REVIEW: HP TANGO X

 In Review

* Dit artikel betreft een samenwerking

Toen we nog op het appartement woonden, voor ons gevoel zeeën van ruimte hadden met onze 90 vierkante meter en er een kamer over was hadden we ruimte voor een printer. Zo’n joekel van een ding waar we allebei de ballen van begrepen, maar waar we met enige moeite toch af en toe een velletje uitgedraaid kregen. Die joekel is vorig jaar mee verhuisd naar het nieuwe huis, en afgelopen zomer ook naar het huidige onderkomen, maar aangesloten hebben we ‘m nooit meer omdat we er toch geen leven in kregen, en dus werd alles op het werk uitgeprint en pasten we daar wel een mouw aan. Op zich niet heel dramatisch; ik vond het alleen jammer dat ik niet even snel meer een fotootje uit kon printen voor in de herinneringsboeken van de jongens. Nu kreeg ik van Coolblue een nieuwe HP printer thuisgestuurd om te reviewen, en ik vertel je vandaag wat ik er van vind!

De HP Tango X is een nieuwe printer van HP die er niet uitziet als een printer zoals ik ze ken, en die heel eenvoudig te bedienen zou moeten zijn via een app. Ik heb ‘m uitvoerig getest, en ik kan bij voorbaat al zeggen dat ik er fan van ben. We hebben in dit huis boven op zolder ruimte om de printer gewoon neer te zetten zodat ie kan blijven staan, maar tot op heden heb ik hem steeds in de gang op de kast onder de kapstok omdat hij er omgekeerd gewoon echt niet uitziet als een printer en dus ook geen doorn in het oog is. Als ik iets wil afdrukken pak ik hem erbij, doe ik ‘m in het stopcontact en zet ik het ding aan. Meer handelingen zijn er niet nodig.

In principe doet ie gewoon wat een printer moet doen. Printen. Maar wat ik heel prettig vind is dat je geen snoeren hoeft te gebruiken om iets af te kunnen drukken. Je download de HP Smart app op je telefoon, maakt verbinding met je printer – daarvoor hoef je eigenlijk niet echt iets te doen, niet zoals met een babyfoon ofzo, echt kinderlijk eenvoudig – en vervolgens kun je alles vanaf je telefoon printen. Met je laptop werkt het min of meer hetzelfde. Als je ergens anders zit te werken, buitenshuis, maar je wel verbinding hebt met wifi en je printer thuis gewoon aan staat, werkt ie ook op afstand. Bij ons komt het nog wel eens voor dat Koen bijvoorbeeld iets op zijn mail krijgt wat ik nodig heb; dat drukt hij nu dus op afstand af zodat ik het meteen heb. Dat wil dus ook zeggen dat je je telefoon met de app nodig hebt voor de installatie. Ik denk dat de printer daarmee niet voor iedere doelgroep interessant is, maar ik vind het juist een grote pré. Met de app maak je ook eenvoudig verbinding met Instagram en Facebook, zodat je die foto’s direct vanuit de app kunt printen. Je geeft aan welke kwaliteit je wilt, welk formaat papier je gebruikt en of dat normaal of fotopapier is, en vervolgens komt je foto eruit gerold. Precies dat is waarom ik zo fan ben van deze printer. Ik vind het echt heel leuk om even gauw een fotootje te printen van de jongens voor in de boekjes die ik voor ze bijhoud. Dat vond ik voorheen nogal een gedoe en is het op deze manier gewoon niet.

Je kunt ook scannen via je je telefoon en dan rechtstreeks printen. Dat komt technisch gezien eigenlijk gewoon neer op een foto maken die vervolgens linea recta naar de printer gaat, alleen snijdt de Smart app ‘m zelf een soort van bij naar het document waarvan de app denkt dat je ‘m wilt printen. Werkt gemakkelijk en kan handig zijn als je bijvoorbeeld papieren facturen hebt die je in wilt scannen naar je e-mail voor je administratie. Voor mij persoonlijk voegt dat niet het allermeeste toe: die toegevoegde waarde zit ‘m voor mij echt in het printen vanaf mijn telefoon.

