RECEPT: COURGETTESOEP

 In Recepten

Een hele poos terug liet ik in een plogje zien dat wij op zondagavond courgettesoep aten. Daarop kwamen toen een aantal vragen naar een recept. Nu had ik even he-le-máál geen inspiratie om te bloggen – ik geef Frummel de schuld – en vroeg ik jullie op Snapchat (mieswalk) naar wat voor artikeltje jullie graag online zouden zien. Een aantal van jullie vroegen toen weer om het receptje van de courgettesoep, en aangezien het één van mijn favoriete soepjes is, hij binnen een half uurtje helemaal klaar is en ook nog bizar gemakkelijk te maken, leek het me leuk het receptje met jullie te delen!

Koen en ik zijn échte soepmensen. Ik maak gemiddeld zo’n drie keer per week een grote pan. Broccolisoep, tomatensoep, paprikasoep, courgettesoep: allemaal favorietjes die ik altijd helemaal vers maak. Dit is zo ontstaan omdat ik niet van de gekookte groenten ben; broccoli en courgette lust ik bijvoorbeeld eigenlijk niet, behalve zo in de soep! Het is dus voor mij een gemakkelijke manier om op een heel lekkere manier heel veel groenten in één keer binnen te krijgen!

WAT HEB JE NODIG:

 • 2 courgettes
 • 3 uien
 • 4 teentjes knoflook (minder mag ook, maar wij houden erg van knoflook!)
 • 1 groentenbouillonblokje

Courgettesoep1

BEREIDING:

 • Snijd de ui in grove ringen, en hak de knoflook fijn. Hoeft allemaal niet erg klein, we maken het na het koken toch nog klein in de blender of met de staafmixer.
 • Zet een soeppan op met een scheutje olie, en bak de uien en de knoflook alvast een beetje aan.
 • Snijd ondertussen de courgette in plakjes.
 • Voeg de courgette toe aan de pan met de uien en de knoflook, en voeg 800/900 ml water toe. Liever wat minder dan teveel; dan wordt de soep dun en dat is in het geval van deze soep zonde! Het gaat er maar om dat de groenten goed kunnen koken.
 • Voeg een groentenbouillonblokje toe, en laat de soep ongeveer een kwartiertje koken. Langer mag ook, dan zal er wat meer vocht verdampen, maar per se nodig is het niet!
 • Pureer je soep met de staafmixer, of in de blender. Ik gebruik zelf altijd te blender omdat het zo ontzettend snel gepiept is en de soep zo in mijn beleving het meest romig wordt. Ziet er een tikje onsmakelijk uit zo voor het pureren, maar daar moet je even doorheen kijken!

Courgettesoep2

IMG_1272

IMG_1274

En dan is je soep al klaar! Je kunt eventueel nog wat basilicum toevoegen, ook erg lekker, en natuurlijk peper en zout naar smaak. Je zou ook wat room kunnen gebruiken, maar wij vinden dat zelf niet nodig; door het pureren is de soep van zichzelf júist al heel erg romig! Ik bak vaak nog wat Italiaanse hammetjes uit en doe die gesnipperd in de soep, of als ik niet zwanger ben lekker wat gerookte zalm! Dit basisrecept, met de ui en knoflook en het bouillonblokje gebruik ik overigens ook voor mijn broccolisoep! Die is verder dus exact hetzelfde! Wij eten deze soep héél vaak als ik geen zin heb om uitgebreid te koken, maar wel trek heb in ‘gezond’. Hij is zo snel klaar! Eigenlijk mag je het niet eens ‘n recept noemen hè, zo simpel dat het is, maar ik vind het echt een aanrader!

Laat je het me weten als jij ‘m ook een keertje gaat proberen? Vandaag – vrijdag – ben ik weer aan het ploggen, en in het weekend uiteraard ook, maar we hebben de foto’s van onze zwangerschapsshoot ontvangen, dus dat artikel komt één dezer dagen ook online! Houd de site dus vooral in de gaten als je daar benieuwd naar bent! Heel erg bedankt weer voor het lezen! X

 

Recommended Posts
Showing 8 comments
 • Lieve

  Lekker makkelijk recept, en zo lekker! Ik maak ook vaak soep, is ook een perfecte manier om restjes groenten te verwerken. Tip: als je er een aardappel bij meekookt, wordt een soep ook wat meer gebonden, al gaat dat ook al goed bij deze soepen door niet teveel water toe te voegen inderdaad.

  Toen je er gisteren niet was, dacht ik even: zou ze aan het bevallen zijn? Het komt nu zo dichtbij!

  Hoe was de echo gisteren?

 • eenbezigbijtje

  Ik was benieuwd hoe jij je courgettesoep maakt, aangezien dat ook een van mijn favoriete soepjes is, maar je doet het precies hetzelfde haha. Al gebruik ik meestal kippenbouillon.

 • Jeanne

  Ziet er lekker en makkelijk uit!
  Bij ons thuis ook echte soepmensen 🙂
  Ik denk dat ik hem is een keertje ga uitproberen!
  Op zondag en in de vakanties mag ik thuis vaak koken, wat ik altijd erg leuk vindt.

 • Miss M

  Lekker hoor! Dit is voor het weekend wel een recept om uit te proberen! Ik heb deze al uitgeprint!
  Ik ga er wel een zoete aardappel aan toevoegen om de soep wat steviger te maken zodat ik wat meer water kan toevoegen omdat we met z’n vieren zijn. Dus meer soep, maar wel de stevigheid behouden door het toeveogen van een zoete aardappel.
  Ik ben trouwens ook benieuwd naar het recept voor broccoli-soep. De kids verafschuwen broccoli (gisteren nog gegeten als stamppotje, maar echt, er moet een hele lading appelmoes bij om dit weg te krijgen bij ze, haha) en zo is het dan een geode manier om toch de goede voedingsstoffen uit broccoli te krijgen.
  Dus… als je tijd hebt: graag!
  Hoe was de echo gisteren? Nog wat veranderd van binnen?

  Lieve groet,
  Marjolijn.

 • kim

  Jeeej. Ik ga hem morgen gelijk maken. Zin in..

 • Michelle

  Haha goed om te horen! Gaan we doen; zet ‘m op mijn lijstje!

 • Sabien

  Heerlijke soep, gisteren gemaakt. Wij hebben er zelf nog broccoli doorheen gedaan, aanrader! Zelfgemaakte tomatensoep is ook top..

 • Maike

  Heb de soep net ook gemaakt voor de fam. Benieuwd wat ze er van vinden. Ik vind hem sowieso al super lekker. Makkelijk en gezond! Top!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!