PLOG180: SAMEN AAN ZEE

 In Persoonlijk

Goedemorgen zonder zorgen lieve allemaal! Het is dinsdag en tijd voor een nieuwe weekendplog. Dit keer met foto’s van ons weekend aan de kust! We waren in een Natuurhuisje en genoten van een paar dagen weg met z’n vieren. We waaiden uit op het strand, wandelden door Egmond aan Zee, door de Schoorlse duinen, waren op het strand van Bergen aan Zee, aten lekker en hadden zelfs nog even zon. Ik maakte HEEL veel foto’s! Kijk je mee?

Het is zaterdagochtend en we zijn al vroeg wakker. Morris was heel onrustig, en voelt zich niet helemaal lekker. Hij kruipt bij ons in bed, kijkt een paar filmpjes van Brandweerman Sam en we luieren nog een beetje met z’n vieren voor de dag écht begint.

We hebben een wastafel op onze slaapkamer, dus terwijl de boys rustig opstarten doe ik vast wat aan m’n gezicht.

Love het uitzicht vanuit onze slaapkamer.

En buiten is het nóg mooier. Ik voel me echt ‘n oude moeke als ik het hardop zeg, maar ik houd zo van die rust hier!

Morris wil meteen naar buiten. Paardjes kijken!

Zo. Dan kan hij het beter zien.

Ontbijten bij mama op schoot.. Hij is hangerig en wil niet in zijn stoel. Dus dan eten we gewoon zo. Ook goed. Yoghurt met kiwi. Één van z’n favorieten.

Wij eten lekkere broodjes.

Kleine boekenwurm. Ook hier sjouwt hij de halve dag met die dingen rond. Boekjes en Duplo. Liefst allebei tegelijk.

We rijden naar Egmond aan Zee. Even de Kruidvat in voor wat dingetjes die ik nog nodig had.

Morris loopt zelf. Hij wil niet in de kinderwagen zitten, en ook niet op het meerijdplankje, en moet per se alles lopen.

Waarschijnnnnlijk hierom. Er lopen héél veel hondjes, en hij wil ze allemaal even aaien. Ziet hij er een, is het heel hard ‘HONDJEEEE’. Loopt hij er naar toe, en als de eigenaar dan zegt dat het mag; ‘aaaaai’. Kleine dierenliefhebber.

We gaan even naar binnen voor koffie en warme chocolademelk met slagroom.

Het is heel druk in Egmond aan Zee, omdat er een evenement is, dus we besluiten naar Bergen aan Zee te rijden. Alleen al de weg er naartoe is mooi.

STRAND.

Deze kleine man heeft het zo naar zijn zin. Buitenkind.

En zijn ouders ook. Ik houd van de zee. Vind het oprecht jammer dat we er niet dichterbij wonen.

Morris is alleen maar aan het wijzen. Honden, schelpen, zee. Het is allemaal even mooi.

Kijk nou hoe groot hij wordt.. Ben trouwens groot fan van de schoentjes die hij hier aanheeft. Uit de sale van de Zara, en in de shoplog van vorige week laat ik ze uitgebreid zien.

Staat ie weer met z’n vingertje. Ik smelt.

Koen gaat even bij Hemingways kijken of er een plekje is.

Maar uiteindelijk belanden we bij De Jongens. Benjamin heeft ondertussen dorst gekregen. Tijd voor een voeding!

Met dit uitzicht. Niet verkeerd.

Morris drinkt een verse jus.

En Benjamin is ook weer voldaan! Kijk dat blije bekkie nou! Hij is zo vrolijk.

We eten! Allemaal lekkere dingen. Brood met mozzarella, tomaat en pesto, een panini met kip, en een panini met tonijn.

Na het eten gaan we nog even het strand op. Kijk dat trotse hoofd. Zo gek op mijn jongens. Benjamin denkt er overigens het zijne van. Gezichtje weer op standje serieus.

Tijd voor een boekje en een middagdutje. Vandaag zonder struggle.

