Q&A APRIL’17: DEEL 1

 In Blog

Vorige week vroeg ik jullie hier op de blog en op Instagram of jullie vragen voor me hadden, in het kader van een nieuwe Q&A waar het me na acht maanden wel weer eens tijd voor leek. Gelukkig bleek dat zo te zijn, want er kwamen héél veel leuke vragen binnen! Een aantal werden meerdere keren in net iets andere bewoording gesteld (hoeveel kinderen we willen – deze kwam héél vaak!, hoe ik mijn werk, huishouden en sociaal leven combineer met kinderen, welke bloggers ik zelf volg), dus die heb ik een soort van samengevat tot één vraag! Anders is het zo vaak min of meer hetzelfde en dat leest niet lekker weg. Omdat het veel te veel vragen waren om in één blogje te beantwoorden heb ik ze opgesplitst in deel 1 en deel 2! Vandaag dus deel 1; deel 2 volgt later deze week. Het zijn best wel heel persoonlijke vragen, maar dat maakt het juist wel leuk, denk ik! Als je benieuwd bent naar hoeveel kindjes wij het liefste zouden willen, hoe we op Morris zijn naam gekomen zijn én of zijn broertje al een naam heeft: vooral even verder lezen:)!

Q – Hoe combineer je je werk, huishouden, sociaal leven en straks twee kinderen?

A – Ik probeer steeds een goede balans te vinden. Ik werk 20 uur, heb Walk Digital met Robin en run mijn blog in mijn vrije tijd. Daarbij komt dan het huishouden – wij hebben een behoorlijk traditionele rolverdeling omdat wij dat zelf fijn vinden zo, de zorg voor Morris en straks zijn broertje, en ons sociaal leven. Ik vind het lastig om antwoord te geven op hoe ik dat combineer. ‘We doen maar gewoon’. Dat klinkt een beetje cru, maar zo is het wel. Ik werk twee hele dagen, dan is Morris bij de oppas, en bloggen doe ik vooral in de avonden. Als ik kook speelt Morrisje zelf, en het huishouden doe ik overal tussendoor. Als we ‘s ochtends beneden komen stofzuig ik meteen, en dat doe ik ‘s avonds als hij naar bed is weer. Op mijn vrije dagen doe ik het ‘grotere’ poetswerk. De weekenden zijn voor ons drieën. Dan doen we leuke dingen als gezin en spreken we regelmatig af met vrienden. Voor ons werkt het zo; het loopt gewoon wel lekker!

Q – Hoe verschilt deze zwangerschap van je zwangerschap met Morris?

A – Het enige wat nu anders is, is dat Morris er al is en ik in die zin meer aan het zorgen ben. Het is niet zo dat ik nu ineens niet meer op de bank kan liggen, terwijl ik dat in de zwangerschap van Morris wel deed ofzo, want zitvlees heb ik nooit echt gehad. Qua zwangerschap is het allemaal echt behoorlijk identiek. Geen kwaaltjes, wel die lage bloeddruk, en veel genieten. Zelfs de baby lijkt op de echo’s hetzelfde te zijn! Haha. Alleen de harde buiken kwamen dit keer dus iets eerder.

Q – Wat heb je gepland voor Morris zijn eerste verjaardag?

A – Op Morris zijn verjaardag zelf, vrijdag 5 mei – VOLGENDE WEEK (!) – gaan we met z’n drietjes naar de dierentuin. Dat hebben we nog nooit gedaan, terwijl Morris echt gek is op alle diertjes. Leek ons nu dus wel een mooie gelegenheid. Op zaterdag vieren we dan zijn verjaardag voor onze familie en vrienden en daar verheug ik me zooo op. Onze eigen verjaardagen vieren we over het algemeen niet echt, maar een leukere gelegenheid om een feestje te geven dan de eerste verjaardag van je kind is er niet.

Q – Wat zijn je favoriete kledingwinkels voor jezelf en de jongens?

A – Eigenlijk komen deze wel redelijk overeen! Ik winkel voor zowel mezelf als de jongens heel graag bij de Zara en bij de Bijenkorf. Dat zijn wel mijn grote all-time favorieten.

