Alweer een hele poos geleden deelde ik het receptje van onze favoriete snelle pasta (KLIK!) met jullie. Een variant met veel groenten, kruidenkaas en serranoham. Datzelfde recept is nog altijd één van onze lievelings als we óf haast hebben, óf geen zin om te koken, óf geen inspiratie, óf zin hebben in snel en makkelijk. Ik krijg hartstikke vaak berichtjes van jullie als jullie dit receptje ook geprobeerd hebben en hij in de smaak gevallen is, en dat vind ik superleuk! Inmiddels hebben we ons repertoire van snelle pasta’s uitgebreid met ’n nieuwe, en dat is de variant die ik jullie vandaag laat zien. Niet uit eigen koker deze, maar uit die van – uiteraarrrd – Mees, en wij vinden hem heerlijk! Opnieuw een snel receptje, met best wat groenten ook, dat wij over het algemeen als alternatief eten als we eigenlijk trek hebben in een pizza’tje of frietje maar we toch liever wel een béétje gezond willen doen. Echt wel comfort food deze.

WAT HEB JE NODIG VOOR 4 PERSONEN:

  • pasta naar keuze – wij gaan vaak voor fusili of penne
  • 400 gram kip
  • 2 uien
  • 1,5 courgette – 1 courgette kan ook, dat is een kwestie van smaak!
  • 2 tenen knoflook
  • 1 pakje kookroom
  • 1 bouillonblokje
  • peterselie
  • zout & peper
  • eventueel wat verse parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE

  • Zet een pan op het vuur met ruim water voor de pasta. Voor vier personen kook ik vaak zo’n 500 gram, omdat Koen een grote pasta-eter is, maar dat is dus net hoe het bij jou uitkomt!
  • Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook klein óf pers deze, net wat je voorkeur heeft.
  • Snijd de courgette in heel dunne reepjes. Ik gebruik daar zelf een rasp voor met van die rondjes, daar krijg je dus ook sliertjes van! Vind ik ideaal.
  • Doe de courgette, uien en knoflook in de pan en bak deze.
  • Breng de kipblokjes ondertussen op smaak met peterselie, zout en peper naar smaak.
  • Bak de kip mee met de groenten.
  • Doe de pasta in de pan en breng deze aan de kook. Ik heb een Quooker waardoor het water meteen kookt, maar als je die niet hebt moet je even zorgen dat het water kookt voor je de pasta erin doet.
  • Doe het pakje kookroom bij de groenten en de kip en verkruimel de bouillonblok hier ook bij.
  • Je saus is nu in principe klaar. Laat deze even pruttelen, voeg eventueel wat water toe als je ‘m te dik vindt en rasp ondertussen wat verse parmezaan voor over je pasta. Niet per se nodig; wel héél erg lekker!
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met de saus. Meng het geheel heel goed met elkaar, zodat de kip en groenten zich goed over de pasta verspreiden.
  • Dien de pasta op en strooi er de verse parmezaan en wat peper overheen: klaar ben je!

Niet het meest fotogenieke pasta’tje dit, maar dat mag de pret niet drukken. Kind kan de was doen! Snel, gemakkelijk, en wij vinden hem echt héél erg lekker.

Laat het me vooral even weten als je ‘m ook probeert! Ik hoop dat jullie het leuk vonden weer eens een receptje te zien. Bedankt voor het lezen!

 

Showing 9 comments
  • Anne
    Beantwoorden

    Haha wij noemen deze altijd ‘groene pasta’ doen er nog groene paprika/ groene asperges/ sugar snaps doorheen en ipv bouillonblokje n klein potje groene pesto inderdaad lekker en snel klaar! Smskelijk!

  • Claudia
    Beantwoorden

    Ik ga hem testen! Je andere snelle pasta is bij ons inmiddels ook een favoriet!

  • Rianca
    Beantwoorden

    Ziet er echt super lekker uit! En parmezaanse kaas kan nooit ontbreken wat mij betreft. 🙂

  • Isa
    Beantwoorden

    Ziet er super lekker uit en altijd fijn zulke makkelijke recepten. Zeker eens proberen:).

  • Roos
    Beantwoorden

    Super leuk!! Heb tot nu toe al je recepten geprobeerd, deze ga ik van het weekend eens uitproberen! Erg leuk als je af en toe recepten deelt

  • Lotte
    Beantwoorden

    Haha, super leuk. Sinds kort volg ik je (als een malle, want klapperende eierstokken) omdat ik super veel van mezelf herken ik jou. Ik heb helaas nog geen kinderen maar sinds kort hebben mijn vriend en ik besloten ervoor te gaan dus het is zo leuk dit allemaal te lezen. Laatst kwam ik dus ook dit recept tegen. Gisteren gemaakt en het was súper lekker! Ook mijn vriend was er erg over te spreken dus voor herhaling vatbaar. De andere recepten heb ik ook even gescreenshot dus die komen nog! ;P

    • bijzonderkleinwonder
      Beantwoorden

      Fijn dat het gesmaakt heeft! En wat spannend dat jullie voor een kindje gaan. Geniet van deze bijzondere periode; ik hoop voor je dat het heel snel raak is! Liefs

pingbacks / trackbacks
  • […] Klaaar! Koen doet vaak nog serranoham over deze pasta, maar ik houd ‘m meestal vegetarisch voor mezelf en voor Morris. Die vindt deze ook meeegalekker. Receptje staat hier – KLIK! […]

  • […] welkome afwisseling. Dat receptje volgt snel. Vandaag, na twee keer een heel snel pastareceptje (KLIK & KLIK), een recept waar je nét iets langer voor uit moet trekken, maar wat het dan ook echt […]

Leave a Comment