Ik kijk Over Mijn Lijk terug..

Terwijl Koen dit doet. Haha. Ook niet geheel onbelangrijk!

Aan het eind van de middag rijd ik nog gauw even naar de Ap omdat ik iets vergeten ben voor het avondeten. We wilden eigenlijk ergens een hapje eten, maar hebben geen zin en besluiten lekker binnen te blijven.

Wakker worden kleine man! Benjamin slaapt hier in de Aeromoov, en echt; wat is dat toch een ideaal ding! Review vind je hier (KLIK!).

Ik kook.

Kippensoep vooraf..

En dan tortellini met pesto en Parmezaan. Weer pasta, maar daar maken we ons nu mooi even niet druk om. Gewoon lekker.

Ennn daar gaat hij weer. Duplo Duplo Duplo.

Benjamin knuffelt lekker met Koen. Quality time! De jongens gaan naar bed, en wij duiken weer samen de bank op met een hapje en een borrel.

Het is zondagochtend en Morris begint de dag waar hij hem gisteren geëindigd is. Met Duplo dus.

Benjamin chillt ondertussen op het kleed. Je kunt hem tegenwoordig niet meer onbewaakt op de bank ofzoiets laten liggen. Veel te beweeglijk.

Ontbijten! Morris wil weer yoghurt en een half broodje..

En wij eten weer dit.

Ik pak alvast in! Alle spulletjes uit de kinderkamer. Kan maar gebeurd zijn. Kunnen we straks langer van het strand genieten.

We gaan weer naar buiten. Benjamin lekker bij mij in de draagdoek. Ik vind hem ondertussen af en toe te zwaar voor de rekbare doek. Het gaat wel, maar op den duurt voel ik dat echt in mijn schouders en rug. Met de geweven doek heb ik daar helemaal geen last van. Deze is van We are Wovens, via Dragen in Schagen, en ik vind hem zo mooi!

Morris moet weer paarden spotten.

Helemaal in zijn element. Na een paar minuten kletsnatte knieën, omdat hij te pas en te onpas struikelt in het lange gras, maar dat mag de pret niet drukken.

We rijden weer naar Bergen!

We gaan een flink stuk wandelen.

Morris uiteraard weer zelf. En dan ondertussen een banaan eten.

Wij genieten.

Deze bink legt meer dan drie kilometer af, op die korte pootjes van hem. Hij valt op een gegeven moment bijna om van vermoeidheid, maar hij moet en zal het zelf doen. Vraag me af van wie hij dat eigenwijze heeft;p!

Uitzichtje hoor.

We zijn weer op het strand! Ruim een uur gewandeld, maar dan heb je ook wat.

We gaan lekker bij Hemingways zitten. Thee voor mij, koffie voor Koen, verse jus voor Morris.

Benjamin is ook weer wakker. Hij krijgt een aai van Morris.

En daarna kusjes en knuffels. Hij is zo lief voor z’n kleine broertje.

We lunchen! Burger voor Koen, tosti voor Morris, garnalenkroketjes voor mij.

Koen besluit het hele stuk zelf terug te lopen om de auto te halen. Morris is veel te moe om diezelfde afstand nog een keer af te leggen, en tijdtechnisch is het ook niet echt handig. Ik blijf lekker binnen met de jongens. Warme choco erbij, tevreden kindjes.. Niks meer aan doen!

Als Koen terug is gaan we het strand weer op. Morris vindt de zee al net zo magisch als z’n ouders.

Mijn mannen<3. Benjamin slaapt ondertussen lekker.

Wij zoeken samen naar schelpen.

GEVONDEN!

En ik ren achter Morris aan als hij aanstalten maakt om zo de zee in te lopen.

We worden zelfs nog getrakteerd op zon en blauwe lucht. Hoezo hebben we ‘t getroffen?

Meneer staat op de uitkijk.

Dit soort plaatjes. Word ik zo vrolijk van.

We wandelen terug naar de auto.

