TROUWEN: ONZE TROUWRINGEN

 In Bruiloft

Ben je getrouwd, dan draag je een trouwring. Oké, misschien niet iedereen – papa bijvoorbeeld heeft ‘m niet om, de romanticus – maar toch zeker het overgrote deel van ‘de getrouwde mensch’ wel. En wij dus ook. Kuddedieren als we zijn. Nee, even serieus, ik vond – en vind – een trouwring een hele mooie symbolische uiting van het huwelijk. Dan ben je eenmaal zo ver dat je gaat trouwen, dan is het ook maar wat leuk om dat te kunnen laten zien! Ik vond de zoektocht naar een trouwring in eerste instantie behoorlijk ingewikkeld!

img_5270

De keuze is namelijk reuze. Maar echt. Even een rondje Google met ‘trouwringen’ als zoekwoord levert binnen een seconde anderhalf miljoen hits op. En dat is écht zo, want dat heb ik dus net getest. En zie tussen al die hitjes maar eens een passend exemplaar te vinden! Dat bedoel ik; dat is dus nog niet zo eenvoudig. Het scheelt dat we een vaste juwelier hebben waar we naartoe gaan voor onze meer waardevolle sieraden en horloges. Dat klinkt heel decadent maar het valt reuze mee hoor; mijn collectie bestaat uit niet meer dan hetgeen ik dagelijks draag en waar ik dus ook echt heel veel plezier aan beleef. Afijn, ik dwaal af. We wisten dus dat we onze trouwringen daar graag wilden kopen. Dat was in ieder geval een prima begin. Maar dan.. Er is zó veel! We hadden als uitgangspunt dat we niet voor zo’n standaard ringensetje wilden gaan. No offense natuurlijk als dat wel je ding is, maar ik vond daar niets tussen wat bij mij past. Koen wist meteen dat hij graag een witgouden of platina eenvoudige ring wilde. Zonder toeters en bellen, gewoon strak, glad en weinig toestanden. Dat was dus niet zo’n hele lastige. Ik daarentegen wist het écht niet.

Nou ben ik van mezelf niet bepaald besluiteloos. Integendeel zelfs; ik ben van de spijkers met koppen. Ik vind iets mooi, of niet mooi. Punt. Maar als het op juwelen aankomt vind ik, binnen mijn smaak, een boel mooi, en zie dan maar eens te kiezen.. Gelukkig kent de eigenaresse van ‘onze’ juwelier – blegh, dit klinkt niet leuk, maar je snapt m’n punt! – mijn smaak heel goed, en wist zij al een afbakening te maken van ringen die ik sowieso niet mooi zou vinden, en ringen die wel eens kans zouden kunnen maken. Ik paste vanalles, werd verliefd op een prachtige – VEEL TE DURE – knoeperd van een trouwring, en zat al als een malle te schuiven in het budget om dat ding aan te kunnen schaffen. Tot iemand me er op wees dat hij inderdaad prachtig was, maar veel meer weg had van een verlovingsring dan van een trouwring. Én dat ik, als ik voor die trouwring zou gaan, nóóit meer een ring zou kunnen kopen, omdat ik aan mijn andere ringvinger een ring draag die ik op mijn achttiende verjaardag van papa en mama kreeg en ik nooit meer af ga doen. Zou daar aan de andere kant zo’n zelfde knoeperd komen te zitten, waren allebei mijn ringvingers dus vol. Op mijn 21e. Dat vond ik dan ergens ook weer jammer, want ik heb altijd al geroepen dat het me zo bijzonder lijkt om bijvoorbeeld, later als ik groot ben;), nog een ring bij mijn trouwring te schuiven die symbool staat voor onze kinderen.

