Joehoe, het is weer tijd voor een lekker receptje vandaag! Jullie weten het inmiddels: wij zijn oerdegelijke soepmensen. Ik vind soep altijd lekker, maar nu het buiten weer kouder is, het eerder donker wordt en de kaarsjes weer aan kunnen is het al helemaal een grote favoriet. Nou heb ik een aantal favorieten die zich steeds herhalen – tomatensoep, courgettesoep, broccolisoep en rundsoep – en kwam ik even niet veel verder dan die standaard varianten. Gelukkig hebben we dan Mees in de familie die kan koken als de beste, en die ons vorige week een bakje paprikasoep kwam brengen. Omdat hij ZO lekker was besloot ik hem afgelopen weekend zelf ook te maken, en wij zijn fan! Vandaag deel ik het receptje met jullie!

WAT HEB JE NODIG:

  • 6 paprikas – het liefste gele en rode
  • 2 kleine bouillonblokjes of 1 grote
  • 30 gram bloem
  • 30 gram boter – ik koos voor ongezouten roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 5 eetlepels tomatenketchup
  • Tabasco of andere ‘hete saus’ naar smaak

img_5439

BEREIDINGSWIJZE:

  • Snijd de ui en knoflook in stukjes. Het hoeft allemaal niet heel fijn; we pureren het straks toch nog glad.
  • Zet een grote soeppan op het vuur en laat de boter smelten.
  • Bak de uien en knoflook alvast een beetje aan. Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd deze in stukjes.
  • Doe de bloem bij de ui en knoflook en roer deze heel goed door, zodat de bloem mooi verdeeld is.
  • Doe de paprika in de pan, roer het even door en voeg dan ongeveer 1,5 liter water toe. Meer of minder water kan ook; het is maar net hoe dik of dun je je soep graag wilt. Wij vinden deze het lekkerst als ie wat dunner is dan bijvoorbeeld mijn tomatensoep, dus ik voeg wat meer toe dan ik normaal gesproken doe.
  • Voeg ook de bouillonblokjes toe, en breng de soep aan de kook.
  • Laat de soep een minuut of twintig koken.
  • Als alles goed gaar is en de soep lekker even heeft geprutteld giet je alles in de blender of pak je de staafmixer erbij en pureer je alles glad.
  • Voeg nu de eetlepels tomatenketchup en de Tabasco of andere hot sauce toe en roer goed door, of blend het nog even zodat het allemaal goed gemixt is. Ik heb flink wat druppels hot sauce toegevoegd omdat wij best houden van een beetje pittig, maar dat is smaak! Gewoon even uitproberen en goed proeven ondertussen, dan kun je niet mis gaan! En daarmee is je soep al klaar!

img_5442

Het lijkt misschien een beetje vreemd om tomatenketchup in je soep te doen, maar doordat dat iets zoetigs heeft is het echt een heel lekkere toevoeging aan je soep. Mocht je dat nou liever niet willen gebruiken, zou je ook voor een blikje tomatenpuree kunnen gaan om een soortgelijk resultaat te bereiken! Ik voegde nog wat basilicum toe voor de smaak en vond dat er heel lekker bij. Je zou er ook voor kunnen kiezen om er nog een scheutje room of crème fraîche om de soep romiger te maken, maar ik vind ‘m van zichzelf weer meer dan romig genoeg! Gewoon een beetje uitproberen dus en aanpassen naar smaak; daar leent dit receptje zich uitstekend voor!

Wij hebben er weer een nieuwe favoriet bij! Ik krijg al een hele poos regelmatig de vraag of Mees niet af en eens een recept wil delen op de site, vaak naar aanleiding van de plogs, en omdat wij dat óók heel leuk vinden gaan we dat gewoon doen. Mees begint binnenkort met haar eigen bedrijfje in taarten en andere lekkernijen, maar gaat dus hier op de site vooral ook recepten delen voor avondeten, lekkere soepen, suikervrije gezondere baksels, hartige hapjes en ga zo maar door. Ik denk dat dit een hele leuke toevoeging gaat zijn aan de site, en ik hoop dat jullie dat net zo leuk vinden als ik!

Voor nu bedank ik jullie weer voor het lezen, en laat me vooral even weten hoe de soep gesmaakt heeft als jullie ‘m ook geprobeerd hebben!

 

 

Showing 8 comments
  • marie
    Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk! Ik ben ook gek op soep, zeker in de herfst en winter. We gaan dit receptje daarom ook zeker uitproberen. Wat tof dat Mees haar eigen bedrijfje gaat starten!

  • Loes Johanna
    Beantwoorden

    Klinkt goed! Hier ook echte soepmensen, dus ik ga hem een keer proberen! Ik maak trouwens ook vaak preisoep, met ui en eventueel aardappel. Misschien voor jullie ook een tip, ook heel makkelijk en lekker .

  • Marieke
    Beantwoorden

    Heerlijk! Wij eten in het weekend vaak soep, dus gaat zeker een keer gemaakt worden!
    En super leuk dat Mees recepten gaat delen!

  • Leonie
    Beantwoorden

    Hmm! Lijkt me erg lekker, ik ga t zeker eens proberen!
    Wat tof van Mees! Ik zou zo graag meer willen bakken, maar heb dr nu de tijd niet meer voor. Ben wel heel benieuwd naar haar receptjes!

  • Jessica
    Beantwoorden

    Klinkt goed! Ik heb gisteren broccolisoep gemaakt, heerlijk!

  • Lieke - Life As Lieke
    Beantwoorden

    Lijkt me superlekker! En wat leuk dat Mees recepten gaat delen op de site, ik ben benieuwd!

  • Romy
    Beantwoorden

    Hoi Michelle! Ik heb dit receptje al meteen uitgeprobeerd vanmiddag en ze is echt héél lekker! Heb meteen een grote pot gemaakt, zo heb ik ineens een mooie voorraad voor in de diepvries ! Ik kijk al uit naar meer receptjes van jou en van Mees!

  • Stefanie
    Beantwoorden

    Wat leuk! Ik ga hem zeker eens proberen. En ik zie nu dat je al eerder recepten hebt gedeeld van soepen dus die ga ik ook snel lezen 😉

Leave a Comment