We pakken de laatste spullen in het huisje, en dan zit het er alweer op. We hebben het hier zó fijn gehad. Het deed me heel erg goed om even nergens anders mee bezig te zijn dan met mijn mannen. Geen werk, geen blog, geen shop, geen huishouden. Alleen elkaar. Ik vind mijn leven heel fijn, ben heel blij met alles wat ik kan doen en zou oprecht met niemand willen ruilen, maar even ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven heeft me echt heel erg goed gedaan.

Eenmaal thuis ruimen we de spullen op en ga ik onder de douche met de jongens.

En als zij allebei slapen eten wij plaatpizza’s. Deze, met spinazie, ui en rauwe ham.

En deze, met paprika, ui, salami en Serranoham. Ze gaan bij lange na niet allebei op, maar het is wel héél lekker! De rest van de avond maak ik de vrijdagplog af zodat die na het weekend meteen online kan, en we gaan op tijd naar bed. Het was een heel heel fijn weekend. We deden geen bijzondere dingen, maar de tijd met z’n vieren was geweldig. Voor ons allemaal! We hebben nu ook echt het voornemen om wat vaker een weekend weg te gaan. Het hoeft heus niet altijd ver te zijn, en we kunnen ook naar het huisje van mijn schoonouders aan zee – daar is het ook echt heel fijn – maar door Koen z’n voetbal komt het er vaak niet van terwijl we het wel heel erg leuk vinden. Moeten we komend jaar toch echt nog minimaal één keer doen. Zet ‘m op mijn lijstje.

En nu is de nieuwe week alweer in volle gang. Ook leuk. Gaan jullie vaak een weekend of een paar dagen weg? Of ook helemaal niet? Benieuwd hoe anderen dat doen!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 9 comments
 • Angela

  Super leuk en zo belangrijk om af en toe aan de drukte te ontsnappen. Mag ik vragen waarom je het nestje van kleine keutel niet meer gebruikt?

  Groetjes

  • bijzonderkleinwonder

   Jaaa dat mag zeker. Die gebruik ik juist heel intensief omdat ik hem kwalitatief eigenlijk wat beter vind. Maar intensief gebruik + een heel veel spugende baby betekent ook heel vaak wassen, dus we hebben er twee in gebruik. Bij die van Done by Deer zit een meeneemhoes, dus als we weggaan pak ik die eigenlijk automatisch.

 • Linda

  Leuk! Wij gaan meestal in het voorjaar een keer en in het najaar en allebei nog een keertje met vrienden apart. Straks komt er een kleintje bij en hoop ik dat we het er zo in kunnen houden want vins het een perfecte afwisseling zo!

 • Marith

  Wat een mooie foto’s van een heerlijk weekend! Mag ik vragen waarmee je de foto’s maakt?

 • Hilde

  Wat een mooi huisje zeg, ga ik onthouden! Vind het ook erg jammer dat we niet vlak bij de zee wonen, ik woon in de achterhoek.. maar gelukkig plannen we elk jaar een vakantie vlak bij de zee. Niets fijners dan daar uitwaaien.

 • Larissa

  Wat een heerlijk weekend zeg!
  Mijn vriend en ik gaan eigenlijk niet vaak samen weg. We gaan twee keer per jaar met een grote groep vrienden een weekendje weg. Een weekend samen schiet er al snel bij in doordat onze weekenden al zo vol zitten. Toch maar eens tijd voor maken.

 • Youssra Bombeeck

  Wat een leuke plog weer!! En wat zijn jullie toch een mooi en leuk gezinnetje!! Mag ik vragen naar je recept voor de plaat pizza? #durftevragen Alvast bedankt.

 • Mandy

  Heerlijke foto’s! 😀 Zo te zien hebben jullie heel erg genoten! Wij komen ook zo graag aan het strand of in het bos. Natuurhuisjes zijn dan ideaal!

 • Lindsay

  Je zit echt dat jullie allemaal enorm genieten. Hele gave foto’s ook weer!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!