Q&A DEEL 2

 In Persoonlijk

Afgelopen dinsdag kwam deel 1 van de Q&A online. Omdat jullie zóveel vragen stelden die ik graag allemaal wil beantwoorden lukte het me niet ze in één artikel te stoppen, dus heb ik de antwoorden opgeplitst in drie delen! Vandaag deel twee van de Q&A – gezellig hè, zo’n rijmpje tussendoor;).

2016-09-19-16-42-46-1

Q – Wat eten jullie in een week?

A – Wij eten eigenlijk best heel verschillend, al zijn er ook een aantal dingen die bijna iedere week wel terugkomen. Sowieso courgettesoep en tomatensoep; die maak ik iedere week wel een keertje. Ook eten we iedere week wel een keer wraps met gehakt en heel veel groenten, als we geen zin hebben om uitgebreid te koken. Dan is er iedere week ook minimaal één dag waarop we pasta eten. Dat kan mijn snelle pasta zijn, maar bijvoorbeeld ook zelfgemaakte spaghetti Bolognese. Het recept daarvan volgt binnenkort! En tenslotte hebben we ook wel iedere week een keer een saladedag. Als we weinig tijd hebben is dat ideaal. Dan maak ik een salade met paprika, rode ui, lente-ui, walnoten, een gekookt eitje en tonijn. Simpel, maar lekker, vullend én gezond.

img_4777

Q – Wat is jou eigen ochtendroutine?

A – Ik sta iedere ochtend om 7.00 op. Ik spring uit bed, en duik meteen de badkamer in omdat Morris nu nog slaapt. Als ik moet douchen doe ik dat nu en föhn ik mijn haar droog, zo niet sla ik die stap over. Ik doe meteen mijn make-up en borstel mijn haar. Daar hoef ik ‘s ochtends verder nooit iets aan te doen. Vervolgens haal ik de was uit de wasmachine die ik op de timer ‘s nachts heb gedraaid, en ga ik naar de woonkamer om te kolven. Ondertussen heeft Koen een grote mok thee voor me gezet. Als ik klaar ben met kolven leg ik mijn kleren klaar, lees ik het nieuws en ontbijt ik. Morris is ondertussen wakker, dus die haal ik uit bed. Ik was hem met een washandje en kleed hem aan. Als Morris op tijd wakker is doet Koen dat omdat hij hem de rest van de dag niet meer ziet, maar als dat niet lukt doe ik het. Dan is het 8.00 en tijd voor de eerste voeding. Ik voed Morris op mijn gemak en knuffel met hem. Ik leg hem even in de box te spelen zodat ik me aan kan kleden. Dat doe ik altijd ná die eerste voeding omdat het A. niet heel handig is om mezelf meteen weer uit te moeten kleden als ik alles net heb aangedaan, en het B. nog wel eens voorkomt dat Morris een beetje spuugt en het dan niet echt praktisch is om net schone kleren aan te hebben. Als ik ben aangekleed zoek ik Morris zijn spulletjes bij elkaar, en om 8.30 zitten we in de auto naar mijn werk!

Q – Hoeveel geef je uit per maand aan kleertjes voor Morris en zijn cremes en luiers enzovoort?

A – Dat verschilt héél erg. Ik heb me in het begin helemaal suf gekocht aan kleertjes; dat doe ik inmiddels helemaal niet meer. Als ik iets heel moois tegenkom schaf ik het aan, maar ik ben niet meer zo’n hoarder als in het begin. Aan crèmes geef ik eigenlijk niets uit. Vlak voor Morris’ geboorte schaften we de verzorgingsspulletjes van Naïf aan, en ook in de kraamweek hebben we daar het een en ander van cadeau gekregen. Dat spul is zó zuinig in gebruik dat ik sindsdien niets meer heb hoeven kopen, en dat verwacht ik de komende maanden ook niet te hoeven doen. Ook aan luiers zijn we geen geld kwijt; afgelopen Sinterklaas hebben we van mijn oma luiers cadeau gekregen voor Morris’ eerste jaar! Zó lief! Die hoeven we dus zelf niet aan te schaffen. Het enige wat we op dit moment dus af en toe voor hem kopen zijn wat kleertjes als we iets leuks tegenkomen.

Q – Wat zijn je dromen voor de toekomst; voor jezelf en je gezin?

A – Ik vind dit altijd een heel lastige vraag, want op de een of andere manier heb ik altijd het gevoel dat ik hier iets heel groots en meeslepends op moet antwoorden. Alleen droom ik niet van iets groots en meeslepends. Ik hoop vooral dat we allemaal gezond blijven. Dat Koen en ik gelukkig blijven samen. Dat Morris op mag groeien tot een gelukkig kind. Dat het goed gaat met de mensen die we liefhebben. Dat we het werk kunnen blijven doen wat we leuk vinden en dat we straks fijn mogen wonen in ons nieuwe huis. Dat onze ouders er nog heel lang getuige van mogen zijn. Ik weet dat het niets ‘aparts’ is, maar het zijn wel vanzelfsprekendheden die helemaal niet vanzelfsprekend zijn. Als het echt op ‘dromen-dromen’ aankomt zou ik wel een paar mooie reizen willen maken met ons gezin.. Morris New York laten zien als hij oud genoeg is; dat soort dingen. Dat zou ik súpermooi vinden, maar als het om welke reden dan ook niet zou kunnen zou dat ook prima zijn. Ik ben een tevreden mens en ik hoop dát vooral te blijven.

