Q&A OKTOBER’17: DEEL 1

 In Persoonlijk

Vorige week vroeg ik op Instagram of jullie vragen voor me hadden voor een nieuwe Q&A. De vorige dateert van april van dit jaar, en lijkt uit ‘n heel ander leven te komen, dus ik vond het wel weer tijd voor een vragenrondje! Er kwamen héél veel leuke vragen binnen in de reacties en via persoonlijke berichtjes, en vandaag beantwoord ik ze! Niet allemaal tegelijk, want daarvoor zijn het er te veel, dus deel twee volgt volgende week. Blijft leuk trouwens hoe vaak sommige vragen gesteld worden. Hoeveel kindjes we willen stond ook deze keer met stip op nummer 1! Als je daar benieuwd naar bent, maar ook naar of wij voorkeur hadden voor het geslacht van onze kindjes, en of ik ooit echt boos op Morris word, moet je vooral even verder lezen:).

Q – Hoe zijn jullie op de namen gekomen?

A – Morris is bedacht door Lotje, en Benjamin vonden we altijd al een heel mooie naam, maar omdat Koen zijn vader Ben heet was ik er bang voor dat het dan twee keer ‘Ben’ zou worden. We wilden hem dus in eerste instantie als tweede naam gebruiken, maar toen we geen naam konden vinden die we écht mooier vonden en oma overleed besloten we Benjamin als eerste naam te doen, en in de tweede naam te vernoemen naar oma. Die heette Wil, dus vandaar Wilson.

Q – Wat zijn jouw persoonlijke doelen? Wat zou jij graag (nog) willen bereiken?

A – Iedereen die mij al langer volgt weet dat ik altijd een beetje ongemakkelijk word van dit soort vragen omdat ze met het gevoel geven dat ik met een ontzettend pretentieus antwoord moet komen, terwijl ik dat eigenlijk niet heb.. Ik ben tevreden met ons leven zoals het is! Carrière-technisch heb ik wel wat doelen hoor, dat is het niet. Ik hoop dat ik altijd voor ons eigen bedrijf mag blijven werken. Nu is dat vooral op kantoor, maar ik zou op termijn, als de kindjes straks wat groter zijn, wel de verkoop in willen. Ook lijkt het me heel gaaf om Walk Digital met Robin verder uit te bouwen, én we zijn op het moment met een heel leuk project bezig waar ik nog niets over kan zeggen, maar wat wel heel dicht bij me staat en waarvan ik ook hoop dat het een succes wordt. Dit is wel allemaal heel zakelijk benaderd overigens, want mijn allergrootste lifegoal is om een leuke mama te zijn voor de jongens en om ze op te voeden tot mooie, gelukkige mensen! Dus. Ik doe m’n burgerlijke reputatie weer lekker eer aan.

Q – Hoe lang kennen Koen en jij elkaar al?

A – Wij kennen elkaar bijna tien jaar!

Q – Wat ervaar je als zwaar of lastig aan het moederschap?

A – Ik denk de balans tussen mama zijn, vrouw zijn, dochter zijn en vriendin zijn. Dat is niet altijd even gemakkelijk. En allebei je kinderen evenveel aandacht geven ook. Ik wil Benjamin niet tekort doen, maar ik wil Morris ook de aandacht geven die hij verdient. Ik wéét dat ik doe wat ik kan, maar ook dat vind ik wel eens lastig. En ik vind het heel naar als ik zie dat Benjamin pijn heeft door zijn reflux en ik niets voor hem kan doen behalve hem vasthouden en troosten.

Q – Hoe sta jij tegenover een kus op de mond bij je kinderen? 

A – Jullie weten dat ik altijd probeer onbevooroordeeld te zijn, maar ik vind dat met dit onderwerp héél erg lastig. Ik geef mijn kinderen een kus op de mond en vind dat de normaalste zaak van de wereld. Dat mensen daar anders over denken: prima. Ieder zijn ding. Maar hier iets van maken wat het ab-so-luut niet is vind ik echt wel een dingetje. Het gaat notabene om je eigen vlees en bloed..

