REVIEW: ALECTO DIVM-550

 In Review

*Dit artikel bevat een gekregen product

We hebben nogal een historie als het op babyfoons aankomt. We hebben er al een aantal getest; van een heel geavanceerde die op papier geweldig leek maar in de praktijk binnen no time kapot was, tot een eenvoudigere die het in principe prima deed maar wel weinig functies misten die wij eigenlijk juist wel heel fijn vonden. Er zijn ontelbaar veel babyfoons op de markt, in allerlei prijscategorieën, en ik kreeg van Coolblue de Alecto DIVM-550 thuisgestuurd om te testen. Dat heb ik gedaan, en ik vertel jullie vandaag alles over de functies, of het werkt zoals zou moeten, hoe onze ervaring ermee is en of ik hem aan zou raden of toch niet zo.

ALECTO DIVM-550

Alecto is een Nederlands merk. Product van eigen bodem dus. De handleiding is duidelijk en in het Nederlands. Dat leest prettig. Het eerste wat me opvalt aan de babyfoon is het design. Ik vind het een mooi ding. Strak, wit, zonder kleurtjes. Geen doorn in het oog. Wellicht oppervlakkig, maar als je een flink bedrag neertelt voor een product mag het ook best een beetje ogen toch? Het is bijzaak, maar wel een pre. De babyfoon heeft een ouderunit met touchscreen, maar is ook te bekijken en bedienen via een app. Daarbij beschikt ie over een terugspreekfunctie, kun je slaapliedjes afspelen, bewegings- en geluidsdetectie aanzetten, en kun je hem uitbreiden tot vier camera’s. Mocht je dus meerdere slaapkamers in het oog willen houden is dat mogelijk.

GEBRUIK

Het in gebruik nemen heb ik als relatief eenvoudig ervaren. Je stopt de babyfoon en de monitor allebei in het stopcontact, en dat functioneert dan eigenlijk vrijwel direct. De camera is licht maar heeft een stroeve onderkant dus blijft goed staan. Mijn enige opmerking is dat het snoer redelijk kort is. Bij ons staat de camera hoog, en zijn de stopcontacten laag bij de grond; daar moet dus een verlengblokje tussen. Niet schokkend, maar niet optimaal. Met de monitor heb je binnen tot 50 meter bereik, en buiten tot 300 meter. Om ook op de app mee te kunnen kijken moet je deze verbinden via WIFI. Dat is niet heel ingewikkeld, maar ik ben er uiteindelijk toch even mee bezig geweest om het ook te laten functioneren omdat het schakelen tussen babyfoon en WIFI niet helemaal lekker ging. Het duurde, maar toen het eenmaal gelukt was werkte het meteen prima. Dat verbinden is qua stappen dus eenvoudig, maar je moet wel even doorhebben hoe het precies werkt. In principe kan er niet heel veel fout gaan als je de punten volgt en je WIFI bereik goed is. Als de verbinding er eenmaal is kun je ook kijken zonder dat je op het netwerk zit. 4G is dan voldoende. Koen kan dus bijvoorbeeld af en toe spieken als hij op zijn werk is. Of als we ergens zijn waar de monitor niet voldoende bereik heeft. Dan is die app echt een uitkomst. Wij vinden dat allebei een fijne toevoeging.

Er zit een speciale nachtstand op de babyfoon waardoor je in het donker beter moet kunnen zien. Wij hebben de babyfoon op Benjamin zijn kamer staan, op een paar meter afstand van zijn bed. We hebben dan prima zicht op zijn bed, maar details zijn niet per se helder. Je kunt schakelen tussen ‘hoge snelheid’ en ‘hoge kwaliteit’, maar ook in hoge kwaliteit is het in het pikdonker van die afstand even goed kijken. Als je hem dichterbij zet en je meer ín het bedje kunt kijken dan erop is dat een ander verhaal, en als het lichter is is het beeld zelfs heel erg scherp en helder. Het op afstand kunnen praten vind ik inmiddels een heel fijne functie. Toen de jongens kleiner waren maakte ik daar weinig gebruik van, maar nu Benjamin groot genoeg is om te begrijpen wat ik bedoel als ik zeg dat mama eraan komt en hem dat ook echt kalmeert is dat een prettige functie. Het terugspreken zelf gaat heel gemakkelijk. Je opent de app of pakt de ouderunit erbij, drukt het microfoontje in en als je uitgesproken bent laat je los. Dat principe is precies hetzelfde als wanneer je een spraakmemo of spraakbericht inspreekt op je telefoon. Door de beeldactivering springt het beeld alleen op ‘aan’ als er geluid of beweging gedetecteerd wordt.

