Q&A APRIL’17: DEEL 2

 In Blog

Vorige week vroeg ik jullie hier op de blog en op Instagram of jullie vragen voor me hadden, in het kader van een nieuwe Q&A waar het me na acht maanden wel weer eens tijd voor leek. Gelukkig bleek dat zo te zijn, want er kwamen héél veel leuke vragen binnen! Een aantal werden meerdere keren in net iets andere bewoording gesteld (hoeveel kinderen we willen – deze kwam héél vaak!, hoe ik mijn werk, huishouden en sociaal leven combineer met kinderen, welke bloggers ik zelf volg), dus die heb ik een soort van samengevat tot één vraag! Anders is het zo vaak min of meer hetzelfde en dat leest niet lekker weg. Omdat het veel te veel vragen waren om in één blogje te beantwoorden heb ik ze opgesplitst in deel 1 en deel 2! Vandaag dus deel 2; deel 1 konden jullie eerder al lezen. Het zijn best wel heel persoonlijke vragen, maar dat maakt het juist wel weer heel leuk. Als je benieuwd bent of ik hoop de volgende keer een meisje te krijgen, en wat mijn cravings nu zijn, moet je vooral even verder lezen:)!

Q – Wanneer ga je starten met vloggen?

A – In mei, dat is mijn goede voornemen!

Q – Heeft je man bijnamen voor jou?

A – Haha dit vond ik een hele leuke vraag. Hij noemt mij eigenlijk altijd Mies. Hij zegt alleen Michelle als ie boos is, maar dat geldt voor iedereen. En schatje, dat zegt ie ook vaak. En als ik hem bel neemt ie meestal op met ‘ha schoonheid’. Lekker klef hè:):).

Q – Hoop (ooit) je nog een meisje te krijgen?

A – Ik vind dit altijd zo’n lastige vraag, en niet zo’n leuke eigenlijk ook. Het komt zo ondankbaar over! Vind ik sowieso wel een dingetje hoor, die maakbare maatschappij van nu. Maar ik dwaal af, dat is een discussie apart. Er is me ook al een aantal keer gevraagd of ik het niet heel jammer vind dat we nu geen meisje krijgen.. Nee! Ik ben vooral HEEL blij dat het gewoon weer gelukt is om zwanger te raken, en dat het allemaal zo goed gaat. Hoe leuk is het voor die twee kleine mannen zometeen dat ze elkaar hebben? Ik zou het hartstikke leuk vinden om ooit een meisje te krijgen hoor, maar voor nu vind ik het vooral heel leuk dat de jongens straks met zijn tweetjes zijn, en mocht de derde ook een jongen zijn, ben ik daar echt weer net zo blij mee als met een meisje. Een kind kies je niet, maar krijg je, en ik ben zo dankbaar dat ik straks voor twee broertjes mag zorgen!

Q – Beseft Morris dat hij een broertje krijgt of is haar daar nog te klein voor?

A – Daar is hij inderdaad nog te klein voor denk ik. We hebben hem wel gezegd dat er een baby in mama’s buik is, dus als ik nu vraag ‘Morris, waar is de baby?’ begint hij heel enthousiast naar mijn buik te wijzen. Hij aait er ook regelmatig heel lief overheen, ‘aai, aai, aai’ zegt hij dan, en hij trakteert zijn broertje af en toe op een kusje. Niet te doen; ZO schattig vind ik dat.

Q – Heb je eetbuien? Zo ja, wat eet je dan graag?

A – Niet echt eetbuien geloof ik, maar man man man wat een honger toch weer. Chronisch zin om me ongenadig vol te gaan zitten proppen heb ik, ‘t is echt verschrikkelijk. Gelukkig lukt het me 9 van de 10 keer om redelijk gezonde keuzes te maken, want anders kwam het oprecht niet goed. Ik heb niet per se heel erg cravings, al ben ik nu wel weer helemaal gek op beschuitjes met aardbeien. Niet aan te slepen zijn die! En chocola ook; zó veel zin in chocola, terwijl dat normaal helemaal niet zo is.