Q – Hebben jullie nog voldoende tijd als koppel, nu met twee kindjes? En heeft het krijgen van kinderen een grote impact gehad op jullie relatie?

A – Dat proberen we wel te hebben. ’s Avonds als de jongens op bed liggen nemen we bewust tijd voor elkaar. En we proberen vooral ook heel erg te blijven praten. De eerste weken na Benjamin zijn geboorte hadden we het daar ook veel over samen, omdat we allebei voelden dat het erin sluipt dat je vooral heel erg met de kindjes bezig bent en niet zo zeer met elkaar. Ik denk wel dat het krijgen van kinderen een grote impact heeft gehad ja. Niet in negatieve zin, want ik vind het juist een verdieping van onze relatie, maar er verandert wel vanalles en de tijd met z’n tweeën is minder vanzelfsprekend dan ie was.

Q – Jij voedt Benjamin op schema, hoe doe je dat met regeldagen en clustermomenten?

A – Clustermomenten heeft Benjamin eigenlijk nog niet gehad. Morris had die wel, en dan gaf ik daar gewoon aan toe. Dat zou ik nu dus net zo doen. Regeldagen heeft Benjamin óók wel, maar niet heel extreem geloof ik. Op die dagen slaapt hij wat minder en komt hij vaak net iets eerder voor een voeding. En dan voed ik hem wanneer hij dat wil! Dat doe ik eigenlijk sowieso hoor. Voeden op schema wordt heel snel voeden op verzoek omdat je baby dat ritme snel oppikt. Tenminste: in ons geval! Het is niet zo dat ik hem honger laat lijden als hij wil drinken bij me. Echt niet.

Q – Wat voor werk doe je en hoe combineer je dat met je zoontjes?

A – Ik doe de marketing en wat administratie voor het bedrijf van mijn vader en zijn compagnon. 20 uur werk ik. Waar van één dag vanuit huis, en anderhalve dag op kantoor. Op de volle dag dat ik naar kantoor ga, maandag, gaat Morris naar Joke en Harald óf komt mijn schoonmoeder bij ons in huis. De halve dag op kantoor – dinsdag – gaat Morris met me mee. Toen oma nog leefde paste zij op hem, want zij woonde waar ik werk, maar nu oma er niet meer is speelt Morris gewoon zelf. Gaat heel goed! Op donderdag is mijn thuiswerkdag en is Morris óf thuis bij mij, of bij mama! Als ik straks in december weer ga werken gaat Benjamin met me mee naar kantoor op maandag zodat ik hem zijn voedingen gewoon kan geven. Net zolang tot hij nog maar twee voedingen krijgt.

Q – Wat zijn voor jou de voor- en nadelen van jong mama worden/zijn?

A – De voordelen voor mij persoonlijk vind ik dat mijn ouders nog zo jong zijn en ze zo wezenlijk onderdeel van het leven van de kinderen zijn. Ik vind het lekker dat we nog zo flexibel zijn, maar ik weet niet of dat per se leeftijd afhankelijk is. Echte nadelen kan ik niet echt noemen. Misschien de vooroordelen waar we in het begin tegenaan liepen, maar dat is inmiddels ook niet meer zo.

Q – Wat is een musthave in je kraamweek?

A – Het babynestje! Sowieso! Die hebben we in de kraamweek echt zo bizar veel gebruikt.

Q – Hoe zorg je voldoende energie? Ik ben halverwege de dag al moe met 1 kindje.

A – Ik heb geen gouden tip.. Ik heb niet veel slaap nodig, dat scheelt misschien wat. Maar als ik de hele dag met de boys ben geweest val ik ’s avonds ook weleens gewoon in slaap tijdens de laatste voeding hoor!

Q – Welke make-up producten gebruik je? En hoe ziet je routine eruit?

