RECEPT: KABELJAUW UIT DE OVEN

Dit recept is voor sommigen van jullie misschien niet helemaal nieuw, want het kwam al voorbij op mijn tweede Instagramaccount. Nou weet ik alleen dat de meesten van jullie dat account niet volgen, en daarbij krijg ik heel regelmatig de vraag of ik weer eens recepten zou willen delen, dus dat wil ik graag oppakken. Er zijn een aantal recepten die eraan komen, onder andere van mijn verse pompoensoep, favoriete woknoedels, en de pulled chicken van Mees – en die is echt hemels – maar vandaag dus eerst van kabeljauw uit de oven zoals ik hem bijna wekelijks maak. Superlekker, hartstikke gezond en zo gemakkelijk te maken dat het bijna geen recept is, maar ik deel ‘m toch, want hier echt een favoriet. Oh en niet geheel onbelangrijk: het is zo klaar; moet alleen even in de oven!

WAT HEB JE NODIG VOOR TWEE PAKKETJES:

  • kabeljauw – vers of uit de diepvries
  • tomatentapenade – kant-en-klaar of zelf maken van zongedroogde tomaat, knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten peper, zout, olijfolie)
  • 2 tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • rozemarijn
  • tijm
  • basilicum
  • olijfolie
  • aluminiumfolie

BEREIDINGSWIJZE

  • Als je bevroren kabeljauw gebruikt is het handig deze even van tevoren uit de diepvries te halen. Ze hoeven niet per se helemaal ontdooid te zijn, maar zo veel mogelijk is wel fijn. Met verse vis is dit niet aan de orde. Ik neem zelf altijd filet’s, en dan voor ons allebei een behoorlijke. De kindjes krijgen een kleinere maar die eten de groenten er niet op; die doe ik dus zonder in de folie in de oven.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mocht je verse tomatentapenade willen gebruiken is het handig die als eerste te maken. Is echt een hele kleine moeite in de hakmolen, en wel extra lekker, maar een potje kan ook prima.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Doe hetzelfde met de rode ui. Het lekkerste is eigenlijk halve ringetjes, maar kleiner kan ook. Als ik er niet aan denk gebeurt dat dus meestal vanzelf.
  • Hussel de rode ui en tomaat door elkaar en pers de teen knoflook hier ook bij uit.
  • Voeg vervolgens kruiden toe naar smaak. Ik heb zelf altijd verse basilicum in huis, dus dat gaat er door, en dan nog wat rozemarijn, tijm, peper en zout.
  • Pak een behoorlijk vel aluminiumfolie en leg daar de kabeljauw op.

  • Doe daar een laagje tomatentapenade op.
  • Vervolgens verspreid je het tomaat-rode-ui-knoflook-kruidenmengsel over de vis.
  • Tot slot besprenkelen met een beetje goede olijfolie.
  • Vouw het pakketje goed dicht en leg het op een plaat in de oven, voor een minuut of 20!

En dan ben je klaar! Wij eten dit vaak met verse aardappeltjes uit de oven – ook heel lekker, met knoflook, kerrie, rozemarijn, tijm en olijfolie – of gewoon met van die kant-en-klare bij haast, en dan met boontjes of zoiets. Makkelijk maaltje maar lekker en gezond! Sorry voor de crappy kwaliteit foto’s. Dat is een puntje van aandacht voor de volgende keer. Gelukkig is het eten er niet minder smakelijk om.

Dankjewel voor ‘t lezen!

 

Showing 3 comments
  • Kelsey

    Dit ga ik zeker uitproberen! Wat leuk dat er meer recepten online komen!

  • Anouk

    Super leuk dat er meer recepten komen! Als ik even inspiratieloos ben, scrol ik even door jou recepten heen. Fijn!

  • Linda Van de wal

    Ga het vanavond maken!

Neem contact met mij op!

Ik ben er momenteel even niet. Stuur me een berichtje en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug!

Not readable? Change text. captcha txt
error: Content is protected!