PLOG99: WE ZIJN ER BIJNA

 In Persoonlijk

Goede maandagmorgen allemaal! Zijn we weer met ‘n plogje hoor. We hebben voor de verandering nog maar eens een heel weekend geklust. De inbouwkast op onze slaapkamer zit erin, de muren op onze slaapkamer en op die van Morris hebben een kleurtje en de keuken is klaar. In de tussentijd ben ik ook nog met Mees naar Ikea geweest en hebben we het halve weekend in de bouwmarkt gezeten, maar het begint nu echt héél erg op te schieten, en ik heb voor het eerst ook écht het gevoel dat het gewoon bijna klaar is. Vrijdag komt de bank; dat is weer het volgende hoogtepunt. We zijn twee dagen volle bak bezig geweest, maar nu is het bijna zo ver. Nog 5 nachtjes slapen! Ik maakte foto’s van hoe al dat geklus er dit weekend uitzag. Lees je weer mee?

Wij worden wakker na een hele goede nacht! Morris is nog steeds niet helemaal fit, hij maakt nog altijd van die gekke geluidjes met ademenen, maar hij is wel continu súpervrolijk – hij heeft er nog geen traan om gelaten – en slaapt weer als vanouds, de hele nacht in zijn eigen bedje. Zo fijn! We starten lekker rustig op in het grote bed.

Aangekleed en wel. Helemaal blauw vandaag.

Het sneeuwt! En niet zo’n beetje ook; echt dikke vette vlokken komen er naar beneden. Ik vind ‘t zo gezellig.

Oh jongens en hieeer, ik denk dat het dat hele ontzwangerverhaal is, maar ik krijg gewoon babyharen ineens, en dat lijken net bakkebaarden. Hoe charmant wil je het hebben?

Joe, wij gaan klussen!

We zijn in het huis en de inbouwkast op de slaapkamer zit erin. Alleen nog twee lades daar onderin, deuren erin, en klaar issie. Ik vind ‘m toch zo mooi!

We hebben het campingbedje mee naar het huis genomen, zodat Morris lekker kan slapen terwijl wij aan het klussen zijn. Ideaal! Hij gaat  naar bed voor z’n ochtendslaapje.

Deze heldin is er ook weer. Mees heeft oprecht nog niet één klusdag in ons huis over geslagen. Zo bizar lief.

De box is al verhuisd en Morris is wakker: fijn, hoeft hij niet door de rommel te kruipen.

Boterhammetje eten met oma. Thuis gebruiken we de box niet meer heel veel, maar nu is het toch wel heel fijn dat hij er is.

Mees en ik doen weer een rondje bouwmarkt. We kopen verf voor Morris zijn slaapkamertje, ik maak een – voor mijn doen – supergewaagde keuze, en kijken naar gordijnen.

We zijn weer in het huis. Robin brengt Morris nét naar bed.

En wij beginnen met zijn kamertje!

Boys will be boys..

Morris is weer wakker! En op een missie.

Hé, de bouwmarkt! Zijn we weer hoor. Morris’ kamer is klaar en we besluiten onze slaapkamer maar meteen ook te doen!

Kleurtjes uitzoeken: ZO. MOEILIJK. Ik ben zo’n doos die altijd voor het meest veilige gaat, maar Mees durft wat meer qua kleur en ik word er eigenlijk ook wel enthousiast van. Uiteindelijk gaan we dus voor een groenige tint. Niet deze van ‘t plaatje, maar wel zoiets.

Op de terugweg racen we nog even door de supermarkt.

EN kopen we deze. Tony’s. Genieten hoor. Oh en ja; die ranzige verfvingers en afgebroken nagels zijn van mij. Klushanden!

We mogen de trap even niet af omdat de buurman die in de grondlak heeft gezet, dus Morris krijgt boven zijn toetje.

Jut & Jul van de klusbrigade zijn er bijna klaar mee.

Dit plaatje.. Robin, Mees & Morris in zijn nieuwe slaapkamertje. Ik smelt echt. Morris z’n muur lijkt zo trouwens iets groener dan hij eigenlijk is; er zit petrolblauw op! Oh en ja; wij vinden een geschilderde lambrisering heel leuk! Haha.