Q – Zal je opnieuw thuis bevallen (indien mogelijk)?

A – Jaaa, zeker weten! Ik schreef hier vorige week al een artikeltje over, maar mijn thuisbevalling was geweldig, dus ik hoop héél erg op nog zo’n ervaring.

Q – Kijk je anders naar de bevalling en eerste maanden nu je weet wat het allemaal inhoudt?

A – Eigenlijk niet.. Ik weet dat ik nóg meer moet genieten, omdat het allemaal zo bizar snel gaat. Dat vooral. We hebben met Morris een hele gemakkelijke en fijne start gehad, dus een betere vuurdoop in het ouderschap hadden we ons niet kunnen wensen. Ik verheug me er opnieuw heel erg op.

Q – Heb je veel nood aan me-time en wat is dat dan voor jou?

A – Nee dat heb ik eigenlijk helemaal niet. Mijn blog is echt een dingetje van mij en voor mij, maar verder? Ik ben niet echt een vrouw die heel veel dingen voor zichzelf doet. Ik ga zelden naar de kapper, nooit naar de schoonheidsspecialiste, en als ik iets leuks ga doen is dat over het algemeen met mijn mannen. Ik ben gewoon het liefst met Koen en Morris. Noem het burgerlijk of suf, maar ik vind het heerlijk zo. Mijn blog zorgt voor me-time, en dat is goed zo!

Q – Welke make-up merken gebruik jij graag?

A – Ik ben héél gemakkelijk met make-up. Ik heb mijn vaste routine – waar overigens heeel vaak naar gevraagd wordt, hier komt nog een artikel over – en ben niet per se heel merkvast. Ik heb een aantal favorieten, high end en low budget (ik zwéér bij de I love crazy volume mascara van Essence!) die ik het meest gebruik, maar switch ook vaak van product. Mijn make-uproutine an sich is wel al jaren hetzelfde.

Q – Waar kijk je het meest naar uit als je straks twee kinderen hebt?

A – De interactie tussen die twee! Dat lijkt me echt heel leuk. Robin en ik zijn altijd twee handen op één buik geweest, en dat gun ik mijn jongens ook zo.

Q – Wil je in de toekomst nog meer kinderen? Zo ja, hoe veel wil je er nog?

A – We zouden héél graag nog meer kindjes krijgen als het ons gegeven is. Ik vind het alleen een beetje eng om uitspraken te doen over hoeveel we er ‘willen’. We weten het namelijk nog niet precies, en daarbij is het van zóveel factoren afhankelijk! Als we zometeen twee gezonde zoons hebben mogen we volgens mij al heel hard in onze handjes klappen. Maargoed, in een soort ideale situatie, als alles echt hélemaal mee zou zitten, zou ik wel vier kindjes willen. Misschien wordt dat ooit werkelijkheid, misschien mogen we nog een derde krijgen.. We weten het niet. Dat is het voordeel aan pas 23 zijn hè! We hebben nog zó lang.

Q – Welke bloggers/vloggers volg jij zelf?

A – Echt volgen doe ik er niet heel veel, maar er zijn wel een aantal sites die ik met regelmaat even bezoek. 2WMN lees ik denk ik het vaakst. LifebyRosie en LittleWonderWorld bezoek ik een paar keer per week, en Beautylab en EliseJoanne ook. En dan zijn er nog een boel blogs die ik af en toe bezoek, ééns per week ofzo, en blogs die ik een keer in de zoveel tijd helemaal bij-lees. KellyCaresse en Mommyhood bijvoorbeeld. Ik ben geen echte vlogkijker, maar ik kijk wel bijna alle filmpjes van FleurDeForce, en de vlogs van Jamie Li zijn ook vaste prik!

Q – Ik ben benieuwd of jullie de zogenaamde “sprongetjes” merken bij Morris en of hij al last heeft van verlatingsangst/éénkennigheid? En hoe jullie daar zo’n beetje mee omgaan natuurlijk!

