat fijn dat het huis nu lekker op begint te schieten, ben heel benieuwd naar de keuken!

 • Mooie eetkamerstoelen! Waar had je ze nou vandaan? Het huis schiet lekker op zo.
  Fijne week!

 • Isa

  Ach, wat sneu voor Morris! 🙁 Maar gelukkig was je er heel snel bij! Wat schiet het huis al op zeg. En wat een mooie stoeltjes! Fijne week xx

 • Cecile

  Beterschap voor Morris!
  De houdbaarheidsdatum op kruiden komt niet zo heel nauw hoor, daar hoef je je echt geen zorgen over te maken zo lang het normaal oogt (geen verkleuring of klontering) en ruikt. Een houdbaarheidsdatum is verplicht maar is in het geval van droge kruiden en droge soep en suiker bijvoorbeeld vooral een datum tot wanneer de fabrikant aansprakelijk is voor de kwaliteit van het product 😉
  Succes met klussen en wat zijn de eetkamerstoelen tof geworden!

 • Amanda (mama.enzo)

  Ooow dikke beterschapsknuf voor lieve kleine Morris. Hopelijk voel je je snel weer beter kanjer. Heerlijke plog weer Mies ik zat er alweer met smart op te wachten hihi vanmorgen snel onder werktijd even gespiekt oftie al online stond haha.

 • Janny

  Zielig dat Morris ziek is maar ondanks dat weer een erg leuke plog.. benieuwd naar hoe jullie huis gaat worden..

 • Melissa

  Ik snap hoe hectisch een verbouwing kan zijn dus maak je geen zorgen dat je ons verwaarloosd! Vind het super leuk om te zien dat er weer een ploeg online is. Ben zo ontzettend benieuwd naar jullie keuken. Dat maakt een huis toch wel ech een stuk meer thuis. Succe nog met de verbouwing!

  Liefs Melissa

 • Samantha

  Even een praktische vraag over de slaapzak; Gebruik jij het fleece-herfstdeel van de 4 seasons in combi met een deken/lakentje?

 • Jolanda

  Wat een prachtige vloer hebben jullie in het huis! Ben heel benieuwd naar het eindresultaat 🙂

 • Nicole

  Wat n leuke stoelen . Beterschap voor de kleine man.

 • Margriet

  Heel veel beterschap voor Morris. Ik hoop dat hij zich snel weer helemaal fit voelt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!