Q&A JUNI’18 DEEL 2

 In Persoonlijk

Inmiddels alweer twee weken geleden kwam het eerste deel met antwoorden op de vragen die jullie mij via Instagram stelden online. Omdat ik met m’n planning niet helemaal lekker uitkwam liet deel twee even op zich wachten, maar vandaag ben ik er weer met nieuwe antwoorden. Als je benieuwd bent naar hoe ik het doe met het mee laten eten van de kinderen, wat mijn gouden tip voor borstvoeding is, of ik teveel tijd aan mijn telefoon spendeer, hoe ik ook alweer 10 kilo afviel en wat ik doe om in vorm te blijven: vooral even verder lezen:)!

Ging de borstvoeding je vanaf het begin gemakkelijk af en wat is jouw gouden tip als je borstvoeding wil gaan geven?

Ik had het geluk dat ik in allebei de gevallen meteen genoeg productie had én dat de jongens gemakkelijk aan konden happen. In die zin is het dus allemaal redelijk vanzelf op gang gekomen. Ik heb alleen wel een aantal borstontstekingen gehad die echt niet om te lachen waren, dus het is niet altijd allemaal gemakkelijk gebleven, maar ik denk dat ik over het algemeen wel heel veel geluk heb gehad. Ik denk dat de gouden tip is dat je vooral naar jouw gevoel moet luisteren en je niet teveel moet focussen op wat ‘moet’. Zo MOET je bijvoorbeeld voeden op verzoek, maar werkte dat voor mij helemaal niet. Ik wilde mijn baby’s allebei heel graag borstvoeding geven, maar van hele dagen onafgebroken een baby aan de borst – letterlijk – bleef er niet veel van mij over. We hebben daar zelf een oplossing voor geprobeerd te zoeken en dat pakte heel goed uit – hoi ritmekinderen – en dat heeft me wel geleerd vooral naar mijn hart te luisteren.

Heb je nooit het gevoel dat je leven op social media te groot en tijdrovend wordt waardoor je teveel op je telefoon/laptop zit?

Nou niet per se mijn leven op social media, maar wel de tijd die ik eraan besteed. Als je blogt en vlogt en een instagramaccount hebt waar je ook nog af en toe wat op wilt plaatsen merk je gewoon dat je heel veel tijd achter een scherm doorbrengt. Ik wil graag reageren op berichtjes en op e-mailtjes en mensen niet te lang laten wachten, dus ik moet mezelf af en toe echt ff op de vingers tikken omdat ding weg te leggen, vooral als ik met de kindjes ben. Dan is het gewoon echt zonde van de tijd die ik met hen door kan brengen.

Hoe deed/doe jij het in begin met je kinderen toen ze mee mochten gaan eten? Ik wil mijn dochter niet gelijk teveel zout, kruiden en specerijen geven.

Benjamin eet niks als er weinig smaak aan zit – daarom gaan potjes er over het algemeen ook niet in – dus hij eet eigenlijk altijd wel gewoon met kruiden en specerijen! Alleen zout laat ik achterwege, maar dat eten wij zelf ook vrijwel niet, behalve in de vorm van een bouillonblokje in de soep! Als we een AGV’tje eten, wat niet heeel vaak voorkomt, eten we gewoon allemaal hetzelfde. Met kruiden enzo dus, en voor pasta’s geldt vaak hetzelfde.

Wat doe jij om zo in shape te blijven?

Sporten! Maar vooral een goede balans vinden in eten. Uithongeren of koolhydraten en suiker laten staan werkt voor mij niet; dus ik doe van alles een beetje maar sla nergens in door. En bewegen dus, dat ook. Ik heb de sportschool sinds deze week herontdekt, maar sportte voorheen alleen maar thuis en dat ging ook prima. Gewoon iedere dag even iets doen. Ik train vooral mijn benen en billen omdat die het ‘t meest nodig hebben, en omdat je daarmee je core ook meteen aanpakt. Twee vliegen in een klap. Mijn armen train ik de hele dag al met het tillen van de jongens, dus die pak ik niet specifiek apart aan.

Koen heeft tattoos van de kindjes. Zou jij dat ook ooit doen? En zo ja, wat dan? Zo niet, waarom dan niet?