Q – Werk je momenteel nog? Hoe gaat het met het bedrijf van jouw en je broertje?

A – Ja hoor! Ik werk gewoon net zoals altijd. En met het bedrijf van mij en mijn broertje gaat het goed! We hebben er nu allebei even niet zoveel tijd voor als we zouden willen – Robin is mégadruk met afstuderen – maar we hebben vanaf het begin eigenlijk continu wel klusjes gehad, dus dat is echt superrrrleuk.

Q – Heb je nog nare reacties gekregen omdat je al je al weer zo snel zwanger was?

A – Nee eigenlijk helemaal niet zo! Meevallertje hè. Zo anders ook dan met Morris.. Je hebt er wel van die mensen bij die het leuk vinden om dingen te zeggen als ‘waar begin je aan’, ‘het eerste jaar is een nachtmerrie’ en blablabla, maar daar ben ik ondertussen wel aan gewend en ik luister er gewoon niet meer naar. Iets met het ene oor in.. Écht nare opmerkingen hebben we niet gehad!

Q – Hebben jij en Koen soms meningsverschillen als het gaat over de opvoeding van Morris?

A – Eigenlijk zitten we qua opvoeding wel heel erg op één lijn. Ik denk dat we best behoorlijk streng zijn; het opvoeden is ook echt al begonnen hier, maar we denken er wel echt hetzelfde over en dat is fijn. Koen kan alleen af en toe vóór er iets gebeurt hardop schrikken, als het bijvoorbeeld lijkt alsof Morris gaat vallen, en dan schrikt Morris meer van Koen zijn reactie dan van wat er daadwerkelijk gebeurt, en dat trek ik dan weer slecht. Haha. Volg je ‘m nog? Papa is bezorgder dan mama hier.

Q – Wat voor werk doe je?

A – Ik doe wat administratie en de marketing & communicatie voor het bedrijf van m’n pap. En daarnaast heb ik dus Walk Digital met mijn broertje. En nog deze blog, die niet m’n werk is, maar waar wel heel veel tijd in gaat zitten.

Q – Wat is je mooiste jeugdherinnering?

A – Oh die kan ik niet ééntje opnoemen hoor. Mijn hele jeugd is een mega mooie herinnering! Een aantal momenten waar ik wel altijd met een heel fijn gevoel aan terugdenk zijn de vakanties aan het Gardameer; wij gingen iéder jaar naar La Quercia in Lazise en dat is echt m’n #lifegoal gewoon, om daar ook weer met mijn eigen gezin heen te gaan. Mooiste zomers ever. Vooral ook de reis er naartoe. CD’s van de Beegees aan en dan als kind heel hard meezingen in je allerbeste steenkolenengels. Ik krijg nog steeds zo’n gelukzalig gevoel in mijn buik als ik daaraan denk. En een herinnering die me ook echt nog superhelder voor de geest staat is het jaar dat papa met Sinterklaas een CD kreeg van Céline Dion en hij op That’s the way it is met mij op zijn arm door de woonkamer danste. Ik weet niet waarom, maar dat vergeet ik ook nooit meer. Ik was toen een jaar of 6/7. Is nog steeds één van m’n lievelingsliedjes. Daarom dus.

Q – Wat is één van je meest favoriete quotes?

A – ‘Let your smile change the world, but don’t let the world change your smile’. 

Q – Hoe noemde jou moeder je eerder toen je klein was?…

A – Michelleke! Zo heeft ze me heel lang genoemd. ‘Ons Michelleke’ vooral ook.

Q – Hoe doe jij het met de babyfoto’s van Morris? Maak je er zelf albums van?

A – Ja die verzamel ik, en daar maak ik dan een jaaralbum van, met dat programma’tje van Albelli. Echt een topsysteem vind ik dat. De vakanties gaan in aparte fotoboeken trouwens.