Wat inkt betreft: een nadeel aan de printer is dat je één zwarte en één gekleurde cartridge hebt, in plaats van één zwarte en drie kleuren. Als één van de drie kleuren op is moet je dus de hele cartridge vervangen. Dat gaat gemakkelijk, maar kan wel zonde zijn en is niet per se zuinig. Cartridges zijn nooit de allergoedkoopste dingen, dus ik heb een HP Instant Ink abonnementje, en dat werkt top. Je schat in hoeveel pagina’s je ongeveer gaat printen, en daar betaal je vervolgens voor. De printer laat het HP zelf weten als de inkt bijna op is, en vervolgens fixen zij dat je inkt bij je thuis bezorgd wordt. Je krijgt dan niet elke maand cartridges, je hoeft ze zelf ook niet te kopen, maar je hebt altijd inkt wanneer je dat nodig hebt. Inkt, levering en recycling zijn in de maandelijkse prijs inbegrepen, en als je van tevoren niet in kunt schatten hoeveel pagina’s je nodig gaat hebben en je random een keuze maakt kun je ook altijd tussentijds aanpassen. Het is voor het eerst dat ik gebruik maak van een service als deze, maar ik vind het ideaal, plus, met een Instant Ink abonnement mag je alle foto’s tot 13×18 cm gratis printen. Dat is in mijn geval dus sowieso een fijne toevoeging.

Ik ben normaal gesproken helemaal niet zo van de gadgets en al helemaal niet in verband met de blog, maar deze wilde ik wel graag proberen omdat hij ook heel goed zou werken met foto’s (en héél veel van ons die volgens mij héél veel maken), en dat is inderdaad het geval. Het is ideaal dat hij te bedienen is via een app, dat je geen gefrot hebt met snoeren om verbinding te krijgen tussen je apparaten en je met WIFI alleen een heel eind komt. Ik heb ‘m al gebruikt voor echofoto’s, waar ik dan een foto’tje van maak die vervolgens zo uit de printer rolt, maar ook voor kleurplaten voor Morris, voor Sinterklaasgedichten vanaf de laptop en voor labels voor bestellingen van de shop. Ik heb mijn telefoon echt loeivol staan met mooie plaatjes waar ik verder niks mee doe; daar gaan we nu dus verandering in brengen.

De HP Tango X is verkrijgbaar bij Coolblue, kost €199 en vind je hier. Je krijgt er twee maanden gratis Instant Ink bij ook, dus kun je dat meteen uitproberen. Voor zakelijke toepassing zou ik deze printer niet aanbevelen, maar mocht je net als ik bijvoorbeeld boekjes bijhouden voor je kinderen en daar graag foto’s voor afdrukken vind ik dit een aanrader, en ook als je op zoek bent naar een fijne huis-tuin-en-keuken printer die doet wat ie moet doen en gemakkelijk in gebruik is kan ik ‘m echt aanbevelen.

Gebruiken jullie überhaupt nog een printer?

Dankjewel voor het lezen!

 

Advertisement

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Lian

    Mooi apparaat! Maar opstand printen kan dus alleen als hij en aan en open staat lijkt mij. Dus ‘mooi’ staan op de kast heeft dan niet zoveel zin 😉 en hoe zit het met het papier?

    • bijzonderkleinwonder

      Haha voor mij wel hoor! Ik ben niet heel de dag aan het printen; als ik hem wil gebruiken klap ik ‘m open en als ik geprint heb wat ik wilde weer dicht. Papier stop je er aan de bovenkant in. Ik pak steeds het papier wat ik nodig heb omdat het per keer verschilt; foto 13X18, A4 fotopapier of normaal printpapier.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!