Na veel wikken en wegen viel de joekel dus af. Dat ging ‘m niet worden, want A. buiten het budget (ter indicatie: bijna vierduizend piek voor één trouwring? Koekoek, tikkeltje gortig, niet?), B. misschien een beetje te veel huge diamant aan mijn kleine vingers, en C. te groot om ooit nog een andere bij te kunnen schuiven. Dusdat. De zoektocht weer een beetje beperkt. Maar wat dan? Ik houd van eenvoudig en weinig tierelantijnen, maar ik houd ook niet van het principe heel veel ring met heel weinig diamant. Dus. Nogal wat noten op de zang, je leest het.

img_6062

Uiteindelijk zijn we gegaan voor twee ringen die qua ‘model’ identiek zijn. Die van mij is alleen ingelegd met drie grotere briljanten, zoals je hierboven goed kunt zien. Het is geen ‘standaard’ trouwring, hij is niet ‘veel goud, weinig diamant’, ik kan er nog een ring bijschuiven, en hij paste binnen het budget; de voor mij perfecte trouwring! Inmiddels heb ik hem 17 maanden om, en nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing. Ik vind ‘m mooi in al zijn eenvoud, en heb hem nog niet één keer afgedaan. Het had even wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk werd missie trouwring een succesvolle!

Oh en een gratis tipje van deze ervaringsdeskundige *AHUM*: koop je ring eventueel iets groter dan je eigenlijk zou doen! Wij kochten ze precies passend, maar hadden op de dag zelf van de zenuwen allebei echt bizar dikke vingers waardoor we serieus(!) een paar minuten hebben staan frotten om die dingen bij elkaar om te krijgen. Niet ideaal! Als ik het over mocht doen zou ik ze iets groter kopen en dan later eventueel een slagje kleiner laten maken. Bespaart weer wat gezweet voor het altaar;)!

Tenslotte nog even een huishoudelijke mededeling zo op de donderdagochtend: ik denk dat ik een fijn uploadschema te pakken heb! Sinds een paar weken komt er iedere maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag een artikel online. Dat is dan over het algemeen twee keer een plog, en drie keer een ‘gewoon’ artikel! Vijf artikeltjes per week dus. Voor nu is dat denk ik het meest haalbare voor mij qua tijd; ik hoop dat jullie het ook fijn vinden zo! Als ik een keer tijd over heb (HAHA, hoe dan?) komt er wel eens een zesde artikel online, maar ik wil mezelf niet de druk opleggen van dat dat ook écht moet, want dan gaat de lol er een beetje vanaf en dat zou natuurlijk zonde zijn. Dusdat! Wilde ik jullie nog even vertellen.

Ik ben benieuwd naar de ervaringen van mijn getrouwde lezers; vond jij het zoeken naar een trouwring gemakkelijk? Of had jij ‘m binnen no-time uitgezocht? Let me know in de comments. Voor nu: bedankt voor het lezen! X

 

Recommended Posts
Showing 10 comments
 • Inge

  Prachtige ringen! Bij mij was het ook een hele zoektocht. Uiteindelijk heeft onze juwelier hem speciaal voor mij gemaakt. Een heel petite rosegouden ringetje bezet diamantjes. Ik schuif hem aan mijn verlovingsring die witgoud met 1 diamant is. Het wordt dan een eenheid maar toch ook weer niet. Ben er nog altijd blij mee! Manlief heeft een eenvoudige strakke rose gouden ring. Wilde ik eerst ook maar dat was geen gezicht bij de verlovingsring haha. Het leek dan net alsof ik zijn ring droeg.

 • lifeaslieke

  Leuk om je zoektocht te lezen! Het lijkt me zo lastig…Mooie ringen hebben jullie gekozen!

 • Anne

  *gelezen ipv Geleen

 • Marieke

  Prachtige ringen!
  Wij hebben allebei dezelfde vorm en kleur van ring en ik heb er 3 diamanten op. Nog steeds erg blij mee, maar draag hem zelden, omdat ik op mijn werk geen sieraden om mag, en daarna vergeet ik hem weer om te doen…
  Maar mijn man draagt hem heel trouw 🙂
  Handig voor jezelf dat je nu weet wanneer je artikelen plaatst. 5 artikelen is prima toch! Vind het toch knap van je! Met je baan en gezin!