Q – Geef je nog borstvoeding? Of hoe heb je dit afgebouwd/hoe ga je afbouwen?

A – Nee ik geef helaas geen borstvoeding meer. Toen ik bijna 3 maanden in verwachting was van zijn broertje had Morris ineens geen zin meer, en hoe hard ik ook probeerde; hij was er klaar mee. Ik heb dus nooit af hoeven bouwen; van de ene op de andere dag was het voorbij! Vond ik toen overigens echt héél erg.

Q – Hoe zou Morris geheten hebben als hij een meisje was?

A – Dat gaan we niet zeggen, want dat is nog steeds de meisjesnaam die we zouden kiezen als we een dochter zouden krijgen!

Q – In de plog van laatst vertelde je dat je de avondfles eraf hebt gehaald. Doe je dit op gevoel of haal je je info ergens vandaan? Hoe maak je deze keuzes?

A – Op gevoel. Dat heb ik eigenlijk de hele tijd gedaan met Morris z’n voedingen. Ik lees helemaal geen boeken of dingen over ritmes van baby’s en instructies over hoe je dit soort dingen moet doen, omdat iedere baby zo mega verschillend is dat ik denk dat dat niet zo helpt. Ik probeer alleen heel erg te kijken naar Morris z’n behoeften en naar waar hij wel of niet aan toe is. Qua dit soort dingen gaat hij best snel. Morris kreeg al vroeg maar twee voedingen nog, maar voor hem werkte dat zo en hij groeide er prima op. Op het consultatiebureau zeiden ze met de 11-maanden afspraak dat die avondfles er met een jaar wel vanaf mocht. Toen hij een paar dagen daarna die keelontsteking kreeg en drie dagen niets at en ook zijn melk niet wilde dacht ik ‘joe, prima moment!’ Toen kreeg hij ‘s ochtends een bekertje melk bij zijn boterham, ‘s middags een bekertje melk bij zijn boterham, en ‘s avonds na het eten magere yoghurt, en dat vond hij meteen prima zo. Hij leek te snappen dat hij z’n portie wel gehad had, ofzo. Zolang zijn avondritueeltje maar blijft. Knuffelen, even een rustmomentje, boekje lezen.. Dat is echt heilig!

Q – Heeft kleine Morris al tandjes?

A – Haha die heeft hij ondertussen zeker! Met tandjes is hij helemaaal niet snel, maar dat heeft ie van zijn moeder! Ik wisselde op de middelbare school nog, dus moet je nagaan. Morris heeft nu twee ondertandjes, die zijn er al ‘helemaal’, zeg maar, en boven heeft hij er nu vier door die heel hard aan ‘t groeien zijn. Zes dus in totaal!

En dan was ‘m dat! Al jullie vragen, of in ieder geval – bíjna al jullie vragen – beantwoord! Héél erg bedankt voor het stellen van die vragen, want zonder natuurlijk geen Q&A. Ik vond het trouwens ook heel leuk dat een aantal van jullie de moeite nam om na het eerste deel antwoord te geven op de vragen die ik ook aan jullie stelde! Hoewel het inherent is aan bloggen en een groeiend publiek hebben is het af en toe best raar om helemaal niéts te weten van de mensen die je stukjes lezen, dus extra leuk om dan zulke antwoorden te krijgen!:) Doe ik ‘m bij wijze van dat het er vanaf nu een beetje bij hoort vandaag weer: wat voor werk doe jij? En had jij cravings tijdens je zwangerschap, als je al kindjes hebt? Ik hoor altijd zulke bizarre dingen; benieuwd of dat bij jullie ook zo was! Vooral weer even laten weten dus!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 22 comments
 • Claudia

  Leuk om te lezen weer! Lijkt me prachtig als je met je eigen gezin weer mooie herinneringen kan maken op de vakantieplek van vroeger.