A – Ik gebruik vooral heel veel budgetmerken! Ik heb van alles wat, maar merk dat ik vooral door de week altijd naar betaalbare make-up grijp. Vind het dan op een of andere manier zonde om mijn mooie producten te pakken. Gierig tot en met! Ik gebruik iedere dag hetzelfde: foundation, concealer, poeder, blush en bronzer, op de ogen mascara en eyeliner en op de wenkbrauwen wenkbrauwpotlood en poeder.

Q – Hoe vindt Morris het om grote broer te zijn?

A – We hebben de indruk dat hij dit écht heel erg leuk vindt! Hij is verschrikkelijk lief voor Benjamin. Echt onvoorstelbaar. Alleen maar aai, kusjes geven en knuffelen wil hij. En samen delen ook. Als hij iets eet, fruit of wat lekkers, probeert hij Benjamin ook van een hapje te voorzien. Heel aandoenlijk. Wat mij betreft het allermooiste aan moeder van twee kinderen zijn.

Q – Wil je hierna nog een 3e of zelfs 4e kindje?

A – Jazeker! Als ik zou mogen kiezen zou ik heel graag vier kindjes willen, maar we weten allemaal dat het leven geen wensconcert is en je niet altijd alles kunt plannen. Voor nu zijn we heel blij met onze jongens, en wellicht dat daar in de toekomst nog één of twee broertje(s) of zusje(s) bij komen.

Q – Hoe heb je Koen leren kennen?

A – Dit verhaal heb ik volgens mij al tot in den treuren verkondigd hier, maar kort samengevat voetbalde Robin – mijn broertje – bij RKC Waalwijk, en was Koen zijn trainer. Ik was toen 14, Koen 18 en we hadden allebei nog verkering met iemand anders, maar het was wel een soort van liefde op het eerste gezicht. Uiteindelijk heeft het nog vier jaar geduurd voor het écht wat werd tussen ons.

Q – Hoe zouden Morris en Benjamin gaan heten als ze een meisje zouden zijn? En hoe zouden jij en Koen heten als jullie van het andere geslacht zouden zijn?

A – Hoe Morris en Benjamin hadden geheten als ze meisjes waren geweest gaan we niet vertellen, want áls we ooit nog een meisje krijgen gaat zij die naam waarschijnlijk krijgen! Als ik een jongetje was geweest had ik Robin geheten – VERRASSEND! – en Koen had Lieke geheten als hij een meisje was geweest, geloof ik.

Q – Zou je wel eens een meet en greet willen doen?

A – Ja hoor! Dat lijkt me hartstikke gezellig. Maar ik ben maar gewoon ik, dus ik denk niet dat ik nou echt de uitgelezen persoon ben om een meet & greet te doen. Ik ben geen bekende Nederlander en maar gewoon een mama van twee jongens met een blog.

Q – Zou je ooit van je blog je werk willen maken?

A – Alléén een hobby is mijn site inmiddels al een hele poos niet meer. Ik steek er héél veel tijd in en ik verdien er ondertussen een extra centje mee. Dat is leuk! In die zin ís mijn site dus al een soort werk, maar zo voelt het niet, en dat is maar goed ook denk ik. Ik zou mijn baan in ieder geval absoluut niet op willen zeggen om me alleen nog maar met de blog bezig te houden. Ik vind mijn werk gewoon te leuk daarvoor, en ik wil voorkomen dat mijn site als een moetje gaat voelen! Ik vind de balans zoals het nu is dus wel mooi, en ik geniet heel erg van het bloggen.

Q – Heb je een voorkeur gehad voor de geslachten tijdens je zwangerschap? Of maakte het voor jou niet uit?