A – Van sprongetjes merken we bij Morris eigenlijk helemaal niets! Heel af en toe heeft hij eens zo’n bui dat ik denk ‘hadden we maar behang’, en als ik dan in de Oei ik groei app kijk blijkt dat eigenlijk altijd samen te vallen met een sprongetje, maar ik weet niet of dat toeval is of niet. Af en toe zo’n bui hoort er ook wel een beetje bij, denk ik persoonlijk. Verlatingsangst en éénkennigheid kennen we tot op heden niet. Als ik hem op maandag en donderdag gedag zwaai om te gaan werken en hij bij mama, mijn schoonmoeder of Joke en Harald blijft is hij eigenlijk altijd even vrolijk. Hij heeft nog nooit een traan gelaten toen ik ging in ieder geval. Als we echt bij vreemden zijn lacht en zwaait hij naar iedereen, maar wel alleen zolang hij mij in zijn vizier heeft. Dat vind ik zo mooi om te zien.

Q – Krijgen we nog een rondleiding door je huis? Shoplog voor de baby? Doe je nog een blogje met zwangeroutfits?

A – Een rondleiding door ons huis gaat er niet komen – privacydingetje enzo – en voor mijn gevoel laat ik al best wat zien in de plogs. Shoplogjes voor de baby gaan er zéker nog komen, en een blogje met zwangersoutfits ook!

Q – Kan jij je voorstellen dat je een postnatale depressie zou hebben gehad na je bevalling? Hoe kijk jij hier tegen aan?

A – Ik vind niet dat je dat kunt zeggen over dingen die je niet hebt meegemaakt. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om je zo naar te voelen op een eigenlijk zo mooi moment, omdat ik gewoon niet weet hoe het is. Het zou hypocriet zijn om te zeggen dat dat wel zo is. Hoe ik er tegenaan kijk? Het lijkt me vooral verschrikkelijk om door te moeten maken, en ik gun het écht niemand toe. Zo zou het niet moeten zijn.

Q – Wanneer wist jij eigenlijk dat je klaar was voor kids?

A – Hier heb ik al wel eens een blogje over geschreven. Ik vind dat hele ‘klaar zijn voor..’ namelijk zo’n gekke term als het gaat over iets waarvan je gewoon bij voorbaat never kunt weten hoe het gaat zijn. Ik wist altijd al dat ik heel graag moeder wilde worden, en toen voor ons de omstandigheden er naar waren – getrouwd, een fijn huis, allebei een goede baan – besloten we niet langer te wachten. In die zin waren we er op dat moment voor ons gevoel klaar voor. En we waren wel realistisch ook; het ultieme perfecte moment komt nooit. Er is altijd wel wat. Dat gaf voor ons de doorslag.

Q – Vond je het bloggen in het begin eng om te doen?

A – Nee helemaal niet! Juist niet eigenlijk. In het begin was mijn publiek zó klein, dat mijn site vooral voelde als een soort dagboek, maar dan op internet. Nu dat handjevol volgers zich zo verveelvoudigd heeft is het enger dan is het begin vind ik, want zo veel mensen; zo veel karakters en vooral: zóveel meningen. Hoort erbij, helemaal logisch, over het algemeen hartstikke leuk, maar niet altijd heel gemakkelijk.

Q – Hoe zijn jullie op jullie zoon zijn naam gekomen?

A – Die heeft Lotje bedacht! We vonden het súperlastig, zaten op de bank te brainstormen, en toen noemde Lot ineens Morris! Hebben we zelf dus niets voor hoeven doen;).

Q – Hoe hebben jullie zwangerschap nr2 aangekondigd bij familie en vrienden?

A – De meeste van onze vrienden hebben we een fotootje gestuurd of gebeld, en onze familie hebben we ingelicht door Morris het oh-zo-cliché-maar-oh-zo-leuke t-shirtje met ‘ik word grote broer’ aan te trekken. Duurde overigens even voor ze ‘m doorhadden, bij allebei!