  Ik werk parttime als kandidaat-notaris en had geen cravings tijdens de zwangerschap. Was alleen in het begin vaak misselijk van alles, alleen friet kon ik altijd eten 🙂

 • Marieke

  Wat een leuke Q&A weer. Ik werk “niet”. Ik ben een thuisblijfmoeder. Mijn cravings waren: geraspte komkommer met slasaus en worstenbroodjes. En dan vooral de goedkope van de supermarkt

 • Inge

  Leuke q&a! Ik volg je al een hele tijd, volgens mij nog van toen je vrij pril zwanger was van Morris. Heel mooi om hem, maar ook jou zo te zien groeien!

  Ik ben nu ook zwanger en loop net een weekje achter op jou. Vorige week te horen gekregen dat we een zoon krijgen! Helemaal blij natuurlijk en ik begin nu ook langzaam leuke spulletjes bij elkaar te zoeken. Alleen de kleertjes… ligt het aan mij of zijn er vooral heel veel meidenkleren en komen de jongens er een beetje bekaaid af?

  Qua cravings heb ik niet hele gekke denk ik.. hoewel ik heel heel heel veel melk drink! Gaan echt liters per week doorheen.

  Ik werk als verpleegkundige en dan met name met heel jonge kinderen.

 • Eff

  Leuke Q&A om te lezen! Ik werk als psycholoog in een eerstelijns praktijk (parttime). Tijdens mijn zwangerschap waren de pakken melk niet aan te slepen. Water liep al in mijn mond wanneer ik melk in de supermarkt zag staan ;-). Eerder nooit behoefte aan en direct na de bevalling was het over…

 • Eline

  Blijft leuk om te lezen! Ik werk 3 dagen als coördinator voor de learning & development afdeling. Beschuit met muisjes, chocola, niet aan te slepen… 🙂

 • Rosie

  Wat ontzettend grappig dat jij vroeger ook altijd naar Lazise ging! Wij zijn er ook met ons gezin een keer of 5 geweest (camping Piani di Clodia). Fantastische herinneringen aan :)! Wil ik ook heel graag een keer heen met Flynn en misschien wel onze hele familie. Zou toch geweldig zijn!
  Ik werk als ambulant jongerenbegeleider (maar dat wist je eigenlijk al) en geen gekke dingen die ik graag at tijdens mijn zwangerschap hoor! Ik had juist helemaal geen zin in eten.

 • Tineke

  Wat een leuke vragen heb je gekregen! Ik kijk nu al uit naar jouw vlogs!
  Liefs

 • Silke

  Super leuk al die vragen om de lezen! Ik heb beide delen met plezier gelezen. Mooi hoe je ook de vakantie hebt onthouden…. fijne jeugd! Beste start! Die krijgen Morris en zijn broertje ook. Het wordt al veel vaker geschreven in de reactie maar je hebt een hele prettige, boeiende manier van schrijven. Heel spontaan ofzo, ik weet dan weer niet zo goed hoe ik dát moet beschrijven. Ik werk zelf 3 dagen in de week als vormgever bij een grotere organisatie. Daarnaast doe ik ook wel wat dingen voor mezelf, een hele leuke combinatie. Mijn dochter gaat op die dagen naar de opvang. Ik heb eigenlijk geen gekke cravings gehad… alleen dingen die ik HEEL erg miste maar die ik niet mocht hebben. Ik kon wel dromen van een broodje met filet, sushi met zalm…..

 • Leonie

  Superleuk om te lezen. Ook ik lees jouw blogs al een tijdje met heel veel plezier maar heb nog nooit een reactie geplaatst. Ik heb twee dochters van 4 jaar en 18 maanden. Onze dochters groeien op met twee moeders, mijn vrouw is beide keren zwanger geweest. Ik heb, net als jij communicatie gestudeerd. Mooi die vakantie herinneringen in Lazise. Ik ken een meisje genaamd Lazise ( is vernoemd naar het plaatsje )