A – Toen ik zwanger was van Morris hadden Koen en ik allebei een lichte voorkeur voor een jongetje. Daar schreef ik toen ook een artikeltje over, vlak voor de geslachtsbepaling. Niet dat we met een meisje niet blij waren geweest, duhh, maar als we écht écht moesten kiezen waren we die eerste keer voor een jongetje gegaan. De tweede keer had Koen weer een lichte voorkeur voor een jongen, omdat hij uit een jongensgezin komt en het hem heel erg leuk leek om twee zoons te hebben. Ik had dat de tweede keer niet zo en was neutraal. Ik vond nog een jongen leuk, maar een meisje net zo! Uiteindelijk werd het dus nog een kleine man en ik ben apetrots op de boys.

Q – Wie is je lievelingsbroer?

A – Joe hoi Robin, thanks voor je originele vraag.

Q – Je krijgt steeds meer volgers en dus bekendheid. Hoe ervaar jij dat? Worden jullie herkend op straat? Hoe is dat voor jullie gezin? Hebben jullie hierover afspraken gemaakt?

A – Ik ben daar eigenlijk niet zo mee bezig. Afgelopen maand zag ik de statistieken van de site en toen bedacht ik me: dat wil dus zeggen dat er een heel Philips-stadion vol een paar keer per week mijn artikeltjes lezen, en dat vind ik wel heeel bizar! We worden wel eens herkend op straat, maar het komt vaker voor dat ik later een e-mailtje of berichtje krijg dat iemand me ergens heeft gezien maar niets durfde te zeggen of ons niet wilde storen. Vind ik trouwens vet jammer, want ik vind het júist heel leuk om jullie te zien en spreken! We hebben vooral duidelijke afspraken over wat ik wel en niet op de site deel, en dat voelt voor ons prima zo.

Q – Hoe kwam je erachter dat Benjamin een buikslaper is?

A – Door de snelle bevalling was Benjamin in het begin heel erg misselijk. We kregen toen het advies hem op zijn zij te laten slapen. Dat is uiteindelijk een soort van vanzelf over gegaan in buikslapen. Op zijn rug slaapt hij wel, maar een stuk onrustiger en minder lang.

Q – Word je nooit echt heel erg boos? Morris is natuurlijk nog niet echt heel lastig denk ik, maar ik kan mij niet voorstellen dat hij nooit kattenkwaad uithaalt. Je komt altijd zo rustig over dat het lijkt alsof er nooit wat mis gaat.

A – Ik word niet snel boos nee. Sowieso niet, eigenlijk. Morris is een heel lief kind, maar hij haalt ook wel kattenkwaad uit. Vorige week heeft hij 5 minuten op de gang gezeten omdat hij met eten gooide. Ik ga dan niet schreeuwen – ik ben gewoon niet zo’n voorstander van schreeuwen tegen een kind – maar pak ‘m op en zet hem in de gang. Dat maakt indruk, want sindsdien is er niet meer gegooid. Top.

Q – Staat vloggen binnenkort nog op de planning? Vlogmas zou ook leuk zijn!

A – Jazeker! Ik heb het vloggen inmiddels weer opgepakt!

Q – Heb je het gevoel dat jullie compleet zijn of zou je misschien nog wel een 3e kindje willen?

A – Voor nu voel ik me hartstikke compleet met mijn drie mannen. We zijn gelukkig met wat we hebben en dankbaar dat we twee gezonde kinderen mochten krijgen! Dat neemt alleen niet weg dat we heel graag nog een – of twee? – kindje(s) zouden willen.

En dan was dat deel 1 van deze Q&A. In het kader van ‘zo leer ik jullie ook een beetje kennen’ vond ik het weer een plan om jullie ook twee vragen te stellen uit deze Q&A. Dus: wat vinden jullie van een kus op de mond bij je eigen kinderen? En wat is voor jullie een musthave in de kraamweek, of meer algemeen; een musthave met kleine kinderen? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. Volgende week lees je onder andere hoeveel kilo ik aan kwam in mijn zwangerschappen en of al die kilo’s er nu weer af zijn, en hoe mijn familie en vrienden over mijn blog denken!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 18 comments
 • Esther

  Ah, ik kus mijn dochter ook op de mond hoor. Wat een onzin. Vind persoonlijk als mensen dat “gek” vinden het meer zegt over hun dan over mij. Ik kus mijn ouders ook nog steeds op de mond hoor!