ERVARING

Ik heb de babyfoon uitgebreid getest en ik kan tot op heden niet anders zeggen dan dat ik er heel erg tevreden over ben. Hij beschikt over alle functies die wij zoeken in een babyfoon. Het verbinden van de camera met de app vond ik even een dingetje. Dat ging niet helemaal soepel en zo gemakkelijk als het volgens mij zou kunnen, maar verder heb ik tot nu toe weinig dan lof te melden. Je kunt liedjes afspelen, terugpraten, het beeld op afstand verstellen als de camera net niet helemaal de goede hoek pakt. Dat je ook mee kunt kijken als je niet thuis bent – als Koen ‘s avonds naar voetbal is bijvoorbeeld, of op z’n werk – vinden wij toch wel het grootste voordeel aan deze babyfoon. Nu alleen nog even hopen dat ie het langer volhoudt dan zijn voorgangers het hier deden!

PLUSSEN

 • Ouderunit én app vind ik een heel groot voordeel
 • Terugspreekfunctie en slaapliedjes
 • Touchscreen op de monitor waardoor je de camera ook kunt verplaatsen als hij net niet helemaal goedstaat

MINNEN

 • Redelijk kort snoer voor de camera
 • Prijs: het is met €229 geen goedkope babyfoon.

De Alecto DIVM-550 is verkrijgbaar bij Coolblue, voor €229!

Gebruiken jullie een babyfoon?

Bedankt voor het lezen!

 

 

 

Advertisement

Recent Posts
Showing 9 comments
 • Mara

  Wij zoeken nog een babyfoon dus deze gaat op het lijstje met mogelijke kandidaten. Heb je nog meer aanraders?

 • Marissalifeofamomaholic.nl

  Nou ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd mega tevreden was (en ben) met onze Luvion waar ik pas die review over schreef maar als ik dit zo lees lijkt dit wel beter voor een leukere prijs! Al is die van ons wel echt mega scherp!

 • Yvonne

  Wij hebben deze alleen dan zonder de WIFI functie en vinden het een hele fijne. Te kort snoer kan ik begrijpen, toevallig staat die bij ons vlakbij het stopcontact dus zelf geen last van.

 • Ria

  Ik snap nooit zo goed de toegevoegde waarde van een babyfoon hoor. Als ik beneden zit dan hoor ik de kinderen gewoon huilen als er wat is, en dat je op je werk kan spieken naar je slapende kinderen vind ik persoonlijk al helemaal geen toegevoegde waarde…. Maar ieder z’n ding, hier dus nooit een babyfoon gebruikt 😉 nooit gemist ook.. scheelt een hoop geld.

  • bijzonderkleinwonder

   Kan ik me ergens wel voorstellen hoor! Ieder z’n ding inderdaad! Ik vond en vind het wel echt toegevoegde waarde hebben. Met name toen Benjamin nog heel klein was en op zijn buik sliep vond ik het ideaal om mee te kunnen kijken, en ook op vakanties als de afstand net te ver is om te zelf te kunnen horen vind ik het heel prettig om ze te kunnen zien.

 • Marlin Van de kraats

  Jaaa ik ben mega fan van de babyfoon. Wij gebruiken hem heel veel in huis, zodat ik mn dochtertje toch net even iets beter hoor als de deuren dicht zitten. En met heel veel vrienden in de straat is hij ook onmisbaar. Als we naar vrienden toegaan nemen we hem mee en als we verder weg gaan zet ik hem altijd bij de buren zodat ze op kunnen passen! Heb zo savonds bijna nooit oppas nodig.

 • Cindy

  Ooh echt super fijn zo’n camara! Ik was van het weekend met vriendinnen een nachtje weg en toen ik savonds op bed lag kon ik even spieken op mijn mobiel naar me twee kinderen, zo waren ze toch een beetje bij me! Alleen gebruiken wij voor onze twee kindjes de FOSCAM Fosbaby. Ook een camara met een app op je telefoon, of tablet. Ik zie dat de opties hetzelfde zijn als de Electo, alleen hebben wij in het donker wel heel goed zicht, kunnen in en uit zoomen , en hij geeft de tempratuur van de kamers aan. Daarbij is de aanschaf ook nog goedkoper zie ik.

  • Cindy

   Ik bedoel natuurlijk camera en temperatuur

 • Laury

  Ik wilde voorheen geen dure babyfoon, camera etc vond ik niet nodig.. tot ik zwanger was ! We kochten toen de Luvion maar helaas ging die al vrij snel kapot, gelukkig viel het nog in de garantie 🙂 toen een nieuwe gekregen en werd muv de slechte accu duur prima maar als er ooit een 2e mag komen ga ik zeker naar de babyfoon kijken die jij aanraad !

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!