Ik ben me toch een potje blij met de keuken. Hij is zó mooi geworden. En ik heb vanaf nu gewoon twee ovens. Hoe handig is dat?

We gaan naar huis omdat Morris naar bed moet en kijken even een stukje Wie is de Mol. Hulde dat dat weer begonnen is!

Totdat Robin en Mees er zijn met het eten! Afhaalchinees. Súperlekker vind ik het.

De buurman eet ook mee, en dus is Suus er ook. Lekker knuffelen samen.

En deze wil ook even knuffelen. Aan ‘t eind van de avond hebben we de pijp allemaal behoorlijk leeg van de hele dag. Tijd om even bij te slapen!

Goodmorning! Het is bijna 8 uur als we wakker worden. Lekker hoor! Morris krijgt zijn eerste voeding, maar als hij klaar is met drinken lijkt hij nog totaal niet vol te zitten. Honger is honger, dus ik maak gewoon nog een halve fles voor hem. En die drinkt hij zelf op. Natuurlijk. Afgelopen vrijdag weigerde Morris trouwens de borst, voor de allereerste keer. Hij was te moe om goed aan te happen en had er gewoon geen zin in. Koen als een malle zo’n pak kunstvoeding gehaald, en die dronk hij gelukkig wel. Dat was dus, na 8 maanden en een week, een echte primeur. Ik vond het op het moment zelf heel verdrietig, voelde me een ultieme faalhaas, maar toen hij de volgende ochtend gewoon uit de borst dronk was dat weer verdwenen, en inmiddels heb ik er ook wel een soort van rust: als hij straks zelf aangeeft dat hij klaar is met die borstvoeding, is het ook prima. Tot die tijd gaan we gewoon door en houden we de kunstvoeding in de kast voor als hij er even geen zin in heeft. Prima compromis.

Ik ruim zijn kast op. Maat 62 gaat er nu echt uit, en maat 74 krijgt een plekje voor als het zover is.

Fruithap met een flesje thee! Kijk ‘m eens stoer zijn met zijn nieuwe sneakers. Ik ben echt fan.

Morris en blokken: een gouden combi. Echt, hij kan zich serieus een uur vermaken in z’n uppie met een paar van die dingen!

Ik ontbijt! Vogelvoer.. Grote bak yoghurt met havermout en lijnzaad. Iedereen verklaart me voor gek, maar ik vind dit zo lekker.

We zijn weer in het huis, en Morris gaat weer slapen. Dit keer voor het eerst in zijn eigen kamertje!

De muren op onze slaapkamer zijn ook droog, en ik vind het zó mooi geworden. Voor mijn doen is dit dus echt heel gewaagd hè, het is tenslotte ‘kleur’ en moeders hierzo is over het algemeen niet zo van de ‘kleur’, maar ik ben er echt superblij mee. En ook met dat we een lambrisering geschilderd hebben, want onze slaapkamer is verder hartstikke rustig, dus dan breekt dit wel lekker!

We zijn onderweg! Op naar de Ikea.

Maar eerst nog even hier naar binnen. De bouwmarkt dus. Ja.

Zijn we. Ikea op zondag is feest.

We beginnen met dit. Zweedse gehaktballen. Geen bezoek aan Ikea zonder Zweedse gehaktballen. Aan die stelregel houd ik standaard vast. Mees kan zich er gelukkig in vinden, dus we delen een portie.

Na ons bezoekje Ikea moeten we nog even de Praxis in voor wat accesoires voor het toilet en de badkamer, en daar zie ik deze lamp. De zwarte, bedoel ik. Ik maak even een fotootje om aan Koen te laten zien; vind ‘m heel mooi.

Eenmaal thuis gaan we aan de slag met ons bouwpakket van de Ikea. We kochten een Bestå tv-meubel van 3 meter lang, en we willen dat vast in elkaar hebben om te zien waar we ‘m ongeveer moeten hangen straks. We zochten een hangend tv-meubel van rond de 3 meter breed, niet te hoog en niet te diep, en dan kun je blijven zoeken, maar is dit eigenlijk echt een uitkomst!