  Musthave in de kraamweek weet ik niet, die hebben wij wekenlang op de couveuse afdeling doorgebracht maar kleine kindjes vond ik mijn draagzak en babybjorn wipstoel. Als wij ooit nog n kindje krijgen ga ik dat nestje zeker aanschaffen! Oogt zoo comfortabel…

  Leuke Q&A!

 • Nelleke

  Hoi Michelle,

  Via de comments van 2WMN heb ik een poosje geleden je blog ontdekt en sindsdien kom ik hier elke dag! Ik kijk uit naar je nieuwe berichten en anders lees/kijk ik gewoon lekker alles terug!

  Mijn dochtertje is een paar weken ouder dan Benjamin, ik ben zelf ook een jonge, getrouwde mama en geniet net als jou van het ‘burgelijke’ leven! Dus herken veel in jou! Ben echt fan!

  Een musthave tijdens onze eerste weken.. Een speentje. Hier zijn de meningen over verdeeld maar onze dochter heeft een enorme zuigbehoefte… Ze ontspant altijd helemaal van haar speentje. We hebben ons verdiept in de vorm van haar speen en ze drinkt super goed, dus wij zien alleen de voordelen!

  Leuk dat je wat schrijft over het buikslapen. Het viel me steeds al op als ik foto’s van Benjamin zag. Volgens onze kraamzorg is buikslapen echt no-go, dus was benieuwd wat de achterliggende gdachte van jullie was!

  Nelleke

 • Hilde

  Mijn neefjes gaven mij toen ze heel klein waren spontaan een kus op de mond, dat vond ik zo schattig en lief. Nu zijn ze wat ouder en doen ze ‘stoer’ dus het zijn heel veel kusjes geworden op de wang haha. Nooit over nagedacht dat anderen het als ‘vreemd’ kunnen ervaren eigenlijk.

 • Claudia

  Musthave in de kraamweek… dat waren de co-sleeper, draagdoek en tepelhoedje haha. Eigenlijk alles wat er voor zorgde dat de borstvoeding liep en dat baby bij mama kon zijn.

  En onze dochter krijgt van ons ook een kus op haar mond. En inderdaad iedereen moet fijn doen waar hij/zij zich goed bij voelt. Zolang niemand eronder lijdt hoeven mensen zich nergens mee te bemoeien denk ik 😉

  Leuke Q&A!

 • Jacqueline

  Een kus op de mond bij je kinderen vind ik ook heel normaal hoor! Daar zit niets achter, alleen maar liefde. En wat betreft die musthave: de puckababy piep, Rite Aid Hydrogel breast discs (ECHT een lifesaver bij kapotte tepels ) en ook het babynestje.

 • Ize

  Ik kus mijn zoontje ook altijd op de mond! Vind er niets geks aan en voelt vanzelfsprekend.

  Qua must have in de kraamweek.. tsja je hebt her niet voor het uitkiezen maar mijn redding was mijn lieve verloskundige en mijn geweldige kraamverzorgende. Door op tijd te handelen hebben zij ons gezin op een geweldige blauwe wolk weten te krijgen.
  Mocht je als kraamvrouw dus absoluut geen klik hebben met de kraamverzorgende, geef het aan! Want die eerste week, waarin je zo kwetsbaar bent, is zo belangrijk!
  Hier dus geen materiële must have!

 • Melissa

  Een kus op de mond is niet iets waar ik mee ben opgegroeid vanuit huis, maar Mn zoontje kus ik gewoon op de mond! Heel normaal vind ik dat. En de musthave was bij ons de kinderwagen, zo ontzettend veel gebruikt. En een dr brown fles.