Q – Hebben jullie al een naam voor dat jongetje in jouw buik en gaan jullie weer een tweede naam gebruiken net als met Morris Robbie??

A – NEE! Met Morris vonden we dit echt al een crime, en dat is het nu weer. Megalastig! Met  bijnnna 21 weken op de teller dus nog geen naam. Die tweede naam gaan we wel weer doen ja. Vinden we allebei heel mooi. Vooral symbolisch ook.

Q – Wie is je lievelingsbroer?

A – Drie keer raden welke draak deze vraag gesteld heeft.. Het is dat ik maar één broertje heb, want anders..;)

Q – Wat vind je het leukste om te koken?

A – Pasta en soep! Ik denk omdat we dat allebei het allerlekkerste vinden, dus dat is dan ook het meest dankbaar om te maken. Ik ben over het algemeen zo’n #geenpakjesenzakjes kok, dus ik vind het leuk om nieuwe pastagerechtjes te proberen. Soep maak ik echt van alles en van niets. Net wat we in huis hebben.

En dat was hem voor vandaag! Ik dacht; laat ik jullie ook twee vragen stellen uit deze Q&A! Dus: wat kook jij het allerliefst? En wat zijn jouw favoriete kledingwinkels? Voor jezelf en/of je kinderen? Ik ben benieuwd! Vind het zo leuk om af en toe ook iets meer van jullie te weten te komen. Zo vaak komt dat tenslotte niet voor:). Vooral even hieronder reageren dus! In deel 2 van de Q&A lees je onder andere of Koen en ik het altijd eens zijn wat de opvoeding van Morris betreft, en tot in hoeverre Morris er iets van meekrijgt dat er een broertje onderweg is. Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 15 comments
 • Vanessa

  Hé Michelle, ik realiseer dat ik geen vraag heb gesteld. Bedankt dat we op deze manier meer over jou kunnen lezen en die vraag van je broer, ha ha. Ik kook het liefst lasagne, nasi of kip in een kerrie/crème fraïche saus. Sorry, kon niet kiezen. En ik shop voor mijn meiden (ze zijn 5 jaar en onze jongste 11 maanden) bij de Hennes, nextdirect.nl, en de meest schattige kledingwinkel in Heusden, Belle en Beau, daar hebben ze allerlei merken.

 • Claudia

  Heel leuk om te lezen weer!

  Ik kook ook vaak pasta, omdat wij dat hier ook graag lusten (jouw versie met serranoham is een nieuwe favoriet). En ik shop voor mezelf en mijn dochtertje het liefst bij de Zara en (soms voor mijn dochter) bij de Mango. Vind de Bijenkorf (in Eindhoven) trouwens altijd zo onoverzichtelijk groot,maar misschien moet ik het nog eens een kans geven..

 • Kim

  Leuk dat je mijn vraag beantwoord hebt (over de sprongetjes) :)! Grappig dat jullie daar zo weinig van merken. Ons zoontje gaat juist heel duidelijk door die fases, wat er inderdaad gewoon bij hoort. Van te voren geloofde ik geen snars van de “sprongetjes” maar kan het inmiddels toch echt niet meer ontkennen 😉 Éénkennigheid kennen wij ook nog niet, verlatingsangst merken wij dan weer wel; als we hem in de avond op bed leggen begint ie me toch een partijtje hartverscheurend te brullen de laatste tijd. Inmiddels weten we dat we ‘m heel even moeten laten gaan -hoe afschuwelijk ook- want na 3 minuten ligt ie ineens heerlijk te knorren. 3 minuten die dan voelen als 3 maanden trouwens 😉
  Het leukste om te koken vind ik altijd iets uit de nieuwste Allerhande. Elke maand ga ik daar ff voor zitten en markeer dan wat ik allemaal wil maken. Wij hebben daardoor ook heeel weinig gerechten die regelmatig terug komen.

 • Leuke Q&A ik was inderdaad ook erg nieuwsgierig naar het gewenste aantal kindjes. Haha. En inderdaad hoe het nu ging met een naam vinden.