Ja, ik denk het wel! Koen heeft nu drie tattoo’s, en die vind ik allemaal zó mooi. Hij is er nog niet klaar mee geloof ik, en nu wil ik eigenlijk ook wel heel graag. Ik heb alleen nog steeds de ballen niet verzameld. Niet omdat ik er bang voor ben, maar meer omdat het zo definitief is. En omdat ik mezelf er eigenlijk helemaal geen type voor vind – en ja ik ben me ervan bewust hoe belachelijk dat klinkt. Ik weet overigens sinds een paar weken wel wat ik als eerste wil laten zetten als ik er de moed voor verzameld heb, maar wanneer dat gaat zijn weet ik dus nog niet. Dan zien jullie het uiteraard!

Wat is je favoriete haar en make-up product?

Biosilk voor in mijn haar, om te voorkomen dat het één grote dorre bedoeling wordt op mijn hoofd, en I Love Extreme Crazy Volume mascara van Essence. Zweer ik bij.

Ik vind het superleuk om een kijkje in jullie leven te krijgen, maar ben je nooit bang voor de privacy van jullie kindjes? Ik heb zelf weleens momenten dat ik twijfel of ik een foto van mijn kindjes wel of niet online durf te zetten.

Nee.. Ik heb hier nog niet zo lang geleden ook een artikeltje over geschreven. Over dat hetgeen we delen altijd heel weloverwogen is en we daar wel bewust mee bezig zijn. Ik hoor overigens wel eens argumenten voorbij komen als – ‘ik zet mijn profiel op privé, want dan kan er niks geks mee gebeuren’. Ieder zijn goed recht natuurlijk, en ik snap die denkwijze, maar ook op een afgeschermd profiel staan de dingen online..

Met welke methode ben je ook alweer zoveel afgevallen?

Bodieboost! Sta ik nog steeds heel erg achter. Vooral als je geen productgroepen wilt schrappen en houdt van af en toe een wijntje en wat lekkers. Het gaat niet zo snel als een crashdieet maar het is wel heel goed vol te houden!

Met welk toestel film en fotografeer jij?

Ik maak heel veel foto’s ‘gewoon’ met mijn iPhone 7 plus – die ik overigens volgende week verkoop, dus als je interesse hebt;) – omdat ik dat het gemakkelijkst vind en omdat ik niet iemand ben die foto’s uitgebreid gaat ensceneren. Vaak gebeurt er iets en maak ik snel een foto of  vraag ik of Koen dat even wil doen, om het allemaal wel zo ‘echt’ mogelijk te houden. Andere goede foto’s maak ik met mijn Canon 100D, of met mijn vlogcamera. Daar film ik mijn video’s mee, vlog ik mee, en die maakt ook meer dan prima foto’s. Is de Sony DSC Hx90v.

Wat is jouw meest gekke gewoonte?

Dat ik als een malle nagels bijt als ik de kans krijgt. Vre-se-lijk. Echt. Het is niet om aan te gluren. Als ik de kans krijg ga ik ze onbeschaamd af zitten kluiven alsof ik ik weet niet wát voor delicatesse voor m’n neus heb staan. Kan gewoon echt niet. Vandaar altijd nepperds. Om mezelf te behoeden.

Hoe combineer je thuiswerken met twee kleine kinderen die thuis rondrennen?

Ik probeer altijd al wat werk gedaan te hebben voor de kinderen wakker worden. Dat geeft me het gevoel dat ik een voorsprongetje op de dag heb ofzo, en daar ga ik wel goed op. Vervolgens ga ik aan het werk als de jongens spelen. Ze kunnen zich gelukkig allebei goed zelf vermaken, maar ik denk dat dat ook komt doordat ze niet anders gewend zijn. Ze zijn natuurlijk allebei de eerste 8 maanden van hun leven met mij meegegaan naar hun werk, en ik heb altijd thuis moeten werken ook, dus ze weten – of in ieder geval vooral Morris weet – dat mama soms heel even niet mee Duplo kan bouwen omdat ze moet werken, maar dat we dat gewoon wel gaan doen als mama daar klaar mee is. Helemaal prima!

Wat eet jij op een dag?