 • Carmen

  Ik kus mijn zoons altijd op de mond. Hallo, ze zijn uit mij gekomen, en dan zou het ineens vies zijn om ze op hun mond te kussen?! Beste aankoop ever is de draagzak van Tula 🙂

 • Inge

  Kussen op de mond vind ik heel normaal. Mijn oudste dochter gaat net naar school en daar zie ik gelukkig veel ouders die bij afscheid nemen ook gewoon een kus op de mond geven. Beste aankoop met kleine kinderen mijn bakfiets! Zo kon mijn jongste al snel mee op de fiets. Naast mijn 2 dochters pas ik ook 1 of 2 dagen op mijn neefjes. Hele bak vol kindjes. Praktisch met halen en brengen op school maar ook heerlijk om er lekker op uit te kunnen.

 • Jennifer

  Super leuk zo’n Q&A! Ik lees je blogs ook altijd met veel plezier.
  Echte musthaves voor een baby: Babynestje (Ik heb zelf een Sleepyhead. Kost wat maar dan heb je ook wat), maxicosi adapters, spenen en de stokke babyzit.

 • Hélène

  Ik zal wel een uitzondering op de regel zijn, maar ik kus nooit mijn kinderen op de mond. Echt alleen mijn man. Ben het niet gewend en voel me prettiger bij een dikke pakkert op het wang.

 • Isa

  Kus op de mond vinden wij hartstikke prima!:) Ik ben benieuwd of het babynestje voor ons ook zo’n musthave gaat zijn. Ik vond de vorige keer het voedingskussen onmisbaar.

 • Jessy

  een Kus op de Mond van je eigen kinderen moet kunnen, is niks raars aan.
  En musthave voor mij (met een tweeling van 8 weken oud en een zoon van 4), je rust nemen wanneer ik kan.

 • Saskia

  Ik ben 26 Augustus bevallen van een docher en ik doe – als ik de kans heb – niks anders dan haar kusjes geven ook op haar mondje! Tijdens m’n kraamweek was ook het babynestje een musthave, helaas is tie nu wat aan de krappe kant maar ze heeft er dag en nacht in gelegen!

 • Alice

  Ik denk dat ik mijn zoontje wel 20 keer per dag op de mond kus haha ( bij wijze van spreken ) ! Ik ben zo dol op dat lieve snoetje, hoezo vinden mensen dat raar? Ik kan daar echt niet bij met mijn verstand. Het is je eigen vlees en bloed!

 • Danielle

  Ik heb een dochtertje van 21 maanden en een dochtertje van 3 maanden (is precies 1 maand ouder dan Benjamin) dus erg leuk om jou blogs te lezen! Ik kus ook zeker mijn kids op hun mondjes, is absoluut niets raars aan.. en mijn musthave in de kraamweek en nog steeds was ook het baby nestje, bij mijn oudste dochtertje had ik hem nog niet,maar ben nu heel blij dat ik hem aan geschaft heb!

 • Judith

  Lekker kussen!!
  Ik heb niet echt een favoriet uit de kraamweek geloof ik, bij een evt 2e zou ik denk ik ook zo’n nestje aanschaffen én een stokke met baby seat!! Dat laatste lijkt me geweldig, beide kindjes aan tafel ♡

 • Fleur

  Ik heb geen echte musthave uit de kraamweek. Pas later ontdekt dat ik een draagdoek ideaal vond, dat had ik eerder moeten gebruiken. Dat had me heel wat uurtjes ‘zitten met een baby op mij geplakt’ gescheeld. En een babyzitje voor op de Tripptrapp lijkt me ook ideaal. Wij hadden nu vaak de wipstoel tijdens het eten boven op tafel, ook prima, maar in zo’n zitje zitten ze wat meer op gelijke hoogte.
  En kussen op de mond… tja ik snap daar helemaal niks van dat mensen dat niet normaal vinden. Indd, wat je zegt, dat je daar een andere gedachte bij kan hebben, dat is pas niet-normaal! Dan is zeker een bevalling ook iets sexueels??? en borstvoeding dan?? iets met op hol geslagen gedachte noem ik zoiets maar:)

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!