 • Emily

  Mag ik nog vragen welke draagzak jij hebt gebruikt voor bij Morris, als er een 2e opkomst is zou ik er ook graag 1 willen kopen,… misschien tips 🙂

 • Rosie

  Leuke Q&A! En leuk dat je mijn blog leest natuurlijk :D! Alleen de postnatale depressie vraag vind ik wel een béétje bijzonder..
  Wat betreft het koken, ik kook vooral heel afwisselend. Favoriete, gemakkelijke gerechtje blijft spaghetti ala Rosie ;p! Omgedoopt tot mijn pasta haha. Veel tomaten grillen in de oven, spaghetti koken, flink veel olijfolie en knoflook door de pasta doen, verse basilicum, rucola, gegrilde tomaten en feta er bij + peper en zout en je hebt een top maaltijd! 😀
  Kleertjes voor Flynn koop ik het liefst bij Zara en voor mezelf geen idee eigenlijk. Ik shop veel te weinig en zou echt weer eens leuke kleding moeten kopen ;-)!

 • Sophie

  Super leuke blog, Michelle! Ik vind soep ook heel leuk om te maken, vooral om nieuwe smaken te proberen! Ik koop voor mezelf heel erg veel bij asos en Zara, absoluut mijn 2 favoriete!

  Ik heb nog een vraagje voor jou, misschien zou je deze kunnen verwerken in Q&A deel 2; er is nu twee keer een zoon op komst, dus jullie zijn vooral met jongensnamen bezig. Maar hebben jullie wel al een favoriete meisjesnaam ingedachte?
  Liefs!

 • Rianne

  Wat grappig dat je vragen stelt aan je lezers!
  Ik vind het leuk om wraps klaar te maken, of lasagne met vers gesneden groenten. En in het weekend een lekker taartje bakken.
  En ik shop graag bij The Sting, H&M en de Zara.
  Leuk artikel weer!

 • Roos

  Het allerliefste maak ik roti. Daar word ik zo onwijs gelukkig van. De geur van die Surinaamse kerrie met kip, het kneden en rollen van de roti platen… Hmm! Ik maak t altijd s avonds. Dan eet ik t de dag erna, dan smaakt het t allerlekkerst! Je bent bij deze uitgenodigd een keertje roti te komen eten hoor!!
  Ik shop voor mezelf en de kids het meeste bij wehkamp en H&M. Met drie kinderen ga je niet op je gemak de stad en paskamers in haha.

 • Isa

  Leuke Q&A! Benieuwd naar deel 2 🙂 Succes met het vinden van een naam!

 • Meaghan

  Leuke blog Michelle! Leuk om wat meer over je te weten te komen!

  Ik kook het liefste curry’s (met zelfgemaakte kruiden, dus niet uit een pakje) of pasta frutti di mare, zo lekker allebei!

  En mijn favoriete winkels zijn: H&M, Forever 21 en boohoo.com.

  Ben benieuwd naar de tweede Q&A!

 • Nicole

  Super leuk weer om jullie weer een beetje beter te leren kennen.

 • Tineke

  Wauw, 4 kinderen! Eigenlijk is het stiekem ook wel een droom van mij om veel kinderen te mogen krijgen. Alleen redden wij dat financieel gezien niet en zwanger zijn vond ik VERSCHRIKKELIJK.
  Liefs

 • Jessica

  Heerlijke Q&A en wat geef je een mooie antwoord op de vraag over een (mogelijke) depressie. Het is niet mogelijk om daar überhaupt een antwoord op te geven, lijkt me als je dit niet mee hebt gemaakt. Ik ben heel benieuwd hoe jullie op een naam gaan komen, misschien Lotje eens uitnodigen haha..

 • Melissa

  Wat heb je toch een leuke schrijfstijl, altijd plezier om artikelen van jou te lezen!
  Ikzelf shop het liefste bij de H&M en de Zara! Koken hmmmm alles is zo lekker, soep vind ik heel leuk om mee te spelen, telkens weer iets anders erin. Ook vind ik het leuk om uit een kookboek nieuwe recepten te proberen!

  Liefs Melissa

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!