Q – Wat is je favoriete eten?

A – ITALIAANS! Honderd procent. Ik houd zo van Italiaans eten. Verse pasta’s, pizza’s, antipasti.. Je mag me er zonder problemen midden in de nacht voor wakker maken hoor. En sushi. Vooral écht verse sushi, zoals ik op vakantie bijna iedere dag at. Zo. Lekker.

IMG_0269

Q – Welk woord gebruik je echt té vaak?

A – Ik zeg heel vaak ‘echt’ en ‘heel’ om iets kracht bij te zetten. En ‘gewoon’, en ‘serieus’ gebruik ik ook héél vaak – zie je;)?

Q – Waar kun je je enorm aan ergeren?

A – Ik ben over het algemeen niet iemand die zich snel aan iets of iemand ergert. Toch zijn er een aantal dingen die ik heel vervelend vind. Ik kan me heel erg ergeren aan ondankbaarheid. Ik vind dat zoiets lelijks! En geklaag, dat vind ik ook superirritant. Ik snap best dat het niet altijd overal feest is hoor, en dat mag dan ook best gezegd, maar mensen die altijd alleen maar zitten te klagen terwijl ze ook zo veel hebben om dankbaar voor te zijn begrijp ik echt niet. Niet doorrijden in het verkeer; kan ik me ook heel erg aan storen. Van die blije figuren die 70 gaan rijden waar je 80 mag, of 100 km per uur links gaan rijden op de snelweg terwijl ze 120 mogen. Niet grappig.

Q – Welke kledingstukken vind jij `s zomers onmisbaar?

A – Luchtige shortjes, losvallende t-shirts en héél veel basic tanktops voor overdag, en mooie jurkjes van fijne kwaliteit voor ‘s avonds!

Q – Welke principes wil je Morris meegeven?

A – We vinden het héél belangrijk om Morris normen en waarden mee te geven in de breedste zin van het woord. Mijn ouders vonden het vroeger – en nog – heel erg belangrijk dat we welgemanierd waren, en daar hecht ik ondertussen zelf ook veel waarde aan. We willen Morris ook meegeven dat hij altijd moet vertrouwen op zijn eigen gevoel, dat hij trouw moet blijven aan zichzelf en dat hij goed is zoals hij is. Er zullen in het leven altijd mensen zijn voor wie dat dan tóch niet goed genoeg is, maar we hopen hem bij te kunnen brengen dat dat dan niet zijn probleem is en dat hij zichzelf nooit anders voor hoeft te doen dan hij werkelijk is. Als basisprincipe vinden wij eerlijkheid héél erg belangrijk. We willen hem graag meegeven dat eerlijkheid altijd het langst duurt, en dat je met eerlijk zijn en blijven praten een heel eind komt in het leven. En dat wij áltijd trots op hem zullen zijn. Of hij nou putjesschepper of gerenommeerd strafrechtadvocaat wordt. Ik geloof dat dat voor een kind heel belangrijk is.

Q – Wat is je stopwoord?

A – ‘Serieus’.. Dat moet ‘serieus’ zijn. Ik zeg heel vaak serieus. ‘Dit is serieus het lekkerste wat ik ooit heb gegeten’. ‘Meen je dat nou serieus?’ ‘Even serieus nu’..

Q – Hoe zag je vroeger, bijv. toen je 13 was je leven over 10 jaar / op je 23e?

A – Tien jaar geleden zat ik in de  tweede klas van de middelbare school, dus per se héél serieus dacht ik daar toen nog niet over na. Ik geloof wel dat ik toen al hoopte dat ik kinderen zou hebben of krijgen over tien jaar, maar ik dacht ook dat ik nog zou studeren!

Q – Welke (aparte) boodschappen haal je echt iedere week en wordt je nooit zat?

A – Ik geloof niet dat ik zo spannend ben met m’n boodschappen. Ik koop wel buitensporig veel beschuiten denk ik. Haha. Maar daar houdt het wel zo’n beetje mee op. Ik heb wel een standaardlijstje met dingen die ik iedere week koop, ongeacht het seizoen. Dat zijn paprika’s, courgettes, tomaten, broccoli’s, een paar zakken sla, magere yoghurt, eieren, Italiaanse ham, ciabatta, kaas, pistoletjes, appels, bananen en aardbeien. Dat is de standaard riedel die ik op de automatische piloot koop. En dat vul ik dan aan met dingen die ik specifiek die week nodig heb voor de recepten die ik wil koken!

Q – Ben je in de kerk getrouwd? En ben je in het gemeentehuis getrouwd of op een eigen gekozen locatie?