 • Evelien

  Leuk Michelle, die afwisseling in je onderwerpen.
  Weer een leuk stuk!
  Ik heb net een mailtje gehad dat mijn trouwring is binnen gekomen, ben zó benieuwd!

  Fijne dag!

  Liefs Evelien

 • Rianca

  Hier was het ook een zoektocht naar de perfecte trouwring. En die zoektocht heeft ook echt maanden geduurd. Want ik wilde geen standaard trouwring, hij moest niet te breed zijn. Lees ik heb smurfenhandjes met hele smalle vingers en de enige echte vaste eis die we hadden was geelgoud.

  Ik werd verliefd op de ringen van Dear Rae, maar die kwamen niet naar Nederland en om even naar Zuid Afrika te vliegen voor een ring is ook zo overdreven. Uiteindelijk dus wel een standaard trouwring, gewoon geelgoud, 3 mm breed zonder stenen of andere poespas zodat ik er later nog een mooie andere ring tegen aan kan schuiven. En de man heeft precies dezelfde ring maar dan 4mm. Ook wel weer bijzonder dus, want we hebben precies hetzelfde om. Oh en geen seconde spijt ook. Iedereen was verrast, want ik riep dus altijd niet standaard en met een steentje. En ik heb dus precies alles wat ik nu niet wilde.

 • Linda

  Heel mooi! echt tijdloos elegant! 🙂

  Zelf heb ik een ring die niet simpeler kan; smal, glad en zonder steentjes. Mijn man heeft dezelfde alleen dan een slagje breder. We hebben volgens mij 1 tripje Arnhem gedaan en toen hadden we ze.
  Achteraf gezien vind ik het jammer dat ik toch niet wat meer tijd en energie heb gestopt in het zoeken naar de perfecte ring. Ze zijn mooi, maar ik denk dat als ik meer “onderzoek” had gedaan ik toch iets spannenders had gekozen.

 • Lifebyjess

  Wat een prachtige ringen. Ik ben nog op zoek naar de mooie perfecte trouwring. Vincent heeft een horloge, die is niet van de ringen… Prima opgelost! Maar ik…. Ik had een hele mooie van Swaroskvi, wil het niet dat ik daar al 3 keer mee terug geweest ben om een nieuwe te halen omdat alle steentjes eruit vielen. Deze draag ik dus op het moment niet meer, ik ben nu op zoek naar een echte goede mooie trouwring die ik wel altijd om kan houden! Maar jeetje wat is het bizar moeilijk.

 • upje

  Je hebt een prachtige ring! Alleen heb jij ook prachtig slanke vingers en ik dus niet. Bij mij past zoiets verfijnds dus helemaal niet. Mijn man en ik waren er ook heel snel uit dat we geen dure exemplaren wilden, want beeld je maar eens in dat je hem verliest… We vonden iemand die ze voor ons wilde ontwerpen en we hebben eigenlijk dezelfde, alleen is die van hem nog net iets breder dan de mijne. Een stevige, brede ring in mat witgoud met een geelgouden streepje. Geen diamanten en co, dat vind ik mooi voor een ander maar past niet bij mezelf. Dat alles voor een hele mooie prijs. We dragen hem nu allebei eventjes niet, maar ik hoop dat mijn vingers snel weer naar een formaat gaan waar dat wel weer kan. Het is toch iets prettigs, zo’n ring met een mooie betekenis.

 • Isa

  Haha, herkenbaar artikel. Maar mooie keuze heb je gemaakt! Als je er eenmaal uit bent, valt er echt een last van je schouders met betrekking tot alle voorbereidingen. Dat was ten minste bij mij zo, haha! X

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!