TIJD VOOR DE VOLGENDE STAP

 In Wonen

Dat leven van ons gaat al jaren op een lekker tempo. We trouwden, kochten een nieuwbouwhuis, kregen een baby, trokken in ons nieuwe huis en kregen nog een baby. Allemaal in een tijdsbestek van drie jaar. Wij vinden het fijn zo; het waren stuk voor stuk bewuste keuzes. Toch begon het de afgelopen maanden een beetje te kriebelen. We hebben het goed, hebben twee geweldige gezonde kinderen en een leuk dak boven ons hoofd; we voelen ons hier thuis met zijn vieren en zijn er hartstikke blij mee, maar omdat we hier pas anderhalf jaar na aankoop konden gaan wonen was onze gezinssituatie in de tussentijd behoorlijk veranderd. Van net afgestudeerd stel zonder kinderen naar gezin met baby én nog een kindje op komst. Omdat oma een week na onze verhuizing overleed schoven we een aantal klusjes op de lange baan. Dat zou allemaal nog wel komen. Dat moment kwam alleen maar niet, en inmiddels zijn we bijna anderhalf jaar verder en hebben we toch anders besloten:

WIJ GAAN VERHUIZEN!

I know, ik vind het zelf ook nog steeds heel erg bizar. Puntje bij paaltje kwamen we tot de conclusie dat we hier zo veel zouden moeten verbouwen om het helemaal te maken zoals we wilden – andere deuren, plafonds overal verlaagd voor spots en glad gestuct, dakkapel op zolder, twee slaapkamers op zolder want toch wel héél erg de wens voor nog een kindje – dat het niet geheel onverstandig zou zijn onze ogen ook een beetje open te houden voor huizen die dat allemaal al hebben. Plus, ik wil heel graag een ruime speelkamer beneden, bij de woonkamer, waar de boys kunnen spelen maar waar ik ook kan werken en waar we veel op kunnen bergen, en dat was hier met geen mogelijkheid te realiseren, al zouden we verbouwen tot we een ons wegen. Dus. We deden rondjes Funda tot we geen huis meer konden zien, gingen naar de bank om de mogelijkheden te bespreken, besloten te verhuizen en even later toch ‘gewoon’ voor een verbouwing te gaan. Ik wilde sowieso Uden niet uit, liever ook de wijk niet uit, en ook geen genoegen nemen met iets wat het dan toch net niet helemaal was, en dat leek in de markt van nu behoorlijk mission impossible te zijn. Het hele plan ging dus op de langebaan; we zouden in de zomer ons huis goed onder handen nemen en het maken zoals we wilden. Tot ik op de Facebook zag dat een vriendin van vroeger een bericht deelde over een huis, precies waar wij naar zochten. In dezelfde wijk, helemaal af, en naar onze smaak. En toen ging het eigenlijk heel snel. Het kwam op donderdag online, op vrijdagochtend konden we kijken – één dag voor Open Huizendag – vrijdagmiddag deden we een bod en vrijdagavond was het akkoord! Precies op hetzelfde tempo als alles in ons leven gaat, dus wat dat betreft past het ook wel lekker bij ons, zeg maar.

Inmiddels zijn we bijna twee weken verder en is ook ons eigen huis verkocht. Wanneer we precies gaan verhuizen is nog een beetje een vraagteken, maar daar maken we ons niet zo druk om. Hebben we mooi de tijd om alles op ons gemak te regelen, om te bedenken wat we in het nieuwe huis willen doen en om heel veel uit te zoeken en weg te gooien in ons huidige huis. Hoewel we hier pas anderhalf jaar – en met heel veel plezier! – wonen, kijk ik ontzettend uit naar ons nieuwe huis. Morris werd op het appartement geboren, Benjamin in ons huidige huis, en nu gaan we met zijn vieren naar een nieuwe plek. Met genoeg slaapkamers, een garage waar we een mooie speelkamer van kunnen maken, een bijkeuken zodat ik mijn wasjes lekker beneden kan doen en in de tuin te drogen kan hangen – alleen andere burgerlijke types zoals ik snappen dit – en een grotere tuin op het zuiden waar de jongens lekker kunnen spelen. We zijn écht heel erg blij. En dat voornemen om in 2018 gewoon eens even helemaal niets te doen? Dat hebben we de deur uit gedaan. Daar maken we voor nu dan maar 2019 van. Eerst nog ‘even’ verhuizen!

Bedankt voor het lezen en voor al jullie lieve felicitaties gisteravond op Instagram! Dat maakt het allemaal nog extra leuk.

 

 

Recommended Posts
Showing 14 comments
 • Kirsten

  Gefeliciteerd! Wat fijn dat het allemaal zo snel is gegaan, ook de verkoop van jullie eigen huis (ons appartement heeft 1,5 jaar te koop gestaan in de crisis, echt heel naar).

  Ben benieuwd naar het nieuwe huis! Veel geluk gewenst daar!

 • Anne

  Ik snap het! #burgelijktype 😉

  Wij zitten een beetje in hetzelfde schuitje. Heel veel plezier en succes met de voorbereidingen! En alvast gefeliciteerd met jullie nieuwe huis.

  Fijne dag!

 • Margot

  Wat fijn dat het perfecte huis zo langs kwam! Van harte gefeliciteerd!

 • Wencke

  Van harte!!! Heel fijn voor jullie!

 • M Kooistra

  Gefeliciteerd!! Heerlijk meer ruimte! Wij gaan nu ook verhuizen naar een huis met een mega tuin! Kan niet wachten dat de kids heerlijk in de tuin kunnen spelen!!! En juist superleuk zulke momenten moet je grijpen!

 • Carolle

  Wat een leuk nieuws, nogmaals van harte gefeliciteerd! En natuurlijk heel veel succes met inpakken en verhuizen!

 • Denise van Doesburg

  Oh hartstikke leuk voor jullie zeg! Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe woning én ook lekker snel dat jullie eigen huis verkocht is!! Erg fijn voor jullie x

 • Corina

  Proficiat met koop en verkoop van beide huizen! Hopelijk deze zomer of zelfs najaar wel in jullie nieuwe huis. Ik verwacht in 2019 wel een klein bolletje erbij
  Dan is er in elk huis 1 kindje geboren.
  Veel geluk!!

 • Lieke van Veen

  Wat fijn dat jullie een huis hebben gevonden, waar jullie niks meer aan hoeven te doen en wat helemaal naar wens is! Gefeliciteerd!

 • Eefke Spoelstra lommen

  Super tof! Ken het knagende gevoel. Hadden wij ook. Alleen duurde het bij ons 1 jaar voordat het onze verkocht was en toen hadden we geen ander huis. 2 maanden later wel… En wat voor 1… extra slaapkamer boven.. ruime woonkamer met speelhoek. Nog ruimere leefkeuken. Buitenkeuken. Berging. Bijkeuken/ garage… plek genoeg

 • Andressa

  Owh maar echt, die wasmachine in de bijkeuken vond ik het allerleukste aan het hele verhuizen hiero!!

 • Gelukjes van Maris

  Dan heeft het zo moeten zijn.. alvast heel veel woonplezier je weet er vast een fijne plek te maken

  X

pingbacks / trackbacks
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!