A – Wij zijn niet in de kerk getrouwd. We hebben zelf een locatie gekozen: de Kruisherenkapel in Uden! De inrichting daarvan hebben we ook zelf geregeld. We gingen voor heel veel wit met veel mooie bloemen. Daar zijn we nog steeds heel blij mee!

img_5256

Q – Hoe heb je Koen leren kennen? Wat houdt/maakt jullie relatie leuk? Hoe voorkomen jullie sleur?

A – Ik heb Koen in de zomer van 2008 leren kennen. Robin ging toen bij RKC Waalwijk voetballen, en Koen werd zijn trainer! Vanaf dat moment hebben we contact. We hadden op dat moment allebei nog verkering, dus uiteindelijk heeft het – zoals jullie inmiddels weten – nog een aantal jaar geduurd voor het iets werd tussen ons. Ik denk dat het feit dat we elkaars beste vriend zijn onze relatie heel erg leuk maakt. We zijn compleet bij elkaar op ons gemak en delen álles. Naast dat ik knetterverliefd op hem ben is hij ook echt mijn maatje; gewoon heel fijn gezelschap om om je heen te hebben. We kunnen ons af en toe echt als losgeslagen idioten gedragen samen en dat vind ik héérlijk. Ik denk dat we het leuk houden en dat we sleur voorkomen door de momenten die we samen hebben heel bewust te genieten. We gaan vaak op pad, doen veel leuke dingen – als in veel lekker eten – en we praten vooral heel veel. Dat laatste is denk ik ons allersterkste punt. We kunnen écht overal over praten. En als we het niet eens zijn kunnen we ook heel goed ruzie maken en het daarna weer bijleggen. Werkt voor ons als een trein!

DSC01365.JPG

Hier kenden we elkaar net! Gingen we met RKC naar Milaan. Hop dat vliegtuig in dus, en ik maar achterstevoren zitten met die camera van me! Haha.

Q – Heb je een bepaalde structuur qua huishouden? Boodschappen, schoonmaken?

Ik weet niet of je dat echt een structuur kunt noemen, maar ik heb wel in mijn hoofd hoe wat waar en wanneer ik ‘t allemaal moet doen. Stofzuigen, was draaien en even met een doekje over het aanrecht en de tafels moet iedere dag met twee katten, een baby en een voetballende man in huis. In het weekend is het dan tijd voor de grote schoonmaak zodat ik het de rest van de week alleen maar bij hoef te houden, en voor de boodschappen geldt hetzelfde: ik doe op zaterdag de grote boodschappen als Koen bij Morris is, en als ik dan door de week iets mis voor het avondeten ofzo haalt Koen dat als hij van zijn werk naar huis komt of wandel ik zelf even op en neer!

Q – Welke opleiding heb je gedaan?

A – Ik heb eerst 6 jaar VWO gedaan. Toen ik daar klaar mee was ben ik Rechten gaan studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Dat was alleen héél erg niet mijn ding – te stijf, te zakelijk, te formeel – dus daar ben ik na een half jaar mee gestopt. Toen ben ik gaan werken, en hoewel dat héél goed beviel wilde ik toch graag nog een papiertje  voor als het ooit nodig mocht zijn. Toen ben ik HBO Communicatie gaan doen, en dat heb ik binnen 3 jaar gehaald!

Q – Wil je graag nog een kindje na Morris?

A – Wij zouden héél graag nog meer kindjes willen ja. We hopen dat ons dat gegeven zal zijn.

En dan ben je zomaar ineens 2000 (!) woorden verder! Deel 3 van de Q&A volgt volgende week; voor nu was dit hem weer:)! Chapeau als je ‘m helemaal gelezen hebt. Voor straks alvast een heel fijn weekend, en voor nu: bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 8 comments
 • Vanessa

  Ha ha, ik heb het helemaal gelezen! Das niet zo moeilijk, ik vind dat je goed schrijft, het wordt nooit saai. En je hebt ook mijn vragen beantwoord. Joepieeeee 🙂
  Fijn weekend!

 • Eva

  Super leuk weer om te lezen!!

 • Lifebyjess

  Die meer dan 2000 woorden zijn heerlijk om te lezen! Wat een mooie leuke vragen heb je gehad en serieus leuk beantwoorden… 😉 hahaha

 • rosanne1998

  Ik heb het artikel met veel plezier helemaal uitgelezen!
  Leuk om je zo weer wat beter te leren kennen.
  Ik wacht nog geduldig op mijn vragen (en de antwoorden ;)) in deel 3.

 • Mathiske

  Wat een super foto! Leuke antwoorden weer. Fijn dat iedereen zulke leuke vragen weet te stellen haha

 • Charlotte

  Heeeeeel (!) leuk deze Q&A weer!
  Joeee groetjes en een dikke kus xxxxxx

 • Jeanne

  Wat een leuke Q&A weer!
  leuk om mijn vragen er in terug te zien komen 🙂

 • Isa

  Helemaal uitgelezen! Was weer leuk, ben benieuwd naar deel 3! 🙂

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!