REVIEW: AEROMOOV INSTANT REISBED

 In Reizen, Review

Afgelopen zomer, vlak voor onze zomervakantie, kreeg ik een e-mail: of het me wellicht leuk leek om het instant reisbed van Aeromoov te testen! Een soort campingbedje, maar dan anders. Na een rondje Google – want het bed wel eens voorbij zien komen, maar er verder nog weinig over gehoord – was ik razend enthousiast. Zeker weten dat ik dit wilde proberen! Vooral ook met oog op de vakantie leek het me ideaal. Wij hebben de AeroMoov uitgebreid getest, op Mallorca en thuis, en ik kan je alvast vertellen: wij zijn fan.

AeroMoov is onderdeel van AeroSleep, het Belgische bedrijf dat de meesten van jullie ongetwijfeld zullen kennen van hun matrassen! Wij hebben er ook zo eentje waar we erg te spreken over zijn. Toevallig zit de importeur van dit merk in een dorp hier verderop, dus in plaats van dat het pakket met de post werd bezorgd, kwam een medewerker van AeroSleep op een vrijdagmiddag bij ons langs om het bedje te bezorgen én om te demonstreren hoe het werkt. De AeroMoov is een instant reisbed, zoals ze dat zelf zo mooi noemen. Het is er eentje voor in de categorie campingbedjes zoals we ze allemaal kennen, maar dan nét wat anders! Qua uiterlijk, maar vooral ook in gebruik. Daarbij is de AeroMoov ook heel goed te gebruiken als box, maar daarover later meer. De AeroMoov komt als een heel compact pakket, in een praktische reistas waar alles samen in past – bed, matrasje, zonnescherm, eventueel beddengoed – en weegt in totaal nog geen vijf kilo! Het is geen klein pakket, maar doordat het zo plat is is het wel erg gemakkelijk op te bergen. Dat vind ik persoonlijk heel praktisch. Het past gemakkelijk ergens onder of tussen en neemt dan weinig plaats in. Het campingbedje is te groot om als handbagage mee te nemen in het vliegtuig, maar je kunt het wel inchecken als ruimbagage. Wij vliegen het liefst met AirBerlin als we op vakantie gaan, omdat zij echt een heel goede policy hebben als het op vliegen met kinderen aankomt. Je mag bij deze maatschappij voor een baby zoveel inchecken als je maar wilt. Gratis! Wij namen de AeroMoov dus fijn mee op vakantie.

Bijzonder aan de AeroMoov is dat je hem – in tegenstelling tot veel andere reisbedjes – in 2 seconden in en uit klapt. Je trekt het klittenband los en het ding zet zichzelf op. Letterlijk. Omdat ik vaak als een tikkeltje lomp en onhandig wordt bestempeld – in de zin van dat ik nog wel eens per ongeluk wat sloop en ik mezelf op de gekste manieren toetakel en altijd wel ergens een snee, blauwe plek of brandwondje heb – leek het me wel een plan dat ik in het bijzijn van de AeroSleep mevrouw even zou proberen of dat in- en uitklappen nou écht zo handig gaat als ze claimen, of dat het in werkelijk maar tegenvalt. Mocht het nou niet lukken zou zij me ongetwijfeld kunnen helpen. Zo gezegd zo gedaan dus, maar het bleek echt zo gemakkelijk als ze zeggen. Het stelt gewoon niks voor en je kunt er eigenlijk niets verkeerd aan doen. Er hoeven geen knopjes ingeduwd en je hoeft nergens aan te duwen of trekken, al dan niet tegelijk; het gaat hartstikke soepel en vanzelf. Kind kan de was doen!

De AeroMoov komt met een bijbehorend matrasje, dat ook in de tas past. Het bed heeft twee standen. Het is mogelijk het bedje op te zetten en het matrasje op de bodem te plaatsen, maar het is ook mogelijk om hoger, halverwege het bedje, een bodem in te ritsen. Je kunt het matrasje verkleinen door er een stuk af te ritsen, en vervolgens past dat dan op de verhoogde bodem. Vooral voor pasgeboren baby’tjes is dat heel erg handig. Hoef je niet zo ver te bukken om je kindje in bed te kunnen leggen. Morris is daar al even te groot voor, dus die slaapt gewoon op de bodem en dat gaat helemaal prima, maar het is gemakkelijk dat de optie er is. Het bed heeft drie transparante zijdes waar je doorheen kunt kijken, één winddichte zijde, en een waterdichte onderkant. Dat maakt dat je het ook heel goed buiten kunt gebruiken als soort van box.

Ik was benieuwd naar hoe het bed in gebruik zou zijn. De eerste vraag die in me opkwam is of het bed wel recht overeind zou blijven staan als Morris er aan zou gaan staan rammelen. Of hij dan niet met bed en al om zou kieperen. Dat lijkt misschien een rare vraag, maar het bedje is zó licht dat je je bijna niet kunt voorstellen dat het stabiel is! Na uitgebreid testen kan ik zeggen: dat is het bedje wel echt. Zelfs als ik er tegenaan ga hangen om Morris erin te leggen blijft het keurig op zijn plek staan, en Morris kan rammelen wat ie wil, maar hij krijgt er geen beweging in. Wat dat betreft is het dus ook absoluut een veilig bed en doet het ondanks het lichte gewicht niets onder voor een ‘regulier’ campingbedje.

Morris heeft op Mallorca twee weken als een roos geslapen in de AeroMoov! Zijn ochtenddut, middagslaapje én de nachten gingen net zoals thuis, en we waren eigenlijk meteen fan van het bedje. We hebben het daar natuurlijk niet continu in- en uitgeklapt, maar dat dat zo gemakkelijk gaat is wel een grote pré, vooral voor het gebruik thuis. Het is een ideaal ding om mee te nemen naar bijvoorbeeld vrienden of opa en oma. We hebben het bedje niet als box gebruikt omdat Morris daar al wat te groot voor was toen we het bedje kregen, maar als bed vinden wij ‘m fantastisch en we gaan ‘m zometeen voor Benjamin ook als box testen. Wij gebruiken de AeroMoov graag en ik verwacht dat we hier de komende jaren nog veel plezier van gaan hebben, voor allebei de jongens! Wat ons betreft echt een aanrader dus. De AeroMoov heeft een adviesprijs van 150 euro.

Kenden jullie de AeroMoov al? Ik ben wel benieuwd of jullie vaak een reisbedje gebruiken! Bedankt voor het lezen.

 

Recommended Posts
Showing 3 comments
  • Margot

    Het klinkt als een heel fijn ding! Ik ben toevallig nu op zoek een campingbedje, dus dit neem ik zeker mee.

  • Bernadette Karsten

    Wij hebben de Nuna Sena…. loodzwaar ding en mega groot in de auto. Wel makkelijk in en uit te klappen en ook verhoogde bodem. Ook zonder knopjes etc. 3 jaar geleden bestond de AeroMoov nog niet… anders was die het zeker geworden!

pingbacks / trackbacks
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!