 • Marieke

  Leuk om te lezen..
  En inderdaad heel bizar dat mensen vragen of je liever een meisje had gehad of ooit nog hoopt te krijgen..
  Ik werk als woonbegeleider op een psychogeriatrische afdeling. Een gesloten afdeling voor dementerende ouderen.
  En ik had niet echt cravings tijdens m’n zwangerschappen. Wel een hele andere smaak qua eten.. Heel apart..
  Fijn weekend!
  Liefs

 • Lieke

  Ik werkte een aantal maanden geleden bij de Bagels en Beans, maar werd bijna nooit ingepland en mijn twee maanden proeftijd waren afgelopen. Ik heb een paar maanden zonder werk gezeten en afgelopen woensdag had ik sollicitatiegesprek bij de Albert Heijn als caissière en ik ben aangenomen, dus ben benieuwd wanneer ik mag beginnen. Zelf heb ik nog geen kinderen. Alleen een neefje die drie dagen jonger is dan Morris.

 • Eva

  Heel leuk om alles te lezen. Volg je een hele poos maar heb echt weer ‘nieuwe’ dingen gelezen.
  Ik werk achter de servicebalie bij een hogeschool. Heb hiervoor commerciële banen gehad en toen ik met verlof thuis zat dacht ik, ik wil dat niet meer (hoge werkdruk). Hier ben ik super gelukkig.
  En mijn zwangerschapscraving van toen.. gesuikerd snoep. Ik snoep normaal alleen hartig maar toen kon ik alleen maar aan zoet snoep denken. Echt alsof er een kindje vanuit mijn buik zei; ik wil snoep!! Haha. En cola en kaas moest ik niets van weten terwijl ik normaal niet zonder kan.

 • Isa

  Leuk, als jouw uitgebreide antwoorden! 🙂 Net als jij heb ook ik communicatie gestudeerd: ‘want daar kun je zo lekker veel mee’, haha. Tijdens mijn zwangerschap had ik eigenlijk weinig echte ‘honger’ naar bepaalde dingen. Wel heel snel misselijk bij het ruiken van bepaald voedsel!

 • Larissa

  Super leuke Q&A. Ook mijn vragen zijn uitgebreid beantwoord!
  Ik ben zelf nog student, dus ik werk nog eventjes niet. Ik studeer dit jaar af van de opleiding Communicatie, dus ben erg benieuwd waar ik uit kom met een baan.

 • Jolanda

  Wat een leuke Q en A! Herkenbaar dat stukje over het Gardameer. Ik ben daar zelf ook een heel aantal keer geweest (in Peschiera en Lazise) en wil daar als ik een gezinnetje heb ook echt naar toe! Lijkt me fantastisch!

 • Aline

  Leuk om te lezen weer! Ik ben docente op een middelbare school. Tijdens de zwangerschap (mijn dochtertje is nu 8,5 maand oud) had ik echt een giga craving voor melk. Heel de dag door! En aan het einde van mijn zwangerschap wilde ik als avondeten het liefst elke dag boterhammen met aardbei.

 • Mara

  Leuk om te lezen weer! Liep een beetje achter met lezen haha.. ik werk in de kinderopvang. Kdv en BSO. Ik blog 1x in de week en dat vind ik af en toe zelfs moeilijk combineren en ik heb niet eens kinderen, dus petje af!

 • merel

  Hee,
  Je hebt super leuke verhalen op je website staan. Ik vind het ook altijd leuk om dingen te horen van het ouderschap, lokaal ben ik nog maar 13 jaar….. Ik wou je even zeggen dat je een super leuk gezin hebt en je een hele mooie vrouw bent! Ik ben ook heel erg benieuwd naar de kleine die word geboren in september, maar dat duurt nog wel eventje.
  xx merelxxx

 • merel

  ook al*

 • merel

  Ben ook benieuwd naar de blogs die komen, hoop ik!
  je bent top! xxx

 • merel

  Ben ook benieuwd naar de vlogs die komen, hoop ik?!
  je bent top! xxx

 • merel

  sorry type foutjes, nu hou ik echt op hoor…haha

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!