RECEPT: SUPERSNELLE PASTA 3
Vorige week vroeg ik jullie om wat jullie graag lezen hier, en de recepten werden héél vaak genoemd! Vind ik superleuk, want hoewel ik verre van een sterrenchef ben word ik wel blij van ‘gewoon’ lekker koken, en dus nóg blijer van dat delen met jullie. Vooral als het om snelle recepten gaat die wel heel smakelijk zijn. Gerechten die je binnen een kwartier op tafel kunt hebben staan. Ideaal: er is nou eenmaal niet altijd tijd om een uur in de keuken te staan. Hier in ieder geval niet. Dus. Vandaag een receptje waar heel vaak om gevraagd is en die jullie al héél vaak voorbij hebben zien komen in de plogs: de pasta met rode pestosaus en runderreepjes. Gemakkelijk te maken, snel klaar en héél lekker! Het is een receptje van Mees, en ik vertel jullie vandaag hoe je ‘m maakt.
WAT HEB JE NODIG VOOR 4 PERSONEN:
- pasta naar keuze – wij vinden voor dit recept farfalle het lekkerste
- 300/400 gram gemarineerde runderreepjes
- 2 grote uien
- 3 tenen knoflook
- 2 rode paprika’s
- 350 à 400 gram rode pesto – je kunt hem zelf maken, maar die van het Jumbo huismerk is hier ook favoriet
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- 300 ml melk
- eventueel wat verse parmezaanse kaas
BEREIDINGSWIJZE
- Zet een pan op het vuur met ruim water voor de pasta.
- Begin met het snijden van de groenten. Dat is het gemakkelijkste. Als je graag parmezaan wat parmezaan over je gerechtje wilt kun je die ook nu raspen. Kan maar gebeurd zijn!
- Bak de ui en knoflook glazig.
- Voeg de paprika toe en bak deze even mee tot het allemaal wat zachter is.
- Kook je pasta volgens de bereidingswijze.
- Neem een steelpannetje en laat deze even warm worden.
- Smelt hierin 30 gram boter.
- Als dat klaar is voeg je de bloem toe en roer je dit goed door.
- Voeg beetje bij beetje de melk toe aan het boter/bloem mengsel, en blijf heel goed roeren totdat er helemaal geen klontjes meer zijn.
- Laat je roux een beetje inkoken tot het wat dikker is. Wel bij blijven, want dat gaat héél snel!
- Doe de pesto bij de roux, spatel het goed door en voeg het dan toe aan de groenten.
- Bak de runderreepjes zoals je ze het lekkerst vind. Ik bak ze vaak maar héél kort, maximaal 2 minuutjes, omdat ze nog verder garen in de saus en wij niet van doorbakken vlees houden, maar dat is smaak!
- Doe de runderreepjes door de saus.
- Giet je pasta af.
- Tijd om op te dienen. Pasta, saus en een beetje parmezaan voor de lekkere smaak: KLAAR!
Dit is zo’n receptje dat bijna altijd en overal wel in de smaak valt. Zo klaar en heel erg lekker. Wij vinden het zelf erg lekker en ons kleine pastamonster eet er ook heel goed van.
Laat je het me weten als jij ‘m ook probeert?
Voor straks een heel fijn weekend!
Bedankt voor het lezen!
Klinkt heel lekker!!
Ga ik zeker een keer proberen!
Koop je de runderreepjes al gemarineerd of marineer je ze zelf?
Daar ben ik ook benieuwd naar 🙂
Klinkt echt heerlijk!
Ik ga hem proberen!
Ik marineer altijd graag het vlees zelf. Ik heb vroeger kn een slagerij gewerkt en vlees fat we panneerden of marineerden is vaak vlees wat al een poosje in de vitrine heeft gelegen en dus niet meer super vers is. Daarom koop ik nooit gemarineerd of gepaneerd vlees. Ben benieuwd welke marinade je gebruikt en Hoelang je het laat “trekken”.
Recept klinkt super! Ik ga m zondag uit proberen. Ik doe er zelf nog wat rucola en pijnboompitten door, gewoon omdat me dat lekker lijkt ! Bedankt voor je recept !
Ik heb het vanavond gemaakt! Het was heerlijk! Man en kinderen vonden het ook erg lekker!
Bedankt voor de het recept!
Wij hebben gesmuld van de pasta. Pan leeg buik vol! Nog lekkerder wanneer jij kookt
Klinkt goed! En eenvoudig om veggie variant van te maken, dus dat ga ik zeker eens proberen! 🙂
Hier viel die ook super in de smaak! heerlijk, ga hem zeker vaker maken!
Heerlijk!
Ga ik zeker vaker maken.
Zoonlief van anderhalf bleef erin door eten !!
Suuuuuper Lekker! Mijn man vind weinig lekker maar dit ging er bij zowel hem als onze zoon in als koek 🙂
Liefs!
Superleuk om te horen! Hier blijft het ook een grote favoriet.