Papa en Robin zetten ondertussen onder toeziend oog van Morris de stellingkast voor in de schuur in elkaar. Klusbrigade tot en met hier hoor.

We gaan rond etenstijd weer naar huis. Nog even knuffelen met Morrisje en Studio Sport kijken. Het is tenslotte zondag en je bent een gewoontedier of je bent het niet hè;)!?

Deze kleine man krijgt zijn laatste voeding en valt bij mij in slaap. Hij is weer zó lief geweest dit weekend; al het gesleep en gesjouw lijkt hem niet te deren. Hij doet zijn slaapjes net waar we dan zijn, speelt met zijn eigen speelgoed en lacht zoals hij altijd doet. Ik ben zo trots op hem.

Als Morrisje in zijn bedje ligt eten wij restjes Chinees van gisteren, kijken we Moordvrouw en zet ik dit plogje in elkaar. We gaan deze week aan het werk als altijd, maar eind van de week is het zo ver; we gaan eindelijk verhuizen! Er moet eerst nog héél veel ingepakt worden, dus dat doen we gewoon tussen de bedrijven door. Ik kan niet wachten tot we straks écht over zijn en we eindelijk in ons huis kunnen wonen. Ons eigen grotemensenhuis.

Hebben jullie een goed weekend gehad? Ik wens jullie een mooie week toe!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 13 comments
 • Rianne

  Wat wordt je huis mooi! Succes nog ff meid, het is voor een goed doel! ☺

 • Loes Johanna

  Wauw, wat wordt het gaaf! En wat fijn dat Morris het zo goed doet, hoop dat wij dat straks ook makkelijk kunnen met onze kleine. 🙂 Succes weer deze week!

 • Marieke

  Mooi word het zeg! Heel gaaf die kleuren op de slaapkamers!

  Heel veel succes deze week!

 • Sandra

  Wat wordt het mooi! Ben erg benieuwd naar het eind resultaat. En afhaal chinees is echt klusvoedsel! Heerlijk. Veel succes met de verhuizing deze week!!

 • Isa

  Wat wordt het mooi! Heel benieuwd naar het eindresultaat. Succes met de verhuizing deze week!

 • Mama.enzo

  Weer een heerlijke plog. Lijkt me leuk als alles straks af is een soort filmpje door het huis ofzo ?? Ben zo nieuwsgierig eigenlijk hoe alles eruit ziet hihi. Succes nog even deze week. Liefs

 • Bertine

  wat fijn dat jullie zulke goede hulp krijgen! de slaapkamers zien er prachtig uit met die kleuren! en slim dat jullie het campingbedje meenemen voor Morris!

 • Lieke van Veen

  Jullie huisje begint er al mooi uit te zien met al die leuke kleurtjes op de muur.

 • Esther

  Wat wordt het mooi!
  Ben benieuwd naar het eind resultaat.
  Kunst voeding is na openen maar 4 weken houdbaar hè! Je hebt ook zakjes met los verpakte voeding van nutrillon. Zitten aantal in n doosje (bijv jumbo verkoopt dat) maar hopelijk is dat niet nodig voorlopig

 • Mara

  Wat wordt het mooi! En fijn dat Morris het allemaal zo prima vindt. Succes met overhuizen!

 • Wat word het mooi! Gaaf die lambrisering. Wij hebben dat ook op Emily haar kamer, met grijs. Hele gave kleur op jullie slaapkamer. Doe je nog een hometour op je blog? Ik mis je ondertussen wel hoor, haha. Maar eerst maar even verhuizen en als alles op z’n plek is zien we je graag weer hoor!

 • Anne

  Wauw wat n vorderingen in het huis. Gaaf hoor! Hopelijk verloopt alles via schema en kunnen jullie deze week over 🙂
  Succes met verhuizen

 • Nicole

  Super mooi je muren.
  Succes nog even met t klussen en de verhuizing.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!