RECEPT: KIPLASAGNE

 In Recepten

De laatste weken vertelde ik jullie een aantal keer dat ik een beetje aan het stoeien was met het uploadschema op de blog. Daar kwamen heel lieve, meedenkende reacties op – waar ik heel blij van word! – en ook veel input over wat er gemist wordt en hoe ik het anders in zou kunnen vullen. Meer dan eens werd me gevraagd om weer meer recepten te gaan delen, en hoewel jullie weten dat ik mezelf allerminst als sterrenchef beschouw vind ik wel leuk om wat van onze favorieten te delen. Vandaag dus weer eens een receptje, en dit keer van de kiplasagne die wij allevier heel graag eten. Het is een receptje van Mees, en zij maakte ook de foto’s voor dit artikel; dus alle credits naar haar!

WAT HEB JE NODIG VOOR EEN SCHAAL KIPLASAGNE:

  • 1 pak lasagnebladen naar keuze
  • 400 gram kipfilet
  • 4 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 500 gram tomaten
  • 2 potjes groene pesto
  • 2 bollen mozzarella
  • 1/2 zakje geraspte kaas
  • 1 pot tomatensaus/passata

BEREIDINGSWIJZE

  • Snijd de uien, knoflook en tomaten fijn en bak deze aan in een pan.
  • Voeg de potjes pesto toe aan het groentemengsel.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes (mits je niet al blokjes gekocht hebt; dat kan ook).
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet het fornuis uit en roer de kip door het groentemengsel. Rauw dus; anders wordt de kip in de oven veel te droog.

  • Leg een beetje van het groentemengsel onderin de schaal.
  • Leg daarop de eerste laag lasagnebladen.
  • Leg daarop een derde van het resterende groentemengsel, en verkruimel daar een halve bol mozzarella op.
  • Herhaal dit nog drie keer tot je in totaal vier lagen bladen hebt.
  • Verdeel de helft tot tweederde van de pot tomatensaus over de laatste laag lasagnebladen.
  • Verkruimel hier de laatste halve bol mozzarella overheen.
  • Strooi hier de geraspte kaas overheen.
  • Bak de lasagne 30 minuten af op 200 graden.

Ter verduidelijking, de volgorde moet zijn: laagje groenten, bladen – laag groenten, 1/2 bol mozzarella, bladen – laag groenten, 1/2 bol mozzarella, bladen – laag groenten, 1/2 bol mozzarella, bladen – tomatensaus – 1/2 bol mozzarella – geraspte kaas.

Dan is het een kwestie van een half uur geduld hebben, de bende in de keuken opruimen en de tafel dekken, en dan kun je aanschuiven! Dit recept van Mees is een grote favoriet hier. Je hebt relatief weinig ingrediënten nodig, het smaakt echt wel heel anders dan ‘normale’ lasagne en het is gemakkelijk te maken. Leuk voor de afwisseling!

Laat het me vooral weten als jij ‘m ook probeert!

Bedankt voor het lezen!

 

 

Recommended Posts
Showing 13 comments
  • Lin

    Leuk! Ik ga hem snel proberen!

  • Daniellle

    Lekker zeg! Hoe groot zijn je potjes pesto? Hoeveel gram pesto in totaal?

  • Kimberley

    Hé, die kende ik nog niet! Ga het zeker proberen 🙂

  • D.

    Yes, weer een recept! 🙂 Gisteren stond hier nog de wraps op tafel en in het weekend wordt het de snelle pasta met boursin! 😉

  • Alice

    Klinkt lekker, hier allemaal gek op lasagne! Wel mooie timing met ‘Eet geen dierendag’ vandaag haha 🙂

    • bijzonderkleinwonder

      Haha maar echt he! Komt niet helemaal handig uit, maargoed. Gewoon allemaal maken als dierendag voorbij is. Offff zonder kip met extra groenten; ook heel lekker!

  • Antoinette Peters

    Hij zit in de oven. Ben zeeeeer benieuwd. Je hoort het nog.

  • Anita

    Vandaag gegeten en wat een lekker recept. Viel bij iedereen in de smaak:)

  • Malou

    Deze staat nu in de oven! Heb al hapje geproefd, heerliijk .

  • Laura

    Vanavond het recept gemaakt, echt heerlijk!! Ik ga het vaker maken. Meer recepten zijn altijd welkom 😉 Liefs uit Groningen

  • Renske

    Ik heb hem net gemaakt en hij is heeeeerlijk van smaak, maar wel erg nat. Haal jij het sap uit de tomaten voordat ze in de pan gaan?

    Super leuk en lekker jouw recepten 🙂

    • bijzonderkleinwonder

      Nee dat niet.. Ik vind hem normaal gesproken alles behalve nat. Misschien ligt het aan de hoeveelheid tomatensaus? Of pesto? Ik zal het nog eens navragen aan de kenner. Haha. Wel heeel leuk dat je ‘m gemaakt hebt. ♥️

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!