Dat verschilt. In ieder geval standaard iedere dag mijn twee crackers met kaas, honing en walnoten en kaas, stroop en walnoten, en iedere dag hetzelfde bakje magere yoghurt met lijnzaad, havermout en hartjesontbijt, omdat ik dat gewoon heel lekker vind. En vaak een gebakken of gekookt ei, ook omdat ik dat te lekker vind. Tussendoor altijd een appel en een banaan, iets van rijstwafels, en dan ‘s avonds op de bank een stukje chocola of een bakje chips. In het weekend altijd mijn standaard broodje filet, truffelmayo en ei.

Hoe lang ben je?

1,67m ongeveer. Geloof ik. Dat staat in ieder geval in mijn paspoort.

Heb jij (onbewust) een identificatiefiguur/voorbeeldfiguur? Wie bewonder je en waarom? Vooral op persoonlijk gebied ben ik benieuwd!

Ik denk dan toch wel mama. Die bewonder ik echt, gewoon om wie ze is. Ik ken oprecht niemand die zo’n goed mens is als zij. Zit gewoon geen haar slecht in. Zorgt voor iedereen, maakt altijd met iedereen een praatje, is tegen iedereen vriendelijk, kan met iedereen door één deur, is altijd geduldig, ze ziet er altijd verzorgd uit, de koelkast is altijd gevuld, je kunt er van de grond eten, ze werkt er ook nog bij – omdat ze dat leuk vindt zegt ze dan – en staat ook nog voor alles en iedereen klaar. EN ze houdt al 24 jaar honderdduizend ballen in de lucht en blijft ook nog altijd lachen. Ik vind haar oprecht een heldin. Misschien een beetje extra omdat ze mijn moeder is, maar gewoon sowieso.

Wat eten de boys en wat is hun favo recept?

Ze eten vaak hetzelfde als wij. Morris in ieder geval wel. Voor Benjamin maak ik vaak een iets minder volwassen variant, maar die eet sowieso alles. Als er maar genoeg smaak aan zit. Morris heeft het allerliefste lasagne, daar mag je ‘m echt voor wakker maken, en Benjamin risotto!

Wanneer begon jij met het geven van groenten en combineerde je dit nog met borstvoeding?

Ik begon met groenten zo rond de vijf maanden. Fruit kwam iets later, en ik heb dat altijd gewoon gecombineerd met borstvoeding. De voedingen bleven zoals ze waren, langzaam vast eten introduceren tot dat bijvoorbeeld tussen de middag de borstvoeding verving.

Wat is je make-up en gezichtsverzorgingsroutine en welke producten gebruik je hiervoor?

Deze video hebben jullie honderd jaar na dato nog steeds van me tegoed! Is sowieso een te lange routine om zo te beschrijven, al moet ik zeggen dat het qua producten wel meevalt. Ik gebruik overdag een dagcrème van Timebomb via John Beerens die ik echt fantastisch vind, en daar overheen mijn normale make-up. Dat haal ik er ‘s avonds af met Purity Made Simple van Philosophy en micellair water van Garnier, en daarna smeer ik een laagje Renewed Hope in Jar van Philosophy op m’n gezicht. En dat is het. Verder gebruik ik weinig aparts.

Ennn dan was dit voor nu deel twee van de Q&A. Deel 3 volgt ook nog, want anders worden de lappen tekst veel te lang, en dan heb ik al jullie vragen voor nu weer beantwoord! Vanaf vanmiddag heb ik vakantie jongens. HOE fijn is dat?! Ik heb er zo veel zin in.

Voor nu bedankt ik jullie in ieder geval weer heel erg voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Larissa

  Hele fijne vakantie! Geniet ervan.
  Ik moet nog een weekje tot mijn vakantie, aftellen…

 • Meaghan

  Leuk al die vragen! Zo kom ik toch nog een beetje meer over je te weten. Ik vind jou altijd zo’n lekker nuchter en gezellig persoon! Ik ken je natuurlijk niet, maar zo kom je altijd wel op mij over!
  Geniet van je vakantie! Ik heb sinds begin juli vakantie, heerlijk!

 • Henny

  Kun je nog een keer specifiek vertellen welke sport oefeningen je thuis zoal doet? Ik klungel naar wat aan heb ik het idee;)

 • Henriette

  Persoonlijk vindt ik je ook geen type voor een tattoo ( ik vindt het zelf zo ordinair) je hebt het naar mijn mening niet nodig. Verder vindt ik je een heerlijk nuchter mens!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!